Pripreme
Re: Pripreme
Sada tek vidim šta znači kada imaš u timu štopera kao što je bio Bralić i Saničanin dok mu se igralo kada štoper iznese loptu do 30 metara od protivničkog gola ove sezone se toga nećemo nagledati. Da li Đorđević ne pušta štopere preko centra pa naši štoperi nisu prešli centar danas. Kažem Kova u defanzivi bez greške ali mora povući i loptu napraviti višak e sada dali je do taktike ne znam, ali i dalje se iz aviona vidi da nam fali jedan vezni, špic a bogami i levi bek Devetak i Đorđević to je mršavo, pogotovo Đorđević povređen i pohvale danas za Mrkinu igru.
- Deep Purple
Igrac meca Mrkajic odigrao je odlicnih pola sata.
Tuga je ovakva igra jer se vidi da smo za klasu bolji individualno od njih. Tuga od igre i nadam se da Voja nece biti u pravu i ako sve vodi ka tome da cemo igrati kao Radnik po njegovim recima.
Vezni red u ovoj postavci igre gotovo da ne postoji. Topic mi je razocarenje. Busnic je odigrao korektno prve minute u nasem dresu ali se vidi da luta i da jos nije prilagodjen trenerskim zahtevima (niko nije).
Nekoliko kontri su bas katastrofalno zavrsene i tu direktno krivim igrace.
I jos jednom svaka cast Simicu momak odskace za klasu od svih na terenu. I golman Simic je branio oba meca na visokom nivou.
Bastaja nas je i zvanicno pojacao nadam se ipak ne kao zamena za Vukadinovica.
Sada podrska ekipi i treneru da se skupe, upoznaju prilagode i da posle ocajnog pocetnog utiska (prevario sam se posle meca sa Slaskom) poprave utisak pogotovo jer nas ceka katastrofalno tezak raspored i ako otvorimo lose sezonu mislim da nam nece biti spasa. Stevanovic ce biti pojacanje.
EDIT: Veoma mi smeta sto nema poluspica koji ce da ulazi i spusta se po loptu jer se vidi da se ne snalazimo najbolje na protivnicki pritisak.

Samo vidite gde stoji Novica i sa kojim intezitetom se otvara Topic.
7 na 7 na nasoj polovini gde je ceo vezni red odsecen a stoperi jedino mogu da kombinuju izmedju sebe i igraju ka beku gde svaka iole skolskija ekipa uz dobro pomeranje i pravovremeni pritisak stvara ozbiljne probleme. A postoji mnogo drasticnijih primera od ovog.
Tuga je ovakva igra jer se vidi da smo za klasu bolji individualno od njih. Tuga od igre i nadam se da Voja nece biti u pravu i ako sve vodi ka tome da cemo igrati kao Radnik po njegovim recima.
Vezni red u ovoj postavci igre gotovo da ne postoji. Topic mi je razocarenje. Busnic je odigrao korektno prve minute u nasem dresu ali se vidi da luta i da jos nije prilagodjen trenerskim zahtevima (niko nije).
Nekoliko kontri su bas katastrofalno zavrsene i tu direktno krivim igrace.
I jos jednom svaka cast Simicu momak odskace za klasu od svih na terenu. I golman Simic je branio oba meca na visokom nivou.
Bastaja nas je i zvanicno pojacao nadam se ipak ne kao zamena za Vukadinovica.
Sada podrska ekipi i treneru da se skupe, upoznaju prilagode i da posle ocajnog pocetnog utiska (prevario sam se posle meca sa Slaskom) poprave utisak pogotovo jer nas ceka katastrofalno tezak raspored i ako otvorimo lose sezonu mislim da nam nece biti spasa. Stevanovic ce biti pojacanje.
EDIT: Veoma mi smeta sto nema poluspica koji ce da ulazi i spusta se po loptu jer se vidi da se ne snalazimo najbolje na protivnicki pritisak.

Samo vidite gde stoji Novica i sa kojim intezitetom se otvara Topic.
7 na 7 na nasoj polovini gde je ceo vezni red odsecen a stoperi jedino mogu da kombinuju izmedju sebe i igraju ka beku gde svaka iole skolskija ekipa uz dobro pomeranje i pravovremeni pritisak stvara ozbiljne probleme. A postoji mnogo drasticnijih primera od ovog.
Last edited by Deep Purple on Wed Jun 30, 2021 9:00 pm, edited 4 times in total.
Nama godinama vec pre svega fali rasna "desetka" da poveze defanzivu (bekove, stopere i zadnje vezne) sa ofanzivom (krilima i spicevima) da to lici na nesto a ne sve na silu i isti sablon. Uz malo kreativnosti i vica na sredini terena i ova drvenarija koju imamo bi izgledala mnogo bolje na terenu. To nam je najveca rak rana.fare wrote:Sada tek vidim šta znači kada imaš u timu štopera kao što je bio Bralić i Saničanin dok mu se igralo kada štoper iznese loptu do 30 metara od protivničkog gola ove sezone se toga nećemo nagledati. Da li Đorđević ne pušta štopere preko centra pa naši štoperi nisu prešli centar danas. Kažem Kova u defanzivi bez greške ali mora povući i loptu napraviti višak e sada dali je do taktike ne znam, ali i dalje se iz aviona vidi da nam fali jedan vezni, špic a bogami i levi bek Devetak i Đorđević to je mršavo, pogotovo Đorđević povređen i pohvale danas za Mrkinu igru.
Druga je spic kome ne treba 56 sansi da ga metne nego mu bude dovoljno i 4-5 pokusaja da makar jednom ubode, pa da se i ovo malo sto uspemo da kreiramo i rezultatski valorizuje a ne da bude uzalud. To nam je druga rak rana.
Tek onda sve ostalo (a nije da ne fali i drugde - fali svega...).
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
To sam i ja davno jos pitao... ko je lider tima...fare wrote:Ko je nama takozvani playmaker koji će da stane na loptu i da deli lopte ako ga uopšte i imamo
Mozda smo ga dobili u Bastajicu... Kontam da su prekidi njegovi,da ce povlaciti cesto i kroz sredinu,a igrao je u klubu koji je igrao posteno,i jos je izneo najveci teret,kontam da je spreman na sve da odgovori

Nije problem imati strpljenje za tim i igru, ako se nesto da videti. Ovo ne lici ni na sta. Uzasno bolno delujemo u svakom segmentu igre.
Strah postoji kod svih. Niko ne sme nista sa loptom i da pokusa da uradi. Tehnika nam je na nivou treceligasa. Brzina na nivou amatera. Kretnja u polju, duel igra, postavljanje.
Neka je sa srecom strucnom stabu, bice ovo mucna sezona.
Rad, rad i samo rad. Nista drugo
Strah postoji kod svih. Niko ne sme nista sa loptom i da pokusa da uradi. Tehnika nam je na nivou treceligasa. Brzina na nivou amatera. Kretnja u polju, duel igra, postavljanje.
Neka je sa srecom strucnom stabu, bice ovo mucna sezona.
Rad, rad i samo rad. Nista drugo
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
- churguzijanac
Biće ovo jedna od najgorih sezona u poslednjih 20 godina.
Možda sam ćorav, ali zaista ne vidim koji to dodatni kvalitet Veljko Simić unosi u našu igru. Kod njega primećujem samo jurnjavu, gomilu nepreciznih dodavanja i veliki broj nerezonskih pokušaja solo-prodora. Ne pričam o današnjoj utakmici, već generalno o svemu što je do sada prikazao.
Takođe, smatram da se preteruje sa kritikama i crnim prognozama. Od igrača koje imamo na raspolaganju može se ukomponovati sasvim solidna ekipa, pitanje je samo da li je trener dorastao zadatku. No, treba sačekati bar desetak takmičarskih utakmica pa onda izneti sud, pripreme nisu merodavne za to, još se ne zna ni ko će biti u startnih 11.
Takođe, smatram da se preteruje sa kritikama i crnim prognozama. Od igrača koje imamo na raspolaganju može se ukomponovati sasvim solidna ekipa, pitanje je samo da li je trener dorastao zadatku. No, treba sačekati bar desetak takmičarskih utakmica pa onda izneti sud, pripreme nisu merodavne za to, još se ne zna ni ko će biti u startnih 11.
- Neizlecivi
Ne bih bolje mogao opisati sve ovo...ssnigd wrote:Uzasno bolno delujemo u svakom segmentu igre.
Ja se ne bih bunio da igramo cvrsto, defanzivno i vrebamo prilike iz kontri, sto mislim da nije nerealno uz Simica, Kabica, Covica, Novevskog i jos par igraca... Samo mi trenutno delujemo ocajno u defanzivi uz 20ak solidnih sansi za protivnika po poluvremenu. Simic na golu dosta dobrih odbrana, ali mi jos ne uliva veliko poverenje.
Najvise sam razocaran beizdejnom igrom u ofanzivi i nesposobnoscu da iznesemo loptu. Novica nije sposoban da organizuje napad. On je nazalost iskljucivo defanzivni vezni. Nismo imali 2 poziciona napada za celu tekmu. Ocajno kretanje, za sta najvise krivim trenera. Nadam se da ce se ovo popraviti. Vecina lopti sa stopera ili golmana ide na protivnicku polovinu ili jos gore na 40ak metara od naseg gola i te lopte zavrsavaju kod nas u recimo 5% slucajeva...
Nista, cekamo i nadamo se napretku.
- Deep Purple
Pa nema igre u sistemu pa on luta. Simic je kod Milojevica bio standardan a svi znaju da mu se igra iskljucivo zasnivala na taktici i tu je uspeo Simic da se nametne i odigra neke velike utakmice. Recimo ona protiv Kopenhagena gde Simic spasava cist gol u Danskoj.021 wrote:Možda sam ćorav, ali zaista ne vidim koji to dodatni kvalitet Veljko Simić unosi u našu igru. Kod njega primećujem samo jurnjavu, gomilu nepreciznih dodavanja i veliki broj nerezonskih pokušaja solo-prodora. Ne pričam o današnjoj utakmici, već generalno o svemu što je do sada prikazao.
Svi se slazemo da igracki kadar nije toliko los i da bi mogla sasvim fina prica da se napravi ali sve ovo do sad izgleda lose.
A opet vidim trenera koji 90 minuta ne staje vec je uz ekipu i stalno komunicira sa igracima.
Ne bih voleo da se samo uvuce neki strah kod trenera i igraca i da usled (tezak raspored) potencijalnih poraza u prvih nekoliko kola trener dobije metlu vec isto kao i ti mislim da cemo tek videti ideje i sta ovaj tim moze da pruzi u nesto kasnijem delu sezone. A orve crte igre na generalci sa Makabijem
Ja se I ne slazem da nam igracki kadar nije los, cak stavise, mislim da je bas los. I da imamo svega par igraca koji zasluzuju dres Vojvodine, par igrac koji "mogu da se preslepaju uz dobre saigrace" I klince. Ali je to premalo i za Ling long ligu.Deep Purple wrote:Pa nema igre u sistemu pa on luta. Simic je kod Milojevica bio standardan a svi znaju da mu se igra iskljucivo zasnivala na taktici i tu je uspeo Simic da se nametne i odigra neke velike utakmice. Recimo ona protiv Kopenhagena gde Simic spasava cist gol u Danskoj.021 wrote:Možda sam ćorav, ali zaista ne vidim koji to dodatni kvalitet Veljko Simić unosi u našu igru. Kod njega primećujem samo jurnjavu, gomilu nepreciznih dodavanja i veliki broj nerezonskih pokušaja solo-prodora. Ne pričam o današnjoj utakmici, već generalno o svemu što je do sada prikazao.
Svi se slazemo da igracki kadar nije toliko los i da bi mogla sasvim fina prica da se napravi ali sve ovo do sad izgleda lose.
A opet vidim trenera koji 90 minuta ne staje vec je uz ekipu i stalno komunicira sa igracima.
Ne bih voleo da se samo uvuce neki strah kod trenera i igraca i da usled (tezak raspored) potencijalnih poraza u prvih nekoliko kola trener dobije metlu vec isto kao i ti mislim da cemo tek videti ideje i sta ovaj tim moze da pruzi u nesto kasnijem delu sezone. A orve crte igre na generalci sa Makabijem
Kup je nas!
- slanobarac
@Deep Purple
Ako budemo igrali kao Radnik znači bićemo 5. ili 6. Mislim da bi sa ovim igračima to bio veeeeeliki uspeh. Bojim se lošijeg scenarija i nadam se da neću biti u pravu. Znam da pripremne utakmice nisu merilo ali čitajući vaše komentare (ne gledam mečeve) vidim da je to blagi užas. Neka nam je Bog u pomoći.
Ako budemo igrali kao Radnik znači bićemo 5. ili 6. Mislim da bi sa ovim igračima to bio veeeeeliki uspeh. Bojim se lošijeg scenarija i nadam se da neću biti u pravu. Znam da pripremne utakmice nisu merilo ali čitajući vaše komentare (ne gledam mečeve) vidim da je to blagi užas. Neka nam je Bog u pomoći.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Sad pogledah izvestaj,ponovo samo jedna sansa na utakmici... ali koliko tuzno delujemo nazad,mislim da pre gola cini mi se opazih Kovacevica sa nekim grimasama,znakovima umora,predaje,ponasanje kod primljenog gola i reakcije igraca posle njega ju,ju,ju...

Ljudi, a sa kim vi mislite da Simic moze nesto da odigra, osim solo prodora, pa sta bude?
On predribla dvojicu u sprintu i nema kome da doda loptu ( svi stoje, gde su se zatekli) ili treba da je provuce ,,kroz iglene usi", mozda jednom igracu u liniji sa sobom ili ispred. Da to moze, onda bi igrao u najboljim evropskim klubovima.
Vukadinovic, Simic i Mladenovic jedini pokusavaju da igraju moderan fudbal ( i mogu da predriblaju igraca 1:1 od svih napadaca). To moze jos i Bjekovic, ali on je odbranbeni. Ostali se pate sa loptom i trcanjem.
PS
Ja mislim da je red kad udjes u komunikaciju, po nekom pitanju, da znas i sa kim je vodis i oko cega. Drugacije mi izgleda kao nepostovanje sagovornika, kao razgovor ,,usput" i ,,iznad".
Ne mora da je tako, ali tako deluje.

On predribla dvojicu u sprintu i nema kome da doda loptu ( svi stoje, gde su se zatekli) ili treba da je provuce ,,kroz iglene usi", mozda jednom igracu u liniji sa sobom ili ispred. Da to moze, onda bi igrao u najboljim evropskim klubovima.
Vukadinovic, Simic i Mladenovic jedini pokusavaju da igraju moderan fudbal ( i mogu da predriblaju igraca 1:1 od svih napadaca). To moze jos i Bjekovic, ali on je odbranbeni. Ostali se pate sa loptom i trcanjem.
PS
Ja mislim da je red kad udjes u komunikaciju, po nekom pitanju, da znas i sa kim je vodis i oko cega. Drugacije mi izgleda kao nepostovanje sagovornika, kao razgovor ,,usput" i ,,iznad".
Ne mora da je tako, ali tako deluje.

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
-
Ova Mura nije nista posebno, mislim da je izgubila od Borca na pripremama. Zato me i cudi da smo se povukli kao da igramo protiv Bajerna, kao da smo nizerazredni klub. Ako kojim cudom i prodjemo litvance, u sledecem ako ovako budemo igrali, ne pise nam se dobro.
Fali nam agresivnosti, samopouzdanja, organizator igre, napadac koji se ne boji da sutne na gol. Bar 3 pojacanja nam je pottebno ako mislimo da budemo opet konkurentni za plasman medju 4.
Fali nam agresivnosti, samopouzdanja, organizator igre, napadac koji se ne boji da sutne na gol. Bar 3 pojacanja nam je pottebno ako mislimo da budemo opet konkurentni za plasman medju 4.
Uprava napolje!
Osim odlaska Bralića, ne vidim veliku razliku u kvalitetu igračkog kadra u odnosu na prethodnu sezonu. Čak bih se usudio da kažem da će odlasci nekih igrača, poput Bojića i Andrića, pa čak i Drinčića, biti korisni za ekipu (pod uslovom da otvore prostor mladima).
Godinu dana unazad smo antipropaganda fudbala i muka za gledati, sa užasnim skorom protiv ekipa iz vrha tabele. Teško je očekivati da se to brzo promeni. I najmanji napredak u igri tokom prvog meseca bio bi značajna stvar.
Najveći problem je centralni odbrambeni, i tu se hitno mora pronaći rešenje, da li u vidu pravog pojačanja ili davanja šanse nekome od omladinaca ili pomeranja Devetka. Takođe se nadam da će novi trener uvideti očigledno i staviti Čovića da igra špica, jer bolje rešenje za tu poziciju jednostavno nemamo, a lutanje i improvizacija ne donose željeni efekat.
Godinu dana unazad smo antipropaganda fudbala i muka za gledati, sa užasnim skorom protiv ekipa iz vrha tabele. Teško je očekivati da se to brzo promeni. I najmanji napredak u igri tokom prvog meseca bio bi značajna stvar.
Najveći problem je centralni odbrambeni, i tu se hitno mora pronaći rešenje, da li u vidu pravog pojačanja ili davanja šanse nekome od omladinaca ili pomeranja Devetka. Takođe se nadam da će novi trener uvideti očigledno i staviti Čovića da igra špica, jer bolje rešenje za tu poziciju jednostavno nemamo, a lutanje i improvizacija ne donose željeni efekat.