Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
djape_ns

Re: Marketing kluba

Post by djape_ns »

мализека wrote:Морам да питам нешто што ме већ неко време копка...зашто Војводина не може да доведе неког озбиљнијег спонзора, који би био и генерални спонзор бар 4-5 година...зашто се нова управа већ сада не ангажује да доведе на пример, НИС као генералног спонзора?! Фирма је најбогатија у Србији, људи имају озбиљне паре, шта је проблем? Разумем да су раније управе биле такве какве су биле, криминалне и у буквалном смислу...али су сада (надам се) ствари ипак постављене на неке чвршће (моралне) стубове, што би требало да гарантује какву-такву озбиљност и стабилност ФКВ. Фирми као што је НИС пар стотина хиљада евра за маркетинг не значи много, а Воши итекако...нарочито сада. :huh:

I do koje ciljne grupe ce sponzori da dodju preko FKV ?

Mucni malo glavom.
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
laki

Post by laki »

Evo ja sam mucnuo glavom i uveren sam da u koliko bi onaj nesrecni gazprom davao vosi 6mil godisnje, u roku od 2 fodibe mi bi svako prolece minimum igrali liguvevrope jer bi pare koristili za plate i ne bi morali da prodajemo najvolje igrace za tepsiju ribe. Zamislite samo tim da nije otisao sergej, radoja, da ostane mijat, babara... u roku od dve gidine sa ozbiljnim napadacem ne bi nam bilo ravnih medju tim timovima sa kojima bismo igrali kvalifikacije za le. Eto gazpromu ciljne grupe, reklama u le. Da li je to bolje ili jebeni natpis na latnoj marakani, posto im je to najvise sto ce se izreklamirati dok sponzorisu ciganski sljam
Image
N13

Post by N13 »

laki wrote:Evo ja sam mucnuo glavom i uveren sam da u koliko bi onaj nesrecni gazprom davao vosi 6mil godisnje, u roku od 2 fodibe mi bi svako prolece minimum igrali liguvevrope jer bi pare koristili za plate i ne bi morali da prodajemo najvolje igrace za tepsiju ribe. Zamislite samo tim da nije otisao sergej, radoja, da ostane mijat, babara... u roku od dve gidine sa ozbiljnim napadacem ne bi nam bilo ravnih medju tim timovima sa kojima bismo igrali kvalifikacije za le. Eto gazpromu ciljne grupe, reklama u le. Da li je to bolje ili jebeni natpis na latnoj marakani, posto im je to najvise sto ce se izreklamirati dok sponzorisu ciganski sljam
Gazprom kao generalni sponzor Lige Sampiona ne bi imao nikakvu korist od reklame u LE. Ali ok, razumem sta si hteo reci, gazprom ti je samo primer, moze bilo koja druga firma. Jedini fazon je u tome sto ni jedna firma nece imat koristi od sponzorisanja Vojvodine. Mucni opet glavom, i kazi... siromasne firme mogu dati neku sicu koja nece pomoci Vosi da bude standardna u LE. A sponzorski ugovori od 6 miliona mogu biti samo od strane neke mnogo jake firme (tipa Gazprom), ali opet se postavlja pitanje, ta firma ne bi bila jaka da vec nema sad dobar marketing, i zasto bi davala milione evra godisnje jednoj maloj Vojvodini? Valjda je logicnije da ce sponzorisati Milan, Borusiju, Atletiko, itd... od njih moze imati korist velika firma, a ne od Vojvodine. A to sto sponzorisu cigane, to vec nema veze sa sportom... to je drzava umesala prste, bas sam skoro citao o tome na koji nacin je zvezda dosla do gazproma... Druga stvar je sto vodece ljude u drzavi zabole djoka za Vojvodinu.
severozapad

Post by severozapad »

Sigurno nije ozbiljna firma kao gazprom ali da li neko zna gde je ddor-u interes da bude sponzor OFKi a ne Voši?
Kapiram da bez obzira na sve što lično osećam, nekome crveni ili crni mogu biti marketinški isplativiji ali prednost koju stiču drugi klubovi u bg uz dužno poštovanje nekim može biti samo neadekvatno angažovanje naših.
djape_ns

Post by djape_ns »

laki wrote:Evo ja sam mucnuo glavom i uveren sam da u koliko bi onaj nesrecni gazprom davao vosi 6mil godisnje, u roku od 2 fodibe mi bi svako prolece minimum igrali liguvevrope jer bi pare koristili za plate i ne bi morali da prodajemo najvolje igrace za tepsiju ribe. Zamislite samo tim da nije otisao sergej, radoja, da ostane mijat, babara... u roku od dve gidine sa ozbiljnim napadacem ne bi nam bilo ravnih medju tim timovima sa kojima bismo igrali kvalifikacije za le. Eto gazpromu ciljne grupe, reklama u le. Da li je to bolje ili jebeni natpis na latnoj marakani, posto im je to najvise sto ce se izreklamirati dok sponzorisu ciganski sljam
Trenutno su svim firmama interesantniji i zvezda i partizan. Jer se na blizance lozi 97% Srbije.
Mislis li da je akcija MTS-a sa sim karticama crvenih i crnih, zato sto generalni direktor ne moze da se odluci koga da propagira (stric ga k'o malog maltretirao da navija za najsrpskiji klub na svetu, ali mu je tata ipak strastveni grobar jos od vojnickih dana) ili je pak profit ono sto ga interesuje?

O reklamiranju u ligi evrope preko srpskih klubova je bespotrebno i raspravljati.

Takodje mislim da ta sponzorstva Gazproma ima mnogo skriveniji cilj, nego sto je reklama na marakani.

Kad bi Vojvodina punila svoj stadion i stadione gde se pojavi (apstrakcija-znam), igrala fudbal sa ozbiljnim evropskim klubovima u ligi sampiona/evrope, kad bi se o njoj u Evropi pricalo kao o Atletik Bilbau, ne bi toliko brinuli o sponzorima....

Daleko smo mi od toga svega, toliko smo mali da se obradujemo kad prodamo igraca u klub za koji se prosecan poznavalac fudbala ne cese po lobanji da se seti iz koje je lige...
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Avangarda

Post by Avangarda »

Ko je marketinski (ili na bilo koji drugi nacin) interesantan sponzorima, oni mu sami prilaze i nude sponzorstvo, a ko nije interesantan on ni nema sponzore, prosto k'o pasulj nema tu neke velike mudrosti...

Ne mozes ti da odes kod nekog i kazes "e slusaj batko ti bi trebao da budes nama sponzor, jer eto dobices to i to, imas ti tu interesa znas?" A onda on odgovori "ahaaa, vidis nisam to znao, hvala sto ste me prosvetlili, evo vam odmah 5 miliona!" :roll:

Kad realno (ali zaista realno!) pogledamo na stvari, moramo se zapitati zasto bi neko za ime sveta imao interes da bude (ozbiljan) sponzor FKV? Nit' smo trofejni klub, niti ostvarujemo neke zapazene rezultate na evropskoj sceni, niti imamo puno navijaca, niti imamo neku veliku posetu na stadionu, niti smo neki brend u pokrajini i zemlji... Jedno veliko nista! FKV sponzor kao i navijac, moze biti samo neki zaludjeni mazohista, koji ce svesno da baca pare (kao mi zivce) na FKV i da ide protiv sebe.

Svi sponzori se naravno otimaju da budu na dresovima velikih i poznatih evropskih klubova, jer se njihovi dresovi prodaju na milione, a ko ce nama da bude generalni sponzor da njegova reklama stoji na nasem dresu, kad je lakse naci i kupiti sovjetsku haubicu od 122mm nego Vosin dres?!
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Avangarda wrote:lakse naci i kupiti sovjetsku haubicu od 122mm nego Vosin dres
:klanjanje: Respect!!!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Junior

Post by Junior »

Bianco Rosso

Post by Bianco Rosso »

Već par puta se pojavljuje pitanje kako to da je DDOR sponzor jednom beogradskom klubu a ne naprimer nama. Pitanje je na prvi pogled logično, ali stvar je u tome da je OFK DDOR-u dugovala neke pare od ranije, tako da je to prebijeno između Žabara (iz DDOR-a) i Terzića, na taj način što će OFK nositi logo DDOR-a na dresovima, tj. što će im DDOR biti generalni sponzor.
Poenta je da DDOR ni dinara ne daje OFKi na ime sponzorstva!
fare

Post by fare »

Sto nama ne bi mogao biti sponzor aqua park petrolend Backi Petrovac nisu daleko poznati su a vidim sada za derbi sa crvenim :shit: us kartu dobija se popust za Aqua Park Petrolend :D .
vosa do groba

Post by vosa do groba »

Kupio sam propusnicu za novu sezonu i novost od ove godine je da sa kupljenom propusnicom, postajes clan kluba. Takođe, uz propusnice se dobije i zastavica na poklon i bice jos iznenađenja. Vidi se neki pomak... :cheers:
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
Marcello

Post by Marcello »

Ja sam prvi dan kupio propusnicu i, naravno, nisam dobio zastavicu.

Dvostruki aršini :mrgreen:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
One and only

Post by One and only »

vosa do groba wrote:Kupio sam propusnicu za novu sezonu i novost od ove godine je da sa kupljenom propusnicom, postajes clan kluba. Takođe, uz propusnice se dobije i zastavica na poklon i bice jos iznenađenja. Vidi se neki pomak... :cheers:
Biti clan kluba trenutno ne znaci nista, sve dok skupstina bira samu sebe i dok nema sabora.
United of Vojvodina
Ken mahniti

Post by Ken mahniti »

vosa do groba wrote:Kupio sam propusnicu za novu sezonu i novost od ove godine je da sa kupljenom propusnicom, postajes clan kluba. Takođe, uz propusnice se dobije i zastavica na poklon i bice jos iznenađenja. Vidi se neki pomak... :cheers:
Ja sam dobio samo parce kartona,treba tek da idem ponovo da mi plastificiraju...trostruki arsini,ipak.
Milan

Post by Milan »

^

+1
POŠTO OBRAZ ???!!!
Post Reply