Secam se kako smo svi kudili celavoPolovinaZ wrote:Za neizvršenu treću izmenu nema opravdanja,bez obzira na rezultate koji se postižu. Nađite mi jednu utakmicu bilo gde na svetu gde tim koji vodi 3:0 ne napravi treću izmenu(tj. sve tri izmene).

Secam se kako smo svi kudili celavoPolovinaZ wrote:Za neizvršenu treću izmenu nema opravdanja,bez obzira na rezultate koji se postižu. Nađite mi jednu utakmicu bilo gde na svetu gde tim koji vodi 3:0 ne napravi treću izmenu(tj. sve tri izmene).
Jedino racionalno objasnjenje moze biti da Ivanic nece biti spreman do JNA pa Dzimi nije zeleo da menja nikog iz tria Boba Tumba Mare da bi se dodatno uigrali a pogotovo jer je na klupi imao samo Makarica, Sekulica, Stojanovica od kojih ni jedan ne konkurise ozbiljno za prvih 11, e sad sto na klupi nije bio jos neko od talentovanijih klinaca to je vec drugo pitanje.gospodinFKV wrote:Secam se kako smo svi kudili celavoPolovinaZ wrote:Za neizvršenu treću izmenu nema opravdanja,bez obzira na rezultate koji se postižu. Nađite mi jednu utakmicu bilo gde na svetu gde tim koji vodi 3:0 ne napravi treću izmenu(tj. sve tri izmene).kad je na 0:3 protiv Jagodine on uvodi Sergeja da debituje....a Dzimi ode u drugu krajnost, i na 3:0 ne uvede Grgica ili bilo kog drugog omladinca, koji bi rasterecenije usao na teren i sigurno bio vrlo produktivan. Pobogu, dovoljno je videti Lukovica - nije mu debi, doduse, ali klinac je na 2:0 usao na teren, probusio Rupica...gde ces lepse od toga za dete od 18 godina, i to pred svojim navijacima. Videlo se da nije znao ni da proslavi pogodak od emocija...
Da je tako kao što ti pričaš,treća izmena se ne bi nikada pravila do pred sam kraj, a svedoci smo da se pravi i to u najjačim ligama, na najjačim tekmama.Pa Van Gal i Murinjo su napravili sve tri izmene na utakmici za vikend,i to su obojica ubacili po jednog klinca. Jel znaš koja je verovatnoća da se golman povredi u poslednjih pola sata,naročito na ovakvoj tekmi gde Voždovac drugo poluvreme nije primirisao golu?!...A sve i da je igrač stao na gol i da ostanemo sa igračem manje u polju,jako teško bi oni stigli 3:0 jer su toliko ,,pali'' da su jedva čekali kraj tekme. Moraš pokazati malo hrabrosti i odlučnosti,a na kraju krajeva i veru u igrače koje imaš na klupi. Ja mislim da su svi koji su sedeli na klupi,zaslužili šansu da odigraju malo bar kada je tekma rešena. Videli smo koliko Lukoviću znači svaki minut na terenu,a da ne govorim o njegovom slavlju kada je postigao gol. Cela ekipa je dotrčala da proslavi njegov ,,prvenac''.Nije znao gde će pre kada je dao gol i zbog takvih stvari treba nekada i rizikovati.Isplati se. Džimi priča o tankoj klupi,a zaboravlja da Poletanović nije ovako igrao od samog početka,morao je da se istrpi neko vreme. Nastić,Gaćinović i Ivanić takođe nisu igrali ovako dobro u kontinuitetu od samog početka. Babnić recimo nije morao da se trpi,ali većina mladih igrača mora. Ja samo želim ,,rat'' za svaku loptu i da delujemo kao ,,porodica'' na terenu. Ako budemo davali maksimum,biću zadovoljan bez obzira na ishod.N13 wrote:Sa trecom izmenom se ne treba zuriti, osim u slucajevima da se juri rezultat. U svakom trenutku moze se desiti neka povreda, crveni karton... pogotovo ako se sa golmanom desi nesto od to dvoje, i ako trener nema vise izmena na raspolaganju, dolazi do velikih problema. Ako igrac stane na gol umesto golmana, za 10 minuta se rezultat moze okrenuti veoma lako, pogotovo ako je rezultat minimalan.
Ali opet, sa druge strane, pri rezultatu 3:0, mogla se napraviti izmena 7-8 minuta pre kraja.
Izmene treba da odredjuje sam tok meca,i po mom misljenju,ne bi trebalo da se unapred zna,jos pred mec da u 60.minutu ulazi taj,u 75.minutu taj isl. Trener treba da oseti mec i naspram njegovog razvoja da vrsi izmene. Kad dobro igramo i pobedjujemo,iskreno nesto se i ne opterecujem izmenama tipa ko je i kad usao. Ali cu vam priznati da je izmena koja me je najvise (u poslednjih par godina cak) obradovala,izmamila osmeh na licu i srecu u srcu,ova treca izmena Jagodinaca u nedeljuPolovinaZ wrote:Da je tako kao što ti pričaš,treća izmena se ne bi nikada pravila do pred sam krajN13 wrote:...