Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Milan

Re: Transferi

Post by Milan »

N13 wrote: Sat Aug 03, 2024 2:49 pm

Kan Kan je poslednji koji je pokusao nesto napraviti sa omladinskom skolom.

Nije pokušao - on je napravio. Očigledno je shvatio šta bi trebalo raditi i to je dobro funkcionisalo. Posle je usledio raspad koji do danas traje.
POŠTO OBRAZ ???!!!
limanfkv

Post by limanfkv »

Takodje, plus po meni jezivo kako ne odradjuje defanzivne zadatke
0.0625
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

021 wrote: Sat Aug 03, 2024 2:48 pm Ja sam ubeđen da Ivanović ne bi ni dobio priliku da se nije desila ona nesreća sa Bolingijem. Čitavu sezonu bi presedeo na klupi ili bi ga poslali negde na pozajmicu, a sada bi nas verovatno napustio kao slobodan igrač. Pričali bi kako nema kvalitet za prvi tim i slične gluposti. Ko zna koliko igrača Ivanovićevog potencijala je precrtano na sličan način. Neki su uspeli da izgrade karijeru zaobilaznim putem, a mnogi su nažalost propali ili digli ruke od fudbala.
Sledeći put kad se neki naš klinac klasifikuje kao "nije za Vojvodinu" treba se setiti ovog upisa.
N13 wrote: Sat Aug 03, 2024 2:49 pm
Maki wrote: Sat Aug 03, 2024 2:31 pm Ako je budućnost u prodaji mladih igrača, onda ulažeš u omladinsku školu i kupuješ mlade srpske igrače za ozbiljne pare. Kad kažem mlade, mislim do 18 godina, a ne da kupuješ strance od 23 i oživljavaš cigane od 30.
Ovo je prva stvar za koju se slazem sa Makijem u poslednjih godinu dana :mrgreen:
@Maki, šta se dešava, počinju da se slažu ljudi sa tobom?? Ne daj se... :mrgreen:
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Maki wrote: Sat Aug 03, 2024 2:31 pm
Ako je budućnost u prodaji mladih igrača, onda ulažeš u omladinsku školu i kupuješ mlade srpske igrače za ozbiljne pare. Kad kažem mlade, mislim do 18 godina, a ne da kupuješ strance od 23 i oživljavaš cigane od 30. Bukvalno smo svakom našem klincu pokazali izlazna vrata, a Bandović je pravi majstor te prljave igre u kojoj sinhronizovano pliva sa upravom.
Prvo da se izvinim što ide upis za upisom, isteklo mi vreme za edit.
Želim da dodam nešto što predstavlja moje duboko uverenje o načinu rada i poslovanja.

Filozofija stvaranja mladih igrača je jedini put kojim FKV treba da ide, ponavljam za mene jedini.
To nije nešto novo, jer smo to periodično imali i mislim da su to bili najlepši periodi.
To je zdrav put, kako finansijski, sportski, tako i navijački.
Takođe, imamo slične (ne iste) primere Čuke i TSC-a koji se izostavlja kada se piše o akedemijama, a oni imaju bolje uslove i od nas, samo se zbog određenih razoga ne protežiraju.

Jako mi je drago da gledam tim protiv Ajaksa i da vidim igru koja obećava.
Međutim, sa druge strane tako sastavljen tim jeste nešto što liči na filozofiju bg :shit: a koja služi pranju para, lakšem izvlačenju istih.
Nesumnjivo, da ćemo biti konkurentni, ali isto tako je nesumnjivo da je mnogo nižerazrednih klubova koji su ulazili u ligu postajalo relativno konkurento zbog takvog rada.
Nivoi su drugačiji, metod je isti.

Ponoviću, jedini zdrav put je omladinska škola.
Tim putem dobijamo:
1. prilive od prodaja koje se realizuju
2. promovisanje naše škole (koja je pala sa ugledom)
3. ugledanjem na starije i dobrim radom u školi (politikom kluba) stvaraju se deca Slaninari (imamo potvrdu u prošlosti, bez obzira na kasnija dešavanja)
4. razvojem stavki 2 i 3 jača se identitet FKV
*Vezano za kasnija dešavanja Ivanića, Poletanovića, da je Voša mogla da im tada pruži ono što je mogla zvezda da li bi se vratili u Vošu ili preleteli je pitanja'
Ne opravdavam, ali razumem jer oni ljudi žive od toga, a da li smu mogli drugačije da se ponašaju i pričaju sigurno jesu.

Jednostavno, to je osnov za sve i potpisujem da to nije utopija čak ni u Srbiji, a pogotovo ne za FKV.
Lično, sumnjam da je to cilj ove uprave i koliko god mi postajali konkuretni imaću zadršku.
Da li je nešto slično i mišljenje Mandarića, ne znam.
To ostavljam onima koji znaju više.

Ja se radujem svakom uspehu, dobroj igri, pa čak se obradovao i što sam u Boži prepoznao potencijal, ali konkretno zbog ovoga uvek postoji neka gorčina.
Verujem da je tako i kod velikog broja "nezadovoljnih", samo što svako to drugačije sroči.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Navijač FKV želi rezultat u skladu sa tradicijom, FKV sa takvim načinom rada ne bi imao rezultate, to bi dovelo do nezadovoljstva, mnogo praznijih tribina i ta deca u takvim uslovima ne bi mogla da se razvijaju ovo o čemu vi pišete je utopija na više nivoa.

Vojvodina treba svake godine prvom timu da pripoji dva do tri klinca a nekoliko da idu na pozajmice, za ostale nažalost nema mesta i to je tako u fudbalu. Vojvodina treba da gleda i da ugrabi nekog klinca koji odskače i od drugih klubova.

Oslanjati se samo na svoju školu pa sve ona bila i na nivou Ajax-a je pogubno, Vojvodina nije razvojni već fudbalski klub koji ima svoje ciljeve, zahteve i težnje.

Sistem treba da se napravi da postoji pored potencijalnog i trenutni kvalitet koji trenutno posedujemo da bi i ti mladi igrači mogli da napreduju.

Samo zamisli Drobnjaka danas koji može da uči od Crnomarkovića i Koraća a pored sebe ima i Sičenje-a koji je jako kvalitetan, velika konkurencija ali on samo tako može da napreduje i trebaju da mu se stvore uslovi kao i protiv Tekstilca da dobija minute.

Miloš Popović samo kroz treninge sa Medojevićem, Preletanovićem i Njegošem može da napreduje možda čak i više nego da dobija minute a biva razvaljivan na terenu od svakakvih ekipa.

Da vas ne podsećam meča koji je vodio Dragan Radojičić protiv Čukaričkog na Karađorđu, deca u tim uslovima ne mogu da se razvijaju, mora da postoji taimičarski zahtev, pritisak, konkurencija i postojanje iskusnih igrača koji usmeravaju tu decu.

Po meni je upravo idealno za Vojvodinu ono što se trenutno dešava, sklop mladosti i iskustva, imamo i više nego dovoljno mladih igrača. Bukinac, Popović, Drobnjak, Ivanović, Sukačev, Butraković itd… Da ne računam tu dovedene u vidu Veličkovića. I ostatak tima je u najboljim godinama, samo se Preletanović, Medojević, Đordević, Savićević i Uroš Nikolić ističu sa 30 ili preko svi ostali momci možda i u najboljim godinama u rasponu od 24-27 a imamo i puno onih od 21-22.

Nama je samo vezni red iskusniji na svim ostalim mestima smo itekako mlada ekipa.
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

@Deep
Iz kog dela mog upisa si ti razumeo da je poneta 11 dece iz podmlatka u prvih 11?

Drugo, koji od te nabrojane dece dobijaju šansu i koliko?

Treće, jel ti tvrdiš da klubovi koji se oslanjaju velikim delom na svoju školu nisu takmičarski?

Tradicija koju spominješ se odnosi najmanje na rezultate.
FKV ima dve titule za preko 100 godina i niko, barem ne ja, ne navijam za Vošu radi titula, tako da rezultat nije to što će probuditi Novi Sad. Eto utakmice sa Ajaksom. U mentalitetu NS-a ima i nečeg drugog. Da li je bolje ili ne o tome se može diskutovati, ali se promeniti neće.

Trenutni tim je dobar, i slažem se da prvi tim mora biti dobar da vuče decu da tu zaigraju i koliko je moguće danas ostanu. Ja ne vidim želju da FKV čine ljudi i deca koja vole svoj klub kao što je Medojević na primer. On je prvi znak da tako nešto postoji. Dokle će to ići videćemo.

To što ja mislim ili želim je nebitno u suštini. Ja volim svoj grad, a FKV je jedan deo njega. Postoje i drugi segmenti koje pratim i volim u njemu, tako da za mene je jednostavno. Ako vidim da nešto nije to to jednostano batalim.
Badaboom

Post by Badaboom »

@N13 @Karlsson
VELIKANI STALI U RED ZA IVANOVIĆA, A ON NE ŽELI IZ NOVOG SADA: DA SE JA PITAM, BIRAO BIH DA OSTANEM
Ovo je ono sto meni smeta,i ja kao navijac Vojvodine ne mogu da podrzavam. Sto je rekao @Maki prodajemo nasu decu kao da su teletina pa ko ponudi vise.
Kao sto sam vec pisao,jos da ga prodaju u Rusiju pa da mu se skroz useru u karijeru.
I za taj transfer u Sampdoriju je pitanje koliko se Ivanovic bilo sta pitao.
Jasno je meni da ce Miha otici kad tad,nemam ja nista protiv njegovog odlaska,da je i on izrazio zelju da ide,ili da se oseca spremnim za sledeci korak u karijeru,a ne ovako prodavati ga kao da je belo roblje zato sto klubu navodno fali para!?
Pa mogli bi Zbiljic i njegovoj pajtasi sto su se skupili u i oko kluba da investiraju sa vremena na vreme nesto novca u Vojvodinu,ako toliko veruju u njihov plan,a ne ovako da se igraju Menadzera.
Na kraju krajeva,nisam ja zaposlen u klubu da mislim o finansijama i budzetu,ima ljudi koji primaju debele novce za to,a ja kao navijac Vojvodine mogu da izrazim svoje misljenje i da kazem sta mi smeta.

Jos ovo za reprezentaciju.
Kako ne moze da postane reprezentativac Srbije igrajuci za Vojvodinu? Sa par telefonskih poziva i nas trojica bi mogli da zaigramo za reprezentaciju :mrgreen: .
Karlsson

Post by Karlsson »

Badaboom wrote: Sun Aug 04, 2024 1:07 pm Ovo je ono sto meni smeta,i ja kao navijac Vojvodine ne mogu da podrzavam. Sto je rekao @Maki prodajemo nasu decu kao da su teletina pa ko ponudi vise.
Ja ne znam kako ti misliš da sistem i finansije u klubovima poput Vojvodine funkcionišu, ali funkcionišu upravo tako kako si ovde opisao da ti smeta.
Čak i zvezda koja ima 10 puta veći budžet od Vojvodine na isti princip funkcioniše. Pogledaj koliko su mladih igrača prodali poslednjih par godina.
Ako su oni na to primorani šta onda reći za nas?
Kao sto sam vec pisao,jos da ga prodaju u Rusiju pa da mu se skroz useru u karijeru.
Prvo Vojvodina treba da brine prvenstveno o svom interesu, a ne o tome kakvu će karijeru graditi njeni igrači u budućnosti, kada odu iz nje.
Drugo Ivanovića niko na silu ne može naterati da ode u Rusiju ukoliko on to ne želi. Nije ovo NBA.
Treće evropski klubovi sve učestalije posluju sa ruskim.

Mislim da malo pišeš samo da bi nešto pisao i kontrirao.
I za taj transfer u Sampdoriju je pitanje koliko se Ivanovic bilo sta pitao.
Postavio sam ti tekst iz Dnevnika gde dečko bukvalno kaže da mu je najveća želja da ostane u Sampdoriji.
Tada je gledao svoj interes, a ne interes Vojvodine i sada to čini isto, a ne zato što je ne znam ni ja kakav slaninar.
Isto tako i Vojvodina treba da se postavlja.
a ne ovako prodavati ga kao da je belo roblje zato sto klubu navodno fali para!?
Objasni mi šta podrazumevaš pod ''trgovinom belim robljem'' u fudbalu, a šta pod normalnim, uobičajenim transferom?
Pa mogli bi Zbiljic i njegovoj pajtasi sto su se skupili u i oko kluba da investiraju sa vremena na vreme nesto novca u Vojvodinu
A kako znaš da nisu investirali? I investitor ulaže svoj novac jer se nada da će ga ne samo povratiti, već i da će zaraditi nešto. Možda je došlo vreme za potraživanje? Da li ti smatraš da on treba da daje miliona iz svog džepa i da ne traži ništa zauzvrat, dok ga mi navijači konstantno pljujemo, držimo predavanja i u sve se razumemo?
To onda nije investicija, to je donacija.
Na kraju krajeva,nisam ja zaposlen u klubu da mislim o finansijama i budzetu,ima ljudi koji primaju debele novce za to
Pa ima i eto ustanovili su da do tog cilja mogu da dođu prodajom Ivanovića, ali tebi to smeta. Ti ne bi da im objašnjavaš kako da rade svoj posao, ali hoćeš da im objašnjavaš kako ne treba da ga rade. To je malo i kontradiktorno sa tvoje strane. Nećeš da im se mešaš u posao, a u stvari hoćeš.
Nama je godišnji budžet 6-8 miliona evra, što je za Vojvodinu kao klub lokalnog karaktera (sviđalo se to nekome ili ne) ogroman novac i veliki je napor svake godine obezbediti tu sumu, a neki se ovde ponašaju kao da taj novac raste na drveću. Kao da mi imamo izbor i mogućnost da biramo kako ćemo doći do tog novca, pa možemo olako da odbijamo i ponude od 4 miliona evra.
Ako se novac ne obezbedi prodajom i Evropom onda jedino može zaduženjem, a ako se klub prezaduži onda će u budućnosti morati da kreše budžet.
Zar smo se sada finansijski stabilizovali da bi kroz nekoliko godina opet upali u kanalu?
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ima jedan deo s kojim se ne slažem skroz.
Kad prodaješ nekog ovako mladog i perspektivnog u inostranstvo, trebao bi biti jedan od prioriteta procenat od sledeće prodaje a ne samo - "koliko novca će leći sad odmah". Naše sve uprave se većinom ponašaju kao da će u klubu biti još samo ove sezone i procenat retko izboksuju (ako ga i traže). A tu dolazimo do problema prodaje u Rusiju, odatle su slabe šanse da neka sledeća evro prodaja bi mogla nama da napuni novčanik. U prevodu bolja je niža ponuda + procenti, u recimo Portugalu, no veća cifra u Rusiji.
Io odio Belgrado
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Karlsson wrote: Sun Aug 04, 2024 3:36 pm Prvo Vojvodina treba da brine prvenstveno o svom interesu, a ne o tome kakvu će karijeru graditi njeni igrači u budućnosti, kada odu iz nje.
Uglavnom se slazem sa postom ali ovo gore - kub ipak ima interes da njegovi bivsi igraci izgrade dobre ino karijere, jer ga to preporucuje potencijalnim novim mladim talentima da pokusaju kroz nas klub da naprave odskocnu dasku za dalje karijere a ne da brze bolje beze znas-vec-kod-kojih. Ako klub dobije reputaciju "ubice karijera" mladi talenti ce nas izbegavati pa onda ni taj prvenstveni interes kluba da sam sto bolje zaradi na prodaji mladih igraca nece biti moguce ispostovati.

+ ovo sto kolega Red Marquis kaze, bolje nekad Portugal za manje para i % nego Rusija za vece pare bez %...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

To sve funkcionise tako u vakuumu, gde funkcioneri ne razmisljaju od danas za sutra i pilicarski (bolje vise sad, jer sutra mozda necu biti ovde).
Dokle god klub nije privatizovan ili prividno privatan (kao za vreme Bate), te se interes kluba podudara sa interesom uprave, malo sta ce biti po nasem ukusu u bari kojom gospodari jedna zakrzljala ajkula okruzena papalinama.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Red Marquis wrote: Sun Aug 04, 2024 4:43 pm U prevodu bolja je niža ponuda + procenti, u recimo Portugalu, no veća cifra u Rusiji.
Има смисла ако је играч потенцијал и може да далеко превали трансфер који је имао из нашег клуба.
На примеру Ивановића, рецимо да неко хоће да да 3 милиона за њега, одмах у једној уплати. Са друге стране неко нуди 1 милион и 40% од следеће продаје. Да би се нама исплатила друга опција Ивановић би морао да има следећи трансфер од преко 4 милиона. Да ли је то реално за очекивати?
Он ће у Новембру напунити 20 година, иза себе нема баш завидан портфолио.
Поређења ради, у његовим годинама Лука Јовић је био играч Бенфике, Митровић у Андерлехту и играо за репрезентацију, Влаховић увелико у Фијорентини а Јован Милошевић који је годину млађи је већ играч Штутгарта на позајмици у Сент Галену где игра.
И то су само играчи на његовој позицији.

Када се све ово сабере, није реално за очекивати да ће Ивановић имати неки невероватан трансфер након нас да би ишли на опцију процената а још мање да одбијемо неколико милиона за њега јер како је кренуло питање је хоћемо ли имати шта да одбијемо.
Danilo

Post by Danilo »

Al se vi gadjate milionima....da ga prodamo za milion dva pa da se šutamo u dupe...Voleo bi ja i tih 5 miliona al to nije realno.

Inače Aleksa je pokidao ligamente
Danilo

Post by Danilo »

Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Danilo wrote: Wed Aug 07, 2024 6:31 pm Al se vi gadjate milionima....da ga prodamo za milion dva pa da se šutamo u dupe...Voleo bi ja i tih 5 miliona al to nije realno.

Inače Aleksa je pokidao ligamente
Znaci ostajemo bez Alekse na dug period.
Moramo pod hitno dovesti golgerera (morali smo i pre njegove povrede). Mi hocemo u Evropu bez klasicnog spica. E pa ne ide to tako.
Uprava napolje!
Post Reply