Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ristoo7

Re: Uprava

Post by ristoo7 »

Ја не верујем да неко из тренутног руководства има потенцијал да преузме клуб и напредује. Мислим да ситуација у клубу и није тако критична што се тиче финансија и да није кључни проблем са парама, већ је проблем да нађемо некога ко ће водити клуб у дужем периоду, стабилизовати и "демократизовати" га и "подићи причу на виши ниво".
Од овде набројаних и предложених мислим да и није тешко наћи боље решење. Можда звучи шашаво, али по мени је боље и активирати наше ветеране и доказане пензосе из СФРЈ него бирати мање зло.
А ако вам не смета неко неискусан :? , ево предлажем ја себе...
1892

Post by 1892 »

Red Marquis wrote:Razumem da nemamo neka rešenja, ali svako ko ovde predlaže Balšu se de fakto slaže da je FKV klub porodice Buturović, a to je po meni neprihvatljivo. Ne poznajem dečka, nemam ništa protiv njega, i možda bi i bio bolji predsednik kluba od oca, možda bi čak bio i odličan predsednik. Ali po kojim osnovama on da preuzme klub? Jedno je kad se pogne glava i prihvati da pravne države nema, da si nemoćan pojedinac u mulju zvanom Srbija, a drugo kad takve stvari podržavaš.

OVO NIJE KLUB PORODICE BUTUROVIĆ!
Necu da ulazim u to, da li sam za ili protiv ali Balsa je vec nekoliko godina u prici oko kluba i transfera i verujem da decko nije potpuni laik tj da zna kako stvari funkcionisu iznutra i zato mi nije cudno sto su ga neki gurnuli u prvi plan.
Come on you Reds!
Nikola

Post by Nikola »

Govedarica ima posao u mladoj reprezentaciji,
Dundjerski se bavi menadzerisanjem. Ostaje Saula, pitanje je da li ima zelju, ambicije da se odupre sistemu i ljudima koji vode domaci fudbal. Pitanje je koliko
Saula ima iskustva i znanja za ovaj posao, pre mi je za neku drugu funkciju u klubu.
ПУШТАМ КИШУ!
Jole

Post by Jole »

trelos gia fcv wrote:Jole, Stevane, Friend...
Šta je sa vama ljudi???
Vi kao da ne znate gde živite.
Koji akademci, koji profesori, koji istaknuti građani??? U zemlji dembeliji Srbiji?
Pa ko nebi tako nešto VOLEO?
I šta onda?
Da tog istog profesora, akademca ili bilo kog istaknutog koji voli Vojvodinu i koji zaslužuje fotelju svetinje, pojedu Gajići, Dubroje i Mite Matijevići, Karadžići, i ostali ĆI i to za 6 meseci?
Ako mene pitate - ne hvala!
Možda sam potpuno lud ali živim ovde i to u 2013-oj godini. E, to je strašno! Strašno je isto onoliko koliko i činjenica koga moraš postaviti na čelo kluba da bi opstao u društvu!

Pa jel ne vidite da je jedan Bata (Bog da mu dušu prosti) bio sitna riba za Đuriće, Džajiće, Karadžiće, Terziće!?
Hoćete da časkom onda zamenimo sva ova prezimena profesorima?
E, u tom slučaju...
Kad je Arkan opsedao nasu kucicu kad je Obilic igrao na Karadjordju jesi tada sanjao da nas Arkan vodi? Tada smo ziveli u gorim vremenima sto se tice kriminala, pa se nije ovoliko sanjalo o kriminalcima koji vode Vosu.

Ako sam ja lud sto hocu na celu kluba nekoga ko nece praviti skupstinu zatvorenog tipa u koju ce pustati samo podobne, sto nece prebijati svakoga ko drugacije misli, ko nece struci zatvarati vrata samo zato sto nije po necijem cefu... Onda nek budem lud i daj Boze da ima sto vise "ludih slaninara".

Ali ako slaninari misle da klub trebaju da nam vode kriminalci onda bolje i ne zasluzujemo, ali molim svakog ko je u ovoj diskusiji navlacio za ovog ili onog kriminalca nek nikad vise ne prozove Jagodinu i Betovena jer mi se cini da bi svi vi koji prizivate bilo kog kriminalca najvise voleli da vidite Palmu na celu, "tako mocnog" i "tako sposobnog" da "donese" taj trofej koji toliko zelite da ste skroz izgubili kompas.
UEFA team ranking:
1967: 37.Vojvodina
1968: 37.Vojvodina
1969: 26.Vojvodina
1970: 29.Vojvodina
1971: 27.Vojvodina
danas: ispod nacionalnog koeficijenta
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

Vidi Jole,
Ja ne bih poredio 90-te i 20(10)-te,
niti bih poredio Arkana i Batu.
Eto. Toliko. Pa sada ako hoćeš shvati, ako nećeš...
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
ДушанСП

Post by ДушанСП »

Чини ми се да су неки са овог форума тренутно у 1920.Није ово филм Монтевидео бог те видео у коме адвокати,и доктори воде клубове и оснивају их.Ово је сурови професионализам. 95% незна ни ко је Балша,а већ су га прогласили криминалцем.Дечко има завршен факс,а Бодин студира економију у Лондону,да није и он криминалац.Али зато незнам ниједан озбиљан клуб на свету који воде бивши фудбалери,глумци,лекари и фармацеути.Осим ако они арапи што су купили Манчестер сити нису академици,а Роман Абрамович професор географије.Сваки бивши фудбалер Војводине је добродошао у клуб,ако зна како да помогне,али никако да води клуб.Фудбал је данас један велики бизнис,и ако желиш да опстанеш мораш да будеш аждаја,немилосрдан у сваком случају.А фудбалске клубове у свету,воде људи иза којих стоји капитал,а што се тиче Балше па нормално је да ће да се бави оним што му је отац оставио,ко треба да наследи хотеле који су били 98% Батино власништво?Драган Џајић можда?Видим да нико нема никакав предлог,а сви су против.Нама је неопходан неко ко воли и навија за Војводину,а има и капитал.Ајде дајте једног таквог ако вам се Балша не свиђа,али баталите адвокате,глумце,бивше фудбалере,лекаре опште праксе,наставнике физичког...
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

ДушанСП wrote:Чини ми се да су неки са овог форума тренутно у 1920.Није ово филм Монтевидео бог те видео у коме адвокати,и доктори воде клубове и оснивају их.Ово је сурови професионализам. 95% незна ни ко је Балша,а већ су га прогласили криминалцем.Дечко има завршен факс,а Бодин студира економију у Лондону,да није и он криминалац.Али зато незнам ниједан озбиљан клуб на свету који воде бивши фудбалери,глумци,лекари и фармацеути.Осим ако они арапи што су купили Манчестер сити нису академици,а Роман Абрамович професор географије.Сваки бивши фудбалер Војводине је добродошао у клуб,ако зна како да помогне,али никако да води клуб.Фудбал је данас један велики бизнис,и ако желиш да опстанеш мораш да будеш аждаја,немилосрдан у сваком случају.А фудбалске клубове у свету,воде људи иза којих стоји капитал,а што се тиче Балше па нормално је да ће да се бави оним што му је отац оставио,ко треба да наследи хотеле који су били 98% Батино власништво?Драган Џајић можда?Видим да нико нема никакав предлог,а сви су против.Нама је неопходан неко ко воли и навија за Војводину,а има и капитал.Ајде дајте једног таквог ако вам се Балша не свиђа,али баталите адвокате,глумце,бивше фудбалере,лекаре опште праксе,наставнике физичког...
Ajmo sad svi lepo po dva puta da pročitamo Dušanov post!
To je suština problema o kom ovde raspravljamo!
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
recni galeb

Post by recni galeb »

fale za predsednika! :D

Image

cak se i ne zajebavam...
Friend

Post by Friend »

ДушанСП wrote:Чини ми се да су неки са овог форума тренутно у 1920.Није ово филм Монтевидео бог те видео у коме адвокати,и доктори воде клубове и оснивају их.Ово је сурови професионализам. 95% незна ни ко је Балша,а већ су га прогласили криминалцем.Дечко има завршен факс,а Бодин студира економију у Лондону,да није и он криминалац.Али зато незнам ниједан озбиљан клуб на свету који воде бивши фудбалери,глумци,лекари и фармацеути.Осим ако они арапи што су купили Манчестер сити нису академици,а Роман Абрамович професор географије.Сваки бивши фудбалер Војводине је добродошао у клуб,ако зна како да помогне,али никако да води клуб.Фудбал је данас један велики бизнис,и ако желиш да опстанеш мораш да будеш аждаја,немилосрдан у сваком случају.А фудбалске клубове у свету,воде људи иза којих стоји капитал,а што се тиче Балше па нормално је да ће да се бави оним што му је отац оставио,ко треба да наследи хотеле који су били 98% Батино власништво?Драган Џајић можда?Видим да нико нема никакав предлог,а сви су против.Нама је неопходан неко ко воли и навија за Војводину,а има и капитал.Ајде дајте једног таквог ако вам се Балша не свиђа,али баталите адвокате,глумце,бивше фудбалере,лекаре опште праксе,наставнике физичког...

Vojvodina nije hotel koji je u nečijem vlasništvu pa da se nasleđuje,niti se može voditi kao hotel.Vojvodina je barem za mene svetinja koja iznad bilo kojeg pojedinca,zvao se on ovako ili onako i nije ničije vlasništvo druže moj,ni moje i ni tvoje ni njihovo.Mi jednostavno ne želimo sebi bolje,pa bolje ni ne zaslužujemo.
Helm

Post by Helm »

Mozemo da postavimo i ovako: Uprava/Skupstina (ne znam do koga je bilo) nije htela/mogla da smeni pokojnog Batu onda kada se najveci pritisak vrsio na to sa svih strana i kada je citavo stanje u klubu nalagalo to kao logican cin. Zbog cega smatrate sad da ce isto to "biracko telo" hteti/moci da podrzi nekog profesora ekonomskog fakulteta i navijaca Vojvodine ispred nekog Peconija npr ili bilo kog drugog kandidata koji ce imati jaci finansijsko-socijalni status (nebitno na koji nacin stecen) i nece se libiti da ga iskoristi?

Na stranu sad nase zelje i utopisticka razmisljanja, realnost je sledeca - predsednik ce se direktno birati izmedju:
1) Balse Butorovica kao coveka koji je u sve price bio upucen koliko i pokojni Bata, i koji raspolaze svim kapitalom, vezama i idejama kojima je raspolagao i on.
2) Socio-ekonomski najsnaznije licnosti koja je zainteresovana za preuzimanje kluba iz razloga podjednako sumnjivih kao sto je nacin na koji je status te licnosti stecen.

Mi mozemo ovde da mlatimo praznu slamu, ili cak da slozno podrzimo nekog profesora ekonomije, mozda prava ili drugih nauka koje bi mu pomogle u vodjenju kluba, ali to je sustinski potrosena snaga navijaca jer je nemamo dovoljno da proguramo takvog coveka, koji do sada nije imao nikakve veze sa klubom i koji je posten pa nikako nece moci sebi ispod stola da obezbedi glasove. Ili mozemo da se suocimo sa realnoscu i podrzimo bilo koga ko ima realne sanse da dodje na mesto predsednika a nije sa vec vise puta pominjanog spiska.

Ja kao jedine opcije vidim Mandarica i Balsu. Neko drugo resenje koje mi pada na pamet jesu stranci, ali cisto sumnjam da bi neko bio zainteresovan da stane na celo kluba iz Srbije.

Uostalom, niko ne kaze ni da Balsa ima ambicije da vodi klub. Mozda coveka to ne interesuje. S druge strane, moze se pokazati kao odlican predsednik i dobar izbor, ili kao los predsednik pri cemu verujem da bi i sam otisao bez da se mora terati. I razumem potpuno ljude kojima se to ne svidja zbog ideje da je klub vlasnistvo porodice Butorovic, ali u slucaju Balse to ne treba shvatiti tako. Jednostavno, on je bio najvise u celoj prici naseg razvoja od svih ponudjenih kandidata 100%. On ima najvece sanse da zapocete poslove privede kraju, i za ovako kratko vreme je nemoguce naci 100% dobro resenje, a on je opet i garancija da klub nece "na frku" dospeti u pogresne ruke.

Zbog svih navedenih razloga, ja cu otvoreno da stanem na stranu struje koja zeli Balsu na mestu predsednika, makar u nekoj VD varijanti ili na odredjeno, dok se rukovodstvo (pa i mi sami) ne snadje, i dok se ne vidi ko su zainteresovani kandidati i medju njima najbolje realno resenje.
ultra komsa

Post by ultra komsa »

ja se bojim da mi od tj nasa fkvojvodina pocinje epohu potrage za imucnim covekom sportski edukovanim a takav ne postoji...tako da ako se ja pitam balsa ako je naslednik mora biti tu,bata je ipak bio tu glavni finansijer,al zvnicno na funkciju mora ex fudbaler,i to neka se klub zvanicno oglasi sa predlozima,pa da se i mi ukljucimo peticijom u odabrir,ja sa ovim brojem godina nisam siguran da mogu ikakav predlog da dajem al ovo sto mi imamo moze svako da pozeli,pa tako verujem da kome god bude bilo ponudjeno nece odbiti,al samo ali samo naseg coveka coveka koji voli vosu.a ako niko nece ja cu preuzeti vosu,i necu traziti ni dinara.uzdravlje,sacekajmo danas ja bata tek sahranjen od sutra otvoriti novu temu i krenuti sa imenima i diskusijom
Nikola

Post by Nikola »

Friend slazem se, ali bi bilo dobro da imamo neko drugo i bolje resenje. Ima li ga?
Helm niposto nesme biti struja, a normalno je da bude razlicitih misljenja i to treba postovati.
ПУШТАМ КИШУ!
Helm

Post by Helm »

Pod struja sam mislio najprostije na forumase koji podrzavaju Balsu. Nisam imao u planu nikakvo osnivanje pokreta koji ce se boriti za njegovo dovodjenje. :D Moja greska, nisam se dobro izrazio.
Boske87

Post by Boske87 »

Svaka čast Helm na postu, potpisujem svaku reč.
Helm wrote:Na stranu sad nase zelje i utopisticka razmisljanja, realnost je sledeca - predsednik ce se direktno birati izmedju:
1) Balse Butorovica kao coveka koji je u sve price bio upucen koliko i pokojni Bata, i koji raspolaze svim kapitalom, vezama i idejama kojima je raspolagao i on.
2) Socio-ekonomski najsnaznije licnosti koja je zainteresovana za preuzimanje kluba iz razloga podjednako sumnjivih kao sto je nacin na koji je status te licnosti stecen.

Mi mozemo ovde da mlatimo praznu slamu, ili cak da slozno podrzimo nekog profesora ekonomije, mozda prava ili drugih nauka koje bi mu pomogle u vodjenju kluba, ali to je sustinski potrosena snaga navijaca jer je nemamo dovoljno da proguramo takvog coveka, koji do sada nije imao nikakve veze sa klubom i koji je posten pa nikako nece moci sebi ispod stola da obezbedi glasove.
Odlično sročeno.
ДушанСП wrote:Чини ми се да су неки са овог форума тренутно у 1920.Није ово филм Монтевидео бог те видео у коме адвокати,и доктори воде клубове и оснивају их.Ово је сурови професионализам. 95% незна ни ко је Балша,а већ су га прогласили криминалцем.Дечко има завршен факс,а Бодин студира економију у Лондону,да није и он криминалац.Али зато незнам ниједан озбиљан клуб на свету који воде бивши фудбалери,глумци,лекари и фармацеути.
Slažem se, lepo je videti legende u upravi i menadžmentu ali njihov vrhunac može da bude samo pozicija sportskog direktora, koju je Drakulić nedavno zauzeo, na mesto direktora nikako ne želim da vidim, uz dužno poštovanje svakom, bivšeg fudbalera upitnog obrazovanja i smisla za biznis. jer fudbal jeste to biznis, manite me priča o svetinji, večnoj ljubavi i sl.

Evo još jedan "kandidat" koga bih volio da vidim u Voši mada znam da je to nerealno, jer je cigan i nema veze sa NS, Veselin Jevrosimović. Uspešan čovek, osnivač i vlasnik Comtrade-a, zaljubljenik u sport i mislim da nema nekih afera jer je IT sektor ipak omogućio bogaćenje na pošteniji način od drugih grana privrede u Srbiji.
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Zasto mora biti imucan covek? Klub treba i moze da se izdrzava od transfera - i u Batinom periodu se tako izdrzavao, a trenutno ima para na racunima plus jos treba da uleti od transfera Abua, Vuleta, Traksa i ostalih.

Znaci treba pre svega covek koji zna znanje, koji je iz fudbalske price i koji je provereni Slaninar.

Kasnije moze da se raspravlja o privatizaciji ili ne-privatizaciji, o vidovima vlasnickih odnosa u slucaju privatizacije i slicno. Za sada, dok je klub registrovan kao udruzenje gradjana, apsolutno ne postoji potreba da ga vodi imucan covek.

Samo da ga taj koji ga vodi to radi domacinski.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Post Reply