Lala sa zapada wrote:Turija, na mecu protiv Werdera je bilo izuzetno puno navijaca blizanaca. Secam se da su svi moji gimnazijski drugovi dosli na mec, a ja sam jedini u razredu navijao za Vosu. Znam dosta ljudi koji posle te utakmice nisu krocili na nas stadion...
Danima se dizala euforija za taj mec i navijaci blizanca su prepoznali da je in pronaci se na stadionu na tom mecu.
Kao sto bi opet uradili da nas klub dodje u tu situaciju.
Lalo, to je potpuno tačno!
Ali, da smo mi nastavili tim evropskim putem, oni bi već odavno bili skroz naši (i na svakoj utakmici na stadionu, skoro kao mi).Ne bi ni znali kad su prešli u naše dvorište (tj ,,preverili").
Pored dece i omladine, to je velika ciljna grupa (i skrivena snaga) koju treba da pridobijemo, jer je njima Voša ,,drugi klub" za koga navijaju.
Oni su uz blizance samo zato što podeđuju u domaćem prvenstvu i nekad su imali bitnih evropskih utakmica.
Nama je za omasovljenje navijača mnogo važnije da nam u toku cele godine u Novi Sad dolaze evropski klubovi, nego pobede nad blizancima u domaćim takmičenjima.A da na takav način igramo u Evropi i ,,četkanje blizanaca" bi bila normalna stvar.
Ko igra u Evropi stižu mu i evri, i TV prenosi, i sponzori... i sve ostalo na šta se trenutno žalimo da je nerešiv problem.A tek o ceni igrača, da ne govorimo.Ništa hrvatska liga nije jača od naše, pa Dinamo uvaljuje svoje igrače, približno istog kvaliteta, po 5-10 puta većoj ceni od nas. Dok blizanci, bar za 2-3 puta više od Voše (do sada).Istina da više oni nemaju ni igrača, ni taj cenovnik, i to baš zato što igraju u Evropi isto koliko i mi - NAJVIŠE 2 KOLA U PREDTAKMIČENJU.
Kad bi skockali Tim i upalili reflektore u Novom Sadu, mislim da bi nam Evropa odmah otvorila kapiju.Svi ostali strogi uslovi bili bi uslovljeni sa nekim rokom otklanjanja nedostataka.
500 hiljada evra je dakle ulaznica da bi se zaradilo recimo 5 miliona.Da li mi imamo te pare?Naravno DA.I Klub i Grad.Ali, izgleda da je nerešiv problem nešto treće:
lokacija Stadiona - tj da se ne zna čiji je i da li će on tu ostati?