Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Krle

Post by Krle »

Sad ono cuveno pitanje: A cije su nase snage? Posto mi je vec pun k...ufer praznih floskula i izneverenih obecanja, postavljam pitanje. Da li su nase snage:
A) Menadzerski igrachi u razmeri 50/50,
B) Bezanijska skola fudbala,
C) Mamine i tatine maze koje mrzi da uce, ili
D) crnogorski i propali srpski reprezentativci?
I gde je ta poreska i finansijska policija? Da se zna vise ko je nindza, a ko mindza. Pa onda Sabor, pa Skupstina, pa konacno, mozda neki plan i strategija, ali sad na papiru, s potpisima odgovornih.
Uh, sad sam se probudio, a noge u lavoru.... :roll:
Turija

Post by Turija »

Sport
Milorad Kosanović o aktuelnom trenutku u Vojvodini
Autor M. Tomović | 11 mart 2009 22:31

Milorad Kosanović je dobar dijagnostičar stanja u Vojvodini. To mu i nije teško, s obzirom da je godinama bio uspešan direktor i trener “lala”.

- Vojvodina ne može da se približi šampionskom slavlju, jer nema pravu strategiju. Onu pobedničku. U upravi, igračkom i stručnom kadru. Bez prave vizije nema uspeha – poručuje Kosanović sa Jahorine, gde je sa suprugom na odmoru.

Šta još nedostaje “lalama”?
- Znanje. Ne može se do vrhunskih ostvarenja stići bez vrhunskog znanja. Drugo je što svaka uprava, trener i igrači misle da sve znaju. I da su najbolji. A kada to treba da dokažu – tropa – ističe Kosanović. - Vojvodina ima korektan tim, međutim, to je nedovoljno da se uhvati u koštac sa Partizanom i Zvezdom. I da ih pretekne. Realno, novosadski tim je još daleko ispod timova iz Humske i sa Marakane. I to u brojnim segmentima.

Ljupko Petrović je najavljivao titulu, a otišao je posle samo dva kola?
- To proglašavanje pohoda na prvo mesto nije bilo realno. Za osvajanje titule potrebni su drugi trendovi, znanja, rad, pogotovo koncept.

Vojvodinu je napustio i Ratko Butorović?
- Bata nikada neće otići. Previše je vezan za “lale”.

Odnos na relaciji Gajić-Butorović?
- To je borba za prevlast – smatra Milorad Kosanović.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Post by Turija »

Gradjanski List
Gajić: Nisam u sukobu s Butorovićem

Predsednik Vojvodine Vojislav Gajić demantovao je juče tvrdnje u pojedinim medijima da je u sukobu s Ratkom Butorovićem, koji je nedavno podneo pismenu ostavku na mesto potpredsednika, zaduženog za sportska pitanja.

– Na mom stolu ni dalje nema teksta te navodne ostavke mog prijatelja Butorovića. Svakodnevno kontaktiramo i, moram razočarati špekulante, odlično sarađujemo. I u karantinu pred meč s OFK Beogradom, u hotelu "Park", zajedno smo sedeli uz kafu i zbijali šale na račun pojedinih napisa. Između nas nema sukoba, a verujem da će Butorović, kao moj najbliži saradnik ostati na mestu potpredsednika, jer se iskazao kao vrlo umešan čovek fudbala, uspešno predvodeći Vojvodinu.

Gajić je rekao i da će danas saopštiti koga je kooptirao u upravni odbor kluba:

- Proširićemo rukovodstvo sa sedmoro članova. Takođe, javnosti ću predstaviti strategiju kluba u narednom periodu, a obrazložiću i orijentaciju po kojoj ćemo se ubuduće oslanjati samo na svoje snage.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
masta_ace

Post by masta_ace »

е овог косана кад чујем дође ми да се шутам у дупе
fruskogorac

PRESS KONFERENCIJA GOSPODINA GAJICA

Post by fruskogorac »

Postovani prijatelji,

pre par minuta sam dobio informaciju da je gospodin Gajic danas odrzao konferenciju za novinare. Kako mi je receno, druzenje novinara sa gospodinom Gajicem je trajalo sat, sat i po vremena.
Naime gospodin Gajic je doneo odluku da se privremeno ukidaju sve funkcije u klubu. Navodno dao je nalog potpredsednicima, Butorovicu, Dubroji, Pajevicu i Apru, kao i direktorima, Ridjosicu i Rabrenovicu da organizuju sastanak. Da se dogovore o tome sta zele i kakvu zajednicku viziju Vojvodine imaju. Gospodin Gajic je dao rok kada ocekuje pismeni izvestaj, a to je utorak. Naveo je da nece ucestvovati u tim razgovorima.
Pored ovoga gospodin Gajic se osvrnuo i na nedavnu promenu sefa strucnog staba, a pricao je i o nedavnoj Skupstini kluba.
Najiskrenije molim da se proveri tacnost ove informacije koju sam veceras dobio.
Svim ucesnicima foruma a i sire saljem najiskreniji pozdrav,

- Fruskogorac -
Владика
Administrator

Re: PRESS KONFERENCIJA GOSPODINA GAJICA

Post by Владика »

fruskogorac wrote: Naime gospodin Gajic je doneo odluku da se privremeno ukidaju sve funkcije u klubu.
:shock: :shock: :shock:
DNEVNIK wrote:Jednočasovni monolog, iz kojeg izdvajamo najinteresantnije delove, predsedik Fudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić juče je završio sledećim rečima: - Ukidam sve funkcije, dajem nalog i obavezujem gospodu Ratka Butorovića (potpredsednik zadužen za sportska pitanja u ostavci), Mirka Dubroju (potpredsednik zadužen za investicije), LJubomira Aproa (potpredsednik zadužen za medije), Dušana Pajovića (doskorašnji član Upravnog odbora) bez obzira što sam njegovu ostavku pre par dana usvojio, direktora Cvetka Riđošića i Radisava Rabrenovića da se dogovore o tome “šta hoće u interesu kluba”.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Kako neko moze da "ukida sve funkcije"? Jel' on to mozda vec privatizovao klub pa da moze da radi kako hoce?

I ako su vec ukinute sve funkcije, kakav onda nalog za sastanak i dogovor sta se hoce u interesu kluba? Ako vec nisu na funkciji (jer su iste ukinute) kakav uticaj ima sto su se tih 5-6 gradjana sastali da razgovaraju?

Jebote, pa ovo nema ni kod Monti Pajtona... :shock:
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Dnevnik
ODLUČAN POTEZ PRVOG ČOVEKA FK VOJVODINA

Jednočasovni monolog, iz kojeg izdvajamo najinteresantnije delove, predsedik Fudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić juče je završio sledećim rečima: - Ukidam sve funkcije, dajem nalog i obavezujem gospodu Ratka Butorovića (potpredsednik zadužen za sportska pitanja u ostavci), Mirka Dubroju (potpredsednik zadužen za investicije), LJubomira Aproa (potpredsednik zadužen za medije), Dušana Pajovića (doskorašnji član Upravnog odbora) bez obzira što sam njegovu ostavku pre par dana usvojio, direktora Cvetka Riđošića i Radisava Rabrenovića da se dogovore o tome “šta hoće u interesu kluba”.

Dajem im rok zaključno sa ponedeljkom, a pismeni izveštaj o tome šta su se dogovorili hoću do utorka u jutarnjim satima. U tim razgovorima neću da učestvujem. Sve što bude proizašlo u interesu FK Vojvodina ću da prihvatim, ali jedno mora da bude jasno svima: znaće se ko je predsednik kluba i čija se reč izvršava. Da budem još jasniji: posle tog izveštaja želim potpuno čistu situaciju o onome što je iza i ispred mene, a da li ću izveštaj da prihvatim ili ne, zavisi od njegove sadržine. Bilo bi mi drago da se dogovore i da to, bez alternative, bude u interesu FK Vojvodina. Ukoliko dogovor izostane, onda ću samostalno da odredim sve ono što je u nadležnosti predsednika kluba – naglasio je na Vojislav Gajić, istovremeno najavljujući da će pred novinare ponovo izaći u utorak u 13 sati.

Predsednika kluba pogodili su poslednji napisi u štampi koji su potencirali sukob između njega i Ratka Butorovića.
- Onaj ko želi da me posvađa s Ratkom Butorovićem je zlonameran pre svega prema klubu, a posebno mi smeta to što o dešavanjima u Vojvodini sud iznose “i Kurta i Murta”, oni koji na to imaju najmanje pravo.

Ne beži Gajić ni od sopstvenih grešaka koje je činio u prethodnom periodu:
- Ne bi bilo korektno da se sada izjašnjavam ko je za kog trenera bio. Šefa stručnog štaba uvek bira klub, a rukovodstvo se potrudilo da ispuni sve njegove zahteve u cilju obezbeđivanja najboljih uslova za pripreme. Želeli smo angažovanjem LJupka Petrovića da vratimo šampionski duh i atmosferu, nismo prodali nijednog igrača, pa čak ni one koji su bili otpisani. Poslušali smo molbe u stilu “neka ih, neka treniraju, dugo je prvenstvo, možda će nam zatrebati”. Pogrešio sam, jer sam kao predsednik mogao da presečem, a nisam to učinio. Sada je jasno da pojedinci ne zaslužuju ne samo da nose dres FK Vojvodina, već ni da uđu u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku – naglasio je Gajić, ne želeći da apostrofira njihova imena.

Pogodio je predsednika crveno-belih i indolentan odnos fudbalera posle dva rezultatska neuspeha na startu prvenstva.
- Plata se ne dobija, već se zarađuje, a neki u Vojvodini samo čekaju datum da dođu po ono što misle da im, bez obzira na učinak, pripada. Za mene je neprihvatljivo da igrači nemaju komentar posle poraza u Kruševcu i posle totalne neodgovornosti u finišu meča s OFK Beogradom što je nanelo štetu klubu, a da alibi traže u izreci tipa: “Trener radi jednolične vežbe” itd. Nekolicini je važnije da opkole direktora i da ga ubeđuju kako nema pravo da ih novčano kažnjava za ono što nisu uradili. Sa takvima Vojvodina ne može napred – jasan je Gajić.

Neću stati na pola puta

Predsednik crveno-belih istakao je da ne namerava da odustane o namere:
- Neću stati na pola puta, zbog FK Vojvodina, veterana, vernih navijača, zbog celokupne javnosti – rekao je Gajić.

A poraz od Partizana?

Tokom izlaganja predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić rekao je i ovo:
- Nigde nisam čuo za to da se u fudbalu plaća poraz.
Podsećamo predsednika Gajića da je upravo na sva zvona rukovodstvo FK Vojvodina obelodanilo da je nagradilo fudbalere sa po 500 evra za “trud” u utakmici koju su od Partizana jesenas izgubili (0:1) u Beogradu.

Prvi čovek Vojvodine rekao je da slobodno kaže svako onaj ko misli da je “problem kluba Vojislav Gajić”.
- Očigledno je to da ja nisam problem. Sedam godina moja porodica, moja firma i ja dajemo Vojvodini. Ali, dok sam bio član Upravnog odbora, a došao sam u vreme kada je “Vojvodina bila mrtva” i doprinosio, onda medijima nisam bio interesantan. Mnogi su se čudili kada sam prošlog leta deset dana razmišljao da li da prihvatim predlog Ratka Butorovića, koji je za klub uradio jako mnogo, i preuzmem odgovornost prvog čoveka FK Vojvodina. Pa upravo sam se toliko premišljao zbog ovih dešavanja koja su sada snašla Vojvodinu. Ali, po prirodi sam borac i dobiću i ovu bitku kako bih na kraju dobio i rat u cilju stvaranja evropske Vojvodine, jer želim da onoga dana kada mi istekne mandat, dođem na miru na stadion i gledam utakmicu, a da budući predsednik i njegov rukovodeći tim nastave uhodanim stazama, a ne da se uvek kreće od nule – naglasio je Vojislav Gajić, uveravajući da je pre nedelju dana na Skupštini podnoseći izveštaj (jednoglasno usvojen) proverio svoj mandat, na čega je ponosan.
Koga mrzi da cita:

http://www.napredvosa.com/naslovna/izdv ... _12/04.htm
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Turija

Post by Turija »

Radoye wrote:Kako neko moze da "ukida sve funkcije"? Jel' on to mozda vec privatizovao klub pa da moze da radi kako hoce?
Zavisi kako je regulisana funkcija Predsednika u Statutu Kluba.Ja stvarno ne znam.
Logično jeste da UO (pre)glasavanjem donosi Odluke, ali možda Predsednik ima i velika ovlašćenja.Ne čudi me to uopšte.Bili smo svi svedoci da predsednici, čak i država, raspuštaju skupštine ( pa pada vlada, tj postaje tehnička) i raspisuju nove izbore.A, bili smo svedoci i da oni (Predsednici) budu smenjeni od strane Skupština.Tako da mene ništa ne čudi.Samo je pitanje kakav će biti epilog događaja, tj ko će odneti prevagu.Formalnu i suštinsku.
chinaman

Post by chinaman »

Ocigledno je da je sistem u raspadu i sad se samo ceka rezultat utakmice u Cacku da se vidi da li ce se on totalno raspasti ili ce se agonija produziti za jos neko vreme.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Moje veliko postovanje za gospodina Gajica. Tako treba da radi odgovoran predsednik, i mislim da mu treba pruziti podrsku. Sad je trenutak kad klub i ljudi u njemu moraju da budu slozni jer ovo je po meni preloman momenat, uradilo se dosta, ali i pocelo da se opusta. Malo se pocelo stagnirati, potreban je novi alat da bi se nastavilo sa rastom. Misljenja sam da ce se sad kad su se karte otvorile konacno naci to resenje (alat) koje ce klub trensformisati na jos visi nivo.
mihailov wrote:
chinaman wrote:Ocigledno je da taj covek ne poseduje nikakav autoritet, a kako bi ga i posedovao kad ga setaju sa funkcije na funkciju na kojima se, uglavnom, nista ne pita. Koliko god to tuzno zvucalo mozda bi nam poraz u Cacku u ovom momentu i odgovarao jer on sasvim sigurno znaci i konacan kraj ove uprave.
Nece ova uprava nikad sama otici...
Sto bi odlazila? Imas li bolju da predlozis? Lako je vikati uprava napolje a sta posle?
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Alexandar

Post by Alexandar »

Lako je sad naći novu upravu, sad i mi možemo da vodimo klub! Nešto se ne sećam da se neko pre 3 godine otimao da dođe na čelo kluba kad je bio milionski minus.
Last edited by Alexandar on Fri Mar 13, 2009 12:00 am, edited 1 time in total.
SAMO NAPRED VOJVODINA!!!
021

Post by 021 »

Meni ovo izgleda kao da Gajić priprema čistku... :? Ne znam šta da kažem, meni je taj Gajić od početka skroz mutan lik, nikako ne mogu da prokljuvim koji su njegovi stvarni interesi u Vojvodini. Ko će ga znati, možda je čovek shvatio ko je kočnica za razvoj kluba, i želi svež početak. Izjave o novoj strategiji i orijentisanju ka sopstvenim snagama zvuče osvežavajuće i drugačije od onoga što smo do sada slušali...
U svakom slučaju, biće zanimljivo videti šta će se događati u narednim danima.
mihailov

Post by mihailov »

Zeljafcv wrote:Moje veliko postovanje za gospodina Gajica. Tako treba da radi odgovoran predsednik, i mislim da mu treba pruziti podrsku. Sad je trenutak kad klub i ljudi u njemu moraju da budu slozni jer ovo je po meni preloman momenat, uradilo se dosta, ali i pocelo da se opusta. Malo se pocelo stagnirati, potreban je novi alat da bi se nastavilo sa rastom. Misljenja sam da ce se sad kad su se karte otvorile konacno naci to resenje (alat) koje ce klub trensformisati na jos visi nivo.
mihailov wrote:
chinaman wrote:Ocigledno je da taj covek ne poseduje nikakav autoritet, a kako bi ga i posedovao kad ga setaju sa funkcije na funkciju na kojima se, uglavnom, nista ne pita. Koliko god to tuzno zvucalo mozda bi nam poraz u Cacku u ovom momentu i odgovarao jer on sasvim sigurno znaci i konacan kraj ove uprave.
Nece ova uprava nikad sama otici...
Sto bi odlazila? Imas li bolju da predlozis? Lako je vikati uprava napolje a sta posle?
Sto bi odlazila?Ima li smisla postavljati ovakvo pitanje ili trebaju po milioniti put da se nabrajaju mane ove uprave?
Napred Voso!
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Jebote kako se ja iznerviram kad citam ovde pojedince...

Pa ko je napravio taj milionski minus? I ko je sad opet od 5 miliona napravio minus?
Ko to prodaje Aleksica za 6 miliona, a decka ne stavlja da igra u prvoj postavi tamo neke Vojvodine, HAHAHAHA, alo?

Naravno da se niko nece otimati od kluba u milionskom minusu, a i nesto ne znam da cu Cvetko i Rabren zasluzni sto je klub opstao?
I jel su mozda oni doveli te ljude koji su spasli Vojvodinu?
ZNACI NAPRAVILI SU KLUBU MINUS JEDNOM, I DOVELI GA DO PROPASTI, E PA NAPRAVILI SU GA OPET !!! Veoma sposobno.
Da vidimo ko ce sad da vadi klub iz minusa ??? I ko ce u klub sa uskoro novim milionskim minusom ???

Price o finansijskim policijama i dugovanjima, avionima, kamionima, traktorima, Vislavskom, i ostalim forama pranja para....neka ne pricaju nama.
Batu treba zadrzati ali kao sto sam vec napisao, kako mu objasniti ko tu ne valja kad su svi u talu? Kao kad bi ti Milane, trebao Totiju da kazes da je los i da treba da ide, a Vas dvojica prosli svasta zajedno i napravili mnogo para zajedno. Tesko je. Ali zbog Vojvodine bi morali, mada to ove savrsheno boli k***c.

U redu, sve i da je ne znam ko je zasluzan i sta sve hocete da kazete, i da su odgovori da su ovi najbolji i da nemamo bolje, ja bi samo da cujem KOLIKI BRE ONI KREDIT IMAJU ??? Znaci sta oni sve ne smeju ??? I dokle ce se trpeti ???
Znaci spasli su klub, i sad ga doveli u minus, sta je sledece sto smeju, a sta ne smeju i posle cega ce im se stati na put ???
Odgovor svi znamo - SMEJU SVE, NECEMO IM NISTA.

Joj kako se iznerviram, pochnem kosu da chupam dok pisem, a taman bi mogao malo da se oshisham.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Post Reply