Дали су нам три гола, промашили пенал, погодили пречку, две стативе и промашили Бога оца. Ми једну једину шансу преко Митровића. Резултат је одличан с обзиром на стање на терену. Пенал који им је досуђен смејурија. Све у свему спрдачина у режији пиксете , Терзића,Вучића и ФСС се наставља.
ДушанФ89 wrote: ↑Tue Oct 15, 2024 11:10 pm
Дали су нам три гола, промашили пенал, погодили пречку, две стативе и промашили Бога оца. Ми једну једину шансу преко Митровића. Резултат је одличан с обзиром на стање на терену. Пенал који им је досуђен смејурија. Све у свему спрдачина у режији пиксете , Терзића,Вучића и ФСС се наставља.
Uzasna reprezentacija, uzasan selektor, uzasan savez
Kao da gledam nesto tudje, a ne svoj nacionalni tim.
Cist amaterizam i lopovluk.
Steta sto nas nizu zgazili dvocifreno.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Мислим да је најмањи проблем у селектору. Он ради са оним што има на располагању, можда имапар играча који су заслужили позив пре неколико позваних.
Нама је проблем савез који не мари за будућност, играчи који не напредују и приступ игри, што углавном долази од играча који мисле да су богом дани а наступају за клубове другог или трећег ранга.
Деси се понекад да се искристалише генерација која има неколико играча који су носиоци игре у најбољим клубовима и да их води човек који има озбиљну каријеру. Ту мислим на Антића и играче под његовом палицом. Са тим да се и ту показао менталитет играча који су пред меч са Аустралијом мислили да је посао завршен а онда хладан туш.
Не назире се нека таква генерација ускоро. Због лошег савеза и никаквог планирања млађе селекције су катастрофа, правило два бонуса није донело резултат који су мислили да хоће.
Od saveza pa nadole, sve je problem. I "saveza" iznad. Tako da, bice samo gore. Sto se odrazava kako na reprezentativni, tako i na klupski fudbal koji je manje bodova u kvalifikacijama uzeo od San Marina.
@CRD FCV, slažem se s tobom, ali nije ni sve u nekom suvom kvalitetu i "rolama" u klubovima. Imali smo npr. Severnu Irsku 2016. na EP, a tamo smo ih gledali zato što su godinama 14-15 igrača igrali konstantno za nacionalni tim, dok mi ne možemo dva identična spiska da sastavimo u roku od mesec i po. Isti ti Severnoirci nisu igrali u najboljim klubovima, čak mislim da je dosta njih igralo u Čempionšipu tada. Povrede, svađe, bojkoti, rane penzije, i ko zna šta već utiču upravo na to.
Naravno, selektor treba da bude taj koji će ubediti i uticati na igrače da dođu i igraju. Opet, ako neko ne želi da igra ili nije 100% spreman bolje da se to mesto ustupi nekom ko može dati svoj maksimum.
Za plakanje je da su generacije svetskih i evropskih sampiona u seniorskom fudbalu vodili ljudi ciji je najveci trenerski uspeh vodjenje Radnika iz Bijeljine i japanske Nagoje.
Imale su ove generacije itekako kvaliteta za par koraka vise.
@Duplof сад кад си споменуо Северну Ирску подсетио си ме на можда бољи пример - Велс.
То је такође екипа са не много звучних имена, пре који дан су победили Црну Гору а у првих 11 им је играч Болтона, екипе из Лиге 1 (трећи ранг такмичења).
Играли Еуро 2016, избацили у нокаут фази управо Северну Ирску, стигли до полуфинала тако што су тукли Белгију.
На Еуру 2020. прошли групу. Били на светском 2022.
За прошли Еуро изгубили у баражу у последњој утакмици од Пољака на пенале.
Тренутно у Лиги Нација налазе се у Б дивизији са озбињним шансама да изборе директан пролаз, сасвим сигурно иду у плеј оф.
Још пар пропуштених завршних турнира са коректним резултатима у квалификацијама.