Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Pripreme

Post by Turija »

Stex, posle ove utakmice, pocinjem da delim tvoj stav o kvalitetu ekipe.

Uzasno je koliko smo kao tim idejno, tehnicki i brzinski slabi, pa i fizicki.
A sa druge strane, ne shvatam da igraci ,,cuvaju snagu", a znaju da ce igrati jedno poluvreme, uglavnom. Trebalo bi, bar, da ,,ubijaju" tempom. Ako nemaju snage za 45 minuta, o cemu mi onda pricamo? Kako misle da igraju 90+?

Pa, mi duzu akciju, od jednog dodavanja u sirinu, ne mozemo da napravimo, a pred nasim golom je ,,promaja" samo takva. Glava boli.Neverovatno koliko nam je Bralic znacio.Pored njega mogao da bude stoper svako.
Covece, sta oni rade na treningu, kad im je lopta najveci neprijatelj? Tolike godine treninga, a treba im nekoliko sekundi da stave loptu pod kontrolu. O ideji, brzini, snazi u duelu, postavljanju, tek da ne pricamo.
Ovo sa Mariborom je teska bruka. Ne sme Vojvodina tako nikad.

Sta uprava ceka? Da ispadnemo u prvom kolu LK od Litvanaca?.
Njima je skup igrac od 100k, a hoce funkciju u Vosi.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Iskljucio sam forum dok je trajao mec, da se suzdrzim od pisanja tada, jer ne bih realno sagledao stvari.
Ono nije licilo na fudbal, ali svako ko je prosao letnje pripreme sa fudbalskim klubom, bilo na amaterskom ili profi nivou, zna sta znaci igrati utakmicu s protivnikom, koji je kroz ovu fazu priprema prosao vec uveliko. Znao sam da ce biti jako tesko, jer se umor vidi, ali moram priznati da su pojedinci zaista razocarali. Rezultat i igra nisu toliki problem, jer im se vuku noge od kondicionog dela priprema. Indolentnost, s druge strane, mora biti kaznjiva.

Kovacevicu bih sutra dao papire, a i Mladenovicu. Tu niti ima perspektive, niti ima talenta, a najmanje ima voljnog momenta, i zbog toga nam ne trebaju takvi igraci. Na koga da se ugledaju ti klinci, ako oni najiskusniji izgledaju kao da ih je neko puskom naterao na termin?

Odluka da se Kabic prekomanduje u napad je dobra, ali je jos mlad i moramo biti strpljivi. Ako se decko raspuca na pocetku, bice sve mnogo lakse.
Za nase forumasko mracenje ima vremena, mracicemo u oktobru. Sam rezultat danas ne treba da bude predmet neke posebne analize. :cheers:
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Niko ne komentariše činjenicu da opet imamo trenera koji dobija crvene na pripremnim utakmicama zbog komentarisanja suđenja? Možda smo krenuli po neki Ginisov rekord, a da nam nisu najavili. Sad smo na 2 uzastopna.

Slavoljubu neko da objasni da članstvo u SPSu/SNSu i zaklinjanje u crvenu zvezdu ne znači ništa van granica Srbije. Ili bar puno manje znači u Sloveniji.

Što se tekme tiče, ovo je neko realno stanje organizovanosti Maribora i Voše danas. Bilo bi nam svima lakše kad bismo to što pre shvatili i prihvatili. Vidi se neka ideja trenera da vidi na delu što više igrača, što ipak ne mogu da ne pozdravim. Rezultat, kao što mi nije bio bitan protiv Šljonska, tako ni protiv Maribora ne znači previše, ako se izvuku pouke.

Ako gol Kabića nije bio posledica dekoncentracije igrača Maribora zbog velike prednosti, jedan od lepših golova koje smo dali poslednje vreme. Hladnokrvnost dečaka od 17 godina i sama izvedba akcije ukazuju da imamo grumen zlata u svom posedu. Ono što me brine je da li ćemo umeti da ga zaštitimo od svega što će nagli skok u popularnosti doneti i da li ćemo uspeti da ga izbrusimo i pošaljemo u svet kao momka koji bi mogao daleko dogurati. Vojvodina kao klub bi morala da se brine o svojoj talentovanoj deci i po cenu da je štetno za klub. Sa Kabićem napraviti dogovor da prve sezone bude uvođen aktivno u prvi tim, kako bi se prilagodio na seniorski fudbal i staviti mu do znanja da se od njega najbolje igre i cena očekuju na kraju sledeće a ne ove sezone. Obezbediti momku da u tom procesu ima podršku stručnih lica(u smislu psihologa i trenera). I svi bi od toga mogli imati koristi.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
čeda_maraš

Post by čeda_maraš »

Vidim da su mnogi forumaši posle prve pobede pomalo pali u euforiju.Poneli smo se mišlju da imamo veliki potencijal .Namerno nisam komentarisao prvu utakmicu ,jer iz iskustva znam da ona nije pravi odraz kvaliteta igrača već samo trenutni bljesaki možda najave nekog kvaliteta u kontinuitetu.Ova utakmica je bila prava za pametnog trenera da vidi gde je i šta ko može.Neke zablude sa se isprave a neke greške promene.Ništa ne treba preko kolena već još jače stisnuiti sa radom i stvari će polako leći na svoje.E,sada za koliko je to dovoljno to još niko ne zna.Dodro je što su konačno svi mladi igrači dobili šansu pa sada mogu da vide gde su i da li su sposobni da još pojačaju rad i voljni momenat da bi nosili dres Vojvodine.
Stexman

Post by Stexman »

čeda_maraš wrote:Ništa ne treba preko kolena već još jače stisnuiti sa radom i stvari će polako leći na svoje.
Ne kažem da ne treba stisnuti, ali teško ćeš iz kamena vodu iscediti. A kod nas je izgleda kamenolom sve veći umesto da ga smanjujemo.

I nadam se da ćemo jednom shvatiti da se igrači prave u kadetskom i omladinskom pogonu a ne u prvom timu. Ako mlad igrač stigne do prvog tima a nije formiran kao igrač( i deo sistema igre), tesko će od njega biti nešto.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Pogledao sad izvestaj... pa mi u dva izvestaja,dva suta na gol ako se ne varam. Lepa akcija kod naseg gola,lepa reakcija Kabica,ali i fenomenalan pas za njega koji takodje treba pohvaliti,ali nikako da ukapiram ko odigrao onako velemajstorski!?
Ono sto sam opominjao posle SLASKa uradio nam je Maribor... 4 komada,ali poprilicno naivna... Bice ovo duga sezona
Image
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Nemam snage da pogledam ni izvestaj. Mislim da sa ovakvih startnih 11 nemamo sta da trazimo. Da se igralo najjacih 11 Maribora i nas ubedjen sam da bi bio egal mec.

@Voja Simic. Samo gol sam pogledao.
Krle

Post by Krle »

Meni i dalje obećavajuće deluje. Trener više manje, nego što otprilike slično igramo kao i pod Lalatom, samo s neuporedivo mlađim i jeftinijim timom. Realizacija nam se popravila na 50 odsto :mrgreen:
Neću da mračim po pripremnim utakmicama, jer se uvek pokazalo da posle dobrih rezultata na pripremama sledi hladan tuš na početku prvenstva.
Nek se igraju deca, ne može da škodi.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
ssnigd

Post by ssnigd »

Lepo neko rece, u dve utakmice sa dva solidna tima poredeci nasu ligu, klinci su videli gde i koliko zaostaju. U fizickom smislu mi to ne bode toliko oci. Ono sto mi smeta je tehnika tih decaka koji izlaze sa Vujadina. Oni se muce sa loptom, svadjaju sa njom i naravno da cim protivnik uradi presing, ti se izgubis.
Boljka od ranije je brzina. I sa mladjim momcima mi i dalje igramo sporo i bezidejno . Krecemo se isto tako. Tacnije ne krecemo se, mi statiramo. Stoperi uzmu loptu, a svi stoje iza igraca i cekaju. Niko ne ulazi u prostore izmedju linija. Simic i Kabic odskacu brzinom i donekle Novica. To je premalo za ozbiljan fudbal.
Mrkaic, Mladenovic mogu odmah da dobiju papire, jer ne doprinose nicemu na terenu.
Miletic i Noveski su jos uvek prezeleni za seniorski fudbal i oni moraju negde na kaljenje. Indjija, Palanka, Mladost sa Satelita,...
Vise nam fali desetka, nego spic. Spica mogu da igraju Kabic i Covic. A u timu nemamo nijednog igraca koji zna lopte.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Turija

Post by Turija »

Maler za malerom. Silne ozbiljne povrede.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ost/391437" onclick="window.open(this.href);return false;
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
fare

Post by fare »

Turija wrote:Maler za malerom. Silne ozbiljne povrede.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ost/391437" onclick="window.open(this.href);return false;
E u k.... :frown: baš nas krenulo.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

I mnogo skuplji Osijek izgubi od Slaska. Pripreme su tu za podizanje kondicije i takticke pripreme. Rezultat koliko god da boli je ipak u drugom planu. Bice ovaj tim dobar ubedjen sam u to.
N13

Post by N13 »

Deep Purple wrote:I mnogo skuplji Osijek izgubi od Slaska. Pripreme su tu za podizanje kondicije i takticke pripreme. Rezultat koliko god da boli je ipak u drugom planu. Bice ovaj tim dobar ubedjen sam u to.
Ne bih se slozio...
Tacno je da rezultati na pripremama nisu bitni i da sluzi za podizanje forme, ali jasno se moze primetiti razlika kada se neka utakmica lose odigra jer su noge teske od treninga na pripremama i kada se lose odigra jer je kvalitet na amaterskom nivou. Nije isto, velika je razlika... a kod nas je upravo ovo drugo problem.
Srecom nasa cela liga je na takvom nivou, da je dovoljno da u timu budu 2-3 igraca koji prave razliku, i onda tim moze da se bori za Evropu... nadam se da cemo do kraja prelaznog roka naci takva 2-3 igraca.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

N13 wrote:Srecom nasa cela liga je na takvom nivou, da je dovoljno da u timu budu 2-3 igraca koji prave razliku, i onda tim moze da se bori za Evropu... nadam se da cemo do kraja prelaznog roka naci takva 2-3 igraca.
Tacno, kompletan domaci fudbal je u kanalu, odskacu samo blizanci jer za njih novaca uvek ima i ne vaze ista pravila kao za ostale pa njihovi nastupi u Evropi stvaraju laznu sliku snage naseg fudbala. A realno smo go jad i cemer - ne samo mi kao klub vec ceo fudbal u Srbiji s izuzetkom blizanaca (a u zadnje vreme i to je sve vise samo jedan, dok drugi postaje sve slicniji svima nama ostalima).

E sad, sta bi nama trebalo da bude merilo - ambicije da se nesto napravi u Evropi (za sta smo realno preslabi, ali jbg nada umire poslednja) ili Linglong dingdong liga (gde nas vadi to sto ni drugi, osim vec navedenih izuzetaka, ne stoje nista bolje od nas)? Kako ko od nas bude izbazdario svoja ocekivanja tako ce biti i njegovo zadovoljstvo prikazanim na kraju ove sezone.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Pa ceo svetski fudbal se sveo na to da li imas ili nemas novac.
Lako je Dinamu kada dobije 15 mill eur zvanicno od Grada Zagreba svake sezone (pitaj Boga koliko ispod stola isto vazi i za nase blizance) Posle je lako Mamicu da bude madjionicar.
Lako je Mamicu da prica kasnije "Ja sam za vas zapadna evropa" .
Ovo nema veze sa Srbijom ili bilo kojom drzavom vec iskljucivo finansijski aspekat. Osijek od gasenja do novog modernog stadiona za tri godine.

Inace bilo je neko istrazivanje pre god ili dve da igraci sa Balkana najvise opravdavaju svoju vrednost po TM-u. Jer vecinom kada odu preko cena im jos vise skoci i pretezno napreduju. Sto ne vazi za igrace iz Rumunije, Poljske ciji fudbaleri gube vrednost.
Pa nas tim vredi vise od Slaskovog za dobrih 6 mill eur.
Novac ne igra ali mislim da ce sve ovo biti okej. Ako je vec Djordjevic dao klincima sansu ajde da trpimo a ne da mracimo. Realno pocetnih 11 protiv Maribora se vise nikad nece naci zajedno na terenu i nas treba da interesuje jedino mec sa Makabijem na Karadjordju sve pre toga niie toliko vazno a mec sa Makabijem ce pokazati gde se nalazimo jer ce biti prava taimicarska utakmica i poslednja u pripremnom periodu i za njih i za nas.
Post Reply