Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Transferi

Post by Turija »

Ne znam, sigurno je da verujem sadasnjoj Struci, ali po nekoj teoriji verovatnoce, moramo i da omanemo sa nekim transferom?
Inace, daleko vise bih voleo Fernandeza.

Ako vec ne mozemo Fernandeza, onda bi bolje nekog stranca, jer sto kaze Voja: nema ,,kompleks blizanaca". Malbasic se proslavio igrama u Vosi, ali on je sustinski partizanov igrac i neki takav trag postoji.

PS
Sta je npr. sa onim Grkom, sto se pominje, da bi ga hteo Rastavac?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Vojvodjanin123

Post by Vojvodjanin123 »

Ima zanimljivih desetki na tržištu "slobodnih agenata", pod uslovom da nemaju prevelike finansijske zahteve.

https://www.transfermarkt.com/spieler/v ... e&yt0=Show

Naravno, nemamo šanse što se prvih desetak igrača tiče, ali ostali su dostižni uz normalne finansijske zahteve.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Deep Purple wrote: Thu Jul 21, 2022 5:31 pm Videli smo do sad da Rastavac zna šta radi.
Ja jos nista video nisam... i pisao sam o tome vec. Obe utakmice smo dobili na individualne kvalitete igraca malo je tu bilo tecnog protoka,malo pomaka u igri,a vreme prolazi... A secam se i Osima kad onomad govorio za izbor igraca (za reprezentaciju) po kljucu "ja izaberem 11 koji meni trebaju ostalo vi dopisite". No nije bitno nista od toga,ja cu uvek biti protiv povratnika sem ako to ne budu bas legende poput SMSa,Tadica... Povratnici su vec pokazali sta znaju,i samo mogu biti slabiji,nikako bolji... Mozda ce me neko poklopiti sad i reci "a Palocevic!?". E za njega smatram da u prvom mandatu i nije ostavio neki trag,a da je sad bolji igrac nego sto je bio,i da njegov povratak ne bi doprineo tome da se vec formirana navijacka misljenja oo njemu srozaju,vec bi zavredio jos vece postovanje
Image
Karlsson

Post by Karlsson »

I Nikolić je povratnik, pa eto. Ako je tačno da nas je Malbašić ranije odbio onda bi trebalo da smo završili sa njim do daljnjeg. Šta mi njega ima da čekamo i moljakamo, pogotovo sada kada smo već poprilično formirani? Pa nije on veći od Vojvodine. Mislio je da će sa svojim CV-jem pronaći nešto bolje od nas, ali pošto nije onda daj šta daš. Zar mi da budemo ''daj šta daš'' jednom FIlipu Malbašiću koji je sedeo na klupi nekog Burgosa? Ja sam prvi pisao kada se ranije dovodio u vezi sa nama da bih voleo da dođe, ali pošto on nije želeo i pošto smo se mi u međuvremenu pojačali na toj poziciji i formirali kao tim sada ga nit želim, niti ga vidim negde u timu. Sada mi njemu trebamo više nego on nama.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Paločević je jedna od poslednjih 10ki ikada u Vojvodini. Toliko je bio dobar da smo od njega prestali da imamo desetke. Ja ne znam da li svi imate kolektivnu amneziju ili koji vam je, ali sadašnji Zukić je bolji od tadašnjeg Paločevića za klasu. To što je Paločević možda napredovao u međuvremenu(mada mi više deluje da je jedan od onih alibi likova koji je skontao da je u Koreji fizički dominantan u odnosu na jedno 80% lige, pa se ne mrda odande) ne znači da bih ga ikad više želeo u klubu. Kakvo crno "srozavanje mišljenja", o čemu pričate, niže od trenutnog teško da može.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Свакако да нисам против доласка Малбашића, јер момак је поред свега што је показао на терену, показао да воли и поштује клуб. А то што нас је прво одбио, одбили су и неки наши да дођу. Ал некако његовим доласком, а и генерално гледано не видим Симића као 10.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
churguzijanac

Post by churguzijanac »

:mafia:
Karlsson

Post by Karlsson »

churguzijanac wrote: Thu Jul 21, 2022 10:40 pm:mafia:
Šta to znači? Čekamo ponoć? Čekamo petak kao Novu godinu? :mrgreen:
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Karlsson wrote: Thu Jul 21, 2022 6:36 pm I Nikolić je povratnik, pa eto. Ako je tačno da nas je Malbašić ranije odbio onda bi trebalo da smo završili sa njim do daljnjeg. Šta mi njega ima da čekamo i moljakamo, pogotovo sada kada smo već poprilično formirani? Pa nije on veći od Vojvodine. Mislio je da će sa svojim CV-jem pronaći nešto bolje od nas, ali pošto nije onda daj šta daš. Zar mi da budemo ''daj šta daš'' jednom FIlipu Malbašiću koji je sedeo na klupi nekog Burgosa? Ja sam prvi pisao kada se ranije dovodio u vezi sa nama da bih voleo da dođe, ali pošto on nije želeo i pošto smo se mi u međuvremenu pojačali na toj poziciji i formirali kao tim sada ga nit želim, niti ga vidim negde u timu. Sada mi njemu trebamo više nego on nama.
Ne može da se posmatra kroz prizmu toga.
Fudbal je pre svega biznis, nas su pretežno igrači odbijali jer nisu verovali u ono što su im Jovanović i Zbiljić predstavljali u pregovorima, od redovne plate do dizanja kluba itd… Meni je direktno Medojević rekao da je odbio jer želi da vidi da se klub stvarno diže i da nije to samo medijska pompa i ako sve bude onako kako Zbiljić najavljuje da će on vratiti sledeće sezone.

I sam Jovanović je u više navrata izjavio da je teško tako brzo promeniti sliku o Vojvodini ali da definitivno ide na bolje.

Postoji tu mnogo faktora, ne treba sada Malbašiću zatvarati vrata zbog toga. Ako Rastavac misli da mu treba Malbašić onda ga pakuj sa sve mašnicom ako postoji šansa da dodje.

I mi koji volimo Vošu nismo hteli Poletanovića nazad ali to nije bio razlog da klub ne proba da ga vrati. Poletanović ma šta god da je uradio i koliko god da je mogao da nam smeta njegov povratak bi dobio podršku od nas makar dok god pokazuje ma terenu zašto je vraćen. Rukovodioci ne trebaju da posmatraju tržište i neke igrače emotivno kao što mi posmatramo. Na kraju nije ni on došao i dogovor je ispalio i vrata su mu u našem klubu zatvorena.
Banalan primer kao da sad dodjemo u priliku da vratimo Ivanića, smetalo bi velikom broju navijača ali klub takve prilike ne sme da propušta.

Čim se sa Malbašićem pregovara opet to znači da on nije zalupio vrata klubu dupetom već je postojao neki razlog ovaj ili onaj zašto u prvim pregovorima nije postignut dogovor.

A i slika se o klubu za kratko vreme promenila i oseti se neki optimizam. Pa je verovatno i to uticalo da opet dodje do pregovora i mogućeg dogovora.

Naravno postoji i taj faktor koji ste naveli da nam možda u ovom trenutku ne treba ali ja se ne slažem sa tim. Kao što sam naveo onda može Baraj na levo krio na svoju prirodnu poziciji a da Malbašić zauzme mesto kraj desne aut linije.
A Silić nije uopšte loš na mestu desetke i ako sam i ja više za neku desetku više kao opciju nego za Malbašića.

@Voja
Nisam mislio na igru već na pojačanja i da je prvo utisak da su se svi pokazali. Izuzev Uroša Nikolića koji zbog povrede nije mogao da se dokaže.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Karlsson wrote: Thu Jul 21, 2022 11:01 pm
churguzijanac wrote: Thu Jul 21, 2022 10:40 pm:mafia:
Šta to znači? Čekamo ponoć? Čekamo petak kao Novu godinu? :mrgreen:
Petak,petak :D
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Uh, kada bismo doveli tog Spanca, skoro da bih bio siguran da cemo biti medju prve 3 ekipe. Da li smo ikada imali nekog fudbalera iz Spanije?
Uprava napolje!
Karlsson

Post by Karlsson »

Deep Purple wrote: Thu Jul 21, 2022 11:05 pm ...
Ali iskreno ne razumem. Evo ti si sam ranije rekao da su ljudi iz kluba shvatili gde škripi i da zato traže stranca desetku. Umesto toga dobićemo Malbašića koji je krilo, što znači da će Simić ostati desetka, a to znači da će i dalje škripati. I šta smo suštinski promenili dolaskom Malbašića? Baš ništa.
Meni lično nije jasno, ali ljudi u klubu znaju sigurno bolje od mene.
N13

Post by N13 »

Sve zavisi sta bi bio razlog dovodjenja Malbasica.
Ko kaze da bi dovodjenje Malbasica znacilo odustajanje od klasicne desetke?
Nisam ispratio u kakvoj je formi Mlabasic, ali on je poslednji igrac kojeg smo imali koji je bio superioran u igri 1na1. Ako postoji sansa da se dovede takav igrac, ne treba je propustiti!
Ali to ne bi smelo da znaci da se odustaje od desetke.

Mi imamo dobru postavu, ali jako tanku klupu. Ne mogu Simic/Nikolic/Baraye biti u top formi celu sezonu. Sta cemo kada se nego od njih povredi, dobije kartone, bude van forme?
Treba imati vise igraca u rotaciji. Neskovic, Bastajic i slicni mogu proci u rotaciji protiv Javora, Pazara, Gat-a, ali nisu za vece utakmice.
Zamislite igramo utakmicu protiv blizanaca, a Baraye povredjen, Nikolic ima kartone. Automatski nema sta da trazimo na toj utakmici.
Ne kazem da treba dovoditi Malbasica za klupu, vec za rotaciju. Ko ce biti u prvoj postavi, a ko ce kasnije uci sa klupe, to trener treba da prilagodi protivniku, stanju na terenu, formi, itd.

U svakom slucaju, podrska za dovodjenje Malbasica, ali nikako odustajanje od desetke, i to stranca. Po mogucnosti sa spansko/portugalskog govornog podrucja... tamo su fudbaleri prirodne desetke :D
Turija

Post by Turija »

Po mom vidjenju, Simic moze biti samo delimicno desetka, jer se dobro snalazi na tom delu terena, posto se puno i brzo krece, ima odlican dribling, ali nema ono sto prava desetka treba da ima: tacan pas, pravi tajming, opasan sut i dobru realizaciju sansi.Za sada je tako. Verujem da ce biti i to bolje, kako se tim uigrava, ali to su mi vise individualne osobine, uglavnom urodjene.
Zato nam treba prava desetka, pa da Simic bude jos bolji. Sa NN se to vec nazire, a sa pravom desetkom bi bilo svakom oku vidljivo.

Edit:
Slazem se sa N13 da dovodjenje Malbasica ne sme da znaci odustajanje od desetke.
Takodje se slazem i da smo tanki sa klupom za jace protivnike.
To je Voja vec pisao da kad udju igraci sa klupe nasa igra padne. Ne unese se nova energija i jaci tempo kad udju na teren odmorni igraci. U sustini, kuburimo u zavrsnici utakmice, cak i da ocuvamo vodjstvo, a kamoli da nadoknadimo eventualni rezultatski minus.
Last edited by Turija on Fri Jul 22, 2022 11:38 am, edited 2 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Jasno je da Bastajić i Nešković kvalitetom nisu na nivou ostatka startera u napadačkom delu i da bi dovodjenjem Malbašića imali podjednak kvalitet na svakoj poziciji u napadu. Moja teorija je kao što sam već iznad napisao je da dolaskom Malbašića, Baraj prelazi na prirodnu poziciju levog krila a Malbašić zauzima mesto desnog krila. Dok Simić ostaje na poziciji 10ke. Sam Simić je izjavio da se na mestu polušpica najlepše oseća. Dečko je samo takva radilica i na polušpicu ima još više prostora da se kreće po čitavom terenu. On je prva desetka koja je box to box orijentisana u svetu fudbala :mrgreen:

U najboljem slučaju stiže stranac polušpic a u “najgorem” Malbašić, eh da nam je neki pričao da ćemo biti na ovako slatkim mukama pre nekoliko meseci. Verovatno zavisi sve i od pregovora koji igrač stiže. Možda Wisla ne pusti Fernandeza pa smo se okrenuli Malbašića. Videćemo sve možda stigne i neko treći. :cheers:

A možda stignu i u paketu Fernandez i Malbašić :mrgreen:
Post Reply