Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Marketing kluba

Post by Turija »

Voja wrote:Moja vizija marketinga mi govori da je i samo ime i prezime Nusa Senk moglo biti vise nego iskorisceno u svrhu marketinga i promocije kluba. Ime i prezime koje se pamti na prvu,nesto unikatno,jedinstveno.... Nusa je za ovo vreme s nama bar na tom polju ostavila mnogo jaci utisak nego hiljade igraca koji su kroz istoriju oblacili dres Vose. Steta... steta za nju,steta za nas.
Bravo, Vojo.Upravo na to sam mislio.
Druga stvar koju sam hteo podvući je način na koji su iz Voše otišli, recimo, Delač i Nuša, a na koji način su otišli Nikolić, Škuletić, Vulićević i Trajković... (navodim samo najsvežije primere).Takvi ljudi ne bi ni smeli da dolaze u Vojvodinu, jer nije to klub za njih.
Međutim, pošto se (poodavn) izgubilo ono što je krasilo naš Klub od samog osnivanja (fer i pošten odnos prema svojim članovima i navijačima i emotivan prema Klubu), Delač i Nuša su, danas, samo svetli izuzeci na jednoj strani, a ona druga (klupska), nažalost, ne postoji ni kao izuzetak.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
21114

Post by 21114 »

Pošto se marketingom bavim već zadnje 4 godine svog života i volim taj posao jako. Sledeće mogu reći. Marketing je svaki najmanji kontakt tvog preduzeća sa spoljnim svetom.

Nuša Šenk je dobro lice i pojava, ali ona nije moga zaista da se izbori sa svime šta se dešavalo u klubu, jer zapravo kao što je milion puta ovde rečeno marketing služba kluba jednostavno ne postoji.
Za sve vreme vladavine Butorovića seniora nije bilo vremena da se otvori navijački shop u centru grada gde bi se direktno plasirali pravi i jako dobro dizajnirani rekviziti kluba. Jedini kao neki pozitivan primer je bio obilazak škola pred finale kupa, ali i to je jadno odrađeno tako da je palo u zaborav.

Ne postoji jasna strategija po kojoj bi se radilo. Nesposobnost ljudi i manjak ljudi da rade svoj posao. Za proslavu takvog jubileja kao što je 100 godina kluba, moralo se krenuti još početkom sezone. Redizajnirani dresovi, poziv navijača i simpatizera kluba koji se bave dizajnom da se napravi konkure. Grb kluba prilagoditi jubileju, pokrenuti čitav grad na noge i samo bombardovati o Voši. Ništa napadno nego je predstaviti kao brend grada.

Nesposobnost ljudi iz marketinga je i u tome da nisu uspeli niti jedno veliko preduzeće ili firmu koja ima sedište u NS-u da pridobiju na stranu Vojvodine. Gde je bio problem!?

Gomilu ideja imam u glavi kako bi napravio ceo novi izgled FK-a i koje bi akcije sprovodio, ali jednostavno u marketing se konstantno mora ulagati, a za to kanda nije bilo sluha ni para. Koka kola koji je najprepoznatljiviji brend na planeti i dalje sipa milione i milone u marketing.

Nadam se boljem vremenu i više sluha novih na tu temu.
Legnem pijan, ustanem pijan, pa koji sam kuratz i spavao onda!
limanfkv

Post by limanfkv »

Evo posto i ja znam ponesto o marketingu, da kazem da bi Nusa mozda, i veliko mozda, mogla biti najvise PR kluba. Marketing je ozbiljna nauka, dok u klubu ljudi misle da je to samo prodaja. Prodaja je samo jedan mikro deo marketinga.

Ali eto, doslo tako vreme, da se ljudi oduseve kada je neko kulturan.
0.0625
Baltazar

Post by Baltazar »

Kada ćemo napraviti konferenciju za štampu prilikom odlaska nekog iz FKV. Mislim da su i Nuša i Delač zaslužili da se oprostimo od njih kao ljudi. Mateju čak i ne vezano za pomoć našem navijaču. Oproštajna konferencija gde bi rekli gde idu, kako im je bilo ovde itd. Ljudski da se raziđemo. Kada se setim šta smo uradili Abuu, a on došao u centar na promociju. Od svih letošnjih pojačanja najmanje mi se svideo Kaluđer. A on otišao kao čovek. Poželeo nam sve najbolje i da osvojimo kup. A one pi*ke u partizanu ni da nas spomenu. Ajde za ćelavog još nekako, ali za igrače koji su kod nas bili 4 godine? Jedna rečenica na predstavljanju bi bila dovoljna. Ali niko ništa.
Moguće da je njihovo ponašanje samo posledica našeg ponašanja? Na znam-nisam u toku!
Vojvodina, jedna jedina!
Box

Post by Box »

http://www.fkvojvodina.rs/2014/01/vojvo ... pojacanja/" onclick="window.open(this.href);return false;
Marketing, po mom misljenju, odradjen dobro.Bas izgleda dobro to sa imenima i kolima u pozadini. Da li su zaista i dobili kola nemam pojma , ali izgleda dobro.
recni galeb

Post by recni galeb »

da odlicno sa sve bg tablama... :greenbutt:
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

recni galeb wrote:da odlicno sa sve bg tablama... :greenbutt:
Pa ionako će ih tamo poslati ako se pokažu...
Io odio Belgrado
PZS

Post by PZS »

http://mondo.rs/a655726/Sport/Fudbal/Dr ... -cuda.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To je to :gospodin:
Vojvodino znaj, da tebe volim ja i dok sam živ, ja bodriću te moja jedina...
Qr0nJa

Post by Qr0nJa »

Ma Capeljini upaljaci su zakon! :mrgreen:
...i nikad ne shvatiti to,sto volim tebe ja ludo jer srce moje vecno za tebe kucace znaj....
ragazzi di Neoplanta

Post by ragazzi di Neoplanta »

Ne znate vi kakvu snagu daje Vošin frizbi...
"Kontam da 99% mase sa ovog foruma stoji pola sata ispred rafa sa hlebom, ne znajuci koji da izabere."
21114

Post by 21114 »

http://www.agf.dk/shop/" onclick="window.open(this.href);return false;

Danski prvoligaš. Idem krajem aprila u taj grad koji ima i neke konekcije bratsko/sestrinske ili neke već sa Novim Sadom. Ovako sa naravno nekim izmenama i ja zamišljam naš klupski shop ali to je to.
Legnem pijan, ustanem pijan, pa koji sam kuratz i spavao onda!
Akcent

Post by Akcent »

Zna li neko da li ima negde da se kupi majica FKV sa kragnom, ona sto igraci nose?
Vojvodina, Vojvodina nepobediva...
budababa

Post by budababa »

http://www.dnevnik.rs/novi-sad/art-radi ... beskucnika

Naravno, na zidu sat sa grbom starog kluba. Čist punk.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Marcello

Post by Marcello »

Akcent wrote:Zna li neko da li ima negde da se kupi majica FKV sa kragnom, ona sto igraci nose?
Probaj u hotelu "Park" ('Tobacco Shop' se zove), mada sumnjam da imaju.
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
recni galeb

Post by recni galeb »

Nesto sam razmisljao i ja da napravim kalendar za stogodisnjicu...

nije da nemam ideja eto onaj zvanican mi je dao inspiraciju samo tako... :mrgreen:

Image

meseci mi nisu trenutno bitni, bitnije su slicnosti sto fizicke sto one druge... :roll:

Image

Image

...imam ih jos ali aj da ne bude da sjebavam temu, cek da vidim da mi admin ili mod da dozvolu da se igram a ne da me brise a ja dzabe da krecim...
Post Reply