VOJVODINA u Evropi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Savcic Luka

Re: Maribor - VOJVODINA, četvrtak 20.15 (prvi meč)

Post by Savcic Luka »

N13 wrote: Tue Aug 06, 2024 2:11 pm To je kontra-produktivno, pre svega za njega samog.

Nikad nije dobro kadeta prikljucivati u prvi tim. Klinac se moze dobro razviti samo ako se postepeno radi sa njima.
Posle kadeta, ra razlogom postoje omladinci. Prelazak iz kadeta u omladince je samo po sebi veliki i bitan korak. Preskakanje tog koraka moze uticati jako lose na razvoj mladog igraca.

Posle osnovne skole se ne ide na faks, prvo treba zavrsiti srednju ipak, zar ne :)
Po tutorijalima da, a i izuzeci su tu da potvrdjuju pravila, kao što je bilo vrhunskih izuzetaka na Euru. Pa i mi smo do skora imali bisera koji je sasvim lepo parirao u seniorskoj konkurenciji.
Moguće da bi bilo kontraproduktivno. Verovatno ga zato i ne priključuju.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Savcic Luka wrote: Tue Aug 06, 2024 8:46 pm Po tutorijalima da, a i izuzeci su tu da potvrdjuju pravila, kao što je bilo vrhunskih izuzetaka na Euru.
Dobro, ne možemo Borovinu porediti sa Laminom Jamalom. Krucijalna stvar zašto ne možemo je zato što iza Jamala stoji sistem. Na klimavim nogama i bez para, ali opet sa velikim imenom i još većom školom. Neko je tog dečka ispratio i procenio da mu treba dati šansu, pogotovo u situaciji u kojoj je Barselona. Tu ništa nije primenjivo na nas. Škola nam je u rasulu, rastrzana menadžerima i loše vođena. A klub se ponaša kao da ima ćup sa zlatom.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
churguzijanac

Post by churguzijanac »

N13 wrote: Tue Aug 06, 2024 2:11 pm Posle osnovne skole se ne ide na faks, prvo treba zavrsiti srednju ipak, zar ne :)
Osim ako nisi glumac.Onda možeš kako hoćeš :D
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Gojko Kacar: 17 godina
Danijel Aleksic: 16 godina
Dejan Zukic: 17 godina
Sergej: 18 godina
Vanja: 17 godina
Jovan Milosevic: 17 godina
Dusan Tadic: 17 godina
Srdjan Babic: 17 godina

Treba li da nastavim?
Niko nije rekao ''trpajte ga 90min svaku utakmicu''.

Ovo je sezona u kojoj napadac takvog talenta mora da dobije 10ak utakmica i, iskren da budem, meni tu nesto debelo smrdi. Imamo igraca koji je u kadetskoj ligi utrpao 40 golova i niko u klubu o njemu ne prica. Ne vodi se na pripreme. Ne prikljucuje se prvom timu, a kad se setimo ko je sve bio prikljucen svako malo, ni najmanje mi se ne svidja ovo. O onoj svinjariji sa reprezentacijom, gde selektor zove svog sina, da i ne pricam.
kuzma liman

Post by kuzma liman »

gospodinFKV wrote: Wed Aug 07, 2024 8:53 am Gojko Kacar: 17 godina

Treba li da nastavim?
Niko nije rekao ''trpajte ga 90min svaku utakmicu''.

Ovo je sezona u kojoj napadac takvog talenta mora da dobije 10ak utakmica i, iskren da budem, meni tu nesto debelo smrdi. Imamo igraca koji je u kadetskoj ligi utrpao 40 golova i niko u klubu o njemu ne prica. Ne vodi se na pripreme. Ne prikljucuje se prvom timu, a kad se setimo ko je sve bio prikljucen svako malo, ni najmanje mi se ne svidja ovo. O onoj svinjariji sa reprezentacijom, gde selektor zove svog sina, da i ne pricam.
Meni smrdi da ide u zvezdu....
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

Svi ovi osim Zukića su fizički i mentalno bili spremni za prvi tim.
Isto tako možeš da navedeš i na primer Kordića, Stamenića, Ćurka, Gajića, Zličića...
Takođe tu su primeri Radoje, Ivanića, Rockova, Poletanovića koji su posle pozajmice sazreli za prvi tim.
Za svakog igrača mora se naći njemu odgovarajući put.

Što se tiče Borovine, mi o njemu osim tih golova ne znamo ništa. Da li ih on možda postiže zbog fizičke dominacije u odnosu na druge kadete? Da li je zreo dovoljno da se pridruži prvom timu? Ona majica mi govori da nije.
N13

Post by N13 »

Treba li da nastavim?
Ako ces tako, siguran sam da mozes jos veci niz sastaviti, gde su igraci prerano gurnuti u prvi tim kao talenti, pa su posle nestali, ili nikad mrdnuli iz ove lige :)

Iznenadjuje me od tebe ovaj post, jer sam zakljucio da si covek iz sporta, i rado citam tvoje postove gde neke strucne fudbalske stvari objasnjavas, veoma kvalitetno.
I kao takav, pretpostavljam da iz licnog iskustva znas koliko je osetljivo pitanje mladog igraca prebacivati iz jedne selekcije u drugu. To su stvari jako osetljive, i sa tim se oprezno radi, i to individualno za svakog igraca posebno.

Jedna sezona u omladinskoj ligi ce mu svakako olaksati taj prelazak u prvi tim. Ali opet, tu moraju biti strucni ljudi koji ce da procene kad je neko spreman za prvi tim.

Kod ovih stvari se uvek setim Hachima Mastoura iz Milana. Decko kao klinac bio ubedljivo najveci talenat na svetu. Emisije su pravljene zbog 'tog cuda od deteta'. Jednom su mu, kao je imao 14-15 godina, doveli Nejmara (koji je tad bio u najboljoj formi u karijeri) da igraju neke fudbalske tehnicke izazove, ne secam se tacno sta, i klinac razvalio Nejmara, pokazao neverovatnu tehniku.
Kasnije, ovi iz Milana trazili od italijanskog saveza da promene pravila da se pomeri granica godinu kada igrac moze debitovati za prvi tim. Ovi to nisu dozvolili valjda, pa su ipak cekali da napuni dovoljan broj godina, 16 ako se ne varam. Ubacili ga u prvi tim, preskocio decko neke mladje selekcije, jer je dominirao u svim uzrastima. I onda u prvom timu krece totalni raspad. Jednostavno nije sazreo, fizicki pre svega. Upropastili mu karijeru time jer su ga na silu gurali gde nije bilo vreme da se gura. Kasnije igrao sporednu ulogu nekim nizim evropskim ligama. Danas ima 26 godina, igra u Maroku negde. A bio potencijal da nadmasi Mesija i Ronalda.
N13

Re: VOJVODINA - Ajax, četvrtak 20.00 (0:1 prvi meč)

Post by N13 »

N13 wrote: Mon Aug 05, 2024 4:08 pm U Loznici je stanje terena katastrofalno. Pogledati pregled utakmice OFK Beograda. Strucnjaci cu za par meseci savrsen hibrid doveli do stanja raspada.

Zivo me zanima koliko dugo ce da se drzi nas hibrid kad ga postave. Nadam se da imamo sposobnije ljude.
Izvinjavam se na duplom postu, ali vezano za ovo.
https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbi ... u-loznici/
Onim obelezavanjem oluje su dodatno upropastili vec ocajan teren.
Mislim da samo kod nas ima da nov, tek otvoren stadion posle par meseci nema uslove ni za 3. ligu.

Mozda ipak bolje da nam ne diraju stadion, makar dok se ne pojave sposobniji ljudi .
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

@N13
Ja ne kazem prebaciti, ja kazem dati malo sanse. On i dalje moze da trenira sa omladincima i igra redovno za njih, ali takvim likovima s vremena na vreme treba dati tu potrebnu aspiraciju. Primera radi, igramo u jednom trenutku s Jedinstvom kod kuce. Ako mali nema bitnu tekmu za omladince tog vikenda, lepo ga tu nedelju prebaciti da radi malo sa seniorima, staviti u protokol, dati mu 15ak minuta. Das mu tako 10-15min gde mozes, i on to neprocenjivo iskustvo nosi nazad u omladinsku ligu i nastavlja s razvojem. Ponovicu, ne mora sve da bude ili-ili. Niti da preskace omladince, niti da sada provede svaki minut tamo dok ne preraste, pa onda pozajmica, pa onda da zavrsi kao recimo Vidakov.

Sto se zrelosti tice, ja se secam koliko je nezrelo delovao Aleksic, a bogami i Tadic. Kacar i Meda su dva zaista velika izuzetka na tom planu. Svi ostali nisu bas delovali tako zrelo koliko ih pamtimo sa ''kraja'' tih mandata. Vanja kad je stao na gol, jer smo dobijali kes za njega svaku utakmicu koju pocne, krstili smo se i levom i desnom nekad, ali to je za njega bila skola.

Ono sta hocu da kazem je da ne postoji pravilo. Ivanic je sazreo posle x pozajmica. Zukic je sazreo posle nekoliko godina u prvom timu. Kacar je sazreo jos u petlicima. :mrgreen:

Sto se samog Borovine tice, jeste on mozda fizicki odskace, ali to ne znaci da ne treba iskoristiti to za doterivanje svega ostalog, ako je to situacija. Ako je decko cist golgeter, onda mu treba davati sansu da puca na vise. Takvi momci su gladni i treba ih hraniti. Ne prejedati, ali hraniti po malo.

@N13 meni je uvek prvi primer toga Marko Borijelo, koji je zbog one krize povreda u Milanu morao da igra sa nekih 16-17 i onda propao ko zeton, ali ponovicu - nije kao da je nama ceo tim povredjen i sada mora Borovina da igra, vec je samo stvar pozitivne afirmacije.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Ni sad nije kasno da priključe malog, ako već neće da dovedu centarfora.Ivanović je tako dobio šansu, pošto se Bolingi, koji je projektovan za devetku razboleo.
VošaNS

Re: VOJVODINA - Ajax, četvrtak 20.00 (0:1 prvi meč)

Post by VošaNS »

N13 wrote: Wed Aug 07, 2024 12:12 pm
N13 wrote: Mon Aug 05, 2024 4:08 pm U Loznici je stanje terena katastrofalno. Pogledati pregled utakmice OFK Beograda. Strucnjaci cu za par meseci savrsen hibrid doveli do stanja raspada.

Zivo me zanima koliko dugo ce da se drzi nas hibrid kad ga postave. Nadam se da imamo sposobnije ljude.
Izvinjavam se na duplom postu, ali vezano za ovo.
https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbi ... u-loznici/
Onim obelezavanjem oluje su dodatno upropastili vec ocajan teren.
Mislim da samo kod nas ima da nov, tek otvoren stadion posle par meseci nema uslove ni za 3. ligu.

Mozda ipak bolje da nam ne diraju stadion, makar dok se ne pojave sposobniji ljudi .
Možemo Evropu u Zaječaru... Tsc kreće od plej-ofa, u Loznici se ne igra, sreća pa se igra i u BG pa nećemo morati tamo, možemo na Kabelu :mrgreen:
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Када је већ ситуација таква каква јесте, ако догурамо до последњег кола а нап терен не буде соређам, мислим да би стадион Вождовца био решење. Не путује се много а има добар терен, барем је имао кад сам га видео последњи пут.
Акустичан, може се направити добра атмосфера.

Ал отом потом, прво Марибор сутра да победимо.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Vozdovac je sve ''goste'' poizbacivao sa svog stadiona, ako se ne varam.
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Нема Сање :|
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Bolje u Segedinu igrati, nego na ovim nasim pasnjacima.
Uprava napolje!
Post Reply