I tada ce Lukic koji ima najjace gorile koje su prebile 200 grobara,da zavodi red u emisiji.Zeljafcv wrote:Sutra prava poslastica na SOS kanalizaciji u 21:15 će biti neka emisija u kojoj će gosti biti Bata, Lukić i Đurić.
Jelen Super Liga 2010/11
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=482601
Obratite paznju na 8:50.
Nestor fudbalercina i muljanje...
Obratite paznju na 8:50.
Nestor fudbalercina i muljanje...

- NSKrajisnik
MLADEN KRSTAJIĆ (PARTIZAN)
TIM GODINE
Brkić (Vojvodina) - Todorovski (Rad), Adi (C. zvezda), Pajović (Rad), Šarac (Spartak) - Medojević (Vojvodina), Dimitrijević (Rad), Koroman (C. zvezda), Trivunović (OFK Beograd) - B. Ilić (Vojvodina), Ubiparip (Spartak).
SLAVOLjUB ĐORĐEVIĆ (C. ZVEZDA)
TIM GODINE
Brkić (Vojvodina) - Vulićević (Vojvodina), Bratić (Spartak), Krstajić (Partizan), Šarac (Spartak) - Lazetić (Vojvodina), Trivunović (OFK Beograd), S. Ilić (Partizan), Babović (Partizan) - B. Ilić (Vojvodina), Oumaru (Vojvodina).
Vidite kolko nas blizanci cene a mi njih samo pljuvamo
TIM GODINE
Brkić (Vojvodina) - Todorovski (Rad), Adi (C. zvezda), Pajović (Rad), Šarac (Spartak) - Medojević (Vojvodina), Dimitrijević (Rad), Koroman (C. zvezda), Trivunović (OFK Beograd) - B. Ilić (Vojvodina), Ubiparip (Spartak).
SLAVOLjUB ĐORĐEVIĆ (C. ZVEZDA)
TIM GODINE
Brkić (Vojvodina) - Vulićević (Vojvodina), Bratić (Spartak), Krstajić (Partizan), Šarac (Spartak) - Lazetić (Vojvodina), Trivunović (OFK Beograd), S. Ilić (Partizan), Babović (Partizan) - B. Ilić (Vojvodina), Oumaru (Vojvodina).
Vidite kolko nas blizanci cene a mi njih samo pljuvamo

Mondo wrote:B92: Nameštena utakmica Partizan - Smederevo?
U emisiji "Reakcija - Nepromenjena pravila igre", emitovanoj u ponedeljak na TV B92, navodi se da je utakmica Partizan - Smederevo (5:3) nameštena, kao i da je napad na Vladimira Stojkovića naručio Dejan Stojanović Keka.
Emisija Televizije B92, "Reakcija - Nepromenjena pravila igre", ponovo je podigla prašinu u srpskom fudbalu, baš kao što je to nekada činila i serija emisija "Insajder - Pravila igre".
Ovog puta, u epizodi emitovanoj u ponedeljak, 27. decembra, istraživana je zaleđina "Slučaja Đenova", a između ostalog, govorilo se i o tome zbog čega je prvenstveni susret između Partizana i Smedereva povučen sa kladionica.
"Sve što se desilo bilo u interesu Dejana Stojanovića Keke i narko bosa Darka Šarića, koje je policija označila kao organizatore, a kojima je u interesu Srbija u izolacija. U tom smislu trebalo je organizovati haos...", pročitano je u navedenoj emisiji i dodato da "B92 sastaje da je Stojanović, predvodnik Novobeogradskog klana, menadžer jednom broju fudbalera".
Navedeno je i da je "njegov igrač bio i Vladimir Stojković", a da je "napad na njega izazvan, jer je golman reprezentacije navodno promenio klub bez konsultacija sa Kekom".
Tim povodom, na stranicama Sportskog žurnala od srede, 29. decembra, oglasio je se i golman Stojković koji je najavio tužbu protiv B92.
"Objavljeno je kako pokušaj linča na mene, pre utakmice u Đenovi, nisu organizovali navijači Crvene zvezde, nego Dejan Stojanović Keka, da bi posle deset minuta bilo rečeno kako je taj čovek moj i menadžer Dejana Milovanovića. Pošto obe informacije nemaju dodirnih tačaka sa istinom, pomenuti navodi će morati da se dokazuju pred nadležnim organima", rekao je Stojković i dodao da su njegove transfere do sada realizovali menadžeri koji su dobro poznati srpskoj javnosti i da za to ima i dokumentovano:
"Sa Marakane u francuski Nant odveo me Milan Ćalasan, posao sa holandskim Viteseom završio je Ranko Stojić, prelazak u portugalski Sporting zaključio je moj brat Vladan Stojković, odlasku u Hetafe kumovao je Zoran Stojadinović, za šestomesečni odlazak u Vigan pobrinuo se Ian Anderson, da bi poslednji posao, dolazak iz Lisabona u Partizan zaključio ponovo Zoran Stojadinović. Svi ugovori su overeni, u svakom trenutku mogu da se provere i baš me zanima kako će oni koji o meni plasiraju laži da dokažu da mi je menadžer bio neko drugi", rekao je Stojković.
"U emisiji se govorilo i o suđenju i pojedinim utakmicama, zašto je duel Partizana i Smedereva povučen iz ponuda pojedinih kladionica zbog nečije namere da uplati 20 hiljada evra na "8+ golova" u tom duelu. Ko štiti huligane, i zašto najavljena borba protiv nepravilnosti u srpskom fudbalu još uvek nije počela?", piše na sajtu B92.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Sa klupskog sajta...
“STATLER & WALDORF”
Д.Ч. - 02. јануар 2011.
Фудбалска 2010. затворила је своја врата. Из мог фрижидера извирује Корнел Салата.
-“Шта гледамо сада на нашим малим екранима ТВ пријемника ?” – питао би се Радован III.
Помпезне прославе са све доделом разноразних трофеја и признања типа “Капитени бирају најбољег играча месне заједнице” уз већ култну и ничим изазвану изјаву челника ФСС “...да је ова полусезона много регуларнија од претходне”.
Горим од жеље у свом незнању да ме неко од тих ингениозних типова просвети и објасни појам мере или еталона регуларности .
Највећи успех српског фудбала, није постигнут на спортском терену већ у сфери рађевинарства са нескривеним поносом открио нам је онај деда у “металик” оделу.
Остало је још само да радници из Суботице омалтеришу “кућу фудбала”, поставе жардињере (ваљда неће да коштају као ономад оне у ВИП салону аеродрома “Никола Тесла”) и ето нама радости.
Нико нема што Србин имаде.
Трагикомично учешће националног тима на највећој светској смотри фудбала не желим да коментаришем још од времена када су најбољег српског голмана Жељка Бркића онако простачки изопштили из репрезентације.
Иначе, од свега најбоље обожавам зимску првенствену паузу и прелазни рок.
Тада на сцену ступа екипа “мешано месо, кило и сифон“ новинара која бесомучно бомбардује фудбалски навијачки пук вестима о томе где ће нову годину дочекати шурњаја Ивице Илијева или како је Црвена звезда спустила цену за Павла Нинкова по четрнаести пут (ал га опет нико неће...штета, тај Андерлехт не зна шта пропушта).
Словачки репрезентативац Салата у друштву неког Марија Божића (коме је изгледа највећи фудбалски квалитет то што навија за петокраку) претворени су у божанства безмало као када је “мали зелени” 1984. прелазио у Наполи. Такође смо сазнали да је словачка лига далеко слабија од српске те да се играчи из ове земље просто утркују да Европску унију замене фудбалским рајем и “најбољим навијачима” на свету (они су иначе пресудни фактор код избора клуба, менаџере ионако нико ништа не пита).
Да бих илустровао стручност дотичних мајстора пера навешћу само један пример из личног искуства. Својевремено сам остао запрепашћен чињеницом да ми је један од БГ новинара на прес конференцији ставио примедбу што сам фудбалеру (странцу, узгред
буди речено) постављао питања на енглеском. Ово је Србија БРЕ...
Ипак...у целој овој причи два су ми лика најзанимљивија. Горе поменути (за неупућене, два старца са балкона„ ” настављају свој рат без почетка и краја. Председници два београдска клуба са истог брда, дубоко закопани у своје ровове, покушавају да се сете “ко је први почео”.
Двојица супротстављених мапетоваца, један у навијачком дуксу са истим таквим шалом (тзв. „вазелин” варијанта) док је Ђура шнајдер приврженији елегантним линијама и класичној “лонац на главу” фризури, одапињу отровне стрелице са једне на другу страну фронта покушавајући да докуче вечно питање: Који је од њихова два гиганта “стуб”, а који “срамота” свеколиког српства?
Ма, ко бре шљиви Јагодину, ОФК и Спартак. Дајте народу хлеба, и “дербија”.
Уживајте још мало у снежним пејсажима Оберсдорфа, Гармиша, Инсбрука и Бишофсхофена. Турнеја “4 скакаонице” само што није завршена.
Брзо ће 26. фебруар, циркус се враћа у ваш мали град.
- Grof Žekula
- Administrator
I moj naklon za textove (par poslednjih su sjajni). Svi smo mi (Vojvodinaši) na istoj strani, a vrlo brzo će nam se priključiti i oni (pa koliko god da ih ima) koji neće da budu "između dve vatre" topčiderskobrdskog dvoboja! Jer isti vodi srpski fudbal u propast!igoork wrote:Ne znam sta se to desilo u nasem klubu ali...
Vino,bilbordi,kalendar + ovakvi tekstovi na zvanicnom sajtu.![]()
Nadam se da ovo nije samo paravan i da su poceli da se agresivnije bore za svoje mesto pod suncem
Полиција разбија чвор
Фудбалске „игре“ на српском тлу почеће, изгледа, пре него што крајем фебруара лопта крене с центра. Судећи по изјавама Ивице Дачића, министра унутрашњих послова, полиција је на трагу да разбије чвор који дуго година повезује клубове, фудбалере, менаџере и разне „контроверзне бизнисмене“ у клан који кроз ино-трансфере зарађује и „пере“ милионе евра.
Истрага је, како је наговестио Дачић, зашла до детаља у трансфере који су претходних година реализовани под сумњивим околностима и мимо регуларних токова новца.
- Под лупом су легалност пословања кад је реч о трансферима и учешће одређених криминалних кругова у самом функционисању клубова, па и у продаји играча и власништву над играчима – изјавио је Ивица Дачић.
Оно што је наговестио министар српске полиције, тема је која дуго потреса српски фудбал. Реч је о спрези која је између клубова, фудбалера, менаџера и криминала успостављена у последњој деценији прошлог столећа, а продужила се и на године новог миленијума. У време кад су међународне санкције стезале српску државу, па и фудбал, токови новца пронашли су такозване „сиве зоне“ како би ино-трансфери били реализовани. Године су учиниле своје, па је тада успостављен систем прошао кроз „филтер“ кроз који су „ситни“ играчи испали, а на врху је остала „крупна риба“.
Зато се данас често говори како људи који су повезани са наркокартелима истовремено имали утицаја у стасавању и продаји више атрактивних фудбалера током последњих петнаестак година. Најактуелнији је пример Дарка Шарића, за ким је расписана Интерполова потерница јер је био на врху једног од најмоћнијих наркокартела на свету, а често је примећиван на српским стадионима. На страницама медија такође због повезаности са фудбалом је и Дејан Стојановић, коме се приписује „власништво“ више фудбалера, чак и репрезентативаца.
- Такве ствари обично нико не ставља на папир и нема писаних доказа, већ представљају разне необавезне облике, који су у тим круговима увек на свој начин обавезујући. Ми сада желимо све то да истражимо и решимо. Највише смо заинтересовани за власништво над играчима – рекао је Ивица Дачић.
Истрага усмерена на ове фудбалске дала је, према наводима министра полиције, одређене резултате…
Српски милиони на фудбалском талону
Ускоро ће прелазни рок. За пет дана биће отворена врата фудбалске пијаце, на којој ће српски клубови понудити играче на продају како би попунили касу или пазарити оно што обично називају појачањима.
Уочи прелазног рока често се чује да је понуда на српској фудбалској сцени све мршавија. Сваке сезоне све је мање играча који завређују пажњу. Једва да може да се направи листа пет најатрактивнијих играча у прелазном року.
С друге стране, не недостаје оних који би требало да продају то мало квалитета које имамо.
Лако је објаснити зашто Шпанија, светски и европски првак и земља са једном од најјачих лига на свету, има 585 лиценцираних менаџера или откуда Енглеској, где се игра најбољи клупски фудбал на планети, 438 званичних посредника у трансферима, али тешко је разумети откуд и зашто Србији 112 менаџера са лиценцом.
Према прописима ФИФА, трансфер играча може бити реализован једино уз потпис менаџера, као заступника заинтересованих страна. Да би неко стекао лиценцу менаџера, потребно је да положи тест националног савеза. ФСС једном или два пута годишње организује овај тест, а присуство кошта хиљаду евра.
Онај који стекне лиценцу под капом националног савеза може бити лиценциран у ФИФА ако уплати котизацију од 200.000 швајцарских франака, што је сума која гарантује да ће, у случају неких нерегуларности, оштећена страна бити задовољена из ових средстава.
Фасцинантан је податак да је Србија на једанаестом месту на листи од 134 земље које у ФИФА имају лиценциране менаџере.
Српско тржиште подељено је између неколико најјачих менаџера. Неприкосновени је Фали Рамадани, Албанац из Македоније чија је агенција регистрована у Немачкој. Уз помоћ Николе Дамјанца, некадашњег голмана Партизана, склопио је уговоре са више фудбалера црно-белих и најталентованијим играчима из Телеоптика и ОФК Београда. Менаџер је Стевану Јоветићу, Адему Љајићу (Фиорентина), Звјездану Мисимовићу (Галатасарај), али и Љубомиру Фејси, Марку Јовановићу, Стефану Бабовићу, Милану Смиљанићу (сви Партизан), па и Марку Пантелићу (Олмпијакос).
У менаџерској елити на српској сцени налазе се Ранко Стојић, Зоран Стојадиновић, Дејан Јоксимовић, Милан Ћаласан и Милан Налетилић, агент са лиценцом ФС Хрватске који преко својих сарадника из агенције заступа неколико суперлигашких фудбалера, па и српског репрезентативца Здравка Кузмановића.
Сви они кадри су да реализују вишемилионске трансфере играча у најпопуларније европске клубове. Судећи по списку репрезентативаца, тренутно највећи рејтинг има Дејан Јоксимовић, под чијом „капом“ су Бранислав Ивановић, Милош Красић, Милан Јовановић…
Сви они одлучиваће ко ће у зимском прелазном року променити клуб и под којим условима. Судећи по списку клијената, не можемо да очекујемо ништа спектакуларно. У најави је само један атрактиван трансфер, а то је одлазак Андрије Калуђеровића из Црвене звезде, под условом да менаџер Ранко Стојић издејствује раскид уговора на штету клуба.
Стојић, Подунавац и Ћаласан под истрагом
Српско, али и француско тужилаштво већ дуже време баве се сумњивим трансферима у којима су учествовали познати домаћи фудбалски менаџери. За сада се Ранко Стојић, Милан Ћаласан и Дражен Подунавац сумњиче за малверзације приликом продаје играча и за фалсификовање докумената, али нико од поменуте тројице још увек није осуђен.
Фудбалери у власништву криминалаца
Људи из криминалног миљеа приближили су се фудбалерима деведесетих година прошлог века. Сада већ устаљеном шемом потеза омогућавали су им лагоднији живот и успон у каријери, а трансферима враћали уложени новац и наравно – зарађивали.
Све почиње уочавањем талентованог фудбалера. У данима кад „клинци“ наговештавају на тренинзима запажену каријеру и тек их освајају светла великог града, „бизнисмени“ их позивају на разговор.
Скупа гардероба, атрактивне девојке, луксузан аутомобил…Примамљива обећања најчешће су неодољив мамац.
У већини случајева обећања су од стране криминалаца испуњена. Момци не почињу да се истичу само играма на терену, већ стилом облачења, изласцима на реномирана места, дебљином новчаника.
Играчима остаје да у лагоднијем амбијенту вредно тренирају, ако треба њихови заштитници су ту и да у клубовима среде да не изгубе место стартера. Цена на фудбалском тржишту далеко је већа уколико штићеник има статус репрезентативца. Све у циљу скретања пажње иностраним клубовима и милионског трансфера. У тој фази играчима постаје најуочљивије да су заправо „роба“.
Спекулише се да у овом тренутку највише фудбалера у Србији „поседује“ Дејан Стојановић, звани Кека, на листи власника фудбалера били су и покојни Жељко Ражнатовић Аркан и Бранко Јевтовић Јорга, чланови „земунског клана“…
Веза фудбала и криминала помињана је и недавно током саслушања око убиства Јевтовића. Један од сведока тврди да је страдао и јер је очекивао новац од трансфера Николе Лазетића из Обилића у Фенербахче 2000. године.
Наводно, Јорга је као Лазетићев заштитник имао усмени договор са Арканом да му припадне део новца од трансфера са Врачара у иностранство. Ражнатовић је убијен 15. јануара 2000. године у хотелу „Интерконтинентал“, а нови власници су одбијали да Јорги дају што му је „припадало“.
Sva tri teksta su iz Sportskog Žurnala.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
http://sportal.rs/news.php?id=42883
Kleo jel to onaj igrac sto je trebao u L'pool za 10 milki?
Mi smo Mrdju bar u Evropu poslali.

Kleo jel to onaj igrac sto je trebao u L'pool za 10 milki?
Mi smo Mrdju bar u Evropu poslali.