Njegovo veličanstvo - FUDBAL

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Njegovo veličanstvo - FUDBAL

Post by Turija »

Jeste posteno to u NBA za tih 30 klubova, ali da li je posteno za onih 20 drzava od 50, koje nisu u tom sistemu i tesko da ce biti?

To @ Deep dobro rezonuje uporedbom sa takvim sistemom za LS.
Da li bi ta LS bi bila dobra ( kakvu je zele veliki evropski klubovi) za sve evropske drzave i fudbal u njima - ne znam(o)? Jer, za te klubove i drzave LS bi bila nedostizna. Sistem drzava u Evropi i Americi nije jednak, cak ni za same drzave u okviru EU. Ta ,,kapa" nije ista.

Tesko je naci dobitnu formulu za sve evropske drzave. Zato je jos i nema. Medjutim, ocito je da u LS bude nedoraslih klubova, koji se takmice sa onim bogatim. Neinteresantne su te utakmice za bogate, ali to je jedini nacin da ti klubovi gostuju kod njih, ili im budu domacini, pa makar im napunili mrezu. Da mogu da ih vide i publika i igraci i ,,odmere" se sa njima i nauce vise. Za sada im je omoguceno da sanjaju, pa mogu ponekad i da dosanjaju, da imaju motiv za napredak.
Najbitnije je da te domace lige budu postena i da se NBA princip ustroji u njima. Za to treba UEFA da se izbori.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

@Deep
Prihvatam info za Nemacku, ali mislim da imas haos puno predrasuda kada je u pitanju kultura odlaska na utakmice u PL. :)
Deep Purple

Post by Deep Purple »

gospodinFKV wrote: Mon Dec 16, 2024 10:58 am @Deep
Prihvatam info za Nemacku, ali mislim da imas haos puno predrasuda kada je u pitanju kultura odlaska na utakmice u PL. :)
Ma nemam ali opet mislim da je u Nemačkoj za “običnog” čoveka mnogo povoljnija situacija i više namenjena njemu nego u Engleskoj. Kažem ti i sam sam ranije obožavao njihov fudbal i Arsenal samo mi je sve postalo nekako preterano i veštački :)

Verujem da i oni imaju kulturu odlaska na stadion ipak su to germanski narodi samo mislim da je PL nekako postala turizam liga i zabava opet to je samo moje subjektivno mišljenje, zgadili su mi je sa raznim biznismenima i bacanjem milijardi.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ma vrlo je slicna situacija kada je pristup u pitanju. Jedino sta je skuplje su sezonske, kada gledamo najvisi rang.
Ovde i dalje idu ljudi porodicno, pogotovo season ticket holders, dosta se brinu klubovi o njima. Imaju prednost svuda, uvek su prvi pitani za svako gostovanje, za svaku utakmicu kod kuce, itd. Ove sezone je bas bio jedan skandal kad su Vulvsi hteli da povecaju cenu sezonskih i to je docekano na noz ne samo od strane njihovih navijaca, vec cele zajednice u globalu. Everton, s druge strane, je smanjio cene sezonskih i dao pogodnosti navijacima oko izbora mesta na novom stadionu.

Ti ovde mozes Arsenal, kad nije rasprodat, da nadjes za 50ak funti, iako imaju najskuplju sezonsku kartu ubedljivo (preko hiljadu funti!!!). Klubovi van big6 su vise nego pristupacni i karte kostaju izmedju 30 i 70 funti (u zavisnosti od protivnika i samog mesta) za Vest Hem, recimo, a pricamo o jednom od najskupljih gradova u Evropi. Nekima je puno, pa odlaze retko. Nekima je nista, pa su tamo stalno. Svako spram svojih mogucnosti, vazda bilo tako, ali to nije uradjeno s namerom da odbiju sigurnog kupca (lokalnog navijaca) zarad privlacenja turista.

Ono sta je kreiralo tu sliku jesu reziseri prenosa. Postojao je jedno vreme taj trend amerikanizacije TV prenosa, sa snimanjem navijaca, pa se vestacki stvarala ta slika o turistima koji sede pod cebencetima, kao vecinskih posetilaca. To nije tako. Najcesce se desava kada, recimo, tim promeni stadion (poput Sitija), pa jedno vreme stadion bude malo praznjikav, jer su ocigledno sagradili veci. Tu bude prilika da se zaradi na turistima, jer je lakse doci do karte, a lakse je doci do karte upravo zato sto drugi timovi uglavnom ogromnu vecinu svog kapaciteta prodaju vernim navijacima.

Jos jedna jaaaako bitna stvar za Engleze, a kad vec pricamo i o nizim ligama, je ta da dosta ljudi koji sticajem okolnosti navijaju za klub u PL neretko imaju i sezonske za lokalni klub u nizem rangu. Tako drugar, navijac Vest Hema, pored toga sto ide na njihove utakmice, ima sezonsku Lejton Orijenta. Drugi ceo zivot navija za Arsenal, a prati i Brentford koji ceo njegov zivot bleji u nizim ligama, a sad ima slatke muke gde ce.

U globalu, Nemacka jeste jeftinija, i to se slazem, kao sto se slazem i sa tim da kvalitet fudbala nije nesto nizi da pravda tu razliku u ceni sezonskih npr, ali Premijer liga je ipak Premijer liga, i znaju Englezi da im je to brend, tradicija, i da su kolevka fudbala. Jbg, umeju da unovce.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Udar na Uefu, ali loše i za Srbiju: Samo tri kluba u Evropi ako prođe predlog o Jedinstvenoj ligi
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... igi/499856
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Turija

Post by Turija »

Izvor Maxbet

Kada sam bio mali, delovalo mi je nemoguće da ću jednog dana držati ovu nagradu. Nakon svog siromaštva i kriminala koje sam viđao kao dete, biti ovde večeras je ogromna stvar za mene. Hvala svima, hvala Realu za koji želim da igram još dugo i hvala Flamengu koji mi je dao šansu – rekao je Brazilac posle primanja nagrade.

Ko zeli da razume, shvatice ovo boldovano.

https://www.maxbetsport.rs/fifa-nagrade ... us-566973/
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
VošaNS

Post by VošaNS »

Srećno braći večeras! Aj Borac!
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Milan

Post by Milan »

Pitao sam ChatGPT kad ćemo ponovo biti šampioni. U jednom je pogodio... :mrgreen:

Predviđanje tačnog vremena kada će Fudbalski klub Vojvodina ponovo postati šampion Srbije (ili Jugoslavije) je vrlo teško jer zavisi od mnogih faktora, uključujući finansije kluba, kvalitet igrača, upravljačku strukturu, konkurenciju i druge okolnosti u domaćem fudbalu.

Fudbalski klub Vojvodina je istorijski jedan od najtrofejnijih i najuspešnijih klubova u Jugoslaviji i Srbiji, sa četiri titule šampiona Jugoslavije (1966, 1980, 1982, 1984) i jednom titulom šampiona Srbije (2014). Ipak, u poslednjim decenijama, konkurencija je postala jača, posebno od strane klubova kao što su Partizan i Crvena zvezda, koji su dominantni na domaćem nivou.

Iako je Vojvodina u poslednjih nekoliko godina u nekoliko navrata imala konkurentne timove i učešće u evropskim takmičenjima, vraćanje na tron šampiona bi zahtevalo ozbiljne promene u klubu, uključujući dugoročnu stabilnost, investicije u infrastrukturu, skauting i razvoj mladih igrača, kao i dugoročnu stratešku viziju.

Iako je teško precizirati tačan datum kada bi to moglo da se desi, klub bi mogao da se vrati na vrh ako uspe da implementira potrebne promene i iskorišćava šanse koje mu se ukažu u budućnosti.
POŠTO OBRAZ ???!!!
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Evropsko prolece!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Prošao i TSC u 24.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Duplof

Post by Duplof »

Iskrene čestitke TSC-u i Borcu na prolazu dalje, a mi slaninari možemo samo da sanjamo grupnu fazu...
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Turija

Post by Turija »

Duplof wrote: Fri Dec 20, 2024 12:04 am Iskrene čestitke TSC-u i Borcu na prolazu dalje, a mi slaninari možemo samo da sanjamo grupnu fazu...
+1

Zbiljic, UO, struka i grad Novi Sad neka uce kako se vodi klub i igra fudbal. Nekad su to drugi ucili od Vose, a vec odavno je ona djak ponavljac.
ssnigd

Post by ssnigd »

Duplof wrote: Fri Dec 20, 2024 12:04 am Iskrene čestitke TSC-u i Borcu na prolazu dalje, a mi slaninari možemo samo da sanjamo grupnu fazu...
Bas tako.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
torrente

Post by torrente »

čestitke Tsc-u i Borcu,svaka čast! :cheers:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Post Reply