Super Liga - sezona 2024/25

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Uvek sa tobom

Re: Super Liga - sezona 2022/23

Post by Uvek sa tobom »

NorthTribune wrote: Tue Mar 07, 2023 9:19 pm Jebaše nam majku...TSC ako na kraju ne bude drugoplasiran, biće to velika nepravda.
Иначе у нашој лиги нема неправде, све је по прописима. Од када пратим Војводину, велика је неправда над целом лигом, а у највећем случају према Војводини, а узрочници се само мењају мало ви мало црни и ти си дошао овде да причаш о правди и неправди, да је правде играли би за викенд у Барајеву.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Uvek sa tobom wrote: Wed Mar 08, 2023 12:49 am ...да је правде играли би за викенд у Барајеву.
Da je pravde ne bi igrali nigde, bili bi na robiji i oni i braca im.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Forza Voša

Post by Forza Voša »

slanobarac wrote: Tue Mar 07, 2023 9:13 pm Nadam se da neko iz kluba gleda ovo u BT.
TSC ih rastavlja na molekule ali neće pa neće u gol. Odlična utakmica, svaka čast za igru. Nisam očekivao od Lazetića da će postati ovako dobar trener.
Ja sam siguran da po igračkom kadru nisu bolji od nas (čak da nekome i jesu sigurno je da nisu superiorniji) što nas opet dovodi do toga da je trener integralna karika.
„Hasta la Victoria Siempre!“
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... nje/445381
Što se kaže: struka se oglasila. :shit: :shit: :shit:
slanobarac

Post by slanobarac »

Forza Voša wrote: Wed Mar 08, 2023 11:18 am
slanobarac wrote: Tue Mar 07, 2023 9:13 pm Nadam se da neko iz kluba gleda ovo u BT.
TSC ih rastavlja na molekule ali neće pa neće u gol. Odlična utakmica, svaka čast za igru. Nisam očekivao od Lazetića da će postati ovako dobar trener.
Ja sam siguran da po igračkom kadru nisu bolji od nas (čak da nekome i jesu sigurno je da nisu superiorniji) što nas opet dovodi do toga da je trener integralna karika.
Naravno. Ranije sam ušao u priču sa jednim forumašem oko te priče. Mišljena sam da dobar trener može napraviti odličnog igrača od nekog prosečnog. Isto tako i loš trener može upropastiti talentovanog. Tim je 70% trener a 30% igrači.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Wed Mar 08, 2023 12:13 pm
Naravno. Ranije sam ušao u priču sa jednim forumašem oko te priče. Mišljena sam da dobar trener može napraviti odličnog igrača od nekog prosečnog. Isto tako i loš trener može upropastiti talentovanog. Tim je 70% trener a 30% igrači.
Sa mnom si ušao u diskusiju. Nisi u pravu. Tim je 70% a trener 30%. Nijedan trener u kontinuitetu sa slabim timom nije napravio uspeh na duže staze već to bude ugl one season wonder dok ih ne pročitaju drugi timovi i onda se često desava da u sledećoj i ispadnu. Najbolji treneri koji vode najbolje timove svako malo osvežavaju tim i unose svežu krv. Naravno postoje primeri gde neki trener ukanali tim a neki jednostavno zategne tim. Neki treneri se ne adaptiraju na ono što imaju već teže da nametnu svoj način igre a u timovima sa slabijim kvalitetom ne može to da prođe već mora da se adaptira timu i da se igra na najbolji mogući način kako može ta ekipa a ne kako trener želi i onda dođe do raspada u ekipi. Postoji milion i jedan parametar ali uvek je 11 igrača ispred trenera. Treneri imaju veliki uticaj ali ne toliko koliki čist kvalitet fudbalera. I Tsc nije talentovaniji od nas ni napred a ni nazad ali su mnogo bolji u veznom redu od nas i to je najveća razlika a u modernom fudbalu je to i najvažniji segment. Lazetić je već u TSC-u 2.5 godina i imao je dovoljno vremena da dovede jedan ceo tim, proda i pusti ono što mu ne odgovara. Odradili su pod njim ako se ne varam pet prelaznih rokova i opet pored svega toga uloženog ovaj tim i dalje nije bolji od tima koji je napravio pokojni Sabo. Naravno teško je to uporedivo jer se menjaju i timovi konkurencije i ostali uslovi. Na kraju dana neće nikog biti briga kako mu Tsc igra ako završe kao četvrti iza Čukaričkog i(li) Partizana i verovatno će dobiti šut kartu.
Trener je jako važan faktor ali ne u tolikoj meri koliko sam kvalitet fudbalera, što su igrači kvalitetniji otvara se šira mogućnost treneru i veća šansa da svoje znanje prenese na sam teren odnosno igrače.

A meni se naš raspored jako sviđa jer udaramo na Čuku, Tsc, partizan i Pazar. Imamo sve u našim rukama, očekujem 4/4 :mrgreen:

EDIT: Šarac preuzeo Radnički, Rastali se Lalatović i on, ovome se nisam nadao.
slanobarac

Post by slanobarac »

@Deep Purple
Ok druže, ti imaš takvo mišljenje a ja sasvim drugačije. :wink:
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Najbitnija je hemija koja se stvori izmedju trenera i igraca,uz dobru hemiju ne postoji prepreka koja se ne moze premostiti.Sta vredi ako imas 11 odlicnih igraca na terenu,sklonih atraktivnom fudbalu,driblinzima,lepim golovima,ako ih trener razbuca po terenu,beka stavi na stopera,stopera na krilo isl.,pa jos sve u sistem 5-4-1. Retki su treneri koji su jednako uspesni u razlicitim klubovima,mozda ih cak i nema. Jednostavno igrac(i) i treneri moraju da kliknu. Secate li se konferencije u kojoj Lalat pricao kako je pre meca dao zadatke svom defanzivcu,a ovaj mu odgovorio "moze li bez zadataka,pogubim se kad imam zadatak,mnogo bolje igram kad igram na osecaj".Samo uzajamno poverenje i postovanje,velika kolicina znanja (i igraca i trenera) i jos veca kolicina srece mogu doneti neki zapazeni rezultat. Milion je tu faktora koji uticu na rezultat,atmosferu....Evo pogledajmo samo igre Jovanovica u Lucanima i igre u TSCu.Al nije to samo do trenera,tu je stvar i do kompletne kompzicije tima... ustvari,sta ja da pisem o tome niti sam strucan,a i mogle bi se knjige napisati.Pokrenuli ste pitanje iz veoma siroke oblasti
Image
Cane

Post by Cane »

Koji raspad crnih. Šteta što nisu oni u subotu umesto Čukuračkog. A na istoku im manje gledalaca nego kod nas u najjadnijim izdanjima.
Ovo je čist primer šta predstavlja jedan od blizanaca kad nema bezgraničnu podršku države na koju su navikli. Kao riba na suvom. Ovo smo gledali kod drugog pre desetak godina. Ako bi dao Bog da jednog dana budu tretirani bar približno kao ostali ugasili bi se sami što i zaslužuju.
zukenp

Post by zukenp »

Dokazati ništa ne možemo ,možemo samo iznositi primere .Ja ću dat primer kolko je bitan trener ,naravno nas i to svež :) .Gaćinović došao na početku sezone i stvorio prije svega odličnu atmosveru u ekipi .Onda počnu igrači (koji su bili tu i pre njega )da igraju makar 50% bolje (najočigledniji primer Nikčević ,a i svi ostali ,neki u većoj nekih manjoj meri ). U prvom delu sezone smo imali i igru a i statistiku .U 90% mečeva smo imali više suteva od protivnika ,bilo gde da se igra .Ode Gacin ,dodje Cakar i ne bude mnogo lošije ,jer još je sveze ,nije stigao da ubaci nešto svoje :) .Stanković odradi pripreme i polako svi igrači (sem možda Majdevca )padnu sa formom .Sve je to povezano ,moje mišljenje je da je trener 50% ekipe ,makar .Nije tu samo taktika i znanje trenera u pitanju ,ima do talenta da motivises svakog igrača i izvučes maksimum iz njega .

@ uzeo si mi reci iz usta što se tiče večitih i navijača ,kad im ne ide .Generalno nemaju oni ni kad im ide navijača na tribinama kolko bi bilo realno za ekipe sa toliko titula i ekipe sa tolikim brojem navijača u zemlji .Sad vidimo kako je sa partizanom ,ako zvezda dodje nekad u tu poziciju biće slično i sa njom (možda nešto veći broj navijača bi ipak bio na tribinama )..
Turija

Post by Turija »

Deep Purple wrote: Wed Mar 08, 2023 12:25 pm
slanobarac wrote: Wed Mar 08, 2023 12:13 pm

Sa mnom si ušao u diskusiju. Nisi u pravu. Tim je 70% a trener 30%. Nijedan trener u kontinuitetu sa slabim timom nije napravio uspeh na duže staze već to bude ugl one season wonder dok ih ne pročitaju drugi timovi i onda se često desava da u sledećoj i ispadnu. Najbolji treneri koji vode najbolje timove svako malo osvežavaju tim i unose svežu krv. Naravno postoje primeri gde neki trener ukanali tim a neki jednostavno zategne tim. Neki treneri se ne adaptiraju na ono što imaju već teže da nametnu svoj način igre a u timovima sa slabijim kvalitetom ne može to da prođe već mora da se adaptira timu i da se igra na najbolji mogući način kako može ta ekipa a ne kako trener želi i onda dođe do raspada u ekipi. Postoji milion i jedan parametar ali uvek je 11 igrača ispred trenera. Treneri imaju veliki uticaj ali ne toliko koliki čist kvalitet fudbalera. I Tsc nije talentovaniji od nas ni napred a ni nazad ali su mnogo bolji u veznom redu od nas i to je najveća razlika a u modernom fudbalu je to i najvažniji segment. Lazetić je već u TSC-u 2.5 godina i imao je dovoljno vremena da dovede jedan ceo tim, proda i pusti ono što mu ne odgovara. Odradili su pod njim ako se ne varam pet prelaznih rokova i opet pored svega toga uloženog ovaj tim i dalje nije bolji od tima koji je napravio pokojni Sabo. Naravno teško je to uporedivo jer se menjaju i timovi konkurencije i ostali uslovi. Na kraju dana neće nikog biti briga kako mu Tsc igra ako završe kao četvrti iza Čukaričkog i(li) Partizana i verovatno će dobiti šut kartu.
Trener je jako važan faktor ali ne u tolikoj meri koliko sam kvalitet fudbalera, što su igrači kvalitetniji otvara se šira mogućnost treneru i veća šansa da svoje znanje prenese na sam teren odnosno igrače.

A meni se naš raspored jako sviđa jer udaramo na Čuku, Tsc, partizan i Pazar. Imamo sve u našim rukama, očekujem 4/4 :mrgreen:

EDIT: Šarac preuzeo Radnički, Rastali se Lalatović i on, ovome se nisam nadao.
Potpisujem.
Moze trener biti ekstra, ako igraci ne mogu da sprovedu zamisao u delo. Murinjo je bio svetska zvezda, dok je imao svetske igrace. Naravno, treba znati kako uklopiti te igrace, ali cim je dobio slabije igrace, njegov rejting je poceo da pada.
Moze trener i da upropasti igrace, ali ako su igraci (i tim) dobri oni su ipak ti koji se pitaju na terenu i ne moraju da poslusaju lose ideje, ako igrom i rezultatom dokazu suprotno. Zato i trener ne sme biti sujetan prema dobrim idejama igraca, narocito kad oni to dokazu igrom na terenu. U tome i jeste velicina dobrih trenera, jer je to interaktivan posao trenera i igraca.

To je kao i u skoli. Jeste do profersora, ali najvise je do djaka, kakav ce izaci iz skole ( ovde na teren).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Ja od prvog dana imam utisak da trener Cuke nema apsolutno nikakav uticaj na svoj tim :)
Image
vdn slaninar

Post by vdn slaninar »

Најважнији је континуитет стабилности клуба,значи управа која ће поставити све на своје место.
slanobarac

Post by slanobarac »

Voja wrote: Wed Mar 08, 2023 11:01 pm Ja od prvog dana imam utisak da trener Cuke nema apsolutno nikakav uticaj na svoj tim :)
U poslednjih 5 prvenstvenih pobeda Čukini starteri su dali 3 gola a klupa čak 8. E sad ovaj trener ili nije utrefio prvu postavu ili ima njuh za izmene. :mrgreen:
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote: Wed Mar 08, 2023 9:53 pm
Deep Purple wrote: Wed Mar 08, 2023 12:25 pm A meni se naš raspored jako sviđa jer udaramo na Čuku, Tsc, partizan i Pazar. Imamo sve u našim rukama, očekujem 4/4 :mrgreen:
Potpisujem.
Da ne prenosim postove u celosti,a svejedno sam samo ovo hteo prokomentarisati. :mrgreen:

Inace najavljivao sam ovde da ocekujem pobedu Napretka u Kragujevcu,al je to bilo pod uslovom da borba za titulu budu neizvesna,al posle ovog raspada Partizana sad to moje shemiranje nije ni potrebno.Pisem cisto da ne varite dvojku,pa posle ja budem kriv :mrgreen:
Image
Post Reply