Sportal wrote:Ješić: Bravar i dva automehaničara presuđuju u srpskom fudbalu
Gradonačelnik Inđije i prvi čovek istoimenog fudbalskog Superilgaša, Goran Ješić, povremeno kritikuje dešavanja u srpskom fudbalu. Nedavno, Ješić je dobio i nezvaničnu ponudu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića da se pridruži radu u našoj "kući fudbala". S druge strane, usledio je odgovor u kojem Ješić kaže da nije spreman za ponuđenu ulogu.
- Političar sam, poslanik, vodim grad, brinem i o fudbalskom klubu, tako da već imam dovoljno obaveza. Neozbiljno bi bilo da pričam o ponudi koju nisam ni dobio, ali pitanje je da li bih imao vremena za novu obavezu. U svakom slučaju slažem se da su promene neophodne, kao i da su srpskom fudbalu potrebni novi, sposobni ljudi - kazao je Ješić za Blic i naveo šta mu smeta.
- Takmičenje u Superligi i Prvoj ligi mora da se reorganizuje jer ovo što sada imamo ničemu ne vodi. Niko ne gleda utakmice, nema sponzora, a oni koji vode klubove nemaju motiv da ulažu jer nema adekvatnih nagrada za uložen trud i sredstva. Ideja da svi rukovodimo takmičenjem nije dobra. To je prevaziđen model i volonteri ne mogu da upravljaju ozbiljnim takmičenjem. Mislim da bi bilo bolje da postoji jedinstvena zajednica Superlige i Prve lige, da bude organizovana kao preduzeće, a da klubovi budu akcionari. Neophodno je da se uspostavi bolja saradnja sa tužilaštvom, zbog kontrole regularnosti takmičenja, sa sponzorima koji bi obezbedili neke ozbiljnije nagrade za učesnike lige. Fudbal je ozbiljan biznis. Mi imamo potencijal, ali nam je rejting katastrofalan. Zato i imamo najsmešnije ugovore u Evropi kada su u pitanju TV prava. Srbija ima talentovanih igrača, ali oni nemaju uslove da napreduju.
Prvi čovek debitanta u srpskoj fudbalskoj eliti ukazao je na još nedostataka.
- Problem su i loši stadioni i trebalo bi da svi ulože napor da od 2013. godine, na primer, u elitnom rangu ne mogu da igraju klubovi koji nemaju uslova za to. Suština je da je reorganizacija neophodna. Vidite, mi danas imamo situaciju da nam u arbitražnim komisijama u različitim rangovima sedi po jedan pravnik, dva automehaničara i bravar i onda oni treba, na primer, da presude u sporu kluba i igrača. Onda majstori nadglasaju pravnika i na kraju se pitamo čemu to vodi. Što je najgore, takve stvari se događaju takoreći svakodnevno - zaključio je Ješić uz opasku da se uspesima na reprezentativnom nivou skreće pažnja sa problema u ligama.
Jelen Super Liga 2010/11
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Izvor:
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 35617.html
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 35617.html
Činjenica je da sve češće nailazimo na ovakve tekstove. Da li to znači da više nismo jedini koji se bore protiv vetrenjača u našem fudbalu? Nadam se da dolazi novi talas u naš fudbal i da konačno ljudi vide izvor problema koji se nalazi u Beogradu! Potrebno je samo da se što više njih uključi u taj talas zajedno sa nama, kako bi napravili jedan cunami i oduvali ove u mulj i blato gde im je i mesto!Kragujevčani: "Kome treba tramvaj liga?"
U Radničkom sigurni da će biti prvi, kažu da su srpskom fudbalu potrebni centri poput Kragujevca, Kruševca i Požarevca, a ne BASK i Banatski Dvor.
Radnički je počeo pripreme za prolećnu polusezonu, jedan deo biće sproveden u Turskoj. Jesen su završili kao drugoplasirani, ubeđeni su u plasman u elitu.
"Bićemo prvi, a ko će sa nama u JSL neka se dogovore", rekao je direktor kluba Žarko Pavlović.
Tim je pojačan, stigli su Kovačević iz Crne Gore i Bošković, a oporavili su se Karamatić i Radovanović.
Na probu dolaze dva Brazilca i Afrikanac iz Konga, tim će biti jači nego jesenas.
"Srbiji su potrebni centri, Kragujevac, Kruševac, Požarevac, to je put kojim naš fudbal treba da ide, a ne tramvaj liga i Careva Ćuprija i Banatski Dvor", aludira Pavlović na činjenicu da u elitu žele klubovi koji nemaju navijače, niti uslove da se takmiče na svom terenu.
Po meni oni nista novo nisu rekli. Jednostavno Kragujevcani gledaju svoje interese, jer su im BASK i Banat rivali za prelazak u visi rang, gde jos treba dodati i Novi Pazar sa Rasimom Ljajicem.
Oni su se usprotivili novim bg klubovima u ligi i tim selima, jer su i sami tavorili po nizim ligama,uglavnom zbog nesposobnosti grada i seoskim "biznismenima(peracima novca)", a sa druge strane nijednom nisu nista rekli ili uradili protiv blizanaca.
A kakve su oni tek mutljage
pisao je ice vec o tome.
Oni su se usprotivili novim bg klubovima u ligi i tim selima, jer su i sami tavorili po nizim ligama,uglavnom zbog nesposobnosti grada i seoskim "biznismenima(peracima novca)", a sa druge strane nijednom nisu nista rekli ili uradili protiv blizanaca.
A kakve su oni tek mutljage

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Naravno da ništa novo nisu rekli, pa mi to trubimo godinama, ma svako normalan vidi da klubovi poput Čukaričkog, BSK-a, BASK-a... jednostavno ubiijaju i ovo malo fudbala što imamo. Direktno nisu napadnuti blizanci, ali indirektno sigurno jesu. Jer kome najviše odgovara da je što više klubova iz kruga dvojke u ligi, nama sigurno ne!?!?! Naravno da štite svoj interes, ali se eto potrefilo da to i nama i svim normalnim klubovima odgovara! I ovo je pre svega upućeno javnosti i mutljagama iz saveza. A čiji ljudi sede u savezu? Tako da iako ti ne misliš da su se dotakli czv i par ja mislim suprotno. Direktno nisu, ali indirektno jesu!ssnigd wrote:Po meni oni nista novo nisu rekli. Jednostavno Kragujevcani gledaju svoje interese, jer su im BASK i Banat rivali za prelazak u visi rang, gde jos treba dodati i Novi Pazar sa Rasimom Ljajicem.
A kakve su oni tek mutljagepisao je ice vec o tome.
Људи из Радничког из КГ као и људи из нишког радничког, као и рецимо некад из шабачке Мачве, пре ужичке Слободе... стално причају како нам не треба трамвај лига и како нам требају фудбалски центри.
Међутим, колико год да ме туга ухвати кад видим да је неку утакмицу Прве лиге где је домаћин Чукарички, Рад па и ОФК гледало 150 људи, запитам се - какав је то фудбалски центар рецимо Ниш кад трећи град по величини у Србији није у стању да уведе један Раднички који је ове сезоне у Српској лиги, у прву лигу?
Ајде да кажеш да су при врху па их претекне нека Банатски Двор екипа, али њих нема ни на мапи!
Међутим, колико год да ме туга ухвати кад видим да је неку утакмицу Прве лиге где је домаћин Чукарички, Рад па и ОФК гледало 150 људи, запитам се - какав је то фудбалски центар рецимо Ниш кад трећи град по величини у Србији није у стању да уведе један Раднички који је ове сезоне у Српској лиги, у прву лигу?
Ајде да кажеш да су при врху па их претекне нека Банатски Двор екипа, али њих нема ни на мапи!
- Red Marquis
- Moderator
Svi mafijaši, i oni pravi i oni stranački, kao i novopečeni bizMismeni i oni staropečeni direktori velikih državnih firmi koju su to isprivatizovali u svoju korist su odavno svoje pozicije zacementirali po prestonici ove banana države. Stoga, mene čudi da Beograd nema i više timova u Jelen Super Ligi...Treba dati i oduška malo sebi i svojoj deci, kralo se, treba i uživati...
Io odio Belgrado
Danas na beogradskoj hronici javili da će Sloboda na svečano otvranje obnoviljenog stadiona pozvati Man. U. (to je inače već stara vest), međutim novost je i da će u slučaju da ne dođe do realizacije i dogovora sa MU, stadion Slobode imati čast da otvori partizan. 

- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
- etxeberria
Mada čisto sumnjam da će nas glodari isplatiti za lomljenje stolica. Opet, apsolutna podrška sa moje strane za ovakve poteze. Po svemu sudeći su se u Klubu konačno opametili i počeli da igraju u interesu FKV. Mora se nastaviti sa neumolivošću i da se posle poziva iz "centrale FSS" i pitanja "Šta se to kod vas u FKV, zaboga bešava?!" ne sme posustati. Pokušaće oni po dobro poznatim receptima da nas destabilizuju i iskontrolišu, neće prezati i od sile. Međutim, naša obaveza kao navijača Vojvodine je da se u što većem mogućem broju pojavljujemo na Karađorđu, jer jedino tako ćemo im uterati strah. Ne trebamo da se oslonimo na vreme i kažemo i čekamo to bolje vreme, taj proces je ovde jako spor. Mora se odmah sada krenuti. Na proleće praviti atmosferu i da ceo stadion navija kao jesenas. Uz dobre rezultate doćiće do povećanja brojnosti. Osetiće oni vremenom da broj navijača Vojvodine raste i podrška našoj priči. E tada nas niko neće moći ni silom moći iskontrolisati.
Vec je pocelo - treba li podsecati na slucaj sa Runijem i padom na doping kontroli zbog marihuane i kako je to spinovano u medijima kao "eto vidite kako u Vosi dopinguju igrace", ili ponovno potenciranje u pojedinim medijima "slucaja pecenje" i Butorovicevo hapsenje povodom istoga pre koju godinu i dovodjenje naseg kluba u vezu sa "fudbalskom mafijom"... Bice niskih udaraca sve vise i bice oni sve jaci kako se bude priblizavao kraj sezone, ako budemo u poziciji da ugrozimo "stubove" u osvajanju vec unapred zacrtanih trofeja, jer to je stvar od "najviseg drzavnog interesa".Zeljafcv wrote:Mora se nastaviti sa neumolivošću i da se posle poziva iz "centrale FSS" i pitanja "Šta se to kod vas u FKV, zaboga bešava?!" ne sme posustati. Pokušaće oni po dobro poznatim receptima da nas destabilizuju i iskontrolišu, neće prezati i od sile.
"Ko drukcije kaze klevece i laze!"

Tačno Radoje, počeli su i toga ćemo se jako teško odbraniti. Teška će to borba biti. Zato treba sada što više nas da uđe u borbu, jer samo sa što punijim Karađorđem mi ćemo ostvariti sve svoje želje i više od toga. Nudiće nam sve, ubeđen sam. Ključno i najbitnije je da nas što više bude vikendom uz Vošu, da grmimo i vršimo pritisak na stadionu i paramo uši, ne samo blizanačkim strukturama u FSS, medijskoj mašineriji, njihovim satrapima po raznoraznim filijalama itd (prektično nemoguća misija), nego pre svega gradskim ocima i sponzorima koji masovno poturaju zadnjicu blizancima i "interesima Srbije" da zvezda i partizan budu šampioni. Ne smeju da pisnu ništa u Vošinu korist i odbrane se od pritiska iz Bg-a, jer se plaše cene koja u tom slučaju može biti velika...
EDIT: U slučaju našeg furioznog starta na proleće nebi me ludilo da će sledeći potez njihove kujne radi udara na FKV biti rušenje našeg stadiona, zbog tobože obnove stadiona i da obnove neće ni biti, nego će se desiti scenario nestalih reflektora. Daj Bože da grešim, ali ništa me ne bi začudilo. Treba biti na sve spreman.
EDIT: U slučaju našeg furioznog starta na proleće nebi me ludilo da će sledeći potez njihove kujne radi udara na FKV biti rušenje našeg stadiona, zbog tobože obnove stadiona i da obnove neće ni biti, nego će se desiti scenario nestalih reflektora. Daj Bože da grešim, ali ništa me ne bi začudilo. Treba biti na sve spreman.