Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Milan

Re: Iskreno ...

Post by Milan »

fruskogorac wrote:SAVET: Procitajte clanak u danasnjem "Sportskom zurnalu". Kanda se nazire neko privremeno resenje za "sunce na Karadjordju". Cika Cvele spominje neku pozajmicu - ponudu.
Da li može detaljnije za nas koji nismo pročitali tekst?
POŠTO OBRAZ ???!!!
Buca

Re: Iskreno ...

Post by Buca »

Milan wrote:
fruskogorac wrote:SAVET: Procitajte clanak u danasnjem "Sportskom zurnalu". Kanda se nazire neko privremeno resenje za "sunce na Karadjordju". Cika Cvele spominje neku pozajmicu - ponudu.
Da li može detaljnije za nas koji nismo pročitali tekst?
http://i42.tinypic.com/fu822g.jpg :wink:
Željko Brkić jedan je od nas!!!
Milan

Post by Milan »

Hvala. Da li UEFA dozvoljava ovako nešto? Da li će to doprineti da se reflektori ni ne postave u dogledno vreme?

U svakom slučaju, teško da će me stadion cz videti ovog leta, i mišljenja sam da niko ne treba da ode na ove utakmice. Neko će reći "nisu igrači krivi i njima treba pružiti podršku". Slažem se, ali isto tako treba nastaviti sa pritiskom na vlast, a mislim da bi protest (uz gledanje tekme na trgu) bio idealan način borbe za naš stadion. A i hiljadu-dve ljudi, koliko nas maksimalno može biti u bg-u, bi izgledalo smešno. Kao kada su Kuljani tamo igrali svoje utakmice...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Slažem se sa već navedenim. Ako nam je stalo do kluba, ne treba da dajemo podršku stvarima koje ga uništavaju. Neću u rupu da idem.
A mi do tog četvrtog kola i reflektora nećemo ni doći.
Takođe, osim bojkota atletike, treba da svima u gradu pokažemo da se NE SMEJU na uštrb FK Vojvodine dogovarati takvi događaji na stadionu.
Nije kao da mi igramo stalno tu Evropu, a i nije da idemo u Ligu Šampiona, a ovi uvodni mečevi i nisu tako važni za naš klub...
max

Post by max »

Bojkot atletike ili tog atletskog takmicenja koje ce biti odrzano u NS zbog ruznih desavanja sa stadionom Karadjordje je pogresno.Nisu atleticari krivi zbog tih desavanja vec oni koji su odlucili da na taj nacin izvedu rekonstrukciju.Ako neko misli da mu atletika nije potrebna na stadionu Karadjordje ili u NS grdno gresi.Steta sto nema vise dezurnih krivaca (Maja & CO) pa sad krivci moraju da se traze gde god bilo.
Turija

Post by Turija »

Red Marquis wrote:Slažem se sa već navedenim. Ako nam je stalo do kluba, ne treba da dajemo podršku stvarima koje ga uništavaju. Neću u rupu da idem.
A mi do tog četvrtog kola i reflektora nećemo ni doći.
...
Sa ovakvim timom, pitanje je da li ćemo proći i prvo kolo, tako da pokretni reflektori su prazna priča (ja sam se ponadao da su u pitanju, zaista, dobre vesti iz žurnala).
Moje pitanje vezano za odigravanje ovih kvalifikacionih utakmica je:
da li Stadion Spartaka može da zadovolji te minimalne evropske kriterijume?
Iskupilo bi se daleko više ljudi da gleda Vojvodinu u Subotici, nego u Beogradu, i još bi navijali za nju.
(sa maxom se slažem da ne treba konfrontirati atletiku i fudbal u Novom Sadu.Mogu oni zajedno, samo treba raditi pametno, a ne ad hok, odnosno na procente. Ne slažem se sa maxom jedino da se bilo ko oslobodi krivice.Svako ko je aktuelan u događanjima, sa dobijenim mandatom građana, je dežurni krivac za loše odrađen posao.Ma kako se zvao, i ma iz koja je CO - lično simpatične ili nesimpatične).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
limanfkv

Post by limanfkv »

Mislim da ne ispunjava.Cak sta vise ubedjen sam da su JEDINA 2 stadiona koja imaju licencu za evropu ove godine stadioni blizanaca.
0.0625
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Turija wrote:da li Stadion Spartaka može da zadovolji te minimalne evropske kriterijume?
Ne, ni priblizno.
chinaman

Post by chinaman »

Ne znam kome je uopste palo na pamet da organizuje to idiotsko ateltsko takmicenje na nasem stadionu. Ukoliko sam dobo shvatio mi prva dva kola SIGURNO ne igramo na nasem stadionu imali ili ne imali reflektore zbog tog prvenstva?
Buca

Post by Buca »

chinaman wrote:Ne znam kome je uopste palo na pamet da organizuje to idiotsko ateltsko takmicenje na nasem stadionu. Ukoliko sam dobo shvatio mi prva dva kola SIGURNO ne igramo na nasem stadionu imali ili ne imali reflektore zbog tog prvenstva?
Samo 1 kolo ne bi smo igrali na Karadjordju,a to je 2. kolo kvalifikacija za taj kup Evropa il kako se zove...
p.s ovu cinjenicu ne uzeti za sigurnu,ali po meni 12 avgust nema nikakve veze sa zivotom,pa EP ce biti gotovo mnogo ranije!
Last edited by Buca on Mon May 18, 2009 9:08 pm, edited 1 time in total.
Željko Brkić jedan je od nas!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

chinaman wrote:Ne znam kome je uopste palo na pamet da organizuje to idiotsko ateltsko takmicenje na nasem stadionu. Ukoliko sam dobo shvatio mi prva dva kola SIGURNO ne igramo na nasem stadionu imali ili ne imali reflektore zbog tog prvenstva?
Upravo tako.
A za atletiku nisam rekao da je nepotrebna u NS, već da ne sme da ide na uštrb kluba...Znam ja dobro da nisu atletičari krivi, ali kad vidim kako stadion DODATNO propada zbog tog prvenstva, hteo ne hteo, muka mi je što se to dešava ovde.
021

Post by 021 »

Nije mi baš jasno zbog čega nećemo moći prva dva kola da igramo u Novom Sadu, kad to prvenstvo traje 4 dana, tačnije od 23. do 26. jula? U tekstu piše da će stadion biti raspoloživ tek od 12 avgusta. Ako je to istina, onda je sigurno da u našem gradu ove godine Evropu nećemo videti (osim, naravno, evropskog juniorskog prvenstva u atletici). A Cvetko može da sere do mile volje za montažne reflektore, pošto zna da do tog trećeg, odnosno četvrtog kola svakako nećemo doći... Možda je najbolje potpuno otkazati učešće u kupu UEFA. Nit' imamo tim, nit' uslove... Šta da tražimo?
A što se tiče stadiona, ja sam odavno za varijantu da klub sam krene u trajno rešavanje ovog pitanja i to izgradnjom potpuno novog, isključivo fudbalskog stadiona, po mogućnosti na mestu sadašnjeg Kabelovog igrališta. Iako će mnogi reći kako je to neostvarivo, u najmanju ruku je realno koliko i mogućnost da grad u dogledno vreme napravi stadion po meri. Ali naravno, za to valja pričekati neka bolja i srećnija vremena, neke druge i bolje ljude na čelu kluba.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

021 wrote:Nije mi baš jasno zbog čega nećemo moći prva dva kola da igramo u Novom Sadu, kad to prvenstvo traje 4 dana, tačnije od 23. do 26. jula? U tekstu piše da će stadion biti raspoloživ tek od 12 avgusta.
Zato sto ce trebati vremena da se stadion ponovo osposobi za fudbal. Pa teren ce nam preorati s onim kuglama i kladivima, pa jos hoce i da na njemu, na travi, da prave zaletiste i rupu sa peskom za skok u dalj! Kad se zavrsi atletika tu se fudbal nece moci igrati bez jos jedne rekonstrukcije. Bice dobro ako se to vrati u predjasnje stanje do 12. avgusta, u stvari bice dobro ako se to IKADA vrati u predjasnje stanje. Jer plasim se da ce oni koji su bacili oko na stadion i na lokaciju da iskoriste to sto ce on biti neupotrebljiv za fudbal da ostvare svoje planove...

tako je to kada se nema svoj stadion nego zavisis od milosti drugih i to onih kojima do tebe nije ni najmanje stalo i koji ti cesto zele zlo a ne dobro...
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ni pod slucajno izmestati stadion, a i zasto bi uzimali Kabelu stadion ? Stadion je tu od pamtiveka. Ako treba da se sredjuje i pomera, nek ga pomere na mesto pomocnog terena pa nek prave.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
budababa

Post by budababa »

021 wrote:A što se tiče stadiona, ja sam odavno za varijantu da klub sam krene u trajno rešavanje ovog pitanja i to izgradnjom potpuno novog, isključivo fudbalskog stadiona, po mogućnosti na mestu sadašnjeg Kabelovog igrališta.
Ova varijanta otpada u startu, jer je nemoguce na tako malom prostoru smestiti stadion koji mora da zadovolji sve standarde UEFA (dakle, da ima pomocno igraliste za zagrevanje pored, odredjen broj parking mesta u zavisnosti od kapaciteta), a da ne govorimo da ni "pod razno" ne moze da prodje plan da se nesto gradi na tako maloj razdaljini od Mosta Slobode. Pored toga, sudbina Kabelovog igralista i kluba uopste je pod znakom pitanja, jer novi gazda moze koliko sutra (ako ustane na levu nogu), da potpise ukaz o prestanku finansiranja i postojanja istog. Mada, verovatno bi Minja bolje znao kako stoje stvari tamo.

Druga stvar, stadion se nalazi na tom mestu od 1924. godine, a to je jedna lepa tradicija koju ima ne bas puno klubova u Evropi. Nas klub je rastao i razvijao se na istom tom mestu decenijama, pobedjivao velike evropske timove, jacao duh toga prostora svakom novom utakmicom... Kada samo pomislim koliko je ljudi barem jednom boravilo na ovom stadionu, kolikoj je kolicini radosti i tuge svedok ta gradjevina, kakva je istorija napisana na njoj... mislim da nikad ne bi mogao prezaliti seobu na neku drugu lokaciju. Taj stadion, koliko god bio jednostavan i nesavrsen, jeste jedna od retkih stvari koja me jos maglovito podseca na onaj stari Novi Sad iz 80-ih godina. Jos njega da poruse i ubili su duh grada totalno.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Post Reply