Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ДушанСП

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by ДушанСП »

laki wrote:Otkud sad prica da nam nedostaje desni bek?! Pa mali Zivkovic je bio do jaja celu polusezonu, sta mu sad odjednom fali?!
Ко каже да њему нешто фали?Немамо алтернативу за њега,пошто онај мали Николић баш не улива неко поверење.
laki

Post by laki »

Eno ga Puska je odigrao savrseno desnog beka na prosloj tekmi. Ok, nije idealno resenje ali nismo mi Chelsea da imamo kvalitetnu zamenu za svaku poziciju u timu. Treba malo smanjiti dozivljaj...
Image
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

laki wrote:Eno ga Puska je odigrao savrseno desnog beka na prosloj tekmi. Ok, nije idealno resenje ali nismo mi Chelsea da imamo kvalitetnu zamenu za svaku poziciju u timu. Treba malo smanjiti dozivljaj...
Upravo to...

Treba da imamo 2 jaka stopera, treci da bude malo slabiji, a cetvrti omladinac. Na drugim pozicijama da bude jedan jak igrac i jedan kvalitetan omladinac. Tako bi trebalo da se radi - ubacujes omladinca 15-20min da igra, da oseti, ako se desi peh, stavis ga da odigra celu, ali da takvih tekmi ne bude vise 4-5 po sezoni i to je to. Ako je neka ozbiljnija povreda, neki polivalentan igrac uskoci, da ne bacis omladinca prerano u vatru, da ga ne upropastis. Sledece sezone mu das vise minuta. Naredne on postaje starter, ubacujes sledeceg klinca u pogon i to je to. I opet stignes da ga prodas kao mladog igraca, dok ga jos zele evropski timovi za neku pristojnu lovu.

Je*em mu lebac, nije kvantna fizika...

Koncept je vrlo jasan, samo da ga primenis, jer mi nismo Chelsea, i nemamo preko 50 utakmica u sezoni, imamo upola manje, i mozemo da razvijamo omladince...
Stexman

Post by Stexman »

Sve je to super, ali mi cim imamo kvalitetnog omladinca prodamo ga bez da je sastavio 5 utakmica u prvom timu.
Tako da praksa koju ti predlazes pada u vodu, iako se u potpunosti slazem sa tobom.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Minja wrote:Takva praksa ce biti rutinska sve dok klub bude u dubiozi. Ako dozivimo da klub bude u nekom plusu, dozivecemo i da klinci barem malo duze ostanu u klubu. To je kao 1+1=2
Jednostavnije receno - koliko para toliko i muzike.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

kej wrote:Džimi sa timom kom smo predviđali borbu za opstanak ostvaruje možda najbolji start sezone u istoriji kluba (bodovno). A i sama igra je bar na tri od ovih šest utakmica bila sjajna što je nesvakidašnje za naše standarde. Mislim da je zaslužio malo više od stalnih kritika zbog zakasnelih izmena, Makarića(probao je da afirmiše jednog mladog igrača, nije išlo kako treba i vratio ga na klupu, možeš misliti..), Puškarića itd.. Nije problem što ga ljudi kritikuju, ali mi je čudno da skoro niko ovim dobrim rezultatima u prvenstvu ne pripisuje njegove zasluge.
Onaj ćelavi šaban dok nas je trenirao imao je status božanstva od prve do poslednje utakmice, a s njim za celu polusezonu dali skoro isto golova koliko i ova Džimijeva ekipa za šest utakmica.
Moje viđenje stvari o napisanom iznad.
1.Vojvodini su, možda, predviđali borbu za opstanak zbog stanja u Klubu, a ne kvaliteta igrača.Ne mogu igrači iz dvostruke omladinske šampionska genaracija biti kandidat za ispadanje u JSL.
2.Trener ili treneri su zaslužni za sadašnju dobru igru koliko i rukuvodstvo, koje je održalo Klub u sedlu.Zato nikog ne treba posebno izdvojiti i dobro je što rade kao tim.
3.Mislim da je sadašnjem treneru daleko lakše raditi (kako struka nalaže) nego bilo kojem do sada, jer mi se čini da se danas ne oseća pritisak Uprave kakav su treneri imali ranije.
4.Zakasnele izmene mogu biti kobne po rezultat - čista je sreća ili kvalitativna nadmoć nad pojedinim ekipama sa kojima smo igrali, pa nisu bile (protiv Trenčina i zvezde jesu, ali hajde zvezdu da zanemarimo, možda je i moralo biti tako?).Zato opaska o izmenama je uvek aktuelna.
5.Slučaj Makarić (ili bilo koji ,,sagoreli" mladi igrač) nije možeš misliti, jer i na formiranog igrača takav događaj ostavlja veoma loše posledice, a ne na mladog dečaka.Situacija sa Makarićem je mnogo komplikovanija nego što izgleda.
Jeste prava stvar probati mlade igrače, ali bi trebalo dati istu šansu svima ( ja mislim da su, po tom pitanju tretmana, oštećeni recimo Grgić, Luković, Ilić, čak i Asani - možda sam nekog i ispustio), a napravljena je loša usluga Makariću.
6.Bio sam jedan od forumaša koji su na mnoge poteze ćelavog oštro reagovali i nisu pravili nikakvo božanstvo od njega.Upoređivao sam ga sa trenerom Stepanovićem, koji je bio odličan na konferencijama Vojvodine ali ne i na terenu.Žestoko sam ga kritikovao što je precrtao Ivanića i sve strane igrače, ali je imao uspeha u Evropi i to ga je držalo kod većine navijača.Kod Marića je, nažalost, situcija bila obrnuta.Međutim, trenera Marića ne možemo, ni pod razno, stavljati u isti koš sa ćelavim.Džimi je jedan od nas Vojvodinaša isto kao i Šaula i Kosanović, čiji doprinos ovim rezultatima ne smemo zanemariti.
7.Zla sreća Marića je što do sada nije imao zapažen trenerski rezultat, pa otud malo više skepse i manje strpljenja kod navijača (isto bi npr prošli naš Beki ili Kosan).
Na kraju, čestitke svima na dosadašnjim rezultatima i igri.
Igra je ono što mene najviše ohrabruje.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
the Gari

Post by the Gari »

Turija wrote: Zla sreća Marića je što do sada nije imao zapažen trenerski rezultat
U principu si u pravu, ali mi stalno zaboravljamo da je Džimi bio vicešampion :cheers:
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Turija

Post by Turija »

the Gari wrote:
Turija wrote: Zla sreća Marića je što do sada nije imao zapažen trenerski rezultat
U principu si u pravu, ali mi stalno zaboravljamo da je Džimi bio vicešampion :cheers:
Veruj mi da sam bio u dilemi da li je Marić bio trener (kada je Gajić bio predsednik kluba) i mi bili drugi u prvenstvu. Međutim, nisam bio siguran da jeste.Zato, hvala ti na pomoći.
Nije Voša tada igrala lep fudbal (čak je i Žarko Lazetić bio standardno levo krilo-smetalo), ali smo i takvi bili vicešampioni.
Sada igramo daleko lepše i efikasnije, a Džimi je stariji i iskusniji trener, pa me je zato neprijatno iznenadio letošnjim lošim startom u Voši.U drugim klubovima, koje je u međuvremenu vodio, nije imao nekog zapaženijeg uspeha.Verovatno se /za ovih mesec i po dana/ konsolidovala situacija u našem Stručnom štabu i dobro podelile uloge, kao i da su se svi treneri složili u stavu u vezi načina igre Vojvodine, pa smo najzad počeli igrati ofanzivno, na gol više.Stvorene šanse smo dosta dobro realizovali (kako je Voja već primetio na forumu), osim na početku takmičenja kada smo mnogo ,,davili" loptu.
Neka sada samo nastave sa započetom strategijom stvaranja jake Vojvodine, kao i da se na zimu ne proda nijedan ključni igrač iz ovog sastava, ako nema adekvatnu zamenu.U suštini, dosta smo prodali igrača u prethodnom prelaznom roku i sada moramo voditi računa da ovaj tim postigne zapažen rezultat u domaćem takmičenju, a najbitnije na leto u Evropi.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Turija wrote:Neka sada samo nastave sa započetom strategijom stvaranja jake Vojvodine, kao i da se na zimu ne proda nijedan ključni igrač iz ovog sastava, ako nema adekvatnu zamenu.U suštini, dosta smo prodali igrača u prethodnom prelaznom roku i sada moramo voditi računa da ovaj tim postigne zapažen rezultat u domaćem takmičenju, a najbitnije na leto u Evropi.
Sve i da ova uprava hoce da odrzi okosnicu tima, tesko da to moze i da ostvari. 90%-95% novca koji nam obezbedjuje egzistenciju dolazi od prodaje igraca i to je nesto sto ne moze preko noci da se promeni. Kada bi se to svelo na 50% (a moze preko sponzorstva i boljeg marketinga) postojala bi sansa da odrzimo okosnicu tima bar 2-3 sezone. Po meni ovo je jedina strategija koja odgovara nasem klubu i kojoj treba da tezimo. Nas fokus treba da bude omladinska skola i ponajbolji igraci iz JSL ili nasa deca kojima je dosta inostranstva i koji bi se rado vratili i obukli crveno beli dres, a nisu za staro gvozdje.

Drugo, ne moze klub da zadrzi igraca kad svaki igrac ima menadzera koji ima jedini interes da proda igraca. Mozda je ovo nesto sto ne moze da se iskoreni, ali da ne moze da se kontrolise i da se vodi racuna koji menadzeri nam mesetare po klubu nije tacno. Klub treba da ima svoju menadzerku agenciju sa kojom ce nasi omladinci potpisivati ugovore (ako vec mora da postoji menadzerski ugovor) i koja ce biti odgovorna za skauting, trazenje talenata i igraca za prvi tim kao i prodaju igraca. Sportski direktor je prevazidjena funkcija, balast i treba je ukinuti.

Tesko da cemo zadrzati bilo sta iz ove generacije u periodu od narednih godinu dana. Ali zato nova koja dolazi i koja je na dobrom putu da ponovo uzme titulu medju omladincima mora biti bolje iskoriscena. Ovaj fudbal koji danas igramo mora postati i ostati nas prepoznatljiv stil i da kazem nesto po cemu ce FK Vojvodina biti prepoznatljiva u duzem vremenskom periodu.
Jole

Post by Jole »

churguzijanac wrote:...Ovaj fudbal koji danas igramo mora postati i ostati nas prepoznatljiv stil i da kazem nesto po cemu ce FK Vojvodina biti prepoznatljiva u duzem vremenskom periodu.
Da, ovo sad je zaista milina gledati.
UEFA team ranking:
1967: 37.Vojvodina
1968: 37.Vojvodina
1969: 26.Vojvodina
1970: 29.Vojvodina
1971: 27.Vojvodina
danas: ispod nacionalnog koeficijenta
Milan

Post by Milan »

http://www.fkvojvodina.rs/2014/10/milan ... prvenstva/
Većinu utakmica koje smo pobedili, sa strane su izgledale „lake“ i uglavnom je zaključak ljudi bio isti – ova ekipa je slaba, što nas prati od utakmice sa OFK Beogradom. Ne zna OFK, ne zna Spartak, pa ne zna Radnički. To nije tako i to mora da se podvuče. Mi igramo fudbal koji je atipičan za ove prostore. Po izgubljenoj lopti, odmah se napada. Trudimo se da odbrana počinje odmah na protivničkoj polovini. Videćete i kada vodimo sa 2 : 0, mi trčimo po loptu da bacimo aut da se pobedi sa što većom razlikom. To je nešto što krasi ovu ekipu, taj pobednički mentalitet, koji je većina ovih mladih momaka stekla igrajući u mlađim selekcija FK „Vojvodina“, i to je onaj kvalitet više.
:lala:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Stexman

Post by Stexman »

Ovaj covek mora da dobije dozivotni ugovor sa Vojvodinom! Jednostavno, covek zna znanje i nema dalje.
limanfkv

Post by limanfkv »

0.0625
Stefke

Post by Stefke »

Stexman wrote:Ovaj covek mora da dobije dozivotni ugovor sa Vojvodinom! Jednostavno, covek zna znanje i nema dalje.
:!: :!: :!:
У свом кварту ти си херој,
И твоја улица твој је дом!
https://www.youtube.com/watch?v=sY6pBCx2cMI" onclick="window.open(this.href);return false;
Salvador

Post by Salvador »

Jel zna neko kada ce Kosanovic dobiti tu licencu pa da konacno preuzme prvi tim?
Post Reply