Pozdrav svima!Pratim ovaj forum (i Firmin forum) vec duze vreme i evo tek sad sam se odlucio da nesto napisem jer je situacija stvarno ide silaznom putanjom i to naglo...Na ovom sajtu se mogu cuti kvalitetne informacije,predlozi ali sve ostalo se moze smestiti u tipa fejsbuk grupu 'svi mi sadomazo pesimisti...' ili tako nesto...Znaci pozitivno razmisljanje ovde ne dolazi u obzir...Situacija u nasem klubu,fudbalu i nije daleko od toga ali zasto praviti jos mracniju situaciju?Sve sto se desi (dobro ili lose),prvo bude popljuvano (sa ili bez razloga) pa tek onda ide neko poneko objektivno razmisljanje...Jel mi bodrimo Vojvodinu i u dobru i u zlu,i kuci i na strani...???Imam osecaj da svi posle utakmice dodju ovamo da se 'olaksaju',iznesu svoju nedeljnu dozu ironije i time srozavaju vec tesku situaciju...Da bi se ovde doslo npr. do recenice tipa 'dobro je odigrao',prvo se napise-ko ga je stavio u tim uopste?Ma ne treba on nego ovaj...Pa onda sledi recenica-Jao vidi ga!Pa onda-Jel nije mogao bolje?Pa-I nije tako lose!Da bi tek na kraju usledila recenica-Pa i dobro je odigrao!Sta je tesko sacekati,videti,pa i progutati nesto lose zarad na kraju dobrog?A i ako nema dobrog,reci bice bolje sledeci put?Sta ako (tesko mi je to samo napisati,ako crni pobede,ne daj boze a ja licno verujem da nece) sta onda?Kraj sveta?Pljujemo po svima u 10 stranica?Svi su kao na gotovs sa kritikama kao da se samo to i ceka,uputiti kritiku...
Igrom slucaja na utakmicama sam na severu (kad hocu da pevam,ludujem sa ekipom...) i na zapadu (kad hocu da gledam utakmicu pazljivije) i to su jedine 'podele' koje imam sto se tribina tice,a sa svake skupljam ono pozitivno!Kad se na tribinama peva,desava nesto sto mi nije po ukusu (vrlo retko) iskuliram ,jel ko sam ja da isticem neko nezadovoljstvo u vezi toga?Vojvodina je tu i bice uvek i ja imam opciju da je podrim i ne podrzim a ne da se Vojvodina uskladjuje prema meni,mojim zeljama,zahtevima,izvoljevanja sastava,igraca...a ja cu je takvu kakva je uvek voleti,bez obzira na sve!!!Uvek cu biti uz nju!Kad pobedjuje stojacu,skakacu,pevacu,radovacu se!Kad gubi opet cu stojati,aplaudirati ako je zasluzila,ili ne ako nije ali nikad necu da reagujem negativno-verbalno,fizicki sto za psihicki vec ne mogu da kazem!Ali sigurno to necu deliti sa vama i vas dodatno opterecivati sa time,osim ako se ne uclanim u fejsbuk grupu navadenu gore!E sad,svi koji su skupili hrabrosti da citaju dovde (

) pomislice da ja necu nista da menjam,da se slazem sa ovom katastrofom!Ja jednostavno ne odmazem u vec teskoj situaciji i bilo bi nam mnogo lakse kad bi svi tako razmisljali jer pre ce se roditi i realizovati dobra ideja iz pet pozitivnih,pravih,nego iz stotinu negativnih!E taj balans treba i ovde primeniti (i uopsteno u zivotu

).
Evo ja cu prvi krenuti od sebe,reci da je utakmica u Jagodini bila sa dozom cuvanja za sledecu utakmicu,falila nam je realizacija,sansi je bilo za nas,za protivnika jedna kobna,sve u svemu,nesrecno izgubljena 2 boda!O pojedinicnima,ne mogu,nisam gledao celu utakmicu a sto se sastava tice,cini mi se da nas trener jos uvek trazi onaj pravi,s razlogom naravno...Jedino sto jos mogu reci jeste da ocekujem u sledecoj utakmici maksimalno zalaganje igraca i odlicnu podrsku sa tribina,kojoj cemo,nadam se, svi zajedno doprineti!
P.S.navedeni tekst nije izazvan kao replika na neciji post ili slicno, nego striktno u cilju poboljsanja atmosfere koja je drasticno opala a ima potencijala da bude dobra!
P.S.izvinjavam se na dugackom postu i hvala onima koji su imali strpljenja da ga procitaju