Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Red Marquis
Moderator

Re: Transferi

Post by Red Marquis »

Deep Purple wrote: Sun Jun 25, 2023 9:54 pm Prelazni rok je u toku, samo to ću napisati. Treba ga oceniti kad se završi.
Isti se odvija kao i svi pređašnji. Odlazak klinaca i dovođenje nekih matorih mački u džaku.
A prošli prelazni je bio sranje. Isto kao i onaj pre njega, i onaj pre njega i onaj pre njega... Sistem javašluka, nedostatka vizije i nepostojećeg skautinga plus tim se svaki put (pre)kasno sklapa. Ako ovo dosad izgleda isto kao i svaki pređašnji, a izgleda, sasvim je logično već sada kritikovati.
Io odio Belgrado
Turija

Post by Turija »

Red Marquis wrote: Sun Jun 25, 2023 7:59 pm Jel stvaramo klince? Ne stvaramo.
Jel kopamo po egzotičnim zemljama da nabodemo neku buduću premiju za male pare? Ne kopamo.
Jesmo li sve podredili rezultatima pa ove stvari ispaštaju? Nismo.

Porodična srebrnina je rasprodana, skauting nemamo, rezultate nemamo. A sad ni stadion na kom igramo nemamo.
ŠTA KOJI MOJ PA IMAMO?
+1.
FKV je postala trgovinsko preduzece, a ne fudbalski klub.
I to preduzece koje radi sa gubicima i koje ce, uskoro, otici u bankrot. Ubrzanje je drasticno. Odlaze omladinci, dolaze veterani.
Koja Liga Konferencije, perspektiva je Liga veterana.

PS
@ Deep, ti stvarno verujes da ce sada biti drugacije, nego prethodnih XY godina?
Da ce 31 avgusta stici neko veliko fudbalsko ime? Pa, oni ce u septembru vec menjati trenera. Pa, treba 6 meseci da se uigra trener i ekipa, da novi trener odradi zimske pripreme i da on selektira igrace, a onda u martu dolazi novi trener, da spasava sezonu i tako ringispil radi non - stop.
Koliko puta vidjeno ( sto se kaze: to vec znaju i vrapci na grani).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Stvarno su desavanja porazavajuca :roll:
Image
Karlsson

Post by Karlsson »

Kako ne proizvodimo klince? A šta su Topić, Kabić, Milošević, Majstorović? Svi prodani ili će se prodati za milionske iznose.
Slažem se da u slučaju Miloševića je moglo dosta bolje, ali reći da ne stvaramo klince (ili igrače) i da je sve baš crno je za mene nerazmljivo.
Maki

Post by Maki »

Slažem se sa postovima koji primećuju da imamo zlato u omladinskoj školi i da ga prodajemo neštedimice, a od zarade dovodimo škart starce koji nemaju nikakve identitetske veze sa Vošom (Drinčić, Kajević). To je i slika Srbije, sve što valja odlazi napolje (Jokić, Đoković, Tesla, Pupin), a ostaje talog koji nikome ne treba.
Iv Baraje je napunio 31 godinu, šta smo njime dobili i šta očekivati osim kurcobolje?
Ovde se Topić i dalje pljuje po inerciji, a on je najbolji izdanak naše škole i svega nas nekolicina smo ga označili kao najboljeg igrača tima u minuloj sezoni, što se nije videlo na glasanju. Tužno!
Slažem se da treba i da se ispoštuju Batakove želje i on ima moju punu podršku.
Setimo se samo Đorđevićevog Stevanovića i Rastavčevog Milisavljevića. Batakov Kajević je verovatno bolji, bar sam čuo za njega...
Karlsson

Post by Karlsson »

Maki wrote: Mon Jun 26, 2023 12:32 am Slažem se sa postovima koji primećuju da imamo zlato u omladinskoj školi i da ga prodajemo neštedimice, a od zarade dovodimo škart starce koji nemaju nikakve identitetske veze sa Vošom (Drinčić, Kajević). To je i slika Srbije, sve što valja odlazi napolje (Jokić, Đoković, Tesla, Pupin), a ostaje talog koji nikome ne treba.
Iv Baraje je napunio 31 godinu, šta smo njime dobili i šta očekivati osim kurcobolje?
Ovde se Topić i dalje pljuje po inerciji, a on je najbolji izdanak naše škole i svega nas nekolicina smo ga označili kao najboljeg igrača tima u minuloj sezoni, što se nije videlo na glasanju. Tužno!
Slažem se da treba i da se ispoštuju Batakove želje i on ima moju punu podršku.
Setimo se samo Đorđevićevog Stevanovića i Rastavčevog Milisavljevića. Batakov Kajević je verovatno bolji, bar sam čuo za njega...
I ti ga sada pretera, da ne upotrebim težu reč. Kao prvo Tesla i Pupin veze nisu imali sa tadašnjom Srbijom. Rođeni su i živeli kao austrijski, odnosno kao austrougarski građani, a otišli su u Ameriku koja je bila i jeste Meka za naučnike. Dakle pobegli su iz Austrougarske, ne iz Srbije.
Isto za Jokića te ne razumem. Pa nije dečko otišao u Slovačku da igra košarku, nego u najjaču ligu sveta. Otišao bi tamo i da je Nemac ili Francuz, jer to je san svakog košarkaša. Dečko je i dalje državljanin Srbije sa prebivalištem u Somboru.
Što se Đokovića tiče nije jedini teniser koji ima prebivalište van matične zemlje. To je zapravo poprilično česta pojava kod tenisera.
Sve u svemu loši su ti primeri.
Maki

Post by Maki »

Dobro, de, možda sam preterao, ali svako razume na šta sam mislio. Uzgred, i Voša je austrougarski klub. :)
Da ne rasprodajemo talente i nemamo stalni odliv mozgova i mladih, mi bismo bili Amerika, ili Real.
Marko93

Post by Marko93 »

U kom klubu je igrao Tesla?
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Drinčić je doneo trofej i upisao se u istorijske knjige ovog kluba. Eh da su nam svi kao on ne bih imao brige. Zato taj argument Drinčić ne prihvatam. U kakvim uslovima je radio Đorđević i kakav igrački kadar je dobio? Naravno ima i do njegovih trenerskih kvaliteta naravno ali je dobio jako loš igrački kadar i imao je i on pravo kao trener na neku svoju želju sa kojom je promašio i to ide njemu na “dušu”.

Batak je preuzeo tim koji nije selektovao koji je bio pod Rastavcem u velikom padu i podigao je ekipu, koliko i u kojoj meri izlišno je pričati, šta je bilo do njega uradio je i zato mislim da ako on insistira na Kajeviću mislim da nemamo pravo ništa da kažemo. Zaslužio je i on kao trener valjda ima pravo na neku svoju želju. Da li je to igrač od 17 ili 45 godina nije važno. Svaki trener želi nekog igrača, verovatno i uslovi kakve klub ima diktiraju trenerovu želju.

I ja sam jako razočaran prelaznim rokom jer sam očekivao malo drugačije da se radi i nikako nisam zadovoljan. Samo eto čekam da se završi pa ću dati svoj sud. Crnomarković i Kajević nisu loši fudbaleri i konkurenti nisu doveli ništa bolje fudbalere. Naša ekipa će biti bolja sld sezone nego ove bar zato što se igrači poznaju bar godinu dana duže. De facto će ekipa biti konkurentnija ove sezone bar zbog nekakvog kontinuiteta.

Znači ako su u klubu procenili da sa Apoelom može da se igra i da će svim silama ići na prolaz bez kalkulisanja onda i trebaš da se pojačaš. Pogotovo jer su svesni da ako prođemo preuzimamo koeficijent i bićemo nosioci. Postoje indicije da ako prođemo Apoel vrlo lako uz malo srećnih okolnosti možemo da budemo i nosioci do kraja. Naravno prvo da prođemo pa onda razmišljati dalje.

Prelazni rok je za mene poražavajuć ne iz gledanja dve ovosezonske akvizicije (Crnomarković i Kajević) već jer nismo u stanju da dovedemo neko malo zvučnije ime. Prelazni rok se ocenjuje tek posle pripremnog perioda kada se vidi otp koliko i ko može. Ima ekipa u regionu koje su dovele dosta zvučnija imena ali i to su igrači od 34+ godina zato i mislim da nije uvek sve u imenima.

Ova ekipa koju mi trenutno imamo nije loša i može da se radi sa njom i žao mi je što ne vide da sa tri kvalitetna evropska igrača može da se sklopi jako solidna ekipa. Žao mi je što nema te ambicije da se rizikuje. Ja ću sačekati da vidim ta dva igrača koja bi trebalo biti ubrzo dovedena.

I ne znam zašto ali nakon što je Apoel doveo Tomane-a vidim Ožegovića kod nas i imam neki osećaj da će nam on biti napadač. I baš ne znam šta da mislim o njemu. Ostaio mi je u lepom sećanju, srčan je i bezobrazan i toga nam fali ali opet prošlo je 7-8 godina od tada. U najboljim je godinama ali opet ne znam šta da mislim, jer sam više za stranca.

Ovo oko Ožegovića mi je samo insinuacija jer mi malo vuče na to. A opet taj napadač može biti i Majdevac tako da…
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Ја сам одма за критику, док још није готово, можда неко од скаута и чита овај форум и види незадовољство навијача, ако им је уопште стало до нас... Од кукања после припрема немамо ништа осим да се помиримо са тим да опет ништа нисмо нити ћемо урадити.

Остаје само да се надамо да су та два играча нека екстра појачања...
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Turija

Post by Turija »

Uvek sa tobom wrote: Mon Jun 26, 2023 8:53 am Ја сам одма за критику, док још није готово, можда неко од скаута и чита овај форум и види незадовољство навијача, ако им је уопште стало до нас... Од кукања после припрема немамо ништа осим да се помиримо са тим да опет ништа нисмо нити ћемо урадити.

Остаје само да се надамо да су та два играча нека екстра појачања...
+1
I ja sam za to - reagovati dok ima sanse da se nesto promeni.

A, uhvatili su se Topica i Zukica, kao pijan plota, vec 4 godine i ne mogu ih prodati, nego prodaju decu od 17-18 godina bez nastupa u prvom timu. Sta vam to govori?

Mi od generacije Tadica, Milinkovic- Savica, Radoje...nemamo igraca koji konstatno igraju napolju. Ili su rezerve ili povremeno u timu. Kako, onda, pricati o dobrom radu skole, posle toliko godina bez pravog igraca i u Vosi ili inostranstvu?

Sad se pojavilo nekoliko mladih momcica i odmah su ih prodali. Da li ce uspeti tamo, pitanje je?
Gledam npr. statistiku Majstorovica: 9 utakmica u ruskom Dinamu, 4 zapoceo, prosek 46 minuta na terenu. Mozda ce biti pravi, ali trebao je to u Vojvodini imati.
Ovako nasa deca iz Srbije odu prerano i tek poneko se snadje tamo. Promena ritma zivota, okruzenja, i jaki treninzi, velika zelja najcesce to dovede do povreda i pozajmica i selidbi ili povratka u Srbiju. Ko je uspeo napolju u poslednje vreme, ne mogu da se setim.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Secam se intervjua sa Zbiljicem prosle godine. Na pitanje da li Vosa moze do bar treceg mesta sto je zelja navijaca, on je odgovorio da mi ipak jurimo prvo mesto :oops:
Na kraju smo bili peti.
Hocete lovu, a da ne prodajete sve omladince?
Prodjite Apoel i udjite u grupnu fazu.
Tesko je to?
Onda budite do treceg mesta u prvenstvu.
Tesko i to?
Zasto ste onda tu???

Otvori nam se evropa kao nikada do sada, a oni se ponasaju kao da to nije bitno.
Uprava napolje!
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Maki wrote: Mon Jun 26, 2023 6:58 am Dobro, de, možda sam preterao, ali svako razume na šta sam mislio. Uzgred, i Voša je austrougarski klub. :)
Da ne rasprodajemo talente i nemamo stalni odliv mozgova i mladih, mi bismo bili Amerika, ili Real.
Nisi preterao, realno situacija je mnogo gora i što kaže neka pesma mi pripadamo "slavno".A i ovaj forum postaje slika i prilika naše nerealnosti i inata.Topić, oko koga se slažem sa tobom, je očit primer.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Deca imaju opciju da odu prerano i rizikuju takve stvari ili da odu prekasno i rizikuju da im karijere upropaste bata djorini izdanci ''trenerske'' skole.
Mozda je bolje pitanje za postaviti to koliko je igraca u poslednjih 15 godina napustilo srpski fudbal posle 21. godine i napravilo vrhunske karijere, ili ako uzmemo 20 nasih najboljih/najvrednijih igraca na trzistu, koliko je njih otislo pre, a koliko posle 21. godine iz srpskog fudbala.
Evo ja sam izlistao dvadeset najvrednijih prema Transfermarktu, i 15 njih je napustilo srpski fudbal pre 21. godine, trojica nisu igrala nikad u srpskom fudbalu (Veljkovic, golman Kovacevic i mali Samardzic), a dvojica prelaze tu starosnu granicu (Tadic s nepune 22 i Erakovic koji ima 22 i verovatno odlazi tek sada).

Da me neko pogresno ne shvati, ne napadam nikog, ali lako je reci ''mladi treba da ostanu''. Zbog cega da ostanu? Kome oni sta duguju? Sta oni dobijaju time, ako uzmemo u obzir ruinu koju mi nazivamo strukom? Svi oni tamo imaju bolje uslove za zivot, rad i razvoj, i taj sto se ne snadje pa se vrati u srpski fudbal, i dalje ima veliki klub na CV-u, iskustvo treniranja tamo i mogucnost da po sazrevanju opet ode napolje.
slanobarac

Post by slanobarac »

Ta dvojica što se čekaju su izmišljeni likovi iz zbirke bajki našeg poznatog bajkopisca Dragoljuba Zbiljića. Nastavite sa čitanjem lektire preko raspusta. :mrgreen:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Post Reply