Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Radoye »

Po cemu je tu Ristovski drugaciji od Vukicevica, mislim po tom nemesanju u sopstveni posao?

U proslom prelaznom roku prodato je sve za cega je stigla ponuda a dovedeno sve sto se moglo dovesti za dzabe. I tako ce biti i u narednom, i tako je bilo svaki put vec nekoliko godina unazad.

Nekad se tu potrefi da se dovede i stvarno kvalitetan igrac, i corava koka ubode neko zrno, no najcesce ti igraci dovedeni za dz samo prodefiluju kroz klub ne skupivsi minutaze ni za jedno poluvreme.

Sto mozda i nije tako lose, u svakom slucaju bolje tako nego da su zasticeni beli medvedi i da moraju u prvih 11 makar i na stetu tima i rezultata.

Nazalost kada treneru nije dozvoljeno da se bavi svojim poslom on jako malo moze da uradi. Potpuno je svejedno ko sedi na trenerskoj klupi ako ce neko drugi da mu diktira sastav ili da mu svaki prelazni rok rasturi ekipu. Tu ni Murinjo i Ferguson zajedno ne bi mogli da naprave rezultat.

Ono sto im ja ipak pre svega zameram je pristajanje na tu igru (mada, kakav izbor moze da ima jedan fudbalski trener u Srbiji - ili da igra kako bagra svira ili da jednostavno batali trenerski zanat i ode da radi u neku fabriku il' vec gde), i narocito busanje u grudi i neodmerene izjave medijima, obecavanja titula (ili cak i trecih mesta) kada igra i rezultati na terenu ne daju pokrice za tako nesto.

Sto kazu stari - sedi di si ni za di si nisi...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Helm

Post by Helm »

Ne znam koliko se mešaju Vukićeviću jer osim Brane Ilića koji se zaista mnogo forsira ne deluje mi da ima nerezonskih poteza ili da su ekipa i igra iste kao kod Kize ili Ristovskog. Ali zato i forsiram ideju da mu treba suditi tek na proleće. Prvo da vidimo kako će taj prelazni rok proći i ko će biti prodat a ko doveden. Vuke je lepo napisao ko treba da ide a ko ne pa sad, to je svima jasno. Videćemo da li je i treneru, pošto većina onih koji treba da ostanu vrede više od ovih drugih i sigurno bi uprava volela da ih proda. Dakle da se razumemo, ja ne kažem da je Vukićević odličan trener ili da uprava nema uticaj na njega ili da može da nas dovde do titule. Samo kažem da to još ne možemo znati već samo nagađati. Meni lično se dopada stil igre ali to nam ništa neće vredeti bez rezultata za koje svi znamo šta će ih doneti. Da li će moći to da iznese videćemo na proleće.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Covece, pa ne pita se Vukicevic ko ce biti prodat i doveden, kao sto se nije ni Ristovski pitao pre njega, pa ni Milinkovic ni svi ostali ohoho unazad! :wink:
Helm

Post by Helm »

Pa to je glavni problem, ja živim za dan kad će trener da sastavi ekipu koja odgovara njegovom stilu igre. Pre svega, da sam trener nikad ne bih pristao da dođem negde gde će da mi diktiraju kako da se igra i očekujem da bi bar 1 trener mogao da se zezne pa da ima takav stav.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Takav trener sa stavom koji bi se suprotstavio diktatu bi bio momentalno smenjen! Naslo bi se neko opravdanje za to, "nije imao srece", izgrlili bi se i izljubili i pozeleli jedni drugima sve najbolje u buducem radu i to je to. Vec vidjen scenario mnogo puta.

Nama je svejedno kako se zove persona koja sedi na trenerskoj klupi, kao sto nam je svejedno kako se zovu i tehnicki direktor i direktor marketinga i ovaj i onaj, zato sto se sve najbitnije odluke za koje su formalno oni nadlezni donose na nekom drugom (a uvek istom) mestu. I tu se sva filozofija zavrsava. Sa te strane potpuno je uzaludno i nepotrebno menjati ljude na funkcijama kada oni nisu licno odgovorni za probleme u "svojim" resorima jer se ni ne bave njima.

Sa druge strane, meni je jako tesko da nadjem imalo postovanja prema ljudima koji pristajuna takvu igru narocito kada pride jos izlaze u medije obecavajuci kule i gradove i mazu oci navijacima dok se iza kulisa svakakve prljave radnje odvijaju. E zbog ovog bi ih momentalno najurio, pa sve i da 15 trenera promenimo u polusezoni.

Ionako je svejedno, sve dok je On tu da vedri i oblaci...
Helm

Post by Helm »

Ajde pusti me bar malo da maštam :D
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Helm wrote:Ajde pusti me bar malo da maštam :D
Dobro, OK, izvini... :mrgreen:
Helm

Post by Helm »

Ništa ništa :D Ali nastavićemo ovaj razgovor na zimu kada se snovi rasprše (ili ne) ;)
Buca

Post by Buca »

Samo mi je zao sto se prestalo sa skandiranjem ovog imena posle svake utakmice! Zelim mu sve najbolje i da uzme ono sto mu pripada!
http://www.mondo.rs/s223954/Sport/Fudba ... novci.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Željko Brkić jedan je od nas!!!
carlons

Post by carlons »

Helm wrote:Pa to je glavni problem, ja živim za dan kad će trener da sastavi ekipu koja odgovara njegovom stilu igre. Pre svega, da sam trener nikad ne bih pristao da dođem negde gde će da mi diktiraju kako da se igra i očekujem da bi bar 1 trener mogao da se zezne pa da ima takav stav.
To moze samo Murinjo, da kaze hocu da mi kupite sve ove igrace pa da igramo fudbal. U obicnim klubovima trener mora da se prilagodi igrackom kadru. Ne moze se u napad sa stoperom.
carlons

Post by carlons »

Buca wrote:Samo mi je zao sto se prestalo sa skandiranjem ovog imena posle svake utakmice! Zelim mu sve najbolje i da uzme ono sto mu pripada!
http://www.mondo.rs/s223954/Sport/Fudba ... novci.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sramota je da smo svima duzni. Ja bih bio odusevljen kad bi Milinkovic bio selektor jer ume da izvuce maksimum iz igrackog kadra, ali mislim da to necu doziveti.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

carlosns wrote:
Buca wrote:Samo mi je zao sto se prestalo sa skandiranjem ovog imena posle svake utakmice! Zelim mu sve najbolje i da uzme ono sto mu pripada!
Sramota je da smo svima duzni. Ja bih bio odusevljen kad bi Milinkovic bio selektor jer ume da izvuce maksimum iz igrackog kadra, ali mislim da to necu doziveti.
To se neće desiti, pošto se Tole pita. A to što kaže da nije zreo za selektorsku klupu, bogami je zreo!

Post by vojvodina jedna jedina »

Jel ima uopšte neko ko je u poslednje vreme napustio Vojvodinu, a da ju nije tužio?
Buca

Post by Buca »

vojvodina jedna jedina wrote:Jel ima uopšte neko ko je u poslednje vreme napustio Vojvodinu, a da ju nije tužio?
Željko Brkić, koji je oprostio dug koji Fk Vojvodina ima prema njemu!
Željko Brkić jedan je od nas!!!
JackSparow

Post by JackSparow »

Ako ikada promenimo upravu, nek nam ti novi vrate Kizu. Nikada neću zaboraviti promukli glas ispred gradske kuće, one noći.
Post Reply