3. kolo: Vojvodina-Javor 2:0

Šta ocekujete u subotu?

Pobeda Vojvodine
35
83%
Nerešeno
5
12%
Ljuljaj Javore... poraz Vojvodine
2
5%

Total votes: 42

Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Slažem se sa Lalom sa zapada, da nema mesta euforiji, jer to nam se po običaju uvek obije o glavu. Čestitam gosn. Milinkoviću na današnjoj taktici sa 1 zadnjim veznim. Vidi se da je to recept za ovako inferiorne ekipe koje misle samo na odbranu svoga gola. U prvom poluvremenu i nije bilo toliko mučenje, imali smo 2 čiste gol šanse, 1 slobodnjak i gol, bilo je dosta prodora i centaršuteva. Da je umesto Ilića bio neko sposobniji sve bi to mnogo lepše izgledalo. Mario mu je u par navrata tako dobro dodao, a ovaj sve upropasti. Tamo oko 20 minuta je došlo do malog pada u igri. U odnosu na Jagodinu daleko bolje. Ne može se reći da nismo zasluženo dobili, jer treba priznati da FK Javor nije tako lako pobediti.
igoork wrote:Brana i Meda su 2 coveka koja moraju da idu na klupu pod hitno.
Van forme su totalno. Katai i Tumba(Mitosevic) u tim.
:!:
Last edited by Zeljafcv on Sat Aug 28, 2010 8:03 pm, edited 1 time in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Da, Jao je imao jos jedan akrobatski pokusaj u 2. poluvremenu, steta sto lopta nije zavrsila u mrezi. Vrsio je konstantan pritisak na zadnju liniju Javora i ne samo to. Evidentno je da je u pitanju srcan igrac koji ne stedi svoje telo u duelu. Za njega nema unapred izgubljenog duela.

Jedino da obrati paznju na disciplinu. Dobio je zuti zbog ispucavanja llopte na istok. U 2. poluvremenu je opet sutnuo loptu nakon sudijskog zvizduka, za takve stvari nema tolerancije.

Zasluzeno ima prednost nad Bilbijom, medjutim, jako je lose sto u prelaznom roku nismo doveli nekog visokog i snaznog centarfora.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
ice

Post by ice »

Ovo je već bila solidna igra, ali nikako ne treba poleteti, mi smo i dalje dva boda u minusu, ali sledeća dva meča smo pod moranjem da pobedimo jer igramo protiv Čukaričkog i Metalca.Tek kada to obavimo, videćemo na čemu smo protiv jačih protivnika, jednostavno treba se setiti prošle sezone.

Merebašvili je konačno živnuo, ipak je trebalo istrpeti ovog momka, očekujem da će u budućnosti biti sve bolji i bolji.Nije više ni toliko sebičan, čak kada je bio u prilici da postigne i treći gol, on je pokušao sa asistencijom.
Nažalost, Đurovski ga nije pratio i bio je poprilično loš, u njegovom stilu, nikada ne znaš kada će mu biti do igre.Imao je ipak par dobrih dodavanja.
Meda takođe ispod nivoa, mada ovoga puta dosta borbeniji, sa određenim brojem presečenih akcija protivnika.Ali dva puta je tako " proplivao " , to ne sme da mu se dešava.Đavo će ga znati koja njemu uloga najviše odgovara, ali mislim da je grehota što taj momak ne šutira češće ka golu sa distance, ima dobar i precizan šut.
Ilić ništa nije pokazao, a kasnije se i povredio, videćemo kakva je povreda.Zamenio ga je Katai koji nije puno lopti dobijao, ali svaki put kada ju je imao u nogama, bilo je opasno po Javor.
Omaru i Jao poprilično dobri i borbeni, Omaru nam je praktično i doneo vođstvo velikim trudom i možda nas spasio.
Ne bih se nikako složio da je Pavlović podbacio, pa on je možda bio i igrač utakmice, svuda ga je bilo, a pored njega jednostavno nije bilo prolaza.Svaki skok dobija, iako nije toliko visok, ali ima odličan odraz.Ume da isprovocira protivnika, prgav je, jednostavno ova ekipa bez njega nikako neće moći da funkcioniše.
Vulićević po sistemu toplo-hladno, ipak on može dosta bolje, igra na momente.U odbrani ipak slabiji od Pavlovića.
Karan i Milović jesu par puta panično reagovali, ali sve je bilo na mestu, nema mesta nekoj kritici što se njih tiče.Mislim da je samo dva puta onako bilo malo opasnije, jednom je Karan ispravio svoju prethodnu grešku, a drugi put je Pavlović popravio loše postavljanje Milovića.
Brkić je jednostavno bio bez posla.Tumbasević odlično odradio posao kada je ušao, par dobrih dodavanja iz prve i otimanja lopti protivniku.Vuk je igrao toliko da tek oseti teren.

Videćemo šta će dalje biti, treba još uigravati ekipu, mislim da je Milinković najmanje tvrdoglav trener (možda i najviše samostalan,iako tako nije izgledalo posle prvog kola) koji nas je vodio još od vremena Rajevca i to je dobar znak.Mada bih ja ipak više voleo da sam na terenu umesto Marija video Vuka Mitoševića.Mereba i Mario zajedno su ipak manjak u defanzivi, ali samo zato što skoro uopšte ne učestvuju u njoj, nema ni govora da treba vratiti igru sa dva zadnja vezna.
Na tribinama su inače sedeli Mojsov, Nestorović i Trajković, a veoma lep podatak i petorica omladinaca Vojvodine koji su došli da pogledaju svoje starije kolege.Uvek je lepo videti tako nešto.
Last edited by ice on Sat Aug 28, 2010 9:02 pm, edited 4 times in total.
kej

Post by kej »

Neko rece da je Karan danas bio nesiguran, a covek odigrao utakmicu zivota. Nisam za to da igra u prvoj postavi, ali danas je bio igrac utakmice.
Jao grize kao lud, kralj.
dulajlo

Post by dulajlo »

Ne treba izostaviti iz vida da je prvih 45 minuta Javor igrao sa 10 odbrabenih igraca. Drugo poluvreme se odmah vise video u napadu i Pavlovic i Vulicevic cim su se i oni malo otvorili.

Katai umesto Brane, Tumbasevic umesto Medjevica i to je to.
ice

Post by ice »

Lala sa zapada wrote:Da, Jao je imao jos jedan akrobatski pokusaj u 2. poluvremenu, steta sto lopta nije zavrsila u mrezi. Vrsio je konstantan pritisak na zadnju liniju Javora i ne samo to. Evidentno je da je u pitanju srcan igrac koji ne stedi svoje telo u duelu. Za njega nema unapred izgubljenog duela.

Jedino da obrati paznju na disciplinu. Dobio je zuti zbog ispucavanja llopte na istok. U 2. poluvremenu je opet sutnuo loptu nakon sudijskog zvizduka, za takve stvari nema tolerancije.

Zasluzeno ima prednost nad Bilbijom, medjutim, jako je lose sto u prelaznom roku nismo doveli nekog visokog i snaznog centarfora.
Da, zaista je Jao dobio nepotrebno žuti karton, mora da pripazi na to.

Što se Karana tiče, nije baš odigrao utakmicu života da ne preterujemo, ali sasvim dobar, uz jedan kiks i još dve možda panične, ali ipak dobre reakcije.Ipak, u ovakvim utakmicama odbrana nema puno posla, tako da to nije pravo merilo.
Pavlović me je oduševio jer je on kod onih par prekida za Javor glavom skidao lopte, tu sam se bojao jer ovi su imali sve same gorostase u timu.
car jovan

Post by car jovan »

Ово је најубедљивија победа Војводине над Јавором,и потпуно заслужена,мада није то још оно што сви ми очекујемо.Јао и Абубакар су показали да су појачања,Павловић је био солидан,одбрана неког посла није ни имала,али се види да је Мојсов ипак командант,и да је ипак фалио данас иако је Каран данас био одличан бар по мени.Дочекали смо и да проради Мереба.Ја никад нисам ни сумњао у његов квалитет,али онај гол је страшан,мада ми је помало био погубљен у првих 20 мин.Мислим да Мереби треба дати подршку.Е сад...Брана Илић је јако добар момак,ишао је заједно са мојим братом у Гимназију,и то је момак који мрава не би згазио,лично га познајем,међутим након свега виђеног до сад,он једноставно није играч за Војводину.Руку на срце и толико критиковани на овом форуму Славен Стјепановић је много бољи играч од њега.Надам се да ће се ипак и он и Меда поправити у овој паузи,али Митошевић и Катаи су за сада по мени ближи првом тиму.
kej

Post by kej »

Pa, u odnosu na Karanova prethodna izdanja, ovo je bilo odlicno. Odita nije nimalo naivan igrac, a stavio ga je u dzep.
A Milovic je dobar lik, kad je ono bez razloga zategao loptu u aut i dobio ovacije sa istoka, samo je pogledao u masu i bacio osmeh, u fazonu: ''koji sam ja drvoseca..''
shecky

Post by shecky »

Dosta dobra utakmica za nase uslove..bilo je dobrog trcanja borbe.. ama totalna suprotnost od meca sa Jagodinom..
Manje vise ste vec rekli sve stim da bih ja pohvalio ovaj put Medu jer je odlicno odigrao danas! 1nostavno samo jedan moze igrati defanzivnog veznog , videli ste danas da nam lopta ovako mnogo brze ide i nema konfuzije na tom mestu ,Meda zna da je to SAMO njegova zona i tako se i postavlja ,skorz dobro danas.
Jao je odlican ,borben..veoma zahvalan igrad ,ali steta sto nema malo bolju tehniku za neku elegantnu fintu kad primi loptu i oma shut..Bilbija mu tu moze biti mentor ali sto se borbenosti i htenja tice Jao je daleko ispred Nemanje.
Abu isto dobar ali ponekad malo i sebican.
Karan je odigrao veoma samouvereno i po meni je bio i bolji od Milovica koji je dobar igrac ali vidi se da je oduvek igrao u malom klubu pa cim primi loptu pichi napred ....Ne moze to tako u Vojvodini msm setitie se samo Pekare ,Stepija,Djure...
Pavlovic veoma borben, i Vule je bio dobar sve u svemu dosta dobro ali naravno da mora jos bolje, tj jos uigranije msm da se Jao i Abu jos nisu skontali sa Mariom ali doce i to..
Mereba fantastican gol,svaka mu cast ali nije nista bolje odigrao nego inace ali danas je zasluzio ovacije.
I na kraju ono sto mi se najvise svidelo je danasnja atomsfera ,navijanje celog stadiona(citavih 1.500 ljudi) ,pozitiva u vazduhu ,i Mlian Davidov na istoku :) bas je bio prijatan osecaj.
Marcello

Post by Marcello »

Ufff, izgleda da sam ja bio na nekim lošim drogama danas... :mrgreen:

Meni se ova utakmica nije, ni najmanje, dopala. Totalno bezidejno i nadasve - sporo! Da nismo dali onaj, hajde da ga tako nazovem, slučajan gol, ostalo bi 0:0.

Odbrana mi je delovala dobro, ali, iole jači presing Javora na polovini, potpuno je uništavao i sam nagoveštaj ideje u našoj igri. Onaj mali, ćelavi prgavac, me je nervirao, koliko je dobro pokrivao prostor iza ivanjičkih (-og, prim.aut.) napadača.

Ja i dalje mislim, da mi nemamo nikakvog organizatora igre i da ćemo sa "bunkerašima" vrlo teško izlaziti na kraj...Bar da stvaramo šanse, nego "ja tebi - ti meni"...Ne znam, to je neko moje mišljenje.

Zato sam i prezadovoljan što smo, uopšte, pobedili!!! Ali, verujem u ovog trenera i mislim da za napredak - itekako ima mesta.

P.S. Katai -RESPECT!
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Junior

Post by Junior »

Mene je Milinkovic prijatno iznenadio kad sam video formaciju 4-1-4-1. Jednostavno,protiv ovakvih ekipa nema svrhe igrati sa dva zadnja vezna. Istina,pribojavao sam se kako ce Mereba i Mario igrati zajedno,ali dobro je ispalo.
Meda evidentno ima problema sa formom,ali mislim da je Milinkovic dobro uradio sto je njega ostavio da igra danas. Kada se igra sa jednim zadnjim veznim taj igrac mora veci deo terena da pokriva,a svi znamo da Meda moze da istrci bez problema 90 min u istom ritmu.
Prva pobeda kod kuce,sjajan gol Merebasvilija i pozitivna atmosfera,nemamo razloga da budemo nezadovoljni. 8)
Turija

Post by Turija »

Mislim da smo se prerano ,,okomili" sa kritikama na Branu Ilića i Slobodana Medojevića (do ove utakmice i na Merebašvilija).Nisu oni ni blizu tako slabi, kakve smo igrače trpeli mesecima i godinama u prvoj postavi Vojvodine.
Istina, nisu oni igračine u svakom segmentu fudbalske igre, ali imaju neke natprosečne kvalitete u pojedinim elementima (recimo Meda u defanzivi i trčanju, Brana je prodoran igrač, ali sa slabom realizacijom, a obijica su korektni ljudi i lojalni ekipi -dok je nasuprot njih Merebašvili veliki individualac, ali sa dosta zavidnim driblingom na malom prostoru i podseća me na Miloša Šestića, samo kad znao da oseti momenat kad da doda ili šutira loptu).
Njihove alternative jesu približnih vrednosti, ali i oni kad bi igrali utakmicu za utakmicu, pokazali bi slične slabosti.Zato ja smatram da je najbolje da dele utakmice međusobno Medojević Ilić i Merebašvili, sa Tumbasevićem (Ađuroum), Kataim i Mitoševićem.Ličićemo na ekipu, jer više nema solista i rupa u vidu dobro poznatih persona (non grata).Zato je Milinkoviću sada daleko lakše, nego npr Stepanoviću, Babiću i Djumiju i njihovim predhodnicima.Sad bar trener ima, kakvu takvu, šansu da napravi ekipu koja liči na Tim, bar za kriterijume JSL lige.
Videćemo posle pauze da li idemo napred, ili se vraćamo na staru, dobro poznatu, lično interesnu pesmu u FK Vojvodini :?:
PS
Čestitke za pobedu nad Javorom (opet ćemo , bar jednu noć, biti na prvom mestu domaćeg šampionata) :!:
Last edited by Turija on Sat Aug 28, 2010 9:44 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
021

Post by 021 »

I dalje se više mučimo nego što igramo. Ovoga puta imali smo malo više sreće, i postigli gol u poslednjim sekundama prvog poluvremena. U drugom poluvremenu viđen je malo jači tempo, prelep gol - plod individualne akcije, par solidnih pokušaja, ali i dalje ništa od tečn(ij)e igre. Sve u svemu, ovakav fudbal ne obećava mnogo i teško će na stadion privući više od standardnih 1.000 zaluđenika.
Andreyos

Post by Andreyos »

Bolja igra nego protiv Jagodine definitivno,ako ništa drugo,bili smo borbeniji i zasluženo pobedili.Prvo poluvreme prilično dosadno,bezidejno,mnogo smo davili loptu i bespotrebno je gubili.Sreća je što smo postigli gol,jer bismo u drugom poluvremenu opet gledali Kahrimana koji se valja kao koker španijel.Postavlja se pitanje,da li protiv ovakvih klasičnih bunkeraša treba probati sa dva špica?Drugo malo sadržajnije,sjajan presing Antvija na štopere i mnogo bolji učinak Kataija u odnosu na Branu.Nadam se da se ovaj nije teže povredio,lično bih pre voleo da gledam Kataija u prvom timu ali ne na ovaj način.
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

--Sporo - mora brže (i tečnije). Znali smo kako će Javor igrati...
--Nije Ilić najlošiji, Meda je za koplje ispred (drugi deo još "Bož' pomozi").
--Pobedili smo i to je najvažnije - da odemo na dvonedeljno uigravanje i "doterivanje".
--Oumaru i Jao - trče ljudi, tu nema šta.
--Uf - Pavlovića 'vata sindrom našeg tima - nema više Nenadića, ajd da "ladim"...prvo poluvreme katastrofa!
--Koliko i Vule promeni igru, kada je Katai ispred, a Meda zaigra bolje...Šta ti je fudbal...Vredela je "vika" (na SVE) u svlačionici na poluvremenu.
--Koliko je Jagodina možda zaslužila i sva tri, toliko Javor nije zaslužio niti jedan. Kraj priče! U 28' počnu da se izležavaju, a jednom šutnu u okvir gola...Stojakoviću je sudija oprostio drugi žuti karton u 49' (prvi dobio u 46', a u 49' ozbiljno faulirao Medu, pa potom ušao u konflikt sa Pavlovićem).

Trajković mi je pravio društvo jedno vreme utakmice - odavno nisam video nekoga da je tako obradovan što je pristigao u FKV (kaže da mu se ispunio san). Čovek je prosto prestojao deo utakmice koliko je bio nervozan. Ako samo deo tog žara i želje bude pokazivao na terenu - mi smo "na konju".
Locked