Kako smo ih mi to rasturili, kad smo prvih 15-20 minuta bili u podređenom položaju, a kasnije smo nekako izravnali posed lopte i možda za koji procenat ga imali više na kraju meča?Šta je bilo spektakularno u našoj sinoćnoj igri, osim gola Alivodića (ali i to se verovatno ne bi desilo da se gostujući igrač nije okliznuo, pa je dao vremena Aliju da se namesti i stvarno postigne evrogol).
Utakmica je bila sasvim prosečna, zalaganje naših bolje nego tamo, ali daleko od davanja maksimuma u utakmici koja puno znači za Vojvodinu, cenu njenih igrača, budžet kluba (osim ako ga nismo popunili na drugi način?) i navijače.Da su izgarali svih 90 minuta i kaznili protivnika, koji je došao na izlet u Novi Sad, sa 5 golova u mreži, tek onda bi se iskupili i zaslužili ,,bravo" od navijača.Pravi primer zalaganja u evroutakmicama i bitnim mečevima je zalaganje gana (znam da će se mnogi nakostrešiti), ali to je jedino na šta treba da se ugledamo na njih.Da li se neko od nas zapita zašto oni igraju iznad svojih mogućnosti takve utakmice?Razlog je jako jednostavan - znaju da im navijači i uprava neće oprostiti poraz.Zato i dobijaju takve mečeve, čak i kad su slabiji protivnik, jer igraju do iznemoglosti.A naši igrači, i naši navijači, sušta suprotnost.Nijedan ne odigra više od 70-80 posto, nijedan ne grize, ne otkida (osim sinoć malog Nastića i donekle Pankova), svi ostali kao da se igra malo važniji meč JSLa.
Da završim; dokle god je tako mi nijednu važnu utakmicu nećemo dobiti.Nije čudo što je komentar na B92 sa najviše pluseva ovaj:
Vojvodina- sampion glupih ispadanja!
(musa dembele, 24. jul 2014 21:57)
# Link komentara
Preporučujem (+724)Ne preporučujem (-8)Šta
Ako smo mi zaslepljeni i opčinjeni, drugi nisu.
PS
Za ofsajd ne tvrdim, samo sam rekao da mi se učinilo da je bio.Za ruku gostiju u svojih 16m bi mnoge sudije pokazale na kreč, ali verovatno i za onu ruku u naših 16.Danac je samo zadržao svoj kriterijum i mislim da je dobro sudio i da se ne možemo ni malo žaliti na arbitražu.Na terenu je sve bilo do nas, ali nismo to znali da iskoristimo, kao i u svakoj bitnoj utakmici.