EDIT: Komentator me je jako nervirao, pa zasto je taj covek placen. Stalno mesa igrace, a pogotovo Buaca i Stosica. Kad god Buac ima loptu on kaze Stosic

Skoro indentično sam i ja video ovu utakmicu.Ovakav Mrđa može da igra, dosta se kretao samo realizacija je i dalje ostaje velik problem.Milan wrote:Mislim da zvezda nije nikada bila zrelija za bar 3 komada, šteta što to nismo iskoristili da ih napunimo do vrha. Džimi mi opet nije bio jasan sa svojim izmenama. Buki opet desni bek, Peković ušao na zadnjeg veznog. Tadić očajan, dok je Lovrić do onog strašnog kiksa bio odličan. Lazetić.Izdvojio bih i Veseljkovo dodavanje spoljašnjom za Mrđu, kada je ovaj promašio 100% šansu. Šta reći za Kizita...(ovde fali smajli koji se klanja).
Jedan je Kiza kapiten!
Nazalost tacno,ali pobedi se u zube negleda,pogotovo protiv jednoga od titovih blizanaca.Sta reci kada je ovo jedna od onih istoriskih pobeda,a bili smo liseni da uzivo pratimo utakmicu,sramota za nas savez ako se on tako moze nazvati.Gospodina Kizita za pocasnog gradjanina Novoga Sada,svaka ti cast majstore.Od ostalih igraca u pozitivnom smislu bih izdvojio Buaca,Veseljka,i Mrdju zbog danas odlicnog kretanja i naravno zlata vrednog gola.Ostali igraci nisu zasluzili neku visoku ocenu,tj jedva prelaznu,a njih nisu zasluzili naravno omiljeni Lazetic i Tadic.Sto se tice Kesica mislim da nema kvaliteta za Vojvodinu,jos jedan linijas koji nema m... da izadje da uhvati loptu,treba da se molimo da nam se Brkic vrati sto pre.Sve u svemu puno mi je srce zbog pobede na omrazenim rivalom,a isto tako glava mi strepi da goru igru Vojvodine u jednoj sezoni nisam gledao ni u devedesetim,ali kada pogledam ko je sve bio trener u ovoj sezoni,to i ne moze da cudi.Dejan wrote:Pobedio je manje losiji tim.
Ko pise ove izvestaje...Mondo wrote:SL: Zvezda sve grđa, presudio Mrđa
Fudbaleri Crvene zvezde, izgleda, nisu dovoljno dobri ni za drugo mesto na tabeli.
U derbiju 26. kola Jelen Superlige Srbije, na praznoj Marakani, Vojvodina je tek šesti put od 1945. godine pobedila crveno-bele u Beogradu - 0:1 (0:0) - i sedam kola pre kraja ponovo postala prvi Partizanov pratilac.
Jedini strelac na meču, u 55. minutu, bio je fudbaler koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, a sada igra za novosadski klub. Dragan Mrđa "sačekao" je levicom jedan odbijen šut kapitena Vojvodine Aleksandra Popovića i sa 20 metara iz prve pogodio mrežu Saše Stamenkovića, koji se bacio, ali nije bio ni blizu da zaustavi "đule".
Mrđa se nije preterano radovao golu...
Zvezda je u prvom poluvremenu sporadično i imala prilike, a najbolju Abubakar Oumaru u 42. minutu, kada je glavom posle centaršuta Nikole Lazetića promašio gol za metar. U nastavku je Vojvodina bila za klasu bolji tim.
Iako je inicijativu prividno imao tim Čedomira Janevskog, prilike su stvarali igrači Zorana Marića.
Mrđa je mogao da se proslavi u okršaju sa bivšim klubom, ali je u dva navrata dao sebi prevelik for i uspeo samo da napuca Stamenkovića, a to su bile zaista idealne prilike.
Jednu takvu, jedinu u drugih 45 minuta, imala je i Zvezda, kada je Oumaru mogao, zapravo morao da kazni grešku Stošića i Lovrića. Pravo niotkud, "Abu" se našao oči u oči sa Aleksandrom Kesićem, savladao ga, ali ne i Džozefa Kizita, koji je petom, u padu izbacio loptu sa gol crte.
Igrao se 78. minut, a u nastavku je opasniji tim opet bio novosadski, čiji je vezni red sa Buačem, Đurovskim, Trivunovićem i Popovićem dominirao i slao opasne lopte ka Tadiću i naročito Mrđi.
Upravo veza u timu Zvezde nije ni postojala na ovom meču, a šanse su domaći po pravilu stvarali posle dugih lopti ka napadačima Parkeru, Kleu, Oumaruu i u finišu Someu...
Kada se u finišu prvog poluvremena povredio Nenad Tomović, u nastavku je debi nastup za Crvenu zvezdu upisao mladi Banjalučanin Ognjen Vranješ. Nije odigrao loše, ali je imao tu nesreću da se šut Popovića od njegove noge odbije baš tako da Mrđi bude pripremljena idealna pozicija za jedini gol.
"Hristos voskrese"
Na slabu partiju domaćina, pored neigranja Koromana zbog povrede, sigurno je uticala i odluka zamenika disciplinskog sudije Zajednice superligaša, da za ovu priliku "zaključa" kapije Marakane.
Doduše, imajući u vidu da su na Veliku subotu tribine bile praktično prazne u Humskoj i na Banjici, Drakče Dimitrijević nije suzbio neku ozbiljniju posetu, već samo "sprečio" najvatrenije pristalice Zvezde i Vojvodine da se i oni iskažu u bojkotu.
Delije su na severnoj tribini istakle poruku "Hristos voskrese", a Firma u "kavezu" odgovorila sa "Vaistinu voskrese".
Zvezda je porazom zaokružila očajan bilans u susretima sa Partizanom i Vojvodinom ove sezone. Od šest utakmica dobila je samo jednu i jednu remizirala, a izgubila čak četiri - po dve od oba rivala.
Vojvodina je posle možda i nezasluženog poraza od Partizana šest dana ranije, dokazala da ima solidan tim, kojem fali malo konkretnija završnica.
"Lale" su upisale drugu pobedu na Marakani u poslednje tri sezone.
Za razliku od marta 2007, kada je bilo 0:3, a Delije skandiranjem navele Dušana Bajevića da napusti klupu pre završetka utakmice, ove večeri nije imao ko da tera Čedomira Janevskog...
CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Tomović, Tutorić, Džef Silva - Isah, Milijaš, Lazetić, Parker - Abubakar, Kleo.
VOJVODINA: Kesić - Stošić, Kizito, Trivunović, Lovrić - Popović, Buač, Tadić, Lazetić - Mrđa, Aleksić.
Editovao sam, ipak je BanatEros Bosancheros wrote:Па, није.SlobaNN wrote:Sledeci je Javor.
http://fkvojvodina.com/forum/viewtopic.php?t=1065
I palio baklju...Milan wrote:Bogme, na dočeku igrača večeras, pevao je i "zvezdu da mi ponude...", "ko ne skače taj je cigan...", "silov'o si zvezdu Dragane..."Mondo wrote:SL: Zvezda sve grđa, presudio Mrđa
Mrđa se nije preterano radovao golu...
Ne znam, meni je delovao srećno...![]()