"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
WestSide

Post by WestSide »

Vojo, pre svega hvala. :wink:
E sad, sto se tice tvog posta, sa nekim stvarima se slazem, a sa nekima bas i ne, a sad cu reci i zasto.
Prvo, penal. Mislim da je penala bilo i to iz 3 razloga. Prvi je to sto je u trenutku kada je vec prosao Ljorisa Ziga imao ispred sebe loptu koja mu nije pobegla i mogao je bez problema da je smesti u praznu mrezu, tj. nije imao razloga da padne i "reskira" penal. Drugi razlog je taj sto Ljoris nije rec rekao Rosetiju ni za penal pa cak ni za crveni karton sto znaci da je bio svestan da je kontakta bilo, i trece: http://www.youtube.com/watch?v=K4JQz0y_xJs, obratite paznju na prvi snimak kada "lupa" uvelicava situaciju i gledajte Ljorisovu LEVU ruku koja se spusta na Zigino stopalo i zaustavlja ga na zemlji, a ovaj od tog trenutka vuce upravo tu desnu nogu sto ukazuje da je to momenat i mesto prekrsaja.

Drugo sa cime se ne bih slozio je da je pobeda izgubljena posle naseg gola, jer smo mi tih 15-ak minuta, pri rezultatu 1:0 igrali upravo onako kako je trebalo, takticki, glavom, a ne emocijama. Hocu da kazem da smo ih "razvlacili" po terenu, drzali loptu u nogama i frustrirali protivnika sto bi se nastavilo do momenta kada bi oni poceli da bunare i srljaju ne bi li kako-tako stigli do izjednacenja a mi bismo tad iz kontri preko brzih krila loptama Milijasa i Stankovica iza njihovih izuzetno ofanzivnih bekova pretili i mozda dali drugi gol ali sigurno rutinski priveli utakmicu kraju jer bismo igrali nasu igru. Pobeda je izgubljena zbog bezvezno primljenog gola, tj. da nam ga tad nisu dali, ne bi nam ga dali ni da se igralo do 10.10. u 10. :D

Trece, Kacar. Nikako mu ne bih menjao poziciju. Mislim da on najvise moze da donese na toj poziciji koju je igrao, a stvar je u tome sto to nikako nije samo spic. To sto je on igrao je tzv. "totalni fudbal",tj. Johan Krojf, pokrivanje vise pozicija u timu, u ovom slucaju: zadnji vezni, plejmejker, i spic, jer je Gojko prvi igrac u Evropi posle mnooogo vremena koji to moze. Gojko Kacar ce biti jedan od najboljih fudbalera Evrope svih vremena i to je pozicija kojom on moze to da ostvari. Postavljati ga kao striktno zadnjeg veznog igraca je ogranicavanje njegovih mogucnosti. Ti si rekao "sa njegovim izlaskom se nas vezni red raspao jer je on bio poput lepka i krpio sve pukotine". To je upravo to o cemu ja pricam, a to znaci da mu je pozicija bila dobra i realno on je odigrao fantasticno poluvreme i izasao je zbog jako nezgodne povrede, a ne zbog lose partije. I cetvrto koje nisam namerno nisam odvojio u poseban "pasus" jer nije toliko bitno je da se ne bih slozio sa tvojim misljenjem o Milijasu i Stankovicu jer su odradili dobar posao u defanzivi i dosta pretrcali iako u prvi mah ne deluje tako, Stankovic je igrac bez kog se za sad ne moze zbog iskustva, a Milijas je momak zbog kog ce se jednog dana moci bez Stankovica sto pokazuje i besprekorno izveden penal u onom paklu. TV ekran ne moze toliko verno preneti atmosferu i veruj mi da ja ne bih bio u stanju sa gol linije u prazan gol da je uteram pod tolikim pritiskom, a kamoli savrseno pod precku.

Mislim da je to to za sad, ukratko...

8)
Jelen pivo, malobrojni znaju zasto...
limanfkv

Post by limanfkv »

Tu Francusku su pobedjivali i Austrijanci, Skoti su ih u proslim tukli i tamo i vamo.Mala je reci da su ponizeni na zadnjem prvenstvu,imaju verovatno najgoreg selektora u istoriji fudbala.
Kad cemo pobediti nekog "jaceg" ako ne juce?

Inace, mislim da smo izgubili zbog, po meni, vrlo slabe igre Krasica i Jovanovica.Naseg golmana i nas penal ne bih komentarisao.

Sve u svemu zadovoljan sam.Protiv Rumuna, nadam se, overavamo. 8)

E da...Zao mi je sto nismo poslednji na tabeli ili bar k`o u proslim kvalifikacijama pa da nas protiv Poljske bude 500, protiv Finske nekoliko `iljada.Onda bar ne bi gledao one sugave komercijalne setalice sa znakom najka, ne bi karta bila pola bubrega,bilo bi karte i ne bi svaki surda,kurta i murta bio na stadiJonu. :roll:
0.0625
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

West,pa ti se nista ne slazes samnom :roll: :lol: Pises kao Djumi.... sumnjiv si mi :lol:

Stojkovic,Milijas i Stankovic me ne zanimaju toliko da bih sad o njima vodio raspravu.Samo cu ti odgovoriti sto se Kacara tice.Sve stoji to sto si rekao,ali i dalje ostajem pri tome,da je Kacar korisniji kada je povuceniji,ali ima slobodu.To je i trener Favr u Herti osetio i pomerio malo Kacara na pripremnim mecevima napred,ali ne mnogo i dao mu slobodu,i to je savrseno funkcionisalo na pripremnim mecevima,u prva 3 kola Bundeslige i protiv Brondbija,jel bese!?Ali tad Favr napaljen valjda gura Kacara jos vise napred sto prihvata i Antara,ali mislim da oba grese (smem li ja ovako nesto napisati :lol: ).Mislim da je Gojko mnogo korisniji i mnogo opasniji kad igra nazad i tok meca ga vuce napred,nego obrnuto,kao sto je sinoc bilo.Stoji napred,a svaki napad protivnika,on po inerciji leti nazad,gubi snagu (jer kad igra nazad,redje se ide napred,nego u ovom slucaju,nazad 8) ),mi gubimo igraca napred (seti se kako Zigic gestikulacijama pozivao kolege da mu pomognu u napadu),i sto je najvazniji kad je Gojko ceo mec napred,ima i vise cuvara.... a kad se povremeno ubacuje,manje se obraca paznja na njega.... mozda gresim... :wink:
Image
ice

Post by ice »

Ne znam zasto se uopste potencira taj Domenek,uopste nije on tako los trener nego je to Francuzima dobar izgovor za sve.Inace ne mogu da sportski podnesu sto nisu prvi u grupi i vec krecu sa vredjanjima naseg tima i pominjanjem Nemacke 2006.Ma ko ih j... neka placu,kao i svi kriticari odavde i oni iz bivsih republika,mi cemo biti na SP-u,neki nece biti,a neki treci ce opet kada u Juznoj Africi pocnemo da belezimo dobre rezultate postati glavni navijaci i busati se u grudi iako su bili dezurni pljuvaci celo vreme.
Kada samo pogledam sta je ova zemlja pretrpela proteklih godina,u kolikoj bedi zivimo dok se drugi rasipaju novcem i koliko smo mali,ovo je pravo cudo.
Samo se pitam gde bi nam na primer bio kraj da imamo 61 milion stanovnika,pa da i pored toga dovodimo igrace iz Afrike i sa Kariba u reprezentaciju,da imamo para za bacanje i predsednika UEFA i podrsku svih struktura FIFA?
Last edited by ice on Fri Sep 11, 2009 1:31 am, edited 1 time in total.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
etxeberria

Post by etxeberria »

Voja wrote:West,pa ti se nista ne slazes samnom :roll: :lol: Pises kao Djumi.... sumnjiv si mi :lol:

Samo cu ti odgovoriti sto se Kacara tice.Sve stoji to sto si rekao,ali i dalje ostajem pri tome,da je Kacar korisniji kada je povuceniji,ali ima slobodu.To je i trener Favr u Herti osetio i pomerio malo Kacara na pripremnim mecevima napred,ali ne mnogo i dao mu slobodu,i to je savrseno funkcionisalo na pripremnim mecevima,u prva 3 kola Bundeslige i protiv Brondbija,jel bese!?Ali tad Favr napaljen valjda gura Kacara jos vise napred sto prihvata i Antara,ali mislim da oba grese (smem li ja ovako nesto napisati :lol: ).
tacno tako
sam svoj najveci neprijatelj
WestSide

Post by WestSide »

Ma mi se sustinski oko toga slazemo. Kacara ne treba ogranicavati na jednu poziciju, bio to spic ili zadnji vezni nebitno. Stvar je u tome sto ja mislim da ga Antic ni ne gura napred, vec da je tok utakmice to odredio. Da smo se grcevito branili bio bi Gojko nazad, kao sto je i bio u nekoliko situacija. Ja mislim da je on postavljen da pokriva celu protivnicku polovinu i da je on upravo u tome najbolji.
SlobaNN

Post by SlobaNN »

Нисам знао где да поставим па ајде овде. Марио Ђуровски ће највероватније добити позив за национални дрес Македоније пише у данашњем журналу :!:
Samo napred Vojvodina!!!
WestSide

Post by WestSide »

Sjajna vest! I treba decko da igra, a kod nas realno mesta nema...
Mare

Post by Mare »

buraz

Post by buraz »

O kako sam ponosan na Laneta! :hurray:
Jedna je crvena a druga je bela....
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Veceras sam prvi put u zivotu pozeleo da fudbalski mec traje 1000 minuta umesto 90!!!

Sta reci!?
Image
aNS

Post by aNS »

Вечерас Лане и Красић показали како се игра фудбал, немам речи!
ice

Post by ice »

Čestitke za naše momke i selektora,tako se brane boje svoje zemlje.Antić je pokazao kakav je vrhunski strateg i zadao domaći zadatak svim ovim našim kvazi-trenerima.Prvi vrhunski potez,stavljanje u tim Kolarova umesto Obradovića koji nije u formi.Niko nema tapiju na mesto u prvom timu.Zatim,izmena Lukovića na poluvremenu iz predostrožnosti da ne bi dobio crveni.Na kraju izlazak Vidića iz igre da bi ga malo poštedeli,svašta je pretrpeo u ovim kvalifikacijama.I ofanzivna igra sa 2 napadača,sa jednim igraju samo treneri iz pretprošlog veka.
Šta tek reći za igru Krasića i Jovanovića?Pa sahranili su Rumune,Krasić je bio asistent kod 3 gola,a Laneta nikada nisam video da baš ovako briljira,sve mu je polazilo za nogom.
Srećno u Južnoj Africi.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Lepo je veceras bilo biti navijac Vojvodine na nasem najomrazenijem stadionu :D Uz sve pohvale lanetu Jovanovicu na dva postignuta pogotka, ipak je igrac utakmice bio Milos Krasic.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Kako se sve lepo poklopilo,za neverovati... Sto se nasih tice... I Krasa i Lane bez greske!!! I strasno mi je krivo sto ne udje bar jedan gol Krasica na Lanetove asistencije.Krasa je leteo kao leptir po terenu (brzo,necujno i neuhvatljivo),igrao fantasticno,s kakvom lakocom deckom igra,pa to je neverovatno.Za Laneta mislim da moze jos bolje :wink: ali je i on bio odlican.kakva samo pas igra (dve asistencije Krasi,jedna Zigicu,nekoliko odlicno predatih lopti),i po meni potez utakmice onaj beg vec u 15.minutu,kad nije uspeo da centrira vec je lopta zavrsila u gol autu,al je tad digao publiku na noge i mislim da je to bila inicijalna kapisla za odlicnu predstavu sinoc.Jedan gol levom,jedan desnom... a uba slucaja pogledajte pre golova,podignuta glava,osmatranje pozicija saigraca,ali i golmana.... Blago onim ekipama koje njih kupe... Mislim da je super i to sto nisu prodati prosli prelazni rok (bice para,bice para) :wink:
Image
Post Reply