E sad, sto se tice tvog posta, sa nekim stvarima se slazem, a sa nekima bas i ne, a sad cu reci i zasto.
Prvo, penal. Mislim da je penala bilo i to iz 3 razloga. Prvi je to sto je u trenutku kada je vec prosao Ljorisa Ziga imao ispred sebe loptu koja mu nije pobegla i mogao je bez problema da je smesti u praznu mrezu, tj. nije imao razloga da padne i "reskira" penal. Drugi razlog je taj sto Ljoris nije rec rekao Rosetiju ni za penal pa cak ni za crveni karton sto znaci da je bio svestan da je kontakta bilo, i trece: http://www.youtube.com/watch?v=K4JQz0y_xJs, obratite paznju na prvi snimak kada "lupa" uvelicava situaciju i gledajte Ljorisovu LEVU ruku koja se spusta na Zigino stopalo i zaustavlja ga na zemlji, a ovaj od tog trenutka vuce upravo tu desnu nogu sto ukazuje da je to momenat i mesto prekrsaja.
Drugo sa cime se ne bih slozio je da je pobeda izgubljena posle naseg gola, jer smo mi tih 15-ak minuta, pri rezultatu 1:0 igrali upravo onako kako je trebalo, takticki, glavom, a ne emocijama. Hocu da kazem da smo ih "razvlacili" po terenu, drzali loptu u nogama i frustrirali protivnika sto bi se nastavilo do momenta kada bi oni poceli da bunare i srljaju ne bi li kako-tako stigli do izjednacenja a mi bismo tad iz kontri preko brzih krila loptama Milijasa i Stankovica iza njihovih izuzetno ofanzivnih bekova pretili i mozda dali drugi gol ali sigurno rutinski priveli utakmicu kraju jer bismo igrali nasu igru. Pobeda je izgubljena zbog bezvezno primljenog gola, tj. da nam ga tad nisu dali, ne bi nam ga dali ni da se igralo do 10.10. u 10.

Trece, Kacar. Nikako mu ne bih menjao poziciju. Mislim da on najvise moze da donese na toj poziciji koju je igrao, a stvar je u tome sto to nikako nije samo spic. To sto je on igrao je tzv. "totalni fudbal",tj. Johan Krojf, pokrivanje vise pozicija u timu, u ovom slucaju: zadnji vezni, plejmejker, i spic, jer je Gojko prvi igrac u Evropi posle mnooogo vremena koji to moze. Gojko Kacar ce biti jedan od najboljih fudbalera Evrope svih vremena i to je pozicija kojom on moze to da ostvari. Postavljati ga kao striktno zadnjeg veznog igraca je ogranicavanje njegovih mogucnosti. Ti si rekao "sa njegovim izlaskom se nas vezni red raspao jer je on bio poput lepka i krpio sve pukotine". To je upravo to o cemu ja pricam, a to znaci da mu je pozicija bila dobra i realno on je odigrao fantasticno poluvreme i izasao je zbog jako nezgodne povrede, a ne zbog lose partije. I cetvrto koje nisam namerno nisam odvojio u poseban "pasus" jer nije toliko bitno je da se ne bih slozio sa tvojim misljenjem o Milijasu i Stankovicu jer su odradili dobar posao u defanzivi i dosta pretrcali iako u prvi mah ne deluje tako, Stankovic je igrac bez kog se za sad ne moze zbog iskustva, a Milijas je momak zbog kog ce se jednog dana moci bez Stankovica sto pokazuje i besprekorno izveden penal u onom paklu. TV ekran ne moze toliko verno preneti atmosferu i veruj mi da ja ne bih bio u stanju sa gol linije u prazan gol da je uteram pod tolikim pritiskom, a kamoli savrseno pod precku.
Mislim da je to to za sad, ukratko...