10. kolo: Rad-Vojvodina 1:0

Turija

Post by Turija »

podbara wrote:Molim ucesnike rasprave da se uzdrze od vredjanja.
Razumem gnev, ali ostanimo dostojanstveni navijači. Baš onakvi kakav želimo da nam bude Klub.Moraju doći bolji dani ili će nestati sve što iole valja.
PS
a što se tiče fudbala, već u sledećem meču očekujem igru sa 3 napadača:
LAZETIĆ-MRĐA-STOJANOVIĆ, ima da se posmrzavaju protivnički golmani, a ne da se proslavljaju kao danas.
Gaga je ovde najmanje kriv.Direktori godinama dokazuje da je trener nepotrebna funkcija i čist trošak za klub.A, treneri nam, ipak, stalno dolaze i dolaze (i bivaju ekspresno najureni).Mislim da će i to, uskoro, prestati.Igra bez trenera je fudbal budućnosti, samo što uspešni u svetu to još ne mogu da prokuže (a, šta im možemo kad su ,,tupavi" pa dovode Murinja, Skolarija i ostale trenerske parazite i još ih astronomski plaćaju ).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Post by Turija »

Još jedan izveštaj sa utakmice (Dnevnik), pa iz 3 izveštaja valjda će se moći skrpiti slika današnjih dešavanja na utakmici (za sve one koji je nisu videli svojim očima).
I Banjica visoka za Novosađane

Rad - Vojvodina 1:0 (1:0)

BEOGRAD: Stadion Rada na Banjici, gledalaca 1.000, sudija Paunović (Kladovo), strelac Radivojević u 31. minutu. Žuti kartoni: Čotra, Pejčinović, Jeremić, Radivojević, Pršo, Kahriman (Rad) i Lazetić (Vojvodina).
RAD: Kahriman 6, Čotra 7, Pejčinović 7, Savić 6 (Mališić -), Teodorović 6, Vuković 7, Koković 6, Ilić 7 (Vidović -), Jeremić 6 (Pršo -), Jovanović 6, Radivojević 8.
VOJVODINA: Brkić 6, Stošić 6, Kizito 6, Popović 6, Đurić 6, Lovrić 6, Grozdanoski 6, Tadić 5 (Stojanović 5), Mrđa 6 (Lazetić -), Buač 5 (Pantelić 6), Aleksić 6.

Građevinari su u 10. kolu fudbalskog šampionata najzad osetili prvu slast trijumfa. Na Banjici je savladana Vojvodina a izgleda da je šok terapija u redovima Beograđana urodila plodom. Debitant na klupi Marko Nikolić (30), najmlađi trener na elitnoj sceni, očigledno je uspeo da dodatno motiviše svoju ekipu koja je sa tri osvojena boda najavila beg sa dna tabele.

Na drugoj strani očigledno Novosađani ne mogu protiv tradicije. U 21. prvenstvenom susretu u glavnom gradu Vojvodina je doživela 11 poraza uz 9 remija i samo jedan trijumf. Zaista, izuzetno anemično izdanje kvalitetnog sastava Novosađana, koji nisu uspeli čestito ni da pritisnu ekipu koja se nalazi u opasnoj zoni.

U prvom delu viđena je igra bez mnogo ritma i žara, a time i uzbuđenja pred oba gola uglavnom su izostala. Najviše se ratovalo na sredini terena gde su gosti imali kako-tako prevlast, ali je domaćin znalački pretio preko bokova. Vojvodina je prvu ozbiljniju akciju napravila u 8. minutu kada je Mrđa snažno šutirao, Kahriman odbio loptu, a Aleksić je bio neprecizan.Uzvratili su igrači Rada u 23. minutu kada je brzonogi Ilić pripremio zicer Radivojeviću, ali je golman Brkić bio na pravom mestu. U 31. minutu usledio je trenutak odluke, Rad je munjevito i lukavo izveo aut, a Jovan Radivojević sa nekoliko uspešnih driblinga stvorio je sebi priliku za rezantan udarac koji je bio neodbranjiv - 1:0.
U samom finišu prvog poluvremena mogao je Rad i da poveća prednost, ali je još jednom Brkić bio uspešniji u duelu sa Radivojevićem.

U nastavku utakmice slika na terenu se nije promenila. Pokušao je učitelj gostiju Dragan Radojčić izmenama da osveži ekipu, pa su umesto indisponiranog Tadića i Buača šansu dobili Stojanović i Pantelić, nešto kasnije povređenog Mrđu zamenio je Lazetić. Ofanzivna formacija ostala je bez efekta. Imali su crveno-beli jalovu terensku inicijativu, ali je izuzetno čvrsta odbrana Rada delovala besprekorno. Uostalom, Vojvodina praktično u drugom delu susreta nije uspela da stvori ni jednu opipljiviju šansu. Domaćin je opet pretio iz kontre a Ilić i Radivojević su uz više koncentracije možda mogli i da obezbede ubedljiviji trijumf.

Kada se crta podvuče, u ne previše kvalitetnom meču bodovi zasluženo ostaju na Banjici. Evidentna je kriza igre Novosađana, jer zaista je neshvatljivo da sastav sa velikim brojem kvalitetnih individualaca deluje tako nemoćno.

Z. Rangelov
PS
Boldovani deo izveštaja je pre svega zbog Voje ( a može i Buda dodatno da prokomentariše :lol: ).
Nešto tu baš ne mogu da povežem oko tih odbrana.Tj ko je branio loše, a ko dobro? :wink:
Last edited by Turija on Wed Oct 29, 2008 11:04 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Владика
Administrator

Post by Владика »

Evo kako su ljudi sa radovog sajta videli mec http://www.fcrad.co.yu/av/912.htm

Vojvodina u gostima ove sezone - 5 odigranih utakmica, 1 pobeda, 0 neresenih i 4 poraza, gol razlika 2-5. Sampioni.... 8)
Dejan

Post by Dejan »

podbara wrote:Evo kako su ljudi sa radovog sajta videli mec http://www.fcrad.co.yu/av/912.htm

Vojvodina u gostima ove sezone - 5 odigranih utakmica, 1 pobeda, 0 neresenih i 4 poraza, gol razlika 2-5. Sampioni.... 8)
Bruka, do sada Mutavdzic nam uzeo 3 boda (predlozio sam ga jos Djumiju dok je igrao za FK Bane pre 3-4 sezone, i bio je na listi potencijalnih pojacanja) Za Radivojevica i Jevtica znate i sami...

Gledao sam mec protiv Borca i Gaga je pun pozitivne energije vodio taj mec, ali izgleda nema hrabrosti za vece domete :idea:

Trenutno nemamo plan ni viziju kako dalje (tj. nemaju je oni koji trebaju) Nastavlja se brka nase Vose, sampionskih ambicija na svim frontovima :oops:
budababa

Post by budababa »

Turija, ne bih da se upustam u situaciju da komentarisem svaki momenat na mecu, vec bi samo dodao da u mom izvestaju obratis paznju na recenicu posle one koju si boldovao. Neki novinar mozda (necu da tvrdim da je 100% tako) iz odredjenih interesa na svoj nacin opise utakmicu, a ja je opisujem onako kako sam je ja doziveo; nema lazi, nema prevare. Ne tvrdim pri tome da sam sve video kako je bilo, mozda mi je nesto promaklo, a mozda je i tom novinaru. Hteo sam da kazem da su Radovi igraci "grizli" za svaku loptu, trcali kao blesavi, vijali nase igrace po celom terenu - iako su imali gol prednosti. Uostalom, kad pogledate skraceni izvestaj, dajte svoj sud, mada ce to (ipak) biti sud na osnovu nekog sazetka od 6-7 minuta. Poenta citave stvari je da su "gradjevinari" danas licili na mnogo ozbiljniju ekipu, a mi, kao sto je vec rekao Red Firm, na seoski sastav bez zelje i volje za nadigravanjem.
Turija

Post by Turija »

Moramo malo i da se našalimo, inače šta nam se sve priređuje, završili bi na neuropsihijatriji, kako reče vladans.Tako da odličan je Voja s tim povremenim ,,provokacijama", a i sazna se iz toga mnogo više.
Budo, hvala na odgovoru, samo sam hteo da još malo nešto napišeš o tekmi, jer sigurno mnogo ljudi nije gledalo utakmicu.
A ja sam čak promašio i izveštaj na SOSu, gde smo gotovo uvek među poslednjim reportažama, a sad, pošto smo izgubili, imali smo čast da otvorimo emisiju.Samo sam čuo neka Topova trabunjanja o Alisi :?: :o Ne znam šta smo se toliko zamerili tom čoveku, a svojevremeno je proslavljao, zajedno sa nama, pobede u Intertoto kupu :roll: A tek, šta mu se Kizito zamerio :?
WLADASS

Post by WLADASS »

nisam od onih koji dizu buku ali cini mi se da je doslo vreme da se nase nezadovoljstvo prenese upravi i igracima. najavili smo "sampionske ambicije" a nismo u stanju da pobedimo van novog sada... kuci odigramo kakvu-takvu igru i pobedimo 1:0,a sa strane nismo u situaciji ni da sacuvamo mrezu... ova utakmica je mozda bila najvaznija u sezoni ali to ce vreme pokazati.... sto je najzanimljivije sve se isto ponavlja. kuci pobedimo i svi srecni, idemo ka tituli i.... onda odemo u neku banjicu ili gde vec i dobijemo po usima... i onda sve ispocetka.... ja sam stvarno mislio da ce vosa svim snagama da krene na to prvo mesto..... samo da se opet ne ponovi da pobedimo banat 1:0 i da odemo na marakanu da nas makar kakva ekipa pobedi......

SAMO BORBENO..........
Владика
Administrator

Post by Владика »

Izgleda da Lovric nije poneso sitne pare za ringispil? evo gola- http://www.youtube.com/watch?v=sX45YL-93kA#
Владика
Administrator

Post by Владика »

GRADJANSKI wrote:Ko bi se tome nadao? Bivši komšija, nekadašnji "Kanarinac" Jovan Radivojević kaznio je umišljenost gostiju na Banjici. Posle proigravanja Milana Jovanovića, omalen napadač domaćina je u 31. minutu, pored uspavane odbrane Vojvodine, iskosa s desne strane sa 12-13 metara pogodio suprotni ugao mreže Željka Brkića i doneo svojoj ekipi prvu pobedu u ovom prvenstvu.

Novosađani su igrali na granici očaja i jedini put su pripretili svom nekadašnjem saigraču Damiru Kahrimanu u prvom delu preko Vladimira Buača i Danijela Aleksića. Dragan Radojičić je pokušao u nastavku da pojača napad uvodeći Nenada Stojanovića i Miodraga Pantelića, ali ni od toga nije bilo neke posebne vajde. Štaviše, Jovan Radivojević i Brana Ilić su non-stop predstavljali opasnost po mrežu novosadskih crveno-belih, a da je bilo više koncentracije kod napadača Rada, u 65. minutu mogli su udvostručiti prednost.

– Šta drugo reći nego slabo, slabo... Ovako se ne bori za dres Vojvodine. Podbacili smo u svim segmentima igre. Domaćin nas je potpuno zasluženo porazio – vidno razočaran bio je kapiten Aleksandar Popović.

Strelac: Radivojević u 31. Stadion Rada na Banjici. Gledalaca: 1.500. Sudija: Paunović (Kladovo). Žuti kartoni: Pejčinović, Kahriman, Jeremić, Radivojević (Rad), Buač (Vojvodina).

Rad: Kahriman, Čotra, Pejčinović, Savić (od 46. Mališić), Teodorović, Vuković, Koković, Ilić (od 89. Vidović), Jeremić (od 80. Pršo), Jovanović, Radivojević.

Vojvodina: Brkić, Stošić, Kizito, Đurić, Lovrić, Popović, Grozdanoski, Tadić (od 46. Stojanović), Mrđa (od 61. Lazetić), Buač (od 46. Pantelić), Aleksić. [/url]#
Bravo za kapitena! Konacno da neko kaze istinu o nasoj igri. Da je ostao Brzic, sada bi verovatno gledali Ligu kupa Uefa....
Cika_toma

Post by Cika_toma »

sta reci, nego ono Vojino "ha,ha,ha"...Jedini pravi komentar, koji objasnjava sve!

I, da, mozda bi bilo bolje da umesto "Hocemo evropski Karadjordje, Novosadjani", grad bude prelepljen "Hocemo evropski klub, Novosadjani". Jer, uz ovo drugo ce, doci i ono prvo. Obrnuto - tesko...
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Ma tesko da cemo mi bilo sta evropsko dobiti, ni Vojvodinu ni Karadjordje jer sve mi se cini da se vodi mrtva trka oko toga gde su losiji ljudi- dal u upravi fk Vojvodina ili u gradskoj upravi...Sve se manje vise vrti oko istog cilja-licnih procenata i dzepa...
limanfkv

Post by limanfkv »

Gol nam je dao igrac koji je trebao da predje u nase redove :wink:
Lovric ce tek da gresi,a to cete i da vidite. :wink:
Ne moze se pobedjivati kada igraju 2 od ovog,2 od ovog,3 od onog :wink:
Mislio sam da ce bar izvuci bod protiv ovakve ekipe.Ali nema sta odigrali su sampionski :wink:
Uprava je imala 3 cilja: Titula :lol: ,Ulazak u kup UEFA :lol: i Kup Srbije. Ostao je samo jos kup Srbije,a utakmica sa Hajdukom sa Liona se blizi.Da li Cvetkovi,Rabrenovi,i ciji jos igraci imaju snage da pobede jedan dream-team sa Liona.Ja mislim vrlo vrlo tesko.

uprava napolje!
0.0625
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

Od 7 spiceva ni jedan vola da ubode, a Sepuja posmatra utakmice sa tribina :wink:
A najbolje je to sto su proklomovani nerealni zahtevi za titulu sa nacinom odabira igraca kao sto rece i limanfkv, pa su onda svi drugi krivi za rezultatski neuspeh. Jedni od njih hoce da igraju mladji igraci, drugi iskusniji, treci traze rezultate i onda je uvek neko cetvrti kriv, a mi cemo i dalje da dolazimo da posvedocimo licne interese obucene u crveno-bele dreseve.
Sta je taj Lazetic uradio da bi imao mesta i na klupi? :wink:
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

podbara wrote:
GRADJANSKI wrote:
– Šta drugo reći nego slabo, slabo... Ovako se ne bori za dres Vojvodine. Podbacili smo u svim segmentima igre. Domaćin nas je potpuno zasluženo porazio – vidno razočaran bio je kapiten Aleksandar Popović.
Bravo za kapitena! Konacno da neko kaze istinu o nasoj igri. Da je ostao Brzic, sada bi verovatno gledali Ligu kupa Uefa....
Ne znam da li si bio na Banjici,ali ako nisi imas drugara koji su bili,pa ih upitaj... da li je slucajno koji put nas kapiten podviknuo na igrace (kao sto je to recimo Kahn umeo da radi),da li bilo kojim gestom pokazao da je nezadovoljan nastupom nasih.... sad se setih jedne situacije,gde sam bio na utakmici,i Cilinsek je onako bezveze ispucao loptu i onda je usledilo ribanje od strane jednog saigraca (sad cu i slikovito pokusati da ti opisem situaciju :wink:

Image

E brate,to se trazi... jedno je to,a jedno davati izjave po novinama.
A sad se setih jos jednog "svetog" pravila:
Voja wrote:Trener spanske prvoligaske ekipe Hihon,Vujadin Boskov,ovim recima je okarakterisao poraz svog tima u mecu protiv Atletika:
-"Izgubili smo,jer nismo bili dovoljno borbeni,a i zato sto u fudbalu vazi pravilo da nema rata bez krvi".

"TEMPO" br.883 26.I 1983 godine
Nadam se,da shvatas sta sam zeleo reci :roll:
Image
Sale

Post by Sale »

Један је играч у предходних 10 година волео Војводину и остављао срце на терену. Један је крвавог дреса улазио у свлачионицу после меча, један је нокаутирао противничког навијача који је покушао да украде Фирмину заставу... Такав нам данас треба, да од пвох манекенчића направи победничку машинерију која би можда могла да досегне високе виљеве. Тај би нам сада, са више од 3 банке, био најпотребнији и много вреднији и од најбољег појачања.
This time next year, we'll be cup winners!
Locked