Liga Evrope - sezona 2014/15

Turija

Re: Liga Evrope Q2R: Vojvodina-AS Trenčin 3:0 (ukupno 3:4)

Post by Turija »

Prosto ne mogu da verujem, takvo oduševljenje na forumu, a mi ispali u prvom kolu iz evropskog takmičenja, katastrofalnim porazom u Slovačkoj i jednom nešto boljom utakmicom u Novom Sadu (ali ne nešto naročitoj), od ekipe koja je i po rejtingu UEFA daleko slabija od Vojvodine.
Kako smo ih mi to rasturili, kad smo prvih 15-20 minuta bili u podređenom položaju, a kasnije smo nekako izravnali posed lopte i možda za koji procenat ga imali više na kraju meča?Šta je bilo spektakularno u našoj sinoćnoj igri, osim gola Alivodića (ali i to se verovatno ne bi desilo da se gostujući igrač nije okliznuo, pa je dao vremena Aliju da se namesti i stvarno postigne evrogol).
Utakmica je bila sasvim prosečna, zalaganje naših bolje nego tamo, ali daleko od davanja maksimuma u utakmici koja puno znači za Vojvodinu, cenu njenih igrača, budžet kluba (osim ako ga nismo popunili na drugi način?) i navijače.Da su izgarali svih 90 minuta i kaznili protivnika, koji je došao na izlet u Novi Sad, sa 5 golova u mreži, tek onda bi se iskupili i zaslužili ,,bravo" od navijača.Pravi primer zalaganja u evroutakmicama i bitnim mečevima je zalaganje gana (znam da će se mnogi nakostrešiti), ali to je jedino na šta treba da se ugledamo na njih.Da li se neko od nas zapita zašto oni igraju iznad svojih mogućnosti takve utakmice?Razlog je jako jednostavan - znaju da im navijači i uprava neće oprostiti poraz.Zato i dobijaju takve mečeve, čak i kad su slabiji protivnik, jer igraju do iznemoglosti.A naši igrači, i naši navijači, sušta suprotnost.Nijedan ne odigra više od 70-80 posto, nijedan ne grize, ne otkida (osim sinoć malog Nastića i donekle Pankova), svi ostali kao da se igra malo važniji meč JSLa.
Da završim; dokle god je tako mi nijednu važnu utakmicu nećemo dobiti.Nije čudo što je komentar na B92 sa najviše pluseva ovaj:
Vojvodina- sampion glupih ispadanja!
(musa dembele, 24. jul 2014 21:57)
# Link komentara

Preporučujem (+724)Ne preporučujem (-8)Šta

Ako smo mi zaslepljeni i opčinjeni, drugi nisu.
PS
Za ofsajd ne tvrdim, samo sam rekao da mi se učinilo da je bio.Za ruku gostiju u svojih 16m bi mnoge sudije pokazale na kreč, ali verovatno i za onu ruku u naših 16.Danac je samo zadržao svoj kriterijum i mislim da je dobro sudio i da se ne možemo ni malo žaliti na arbitražu.Na terenu je sve bilo do nas, ali nismo to znali da iskoristimo, kao i u svakoj bitnoj utakmici.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Junior

Post by Junior »

Без последица због Веселиновића

У ФК Војводина јуче је стигао званичан допис из УЕФЕ, у ком европска кућа фудбала обавештава новосадски клуб да неће трпети последице због пропуста који је учињен у првом мечу против Тренчина, када се у саставу Новосађана нашао Лазар Веселиновић. Наиме, овај играч, због црвеног картона и суспензије од три меча у време док је носио дрес белоруског Динама из Минска, није имао право наступа.
УЕФА је овога пута била благонаклона према Војводини, тако да клуб неће бити ни новчано кажњен, а Веселиновић неће имати право играња на још једној европској утакмици, колико му је остало да одради казну.
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

Poslednji Turijin post na 24 strani govori o tome koliko smo u stvari zaslepljeni i koliko ne vidimo gde smo trenutno.
Bravo Turija!
Doklegod budemo razmisljali na ovaj nacin (i mi i uprava i igraci i strucni stab) BOLJE NAM BITI NECE.
Surovo, a?
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
fare

Post by fare »

Ja samo ne mogu da prezalim onu ruku u njihovom sesnaestrcu (cist penal) ako se secate kako su protiv nas svirali penal u 93 protiv Austrijanaca sve ce vam biti jasno a ovo je bio 3 puta ocigledniji penal nego ono :frown:
Stexman

Post by Stexman »

Turija ubo sustinu!
Pojedini igraci su dali sve od sebe a neki ni pola! Taman toliko nam je falilo za pobedu.
Svi hvale Ivanica, ali eto celoj ekipi sa kojom sam ja gledao utakmicu je on bio jedan on slabijih. Jeste postigao gol, i imao asistenciju, ali procenat izgubljenih lopti,
pa onda izbegavanje ulaska u duele, i jedna situacija koja mi je najvise zasmetala je kad smo imali jedan kontra napad pred krajl, lopta izlazi u aut i on umesto da primi loptu on okrece glavu i ledja i ladno odseta. Bukvalno se sakrio od lopte. To je nedopustivo kada se lomi rezultat pogotovo u jednoj evropskoj utakmici.
Ne razumem to. Decko ima kapaciteta da bude fantastican igrac ali je totalno ne zainteresovan. Poletanovic takodje. Decko je iz utakmice u utakmicu sve gori!
Pod hitno nam treba jedan plej da nam poveze konce, automatski ce se i napadaci poboljsati!

Maric vija rezultat i zavrsi utakmicu sa ne obavljene dve izmene!? Ajde da je cuvao Zakulu za moguce penale ali imali smo 25 minuta da postignemo gol dok momci lipsavaju i on nista!? :frown:
JBG, bice bolje do godine! Svake trece useremo motku!
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Мене је срамота како овај град има млаку публику и јадан менталитет.
На 3:0 нико више није смео да седи, морао се вршити 500 пута већи притисак са трибина него што јесте.
Запад је ту одиграо јако лоше и млако.
Север ни не може да допре са том бројком толико до играча.
Па после 4:0 не памтим да се још неко враћао у фудбалу, а ми смо имали 25 минута кад су се овима ноге тресле.
Не смем да замисли шта би било на стадионима у Београду, Крагујевцу, Новом Пазару да су имали исту ситуацију. Тамо би било 6:0 на крају.
Срамота за публику, ми смо ти који су тад требали да донесу превагу и понесу играче, а буквално ништа није урађено.
Ја мислим да смо дали четврти да би донео пречку у крај, још смо имали на кладионици сингл 4:0 тачан резултат, квота 65 :)
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
slanina

Post by slanina »

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... o-iskustvo" onclick="window.open(this.href);return false;

E to je pravi kapiten,ne priča puno ali kad kaže oduševi,slično Šauli nekada odmereno. :thankyou: :cheers:
100 gb storage

https://degoo.com/g/dyz98u0" onclick="window.open(this.href);return false;
Junior

Post by Junior »

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... umisljajem" onclick="window.open(this.href);return false;
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Prvo se treba zahvaliti Lazi na svemu sto je do sad ucinio. Nit golova nit savesti!

A potom admistraciji dati do znanja da je to pre svega njihov propust.
Rivelinjo

Post by Rivelinjo »

KoKanidja wrote:Мене је срамота како овај град има млаку публику и јадан менталитет.
На 3:0 нико више није смео да седи, морао се вршити 500 пута већи притисак са трибина него што јесте.
To je uvek bila odlika slaninara. Sa svim manama & prednostima. :lala: Ko shvata, taj shvata...
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
N13

Re: Liga Evrope - sezona 2014/15

Post by N13 »

Evo Hull na jedvite jade izbacio Trencin. Trencin imao rezultat za prolaz do samog finisa dvomeca, ali Hull uspeo dati gol vise na kraju. Stvarno steta, koliko bi znacilo ovim klincima da igraju protiv premijerligaske ekipe mec u Evropi.
ДушанСП

Post by ДушанСП »

Динамо из Минска избацио Клуж,онако лагано.Стварно је наш фудбал много јадан.
Nevernik

Post by Nevernik »

Hrvati svi u zadnjoj rundi.
Sarajevo uz raspucanog Bilbiju takodje.

Mi smo jadni i za Balkanske uslove.
ДушанСП

Post by ДушанСП »

Nevernik wrote:Hrvati svi u zadnjoj rundi.
Sarajevo uz raspucanog Bilbiju takodje.

Mi smo jadni i za Balkanske uslove.
Хаха добро сад незнам да ли су Викингур и Атромитос у рангу Транчина или Клужа :D
Helm

Post by Helm »

Vikingur i Toravn su gotovo jednakog kvaliteta, 1 poraz vise ima Vikingur posle 17 kola, i u medjusobnim duelima dve neresene. Rijeka ih dobila 8:1, a partizan 6:1. Drugo, Split je skroz lagano izbacio Cernomorec koji je jos lakse prosle godine izbacio zvezdu. I Hajduk je uz malo muke izbacio Karagandi, a Kazahstanci su sad realno jaci od nas. Pobedili su Sirak 6:1 ukupno, a ako se ne varam partizan je prosle sezone igrao dve neresene sa njima (Sirak), prosao na gol u gostima. Maribor je u plej ofu za Ligu sampiona. Ni Atromitos nije za potcenjivanje, oni su u rangu PAOK-a, mozda za nijansu losiji. Za Kluz sam prilicno siguran da bi ih izbacili, sa Trencinom bi bilo neizvesno. Cak je i Gredig ispao od Zimbrua (iz Moldavije) u trecem kolu.

Cinjenica je da je nasa liga postala losa i za balkanske uslove. Dosli smo do ranga Bosanaca, bolji smo od Crnogoraca, Makedonaca i Albanaca (valjda).
Locked