26. kolo: Crvena zvezda-Vojvodina 0:1

Marakana, rodzaci?

Na krilima inata, pobedjujemo!
12
44%
Podjednaki smo, nereseno
5
19%
Igramo los fudbal, jos jedan poraz
10
37%

Total votes: 27

SlobaNN

Post by SlobaNN »

Sledeci je Banat. Jao kako bi lepo bilo da nas nije sudija pokrao protiv patlidzana :!: Pohvalio bi Kizu i Mrdju, a pogotovo Buaca koji je sjajno odigrao na poziciji desnog beka :!:

EDIT: Komentator me je jako nervirao, pa zasto je taj covek placen. Stalno mesa igrace, a pogotovo Buaca i Stosica. Kad god Buac ima loptu on kaze Stosic :D
Last edited by SlobaNN on Sun Apr 19, 2009 1:26 am, edited 2 times in total.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

SlobaNN wrote:Jao kako bi lepo bilo da nas nije sudija pokrao protiv patlidzana :!:
Pokrali su i Javor danas ponistili im cist gol, kao lopta nije presla liniju :x
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Turija

Post by Turija »

Milan wrote:Mislim da zvezda nije nikada bila zrelija za bar 3 komada, šteta što to nismo iskoristili da ih napunimo do vrha. Džimi mi opet nije bio jasan sa svojim izmenama. Buki opet desni bek, Peković ušao na zadnjeg veznog. Tadić očajan, dok je Lovrić do onog strašnog kiksa bio odličan. Lazetić :roll: .Izdvojio bih i Veseljkovo dodavanje spoljašnjom za Mrđu, kada je ovaj promašio 100% šansu. Šta reći za Kizita...(ovde fali smajli koji se klanja).

Jedan je Kiza kapiten!
Skoro indentično sam i ja video ovu utakmicu.Ovakav Mrđa može da igra, dosta se kretao samo realizacija je i dalje ostaje velik problem.
Marić je nešto pomerio u igri i zalaganju, ali ne može više, jer ga koče Tadić i Lazetić, pošto njih nigde nema (u napada nula.Svaku loptu izgube a u odbrani ni toliko ne vide.Stvarno su katastrofa), pa onda mora da se ,,bunari na Mrđu", što kod ovakvih balvana štopera u našoj Ligi, još i prolazi.
Dobri su bili: Kesić, Popović, pa hajde i Stošić.Aleksić na momente.Đurovski to malo što je igrao nije bio slab.Trivun može sigurno bolje i to je pokazao onim izvanrednim pasom ka Mrđi, kada ga je izbacio pred Stamenkovića.Tumbasević slab (i to malo minuta).Tadić i Lazetić KATASTROFA i bruka za tim kao što je Vojvodina.
Odlični su bili Buač, Mrđa i Lovrić, a Kizito je Legenda
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Buca

Post by Buca »

Snimak u 1.57h na rts :shock: :D
Željko Brkić jedan je od nas!!!
Friend

Post by Friend »

Dejan wrote:Pobedio je manje losiji tim.
Nazalost tacno,ali pobedi se u zube negleda,pogotovo protiv jednoga od titovih blizanaca.Sta reci kada je ovo jedna od onih istoriskih pobeda,a bili smo liseni da uzivo pratimo utakmicu,sramota za nas savez ako se on tako moze nazvati.Gospodina Kizita za pocasnog gradjanina Novoga Sada,svaka ti cast majstore.Od ostalih igraca u pozitivnom smislu bih izdvojio Buaca,Veseljka,i Mrdju zbog danas odlicnog kretanja i naravno zlata vrednog gola.Ostali igraci nisu zasluzili neku visoku ocenu,tj jedva prelaznu,a njih nisu zasluzili naravno omiljeni Lazetic i Tadic.Sto se tice Kesica mislim da nema kvaliteta za Vojvodinu,jos jedan linijas koji nema m... da izadje da uhvati loptu,treba da se molimo da nam se Brkic vrati sto pre.Sve u svemu puno mi je srce zbog pobede na omrazenim rivalom,a isto tako glava mi strepi da goru igru Vojvodine u jednoj sezoni nisam gledao ni u devedesetim,ali kada pogledam ko je sve bio trener u ovoj sezoni,to i ne moze da cudi.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Слатка,важна, историјска и сјајна победа Војводине. Можда је на утисак утакмице утицало и то што се упоредо играо и меч измеђи Челзија и Арсенала па људи све у свему и нису најзадовољнији са приказаном игром. Победили смо, а руку на срце тешко може ф.к. пентаграм да Нашу Војводину победи на Велику Суботу и то је једино важно што ће се памтити из данашњег дуела. Сјајна игра већег дела тима и права је штета што нисмо победили са више голова разлике. Сјајни Кизито(у једном тренутку сам помислио да су му сломили ногу) и у већем делу меча Ловрић као и очајни десни бок нашег тима(Лазетић и Буач) су били довољни за победу у Београду!
budababa

Post by budababa »

Nismo briljirali, ali ljudi, budite realni, tukli smo zvezdu u sred bg-a. Nemojmo traziti dlaku u jajetu... Od dva tima koja su u evidentnoj igrackoj krizi, bolje smo se snasli i zasluzeno dobili ovaj mec. I meni je, sto Milan rece, zao sto nismo iskoristili njihov trenutak slabosti da im uteramo pet komada (a bili su zreli), ali i ovako je dobro, dobili smo lep poklon za Uskrs. Uzivajmo u ovom vikendu.
Mondo wrote:SL: Zvezda sve grđa, presudio Mrđa

Fudbaleri Crvene zvezde, izgleda, nisu dovoljno dobri ni za drugo mesto na tabeli.

U derbiju 26. kola Jelen Superlige Srbije, na praznoj Marakani, Vojvodina je tek šesti put od 1945. godine pobedila crveno-bele u Beogradu - 0:1 (0:0) - i sedam kola pre kraja ponovo postala prvi Partizanov pratilac.

Jedini strelac na meču, u 55. minutu, bio je fudbaler koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, a sada igra za novosadski klub. Dragan Mrđa "sačekao" je levicom jedan odbijen šut kapitena Vojvodine Aleksandra Popovića i sa 20 metara iz prve pogodio mrežu Saše Stamenkovića, koji se bacio, ali nije bio ni blizu da zaustavi "đule".

Mrđa se nije preterano radovao golu...

Zvezda je u prvom poluvremenu sporadično i imala prilike, a najbolju Abubakar Oumaru u 42. minutu, kada je glavom posle centaršuta Nikole Lazetića promašio gol za metar. U nastavku je Vojvodina bila za klasu bolji tim.

Iako je inicijativu prividno imao tim Čedomira Janevskog, prilike su stvarali igrači Zorana Marića.

Mrđa je mogao da se proslavi u okršaju sa bivšim klubom, ali je u dva navrata dao sebi prevelik for i uspeo samo da napuca Stamenkovića, a to su bile zaista idealne prilike.

Jednu takvu, jedinu u drugih 45 minuta, imala je i Zvezda, kada je Oumaru mogao, zapravo morao da kazni grešku Stošića i Lovrića. Pravo niotkud, "Abu" se našao oči u oči sa Aleksandrom Kesićem, savladao ga, ali ne i Džozefa Kizita, koji je petom, u padu izbacio loptu sa gol crte.

Igrao se 78. minut, a u nastavku je opasniji tim opet bio novosadski, čiji je vezni red sa Buačem, Đurovskim, Trivunovićem i Popovićem dominirao i slao opasne lopte ka Tadiću i naročito Mrđi.

Upravo veza u timu Zvezde nije ni postojala na ovom meču, a šanse su domaći po pravilu stvarali posle dugih lopti ka napadačima Parkeru, Kleu, Oumaruu i u finišu Someu...

Kada se u finišu prvog poluvremena povredio Nenad Tomović, u nastavku je debi nastup za Crvenu zvezdu upisao mladi Banjalučanin Ognjen Vranješ. Nije odigrao loše, ali je imao tu nesreću da se šut Popovića od njegove noge odbije baš tako da Mrđi bude pripremljena idealna pozicija za jedini gol.

"Hristos voskrese"

Na slabu partiju domaćina, pored neigranja Koromana zbog povrede, sigurno je uticala i odluka zamenika disciplinskog sudije Zajednice superligaša, da za ovu priliku "zaključa" kapije Marakane.

Doduše, imajući u vidu da su na Veliku subotu tribine bile praktično prazne u Humskoj i na Banjici, Drakče Dimitrijević nije suzbio neku ozbiljniju posetu, već samo "sprečio" najvatrenije pristalice Zvezde i Vojvodine da se i oni iskažu u bojkotu.

Delije su na severnoj tribini istakle poruku "Hristos voskrese", a Firma u "kavezu" odgovorila sa "Vaistinu voskrese".

Zvezda je porazom zaokružila očajan bilans u susretima sa Partizanom i Vojvodinom ove sezone. Od šest utakmica dobila je samo jednu i jednu remizirala, a izgubila čak četiri - po dve od oba rivala.

Vojvodina je posle možda i nezasluženog poraza od Partizana šest dana ranije, dokazala da ima solidan tim, kojem fali malo konkretnija završnica.

"Lale" su upisale drugu pobedu na Marakani u poslednje tri sezone.

Za razliku od marta 2007, kada je bilo 0:3, a Delije skandiranjem navele Dušana Bajevića da napusti klupu pre završetka utakmice, ove večeri nije imao ko da tera Čedomira Janevskog...

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Tomović, Tutorić, Džef Silva - Isah, Milijaš, Lazetić, Parker - Abubakar, Kleo.

VOJVODINA: Kesić - Stošić, Kizito, Trivunović, Lovrić - Popović, Buač, Tadić, Lazetić - Mrđa, Aleksić.
Ko pise ove izvestaje... :roll:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
chinaman

Post by chinaman »

Evo sta je o utakmici rekao trener posrnulog "giganta".
Izvor: SC

Posle poraza od Vojvodine, trener fudbalera Crvene zvezde, Čedomir Janevski, je izjavio da Novosađani po prikazanom nisu zaslužili pobedu, ali im je korektno čestitao na uspehu
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Potpuno zasluzena pobeda,moram reci i potajno ocekivana,jer sam podlegao vasem utisku da smo pocepali partizan u prvih 45 minuta. :wink:
Inace,evo danas smo svi mogli videti kakvu sansu za titulu smo mi propustili.Tacno se lepo moglo videti da imamo bolji igracki kadar,mnogo lose trenere tokom sezone i nestrpljivu upravu,jer ono zbog cega su se oni svadjali mogu slobodno reci kostalo nas je titule.Stvarno zalosno da se ti problemi nisu mogli skriti do kraja sezone,i zalosno sto nemamo trenera koji je u skoli ucio da fudbala bez plejmekera jos uvek nema.
Djurovski je samo malo proveo na terenu,i nije on taj kvalitet koji Vosa zasluzuje,ali opet pokazao je da i on takav moze biti izuzetno vazan sraf u ekipi.Zaista steta sto smo izvukli sezonu bez pleja.O pojedincima ne bih nesto mnogo pisao,ali moram pohvaliti Mrdju,koga su zaista i forsirali i razvlacili na sve strane.Covek je zasluzio da postigne pogodak,i to kad se svi najmanje nadaju :lol:
Neko rece da je sudija malo ovaj put navlacio na nasu stranu,a ja moram dodati da me strasno nervirao seckanjem igre,i da mislim da ipak nije navlacio za nase :lol: ,kad se samo setim onog lakta Lazetica sto ga Kizito popio,pa recimo zuti za Kizu,a posle onaj jedan polomi Mrdju i nikom nista,ali.... mene sudjenje ne zanima.bitno je da je Kizi noga ziva i zdrava... ko zna,mozda se za to zasluzne i one njegove kopacke sa pocetka karijere u Vosi :wink: navikao clanak na slobodu :lol:
Sto se jos nekih utisaka tice,dva najveca za mene mimo gore navedenih su kiks nasih igraca (kad je Kiza spasao gol) za koji smatram da je nedopustiv,i stalno deranje nekoga sa klupe na Popa... "Pope ne opet dugu,mamu joj jebem...,neeeeee opet Pope....,Popeeeee nazaaaad.... ne sad Popeeee" :lol: :lol:

Sve u svemu,veoma prijatan osecaj danas posle meca,i kazem tek sad se javlja taj zal za titulom.
Image
Eros Bosancheros

Post by Eros Bosancheros »

SlobaNN wrote:Sledeci je Javor.
Па, није.

http://fkvojvodina.com/forum/viewtopic.php?t=1065
Српско Војводство!
umbro

Post by umbro »

Cestitam igracima na pobedi kao i na borbenosti u prethodnoj utakmici protiv partizana.Mnogo su nas ove sezone sekirali ali za pobedu na marakani bez obzira kakva je zvezda trenutno se kapa mora skinuti.Nek nam ova sezona bude za nauk koliko smo vise mogli postici da su neki bili samo malo pametniji,ili manje glupi kako god se njima vise svidja.
Srecan Uskrs,uzivajte.
Brane

Post by Brane »

Nasa igra je bila dobro kad se uzme u obzir sta se od igraca ocekivalo. A to sta se ocekivalo se jako dobro culo na TV. Ko iz odbrane predje pola da mu umre mama. A i Pop je rizikovao svaki put kad pridje protivnicko sesnajstercu. Non stop deranje "Pope nazad, Pope nazad...". Pa onda "Pope drzi loptu, nemog stalno gadjati Dragana...." Pa sta da radi sa loptom kad niko ne krece da istrcava iz nase polovine kad se uzme lopta. Verovatno zato sto im je on to rekao.
Maric je dobro organizovao odbranu, stvarno dobro. Nisam video nikad da su cigani uspeli da stvore 1 na 1 na bilo kom delu terena. To je zahtevalo puno trcanja i svaka cast svim igracima na tome. Ali brate, to je pola igre. Napadacke akcije iziskuju isto tako trcanje celog tima ali na drugu stranu. Ili mi imamo polovne igrace koji samo jedno mogu ili ih ovaj Maric ne zna organizovati za drugi deo zadatka.
Lazetic je bio manje opasan po nas dok je igrao na levoj strani jer je Kiza iza njega bio vrlo siguran. Kad je presao na desno, on i Buac su ili plivali ili kasnili i prava je sreca sto nam nesto nije uslo odatle. Odbrana po meni prilicno dobra, sem Buaca. Ne ulazim u to zasto on igra beka. Kesic, sto je islo u gol, odbrambeni igraci su vadili iz mreze, ni na jednu visoku loptu nije reagovao. Jako bledo, dugo je sedeo na klupi i mora da se popravi.
Pop i Trivun dobri. Aleksic dobar i nemam pojma sto je on izasao. Tadic u zivotu nikoga nije pretrcao i ja pojma nemam kome on treba. Aj videcemo na leto. Lazetic, katastrofa. Ja sam pre ove gledao utakmicu u kojoj je Lazetic igrao napadaca i bio mnogo, mnogo bolji. Sta on trazi na strani samo Maric zna. Ako je Mrdja bolji od njega u napadu onda brate na klupu. Djurovski nepredvidljiv, zna da povuce loptu kad treba, zna kad ne sme, odlicna igra. Mrdja je pokazao dosta. Pre svega da moze da izadje na kraj sa odbrambenim igracem 1 na 1 bilo da je ledjima okrenut golu ili licem. Po meni, njegova realizacija je dobra ali je problem sto je on primoran da prima loptu sa pola terena i tada mora da resava sve sam. I umsto da su tadic ili Lazetic tu neglde za povratnu loptu ili za pretrcavanje, Mrdja je obicno sam i mora da se okrece sa onim balvanom na ledjima. Samo uporedite koliko puta je Cleo primio loptu pored nasih odbrambenih igraca.
I za kraj, da je usao Panta zadnjih 15 minuta umesto Lazetica dali bi jos 2 komada.
SlobaNN

Post by SlobaNN »

Eros Bosancheros wrote:
SlobaNN wrote:Sledeci je Javor.
Па, није.

http://fkvojvodina.com/forum/viewtopic.php?t=1065
Editovao sam, ipak je Banat :wink:
Milan

Post by Milan »

Bogme, na dočeku igrača večeras, pevao je i "zvezdu da mi ponude...", "ko ne skače taj je cigan...", "silov'o si zvezdu Dragane..."
Ne znam, meni je delovao srećno... :wink: :lol:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Stara Garda

Post by Stara Garda »

Milan wrote:

Bogme, na dočeku igrača večeras, pevao je i "zvezdu da mi ponude...", "ko ne skače taj je cigan...", "silov'o si zvezdu Dragane..."
Ne znam, meni je delovao srećno... :wink: :lol:
I palio baklju... :wink:

sta bi radio da se radovao???
Locked