Ivica Brzic otpusten, koga za novog trenera?
Da jos jednom ponovim (vec cu da postanem dosadan) nije Brzic najveci krivac i ne treba njega terati, vec su krivi oni sto mu se mesaju u posao. Znamo dobro koji su ti. Promena trenera ne znaci nista ako se sustinski sistem ne promeni jer kako sada stoje stvari treneri se u Vosi sputavaju zarad necijih (znamo cijih) licnih ciljeva. Ako vec treba da se nesto menja (a treba) hajde da se menja tamo gde ce to imati nekog uticaja a ne samo kozmeticke promene. Jer svejedno je koje je ime osobe koja sedi na klupi kada toj osobi nije dozvoljeno da odlucuje o onome sto je njen posao a sve konce vuce dvojac bez kormilara. Jedna ozbiljna ekipa sa bezmalo 100 godina tradicije ne sme sebi da dozvoli da se ponasa kao seoski tim pa da menja trenera svakih 6 meseci. Zato smenimo one koji su zaista i odgovorni, jer samo to je reselje situacije - vadi se bolestan zub, a ne 5 zdravih umesto njega...
Djumi ja od tebe nisam ni ocekivao da ces reci nesto lose o kolegi treneru ali mi smeta to da neko moze da kaze da su Rajevcevi rezultati u sustini plod tvog mukotrpnog rada.Tvoje zasluge nikako ne osporavam ali mi se cini da ti sam svoj rad ponekad previse istices.Ispadne da je Rajevac samo sedeo na klupi da bi pokupio slavu.Posle tebe je ako se nevaram na klupi sedeo Maric a tada su se i igra,moral i samopouzdanje igraca potpuno promenili.Podrsku kluba je imao i to ogromnu.Nisam ni tada video da si kritikovao Dzimija kao ni sada Brzica?Ipak nisi jedini,neki ljudi danas cene samo rezultate a vec sutra im je u prvom planu igra a rezultati nisu bitni.Danas se daje podrska Brzicu za katastrofalne rezultate a igru nema potrebe spominjati jer je mi i nemamo a u tvoje vreme ti se osporavalo sto nisi imao rezultate uz ponekad odlicnu igru.Rajevac je imao i rezultate i igru(kad kazem igru mislim na to da je tim funkcionisao i da su igraci znali svoj zadatak) dok Maric nije imao nista,samo nule na svim poljima.Kad se sve sabere Rajevac ostade i ispljuvan i neznalica a svi ostali dobri.Kako da ne!Neko je spomenuo danasnju utakmicu Borac-Partizan i to naveo kao dokaz da Rajevac zna da igra samo bunker i zbog toga podrska Brzicu.Kakav to tim Rajevac ima na raspolaganju u Cacku pa da napadne Partizan?Kako se slucajno ne uzme u obzir pobeda Borca protiv Bezanije od bese 4-1?Bice da su bunkerom dali 4 gola?Pa mi sa Brzicem nemamo nista kao ni sa Maricem ali problem je u tome sto su oni legende kluba pa se na njih gleda drugacije.Slazem se da to na neki nacin tako treba i da bude ali u nekim granicama a ne da samim nazivom legende sve oko njih bude tabu tema.On je naziv legnde dobio kao igrac u Vojvodini a ne kao trener i mislim da te dve stvari treba razgraniciti.Razumem ja i da te nase legende vole klub i hoce da mu pomognu ali ako nije dobro onda nije.Neka mi neko kaze sta je to dobro do sada Brzic kao trener u Vojvodini uradio?Igru nemamo,rezultati posle priprema najgori u prvoj ligi,izmene,sastav,nasi klinci...Na osnovu cega on kao sadasnji trener ima od vas podrsku?Krivi su ona dvojica sto igraci nemaju kondicije?Ta dvojica su krivi i sto ih Bata nije smenio i doveo ljude sposobne za taj posao?Krivi su oni i sto Brzic prihvata uslove igre iako sve ide na gore?
Podrsku od mene Brzic kao trener nazalost nema jer je po svemu prikazanom ne zasluzuje.
Podrsku od mene Brzic kao trener nazalost nema jer je po svemu prikazanom ne zasluzuje.
a kakav to partizan ima tim da na domacem terenu nemozes pola da predjes,pa nisu barselona!?!?u srpskom fudbali je najveci bauk postao napasti zvezdu i partizan kao da su vanzemaljci,prepusta im se ceo teren devedeset minuta,respektuju se toliko da to nije normalno,a nikad gore ekipe nisu imali!pa dok je grof bozovic bio trener borca ni zvezda ni partizan se nisu naigrali tamo,ali posto me borac uopste neinteresuje potceticu te da smo sa onim timom za koji smo svi smatrali da moze ravnopravno da se upusti u borbu za titulu odigrali prvo kolo sa partizanom na isti kukavicki nacin kao danas borac!jel ti meni max hoces da kazes da je razlika izmedju tadsnjih timova partizana i vojvodine bila toliko velika u korist partizana pa smo mi morali onako zatvoreno kuci da igramo!?a sto se tice rezultata,pa i brzic je imao odlicne rezultate pa se to izgleda brzo zaboravlja posle par kikseva!a to sto kazes da brzic trazi alibi za svoje rezultate,pa koji trener na svetu ne bi trazio alibi u ovakvoj situaciji kada mu pred nos na polusezoni stavljaju jedanaest novoh igraca!??!
Nemoj preterivati,Borac jeste igrao povuceno ali su postigli regularan gol i u nekoliko navrata su im kontre prekidane zbog nekih izmisljenih faulova.Kako ni sa Bozovicem tako ni danas sa Rajevcem se Partizan nije naigrao.
Partizan je u to vreme a pogotovo u tom trenutku kad smo izgubili 0-1 bio kvalitetniji od nas,nazalost.Ako hoces da meris i usporedjujes onda se seti koliko je Rajevac bodova uzeo Partizanu i Zvezdi.
Brzic nema ni rezultate ni igru
Partizan je u to vreme a pogotovo u tom trenutku kad smo izgubili 0-1 bio kvalitetniji od nas,nazalost.Ako hoces da meris i usporedjujes onda se seti koliko je Rajevac bodova uzeo Partizanu i Zvezdi.
Brzic nema ni rezultate ni igru
-
- Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009
Ljudi mi smo Vojvodina,sta nam treba da spominjemo nesretni cacak u 5 postova. To sto je bilo,bilo je. Koliko vidim ,20 godina zivimo na toj poslednjoj tituli,nista da krene napred. Mislim da je sve ovo sistemski uradjeno,nemamo mi toliko los tim koliko smo ojadjeni prvo sa desavanjima sa batom,a potom i time da nas podmladak trune na klupi. To je sistematsko unistavanje prvo vojvodjanskog a potom i srpskog fudbala...
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
U kakvom haosu je klub bio kada je Djumi dosao?Koliko je bilo sanse da se dovedu kvalitetna pojacanja?Pa, pored svega napravljena je selekcija i vizija, koja je garantovala uspeh..trebalo je vreme da istrpi!Treba znati da je tada moral fudbalera bio na vrlo niskom nivou...
Pogledajte listu igraca koje smo Djumi ili ja predlozio i vreme kada su predlozeni( u transferima)..jasno ce se videti sa koliko zakasnjenja su dovedeni ili za koga sada igraju!
Sada postoje svi preduslovi da se naprave sjajni rezultati, titovi blizanci nikada jadniji, imali smo para za odlicna pojacanja..ali sta to vredi!Stvarno mislim da Brzicu nije bio problem da dovede npr. odlicnom napadaca iz juzne-amerike(covek je bio skaut premijer-ligaskim klubovima)pitanje je zasto mu to nisu omogucili, kada su postojali svi preduslovi!?Nisu dovedeni ni igraci iz nase lige koji bi se smatrali pojacanjima...Tim je nov, treba sve to ustimati, sto je tezak posao koji zahteva vreme( po meni jos ulaganja na kraju sezone)!
Ne treba trenere menjati kao na traci, treba mu pruziti punu podrsku i rezultati ce doci...Da li stvarno neko misli da bi nam u ovom trenutku smena trenera donela ista dobro?
Pogledajte listu igraca koje smo Djumi ili ja predlozio i vreme kada su predlozeni( u transferima)..jasno ce se videti sa koliko zakasnjenja su dovedeni ili za koga sada igraju!
Sada postoje svi preduslovi da se naprave sjajni rezultati, titovi blizanci nikada jadniji, imali smo para za odlicna pojacanja..ali sta to vredi!Stvarno mislim da Brzicu nije bio problem da dovede npr. odlicnom napadaca iz juzne-amerike(covek je bio skaut premijer-ligaskim klubovima)pitanje je zasto mu to nisu omogucili, kada su postojali svi preduslovi!?Nisu dovedeni ni igraci iz nase lige koji bi se smatrali pojacanjima...Tim je nov, treba sve to ustimati, sto je tezak posao koji zahteva vreme( po meni jos ulaganja na kraju sezone)!
Ne treba trenere menjati kao na traci, treba mu pruziti punu podrsku i rezultati ce doci...Da li stvarno neko misli da bi nam u ovom trenutku smena trenera donela ista dobro?
Ovoga se upravo najviše i pribojavam. Ako u ovim vremenima nismo kadri da se borimo za titulu (i uzmemo je), teško da će nam se ikada ukazati ista šansa u kojoj su oba bg kluba potpuno raštimovana. I dalje sam ubeđen da se prošlosezonska ekipa mogla sačuvati (da je postojala volja), i da se ove godine mogla laganica uzeti titula. Samim tim konto na računu kluba bi se višestruko uvećao.Djumi wrote: Vojvodina mora da postavi takve postulate i titule ce poceti da dolaze same od sebe.Posebno u ovom vremenu kada se uprave blizanaca utrkuju koja ce da napravi vecu glupost.
I ja sam pristalica, bilo da je u pitanju Brzić ili neko drugi, davanja šanse treneru na duži vremenski period. Svi veliki klubovi imaju upravo takvu politiku. Isto tako, činjenica je da za sada nemamo igru već samo jalovu terensku inicijativu.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Ne znam, ali ja sam jako razocaran celom prodajom poslednje dve godine
Mora da se promeni mentalitet ljudi na celu (citaj: sami ljudi na celu), da bi se sve promenilo. Pa o cemo bre vi pricate, pljujete trenera... Pa bre sa rezervnom ekipom igra. Pa od tih sto sada trce na terenu ne bi jedan zaigrao da nismo prodali poslednje dve sezone igraca. Dogod se na igraca gleda kao na nesto sto moze ili ne moze dobro da se proda mi ne mozemo da razmisljamo o tituli. Mi se tu palimo na njihove hirove i ponude. Kao nisu ga prodali da bi mozda pokusali na titulu. Ma K*****, nisu ga prodali jer nisu mogli. Cim mogu nekog da prodaju za sicu prodace ga, kupicemo 20 igraca za josh manju sicu, pa mozda od tih 20 josh jednog uspemo da prodamo za malo vise para. A rezultat ako dodje onda smo geniji ako ne onda menjamo trenera. Propustili smo veliku sansu, par godina zrtvovanja rezultata radi gradjenja ekipe i onda je sve to otislo za ukupno manje para nego sto bi dobili osvajanjem titule i kvalifikacijom za ligu sampiona (e ali od toga ne mogu tako lako da se zakinu pare, zar ne).
Dogod se na ovaj klub gleda kao na Muzaru dotle ce stanje takvo da bude. Cak iako osvojimo titulu, bice na slucajno.
Takodje svi klubovi trenutno u drzavi imaju isto stanje, cak i blizanci, samo su oni "elitnije" muzare od nas, ali zadnjih 10-15 godina nash fudbal je postao smesan. Pa bre lepse igra engleska 3ca i 4ta liga. Ne zato sto su oni puno talentovaniji za fudbal, nego zato sto je odnos drugaciji. Pa zato su nam i prazne tribine. Pa bre butite realni 1000 ljudi na tribinama nije tu da bi gledalo kvalitetan fudbal, tu je jer voli taj dres. Da je kvalitetan fudbal bile bi pune tribine.
I dalje smatram da pre privatizacije ovo sve nikako ne moze da se reshi, kad se privatizuje imace bar interes da grade dobar klub jer nece vise morati da kradu pare preko malih transfera nego ce te pare koje zarade biti legalno njihove. A i tada u sustini sve zavisi ko nas kupi, kakve srece budemo, ko lutrija. A do tada svaki gol ce biti slucajan, i svaka pobeda isto, a za 6 meseci cemo promeniti trenera i na sve zaboraviti, jer sigurno da neki novi trener moze za 2 nedelje da natera klince i ne talente da trce i igraju bolje nego sto umeju i da se izbori sa celom upravom kluba i armijom menadzera sam!
Mora da se promeni mentalitet ljudi na celu (citaj: sami ljudi na celu), da bi se sve promenilo. Pa o cemo bre vi pricate, pljujete trenera... Pa bre sa rezervnom ekipom igra. Pa od tih sto sada trce na terenu ne bi jedan zaigrao da nismo prodali poslednje dve sezone igraca. Dogod se na igraca gleda kao na nesto sto moze ili ne moze dobro da se proda mi ne mozemo da razmisljamo o tituli. Mi se tu palimo na njihove hirove i ponude. Kao nisu ga prodali da bi mozda pokusali na titulu. Ma K*****, nisu ga prodali jer nisu mogli. Cim mogu nekog da prodaju za sicu prodace ga, kupicemo 20 igraca za josh manju sicu, pa mozda od tih 20 josh jednog uspemo da prodamo za malo vise para. A rezultat ako dodje onda smo geniji ako ne onda menjamo trenera. Propustili smo veliku sansu, par godina zrtvovanja rezultata radi gradjenja ekipe i onda je sve to otislo za ukupno manje para nego sto bi dobili osvajanjem titule i kvalifikacijom za ligu sampiona (e ali od toga ne mogu tako lako da se zakinu pare, zar ne).
Dogod se na ovaj klub gleda kao na Muzaru dotle ce stanje takvo da bude. Cak iako osvojimo titulu, bice na slucajno.
Takodje svi klubovi trenutno u drzavi imaju isto stanje, cak i blizanci, samo su oni "elitnije" muzare od nas, ali zadnjih 10-15 godina nash fudbal je postao smesan. Pa bre lepse igra engleska 3ca i 4ta liga. Ne zato sto su oni puno talentovaniji za fudbal, nego zato sto je odnos drugaciji. Pa zato su nam i prazne tribine. Pa bre butite realni 1000 ljudi na tribinama nije tu da bi gledalo kvalitetan fudbal, tu je jer voli taj dres. Da je kvalitetan fudbal bile bi pune tribine.
I dalje smatram da pre privatizacije ovo sve nikako ne moze da se reshi, kad se privatizuje imace bar interes da grade dobar klub jer nece vise morati da kradu pare preko malih transfera nego ce te pare koje zarade biti legalno njihove. A i tada u sustini sve zavisi ko nas kupi, kakve srece budemo, ko lutrija. A do tada svaki gol ce biti slucajan, i svaka pobeda isto, a za 6 meseci cemo promeniti trenera i na sve zaboraviti, jer sigurno da neki novi trener moze za 2 nedelje da natera klince i ne talente da trce i igraju bolje nego sto umeju i da se izbori sa celom upravom kluba i armijom menadzera sam!
Morao sam ovaj tekst da kopiram ovde, nadam se da mi Turija nece zameriti...Hteo sam da napisem tekst o ovome, pa sam video da su mi misli indenticne samo ovde mnogo lepse srocene!
Bilo bi, takođe, korektno da se i treneru Brziću saopšti da računaju na njega i u sledećoj sezoni i da čovek sprema tim i taktiku za UEFA Cup, bez obzira na lutanja, na startu prolećne sezone (posle odlaska Kačara, Despotovića i Pekarića).
Uspon prolećnog tima Vojvodine započeo je, istina, malo kasno, tj vraćanjem Pantelića među startere i eliminisanjem slabih pojedinaca iz prvih 18. Ali, ipak, Brzić je stvorio dobru osnovu za novu sezonu.Istinski je afirmisao malog Aleksića i Tadića, vratio Brkića na gol, kao i Sepuju u uži krug prvotimaca.Otprilike, od tada je krenuo i rezultatski uspon tima.Malo kasno, ali sasvim dovoljno za treće mesto.Realno, o prvom mestu se moglo samo maštati, posle izuzetno slabo odrađenog zimskog prelaznog roka, u smislu dovođenju ,,pojačanja".Osim Pavićevića, Grozdanovskog i povratka Pantelića, ostali nisu doneli očekivani kvalitet.
S druge strane, Brzić je uspeo da ukomponuje u funkcionalne kompromise zahteve rukovodstva za afirmaciju pojedinih igrača koji su došli u Vošu, po nekim preporukama, ne baš fudbalski naročito kvalitetnim i ne spram renomea imena Kluba i ambicija Vojvodine.
Moja zamerka Brziću mogla bi biti to što još nije stigao da istestira Vukobratovića, Mitoševića i Medojevića.Verujem da ćemo i njih imati prilike da vidimo u subotu protiv Banata.
Sve u svemu, po meni, nema razloga da Brzić ne nastavi rad u Vojvodini.Prvo, Brzić je legenda Vojvodine, osvedočeni Vojvodinaš, iskusan i priznat trener, sa bogatim evropskim i južnoamerčkim iskustvom.
Što bi rekao Balašević:
Ma, 'di ćeš naći boljeg momka za te pare?
Ne budi smešna draga ti,
možeš do veka tragati,
al' nećeš naći nikog, tako mi gitare,
ko će te više voleti
i ko će lepše lagati.
Ovaj zadnji stih je ostavljen samo zbog rime ( a ne zbog Brzića) i ,možda, još (po)nekog ko će pokušati da nas ubedi kako u Novi Sad, ovog leta, stiže novi Murinjo?
Zato, moj glas dajem Ivanu Brziću.Neka odradi započeti posao, bar 2 godine.A, ne da ponovimo grešku, kao sa Milanom Djuričićem.U bajke, danas više ni deca ne veruju.Zato, sačuvajmo, bar ono što imamo.Nemojmo, svake godine, da krećemo od nule, ili iz minusa (upoznavanje, novi igrači, nove vizije itd, itd.... tako možemo 100 godina Titulu čekati).
Bilo bi, takođe, korektno da se i treneru Brziću saopšti da računaju na njega i u sledećoj sezoni i da čovek sprema tim i taktiku za UEFA Cup, bez obzira na lutanja, na startu prolećne sezone (posle odlaska Kačara, Despotovića i Pekarića).
Uspon prolećnog tima Vojvodine započeo je, istina, malo kasno, tj vraćanjem Pantelića među startere i eliminisanjem slabih pojedinaca iz prvih 18. Ali, ipak, Brzić je stvorio dobru osnovu za novu sezonu.Istinski je afirmisao malog Aleksića i Tadića, vratio Brkića na gol, kao i Sepuju u uži krug prvotimaca.Otprilike, od tada je krenuo i rezultatski uspon tima.Malo kasno, ali sasvim dovoljno za treće mesto.Realno, o prvom mestu se moglo samo maštati, posle izuzetno slabo odrađenog zimskog prelaznog roka, u smislu dovođenju ,,pojačanja".Osim Pavićevića, Grozdanovskog i povratka Pantelića, ostali nisu doneli očekivani kvalitet.
S druge strane, Brzić je uspeo da ukomponuje u funkcionalne kompromise zahteve rukovodstva za afirmaciju pojedinih igrača koji su došli u Vošu, po nekim preporukama, ne baš fudbalski naročito kvalitetnim i ne spram renomea imena Kluba i ambicija Vojvodine.
Moja zamerka Brziću mogla bi biti to što još nije stigao da istestira Vukobratovića, Mitoševića i Medojevića.Verujem da ćemo i njih imati prilike da vidimo u subotu protiv Banata.
Sve u svemu, po meni, nema razloga da Brzić ne nastavi rad u Vojvodini.Prvo, Brzić je legenda Vojvodine, osvedočeni Vojvodinaš, iskusan i priznat trener, sa bogatim evropskim i južnoamerčkim iskustvom.
Što bi rekao Balašević:
Ma, 'di ćeš naći boljeg momka za te pare?
Ne budi smešna draga ti,
možeš do veka tragati,
al' nećeš naći nikog, tako mi gitare,
ko će te više voleti
i ko će lepše lagati.
Ovaj zadnji stih je ostavljen samo zbog rime ( a ne zbog Brzića) i ,možda, još (po)nekog ko će pokušati da nas ubedi kako u Novi Sad, ovog leta, stiže novi Murinjo?
Zato, moj glas dajem Ivanu Brziću.Neka odradi započeti posao, bar 2 godine.A, ne da ponovimo grešku, kao sa Milanom Djuričićem.U bajke, danas više ni deca ne veruju.Zato, sačuvajmo, bar ono što imamo.Nemojmo, svake godine, da krećemo od nule, ili iz minusa (upoznavanje, novi igrači, nove vizije itd, itd.... tako možemo 100 godina Titulu čekati).
I ja sam za ostanak Brzica,ali se ne bih slozio da je on bio najbolje resenje...posle odlaska Rajevca uprava je trebala da dovede nekog mladjeg strucnjaka koji bi gradio tim za velike uspehe.Jasno je meni da je malo takvih i da ima svakakvih Vermezovica,Bekvalaca,Djurovskih,ali nisam siguran da je Brzic sa svojih skoro 70 spreman da izgura ovu ekipu.
Napred Voso!
Ovo sam pisao pre nekih mesec dana i ostajem pri svakom slovuVoja wrote: Brzic?Podrska ili ne?
Sto se mene tice,stekao sam utisak da Brzic pokazuje malo vec one naznake koje je imao i Vujadin kad je zadnji put vodio plave,i da ce nam i on uskoro poceti pricati kako je stadion livada ogradjena sa sve cetiri strane,ali sam ubedjen da mi vec dugo vremena nismo imali trenera koji je toliko respektovan od strane novinara i od strane protivnika.... Ima Ivica neki smek,ima nesto sto pokazuje njegovu pripadnost i nisam za to da ga sklanjamo.E sad,ucinak na terenu... ne znam sta bih rekao,gotovo ni na jednoj utakmici koju smo porazeni nismo nadigrani,mozda nam se samo vraca ono cime nas je Rajevac zaduzio
mene ipak raduju neke cinjenice koje pokazuju da je Brzic na dobrom putu,a to je recimo: probao covek bez Pante (rezonski,zbog godina) video da ne ide i ok,vratio ga,probao covek sa Vukeljom (nerezonski,ali ok,ne zna on Vukelju,bio je vani dok je Vukelja "harao" nasim terenima
) video da ne ide i ok,izbacio ga.... ima Brzic nekih poteza koje vuce sasvim u redu,tako da.... rano je za smenu

Ovo je najvaznije...Bice vazno da dobije punu podrsku, da se od zarade od transfera dovedu kvalitetna pojacanja(Brzic to svakako moze), da se podignu plate u klubu i da trener dobije veliku slobodu u radu!Voja wrote: ima Brzic nekih poteza koje vuce sasvim u redu,tako da.... rano je za smenu
Brzic ima autoritet, znanja i ime da se izbori sa ovim, ali je pitanje da li neko ima hrabrosti, koristi i volje da mu to dozvoli...