Prijatelju,pa zar se ne secas da sam to i ja tebi govorio u januaru,februaru?!PRIJATELJ wrote:!Stara Gardo ovo je javni forum i sta mislis kako bi drugi likovali da mi svi pisemo sve sto znamo.Mislim da sam se trudio da ne napisem nesto sto ne treba.
Bura se sprema?
-
Bura prelazi u cunami
Stvari ovako stoje, Nis nece uci i ta informacija je proverena. Uostalom trenutno Vojvodini moze samo da pomogne konzorcijum najjacih vojvodjanskih firmi sa gradskom i pokrajinskom vladom. Veliki prepreka takvoj akciji su ljudi koji vode nas klub, jer zbog svega onog sto se desavalo niko sa njima nece da pravi posao. Radikali i pored velikih obecanja nisu nista uradili.
Prvi vesnik moguceg poboljsanja ce biti dan kada se neko usudi da preispita finansisko poslovanje kluba za vreme slatke vlasti gospodina MK. Kako se tvrdi kada je ON dosao u klub FKV je bila u plusu preko 1000000dm a kada je otisao(i to posto je prodao preko 20 fudbalera) Vojvodinu je ostavio u dugu preko 1000000 evra.
Jos malo pa ce biti 10 godina od kada je Sapura uzeo kako se tvrdi 5000000 dm? Da li u ovoj nesretnoj zemlji vazi neki zakon koji dozvoljava pljacku F.K . Vojvodine? Ko je sve pomogao Sapuricu?
Cunami je poceo, sta ce biti videcemo?
Prvi vesnik moguceg poboljsanja ce biti dan kada se neko usudi da preispita finansisko poslovanje kluba za vreme slatke vlasti gospodina MK. Kako se tvrdi kada je ON dosao u klub FKV je bila u plusu preko 1000000dm a kada je otisao(i to posto je prodao preko 20 fudbalera) Vojvodinu je ostavio u dugu preko 1000000 evra.
Jos malo pa ce biti 10 godina od kada je Sapura uzeo kako se tvrdi 5000000 dm? Da li u ovoj nesretnoj zemlji vazi neki zakon koji dozvoljava pljacku F.K . Vojvodine? Ko je sve pomogao Sapuricu?
Cunami je poceo, sta ce biti videcemo?
nema nista od tog cunamija a sad cu ti reci i zasto.ne treba biti cak ni veliki poznavalac fudbala a kamo li biti upucen u stanje u kojem je fk vojvodina vec punu deceniju da covek samo realno gledajuci situaciju shvati da nista drasticno ne moze da se promeni preko noci.tako nesto se desava samo u holivudskim filmovima.novac je najvaznija stvar u svetu u kojem mi zivimo i samim time i najvaznija stvar u danasnjem fudbalu.zbog tog novca su,posle raspada nase nam bivse drzave(mada je toga bilo i ranije ali u prihvatljivim kolicinama),poceli u i oko kluba da kruze ljudi koji su u prvim godinama imali ljubavi prema fudbalu a godinama posle su u i oko kluba poceli i sad su tu ljudi koji misle samo na novac.ako bi se desio neki cunami onda bi desetine ljudi koji su bili,opet,u i oko fk vojvodine zavrsili u zatvoru a tim ljudima se to nece desiti ni u snu,mozda nekom pojedincu ali bi fk vojvodina bila samo dobar razlog da se on skloni.fk vojvodina koliko god lose stajala od nje moze dobro da se zaradi.priblizava se to vreme privatizacije koliko god to neko voleo ili ne ali ono dolazi.kada to veme dodje svi mi cemo biti srecni jer nece biti potreban nikakav "prijatelj" da objavi poneku informaciju koju covek moze da pokupi u hodniku.tada ce te informacije biti javne i do njih ce moci doci koga god interesuje a i mnogo vise ce moci da sazna sta se desava u klubu.zasto?zato sto ce biti manje protivzakonitih radnji i zasto da se nesto skriva kad je sve cisto.ne treba tu biti mnogo pametan pa izracunati koliko je igraca prodano i za koje novce iz fk vojvodine i sta bi sa tim parama?sad moze da se javi "prijatelj" i da kaze da su neki od tih momaka bili 10% vojvodinini ali ko je dopustio da ti igraci budu tudji?nasi omladinci su slani po drugim i trecim ligama i "nije im bilo dopusteno" da zaigraju za prvi tim a imali su kvalitet ne za nasu ligu nego i bolje lige sto se i pokazuje.to da im nije bilo dopusteno sam stavio pod navodnike jer je njima bilo dopusteno ali ako ispune uslove.neko je mogao a neko ne a klub je propadao a ljudi koji su u njemu nikako.kako god klub funkcionisao njima je dobro.ima tu tema vezana za stadion,pa zar ima tu u klubu neka osoba koja odgovara za svoje postupke?voleo bih da procitam izvestaj gospodina kovacevica,ako uopste podnosi nekome izvestaj,da vidim kakve je sve on to obaveze imao i sta je uradio u vezi stadiona.stadion je skoro renoviran ali i dalje imam mnogo zamerki.zameram zato sto se neke stvari koje nemaju veze sa finansijama ne urade ali mozda zato nisu ni interesantne jer se tu ne radi o novcu.ovim ne napadam gospodina kovacevica nego samo glasno razmisljam.ipak to oko stadiona je najmanji problem,moze da se obavi za vrlo kratko vreme kad bude volje.najvazniji problemi svih ovih zadnjih godina u nasem klubu su kako odvratiti paznju sa stvarnog stanja u klubu i toga sta se desava.najlaksi nacin za to je trener,u ovom slucaju djuricic,iako trener,uz sve postovanje profesije,nije taj koji direktno odlucuje utakmice i rezultate nego je samo jedan od igraca.bitno je da ima o cemu da se razglaba a vaznije stvari se desavaju u potpunom miru.
preterao sam sa pisanjem na kraju cunami ne dolazi preko noci bar u fk vojvodina a "prijatelju"ja ne mislim da sam ja navijac koji odlucuje svojim pisanjem po netu
i da time menjam nesto.to prepustam ljudima koji su strucni ali nazalost malo ih ima u klubu a kad vojvodina stane na noge nece biti ni tih malo strucnih ni onih ne strucnih.kraj 
preterao sam sa pisanjem na kraju cunami ne dolazi preko noci bar u fk vojvodina a "prijatelju"ja ne mislim da sam ja navijac koji odlucuje svojim pisanjem po netu

Kao sto ste mogli da vidite Vojvodinu je napustio Carlsberg. Malo mi je cudno pojasnjenje raskida ugovora jer koliko se secam Vojvodini je obecan bonus ako se bude plasirala iznad 6. mesta a ne da ce se ugovor raskinuti?! Izgleda da ce biti tacna prognoza Borisa Kujicickog da je cunami sve blizi klupskim prostorijam u ulici Zarka Zrenjanina? Odgovor cemo ocigledno saznati 29.VI!
Citam u danasnjem Kuriru da ako se u nekom kratkom vremenskom roku neispuni licenca za takmicenje u 1 ligi da ti klubovi mogu biti izbaceni...Licenca se sastoji iz 4 stavke(a,b,c,d)prva je finansiski izvestaj,naime klubovi moraju da angazuju ovlascene ustanovi koji trebaju da daju finansiski izvistaj i pomocu uvida u finansije kluba...
Sada koliko treba verovati Kuriru pisu da smo mi i Obilic trenutno u najtezoj poziciji...
Sada koliko treba verovati Kuriru pisu da smo mi i Obilic trenutno u najtezoj poziciji...
Evo tog teksta iz Kurira:
Naši fudbalski prvoligaši moraju do ponedeljka potpno ili delimično da ispune pet kriterijuma ako žele da dobiju licencu za takmičenje sledeće sezone. Najviše muke, kako to kod nas obično biva, klubovi imaju sa novcem i infrastrukturom, dok bez većih problema ispunjavaju sportske, personalno – administrativne i pravne kriterijume.
- Pod finansijskim kriterijumom podrazumeva se obaveza podnošenja bankarske garancije u iznosu koji određuje Uprani odbor Zajednice prvoligaša, kao i finansijski izveštaj koji klubovi ne mogu da urade sami, nego moraju da angažuju neku od ovlašćenih revizorskih kuća. Na osnovu izveštaja, finansijski ekspert kog su ovlastili nadležni organi daje pozitivno ili negativno mišljenje – objašnjava Nenad Santrač, menadžer za licenciranje FSSCG.
Većina naših klubova je prošle godine prvi put na taj način uradila finansijski izveštaj, tako da će za novu sezonu imati manje posla, pošto će morati da napravi «presek» samo predhodnih 12 meseci. Upravo zato je infrastruktura prvi problem jer su pravila izuzetno stroga i za njihovo ispunjenje klubovima je potreban novac, kojeg uglavnom nemaju.
- Posebno važno je da se pojasni princip na osnovu kojeg je napravljen pravilnik. Svih pet grupa kriterijuma imaju A, B, C, i D kategoriju i ne postoji varijanta minimuma uslova. Klubovi moraju da ispune sve što podrazumeva A kategorija, kao što je recimo 3.000 sedećih mesta, i ukoliko to ne urade biće odbijeni. Što se tiče B kategorije, ne moraju da urade sve kako piše u pravilniku i mogu da pronađu alternativna rešenja ( npr. dužina terena ili soba za doping kontrolu). Kategorija C je nešto liberalnija, ne postoji obaveza ispunjenja, ali se zato u protivnom snosi novčana sankcija ili opomena. U toj grupi su uslovi za rad novinara, pokrivena mesta za sedenje ili, recimo, toalet za oba pola. Konačno, kategorija D nije obavezna i ostaje u domenu preporuke na osnovu rezultata iz prakse. Tu spadaju mesta za hendikepirane gledaoce, VIP zone ili punktovi za osveženje – zaključio je Santrač.
Naši fudbalski prvoligaši moraju do ponedeljka potpno ili delimično da ispune pet kriterijuma ako žele da dobiju licencu za takmičenje sledeće sezone. Najviše muke, kako to kod nas obično biva, klubovi imaju sa novcem i infrastrukturom, dok bez većih problema ispunjavaju sportske, personalno – administrativne i pravne kriterijume.
- Pod finansijskim kriterijumom podrazumeva se obaveza podnošenja bankarske garancije u iznosu koji određuje Uprani odbor Zajednice prvoligaša, kao i finansijski izveštaj koji klubovi ne mogu da urade sami, nego moraju da angažuju neku od ovlašćenih revizorskih kuća. Na osnovu izveštaja, finansijski ekspert kog su ovlastili nadležni organi daje pozitivno ili negativno mišljenje – objašnjava Nenad Santrač, menadžer za licenciranje FSSCG.
Većina naših klubova je prošle godine prvi put na taj način uradila finansijski izveštaj, tako da će za novu sezonu imati manje posla, pošto će morati da napravi «presek» samo predhodnih 12 meseci. Upravo zato je infrastruktura prvi problem jer su pravila izuzetno stroga i za njihovo ispunjenje klubovima je potreban novac, kojeg uglavnom nemaju.
- Posebno važno je da se pojasni princip na osnovu kojeg je napravljen pravilnik. Svih pet grupa kriterijuma imaju A, B, C, i D kategoriju i ne postoji varijanta minimuma uslova. Klubovi moraju da ispune sve što podrazumeva A kategorija, kao što je recimo 3.000 sedećih mesta, i ukoliko to ne urade biće odbijeni. Što se tiče B kategorije, ne moraju da urade sve kako piše u pravilniku i mogu da pronađu alternativna rešenja ( npr. dužina terena ili soba za doping kontrolu). Kategorija C je nešto liberalnija, ne postoji obaveza ispunjenja, ali se zato u protivnom snosi novčana sankcija ili opomena. U toj grupi su uslovi za rad novinara, pokrivena mesta za sedenje ili, recimo, toalet za oba pola. Konačno, kategorija D nije obavezna i ostaje u domenu preporuke na osnovu rezultata iz prakse. Tu spadaju mesta za hendikepirane gledaoce, VIP zone ili punktovi za osveženje – zaključio je Santrač.
Ja sam davno predlagao da, u sklopu omasovljavanja navijackog pokreta i pod sloganom "Join the Firm!", na severu bude pivo na tocenje (dar sada vec bivseg sponzora), a zimi kazance s kuvanom rakijom. Pa dodje lepo 2 hiljade ljudi samo na sever... Mislite o tome.
A onda donesose nehumane i nicim izazvane propise o zabrani tocenja alkohola...
Eh, sto ti je zivot...
Eh, sto ti je zivot...
You'll never walk alone!
Svi neredi na stadionima se i dešavaju jer je zabranjeno točiti opuštajuće napitkeDuke wrote:Ja sam davno predlagao da, u sklopu omasovljavanja navijackog pokreta i pod sloganom "Join the Firm!", na severu bude pivo na tocenje (dar sada vec bivseg sponzora), a zimi kazance s kuvanom rakijom. Pa dodje lepo 2 hiljade ljudi samo na sever... Mislite o tome.
Eh, sto ti je zivot...

-
Re: Milan Djuricic
Srecno nam bilo!Djumi wrote:Stvarno se sprema
Re: Milan Djuricic
Moja recenica pred pocetak prvenstvenih tekmiStara Garda wrote:Srecno nam bilo!Djumi wrote:Stvarno se sprema

Zaista srecno nam bilo!

-
Delimo sudbinu države
PREDSEDNIK FSS ZVEZDAN TERZIĆ O AKTUELNOM TRENUTKU NAŠEG FUDBALA
Stanje u našem najpopularnijem sportu blago rečeno je alarmantno. Takav utisak deli i prvi čovek srpskog fudbala Zvezdan Terzić, koji je osetio potrebu da se obrati javnosti i ponešto u izuzetno vrućoj situaciji razjasni.
ZORAN DAMJANOVIĆ: Sistem licenciranja u autu
Tuga, haos i očaj. Lopta je probušena sa svih strana, ko će zakrpiti i da li će se uopšte početkom avgusta zakotrljati na ovim našim prostorima, pitanje je na koje prvi administrativac FSS CG Zoran Damjanović nije mogao da ponudi validan odgovor.
U elitu ko hoće i može!
RASULO U ZAJEDNICI PRVOLIGAŠA
Izuzetno burna bila je pres konferencija generalnog sekretara Zajednice fudbalskih prvoligaša Miodraga Jankovića koji je bio iritiran konkretnim, očigledno prilično bolnim, pitanjima mnogobrojnih predstavnika sedme sile. Situacija je alarmantna i delikatna, pa je bilo komplikovano odgovoriti i na osnovno pitanje - koliko je trenutno klubova s prvoligaškim statusom
Ovo su samo par naslova iz DNEVNIKA u protekla 2 dana i sta onda reci i ocekivati od fudbala u predstojecoj sezoni?!
Agonija i srozavanje klubskog fudbala se nastavlja,samo je pitanje kad ce i reprezentativni da krene niz brdo jer ni ona (reprezentacija) nece ostati imuna na sve ovo,otprilike sve se ovo desavalo u zemlji naseg severnog suseda pre nekih 30 godina i eto gde su danas.
PREDSEDNIK FSS ZVEZDAN TERZIĆ O AKTUELNOM TRENUTKU NAŠEG FUDBALA
Stanje u našem najpopularnijem sportu blago rečeno je alarmantno. Takav utisak deli i prvi čovek srpskog fudbala Zvezdan Terzić, koji je osetio potrebu da se obrati javnosti i ponešto u izuzetno vrućoj situaciji razjasni.
ZORAN DAMJANOVIĆ: Sistem licenciranja u autu
Tuga, haos i očaj. Lopta je probušena sa svih strana, ko će zakrpiti i da li će se uopšte početkom avgusta zakotrljati na ovim našim prostorima, pitanje je na koje prvi administrativac FSS CG Zoran Damjanović nije mogao da ponudi validan odgovor.
U elitu ko hoće i može!
RASULO U ZAJEDNICI PRVOLIGAŠA
Izuzetno burna bila je pres konferencija generalnog sekretara Zajednice fudbalskih prvoligaša Miodraga Jankovića koji je bio iritiran konkretnim, očigledno prilično bolnim, pitanjima mnogobrojnih predstavnika sedme sile. Situacija je alarmantna i delikatna, pa je bilo komplikovano odgovoriti i na osnovno pitanje - koliko je trenutno klubova s prvoligaškim statusom
Ovo su samo par naslova iz DNEVNIKA u protekla 2 dana i sta onda reci i ocekivati od fudbala u predstojecoj sezoni?!
Agonija i srozavanje klubskog fudbala se nastavlja,samo je pitanje kad ce i reprezentativni da krene niz brdo jer ni ona (reprezentacija) nece ostati imuna na sve ovo,otprilike sve se ovo desavalo u zemlji naseg severnog suseda pre nekih 30 godina i eto gde su danas.