Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Uvek sa tobom

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Uvek sa tobom »

https://www.dnevnik.rs/novi-sad/reporte ... -detinstvo
Кад је реч о Војводини, Ђурић каже да му је то „вољени клуб”. Присећа се да је тада „трибина била рокенрол трибина”. На констатацију да као први човек Новог Сада сада може да учини нешто за клуб, Ђурић каже:
Ми, као Град помажемо, боримо се. Требало би да се боримо за „Војводину”, немамо други клуб, поготово сад у Суперлиги. Али компликовано је, нешто нас сада не иде. Ми смо определили 150 милиона динара за реконструкцију стадиона. Морамо разговарати са свим актерима и с јавности о судбини стадиона. По мени, суштина је да ми пробамо да реконструишемо стадион да можемо да играмо европске утакмице на „Карађорђу”, а у будућности да видимо да ли је могућа потпуна реконструкција на том месту или да га подижемо на другом. Већина мојих пријатеља, који много чешће иду на утакмицу, не жели да се стадион сели ван центра града, мада је то уобичајено у свету. Морамо да гледамо дугорочније, да не буде као сада седам трибина, од којих само једна има кров. Посао око маркетинга, план за стадион првенствено је посао за руководство и Скупштину клуба. Ми, као други град у земљи морамо имати много бољи и лепши стадион, без атлетске стазе, а атлетичарима посебно да направимо атлетски стадион и дворану – наводи Милан Ђурић.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
N13

Post by N13 »

"Pomazemo, trazimo pare a komplikovano je."

"Opredelili smo se za rekonstrukciju, ali treba nam stadion sa jednakim tribinama, krovom i bez staze."

"Sustina je potpuna rekonstrukcija na istom mestu, mada svuda u svetu je normalno da stadioni ne budu u centru grada."

"Stadion je gradski, ali je posao rukovodstva kluba plan za stadion."

Ovaj puno prica a nista ne kaze. :shock: samo govori nepovezane stvari i kontrira sam sebe.
Salvador

Post by Salvador »

Između redova kaže da još ništa nije odlučeno na vrhu, šef i ekipa bi radije da se gradi novi stadion na novoj lokaciji, ali nije im to sada prioritet, čekaj prvo da naprave nacionalni stadion, a za NS će videti posle.
Niste u prioritetima.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Upravo to, on bi voleo ovako ali se zapravo ne pita ni zasta, neki drugi koji se isto ne pitaju ali su s njim ucackani u hijerarhiju bi drugacije, a onaj ko se jedini u Srbiji za sve pita ima preca posla pa tako ostajemo na sminkanju mrtvaca do daljnjeg.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

https://www.maxbetsport.rs/aleksandar-v ... or-480063/

Нема нас ни на мапи...
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Uvek sa tobom wrote: Sat Nov 18, 2023 6:19 pm https://www.maxbetsport.rs/aleksandar-v ... or-480063/

Нема нас ни на мапи...
Cele pokrajine nema na mapi. S jedne strane smeta, s druge je dobro, ništa neće zasrati ovde.
Io odio Belgrado
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Maki wrote: Wed Nov 15, 2023 2:49 pm
Red Marquis wrote: Sun Nov 12, 2023 4:03 pm Ako bi mogle sijalice u toalete na istoku i zapadu, za naš hospitality. Ništa dalje i bolje ne očekujem. Hvala.
Krle wrote: Sun Nov 12, 2023 10:43 pm Ne znam šta je ovde prelepo, osim što će zatvoriti gornji deo zapada, oprati prozore prema ulici i zastakliti mali jug. Jedino bi prava korist bila ako srede klonje, kako su najavili.
Upravo tako! Nama trebaju osnovne stvari, a Naprednjaci nam prodaju fore gde mogu da nakradu milione. Narod nema od čega da živi, a oni grade Ekspo i seoske stadione, ili plaćaju englesku ligu. :roll:
Projektant stadiona je naprednjački glavni arhitekta (tata mu je pokrao GP Budućnost). To je najobičnija banda i ne možete tu ništa dobro biti.
U principu se slažem sa svim napisanim. Tom intervencijom, koja se nikako ne može stručno nazvati rekonstrukcijom (da ne ulazim ovde u arh-građevinsku tematiku) je možda dobijena mogućnost da se dobije ta katergorija 4. Sve mimo toga, ako je i to uopšte tačno, je obična nula. Akcenat je na "korporativnim sky boxevima", a to sigurno neće doprineti timu, klubu, atmosferi, navijačima. Šta više prouzrokovaće kontraefekat.
Znam pouzdano da ovde na forumu ima arhitekta koji je redovan na istoku. Baš me zanima njegovo i stručno i navijačko mišljenje kada, po kiši i hladnoći, bude gledao sky boxove na zapadu, a u njima sede ljudi koje uglavnom boli ona stvar za naš klub. Neki čak i ne navijaju za njega, nego su iz interesa tu.

Izmeštanje ili ne je posebna tema. Celina SPENS i Karađorđe su trebali biti osnov za formiranje novog sportsko poslovnog centra grada, jedna nova-stara energija. Promenadom su tu mogućnost uništili. Nije samo objekat u pitanju, treba planirati saobraćajnice, gužvu pri dolasku, evakuaciju u (ne daj bože) nekom haosu.
Ali, ovo šminkanje i sky boxovi su sve što ovom gradu i FKV NE treba.

Ubacio bih par rendera, ali ne mogu da skontam kako samo sliku da iskopiram. Daje mi samo da ubacim link.
N13

Post by N13 »

Savcic Luka wrote: Sat Nov 18, 2023 8:34 pm Ubacio bih par rendera, ali ne mogu da skontam kako samo sliku da iskopiram. Daje mi samo da ubacim link.
Moras prvo da uploadujes sliku na neki upload servis. Na primer https://postimages.org/
Kada to odradis, dobices gomilu linkova. Iskopiraj Thumbnail for forums ovde i to je to :)
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

N13 wrote: Sat Nov 18, 2023 8:46 pm
Savcic Luka wrote: Sat Nov 18, 2023 8:34 pm Ubacio bih par rendera, ali ne mogu da skontam kako samo sliku da iskopiram. Daje mi samo da ubacim link.
Moras prvo da uploadujes sliku na neki upload servis. Na primer https://postimages.org/
Kada to odradis, dobices gomilu linkova. Iskopiraj Thumbnail for forums ovde i to je to :)
Hvala!
Evo, pa procenite šta je ovde promenjeno, osim što je dobijen "korporativni" pogled na sirotinju koja kisne.

Image
Image
Image
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Savcic Luka

Već su kačene ove slike odnosno cela objava sa instagrama.

Severni Banat wrote: Sun Nov 12, 2023 10:16 am

Da li je realno da cemo dobiti jos jedan objekat na stadionu? Kao da vec nije dovoljno asimetrije...
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Deep Purple wrote: Sat Nov 18, 2023 9:27 pm @Savcic Luka

Već su kačene ove slike odnosno cela objava sa instagrama.

Severni Banat wrote: Sun Nov 12, 2023 10:16 am

Da li je realno da cemo dobiti jos jedan objekat na stadionu? Kao da vec nije dovoljno asimetrije...
Ok, ne stižem da ispratim sve.
Ali svakako sam pokušao dati i jedan drugi pogled na projekat, sociološki, ljudski, pa onda navijački.

A posebno mi “para” uši kako je to donacija ka FKV. Pa ti gari sediš u UO kluba ili SD (nisam siguran), ali sam siguran da će se naći način da se naplati.
Cane

Post by Cane »

Što se tiče ove popravke stadiona koja koliko vidim nije ni na vidiku a već je ovde izazvala brojne reakcije. Već je neko gore pisao da su to zahtevi UEFA i mi ih možemo prihvatiti i probati ispuniti ako želimo igrati eventualne evro utakmice na našem terenu ili iskulirati sve to i na vreme početi merkati neku Loznicu ili B Topolu (ako bude prostora da se uglavimo tamo). Na to se sve to svodi. Možda nije ni to loše, uostalom zašto bi morali igrati domaće utakmice na svom terenu. A ako je nekome draže možemo možda moliti i blizance da nam udele milostinju i puste na svoje stadione. I svi srećni i zadovoljni, a i nema tih omraženih sky boxova ili kako se već zovu ta čuda (čemu god služila) da nas nerviraju ovoliko :mrgreen:
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Cane wrote: Sun Nov 19, 2023 12:23 am Što se tiče ove popravke stadiona koja koliko vidim nije ni na vidiku a već je ovde izazvala brojne reakcije. Već je neko gore pisao da su to zahtevi UEFA i mi ih možemo prihvatiti i probati ispuniti ako želimo igrati eventualne evro utakmice na našem terenu ili iskulirati sve to i na vreme početi merkati neku Loznicu ili B Topolu (ako bude prostora da se uglavimo tamo). Na to se sve to svodi. Možda nije ni to loše, uostalom zašto bi morali igrati domaće utakmice na svom terenu. A ako je nekome draže možemo možda moliti i blizance da nam udele milostinju i puste na svoje stadione. I svi srećni i zadovoljni, a i nema tih omraženih sky boxova ili kako se već zovu ta čuda (čemu god služila) da nas nerviraju ovoliko :mrgreen:
Verovatno će u tim evropskim utakmicama (od kojih sve pršti) svi gostujući navijači ići u te wc-e pri novoj konferens sali.
Mark Renton

Post by Mark Renton »

Realno gledano ovako nam je mozda i najbolje, sve i da se bude pravio novi stadion on ce kroz par godina se zapustiti kao onaj spejsšatl u Smederevu, kladim se da ce istu subinu doziviti i ova tri Zaječar, Loznica i Leskovac jednostavno sto kaze ludi Zeks Pantic lokalne samouprave ne mogu da isprate budzet za samo odrzavanje takvih stadiona, jos pogotovo kad se naprednjaci necega dohvate to je sacuvaj Bože, kad bi oni pravili novi Karađorđe na istom mestu kladim se da bi poceo da tone ko Promenada. Znaci samo to lickanje zavrsiti pa se šlepati s time
N13

Post by N13 »

Zapravo mislim da se to nece desiti.
Osnovano je novo jkp preduzece 'stadioni srbije' koje ce biti zaduzeno da vodi racuna o svim novim stadionima. I mislim da je to jedini dobar potez za sada sto se tice ovih novih stadiona... jer bas kao sto kazes, lokalne samouprave i klubovi nisu u stanju to da rade.

Sve ostalo oko novih stadiona je za mene promasaj. Od izbora gradova gde ce praviti, do arhitekture tribina, cak i spoljasnjeg izgleda. Dobra stvar je sto je cak i ovo neki pomak, jer do sad je sve bila katastrofa, ali daleko je to od 'svemirskih brodova' kakvim se predstavlja sve to.

Npr onaj projekat u Kragujevcu mi se bas svidja. Ako to urade kako treba, to ce biti top stadion. I nacionalni isto je odlican projekat, samo ce tu pre svega da se operu pare i napune dzepovi verovatno (doduse verovatno se desilo to i sa ova 3).
Post Reply