Liga Evrope - sezona 2011/2012
- SezioneFCV
Ja bi se prvo okrenuo utakmici sa Vaducom u Novom Sadu, takticki odigrati, pripaziti na kartone, cini mi se da imamo vec 5 zutih iz prve (neka me ispravi neko ako se varam). Mozda probati sa malim Smiljanicem (zeljan dokazivanja, nadam se), Boba Novakovic, Jao? No, to je za neku dublju analizu i Ristovskog.
Nikako da prestanem da zamisljam sta bi bilo da je ostao Ser Zoran Milinkovic, kako bi izgledao prelazni rok, pripreme, tim, igra.... Uh, ne mogu da prezalim...
Sto se tice Hapoela TA moje misljenje je da dolaze iz jace lige, sa boljim igracima (brza, tehnicki za nijansu jaca igra, ofanzivniji fudbal, doduse niko ne kaze da nisu ranjivi, ne igraju bas ko Spanci, Portugalci...), stadioni bolje poseceni, vise para se ulaze u fudbal, sve su to cinjenice koje nam ne idu u prilog.
Sa druge strane imamo i mi aduta, po meni imamo bolji tim nego pred prosli dvomec sa njima, ulogu favorita apsolutno prepustiti njima tj. prebaciti pritisak, jer s te strane dobijamo prednost sto se prva igra kod njih. Najjace nase oruzje bi mogli biti igraci stranci, tu pre svega mislim na Abubakara, Merebasvilija, koji cini mi se igraju ipak nesto rasterecenije te evro utakmice, bez nekih dodatnih emocija... Iskreno mnogo se uzdam u Abua. Ali ostaje zal sto imamo samo jednog takvog opasnog napadaca. O radu uprave ne bi mnogo jer od njih ocekujem samo da ne prodaju nikog, a za kupovinu, znate vec kako stvari stoje...
p.s. U ovakvim mecevima od izuzetne vaznosti bi nam bila ona poluvremenska pomoc malog Saleta Kataija. Setite se kako ga je Kiza ubacivao u one najbitnije meceve, da osvezi napad poslednjih pola sata, kakvi potezi, kako su samo protivnicke odbrane strepele....
Nikako da prestanem da zamisljam sta bi bilo da je ostao Ser Zoran Milinkovic, kako bi izgledao prelazni rok, pripreme, tim, igra.... Uh, ne mogu da prezalim...
Sto se tice Hapoela TA moje misljenje je da dolaze iz jace lige, sa boljim igracima (brza, tehnicki za nijansu jaca igra, ofanzivniji fudbal, doduse niko ne kaze da nisu ranjivi, ne igraju bas ko Spanci, Portugalci...), stadioni bolje poseceni, vise para se ulaze u fudbal, sve su to cinjenice koje nam ne idu u prilog.
Sa druge strane imamo i mi aduta, po meni imamo bolji tim nego pred prosli dvomec sa njima, ulogu favorita apsolutno prepustiti njima tj. prebaciti pritisak, jer s te strane dobijamo prednost sto se prva igra kod njih. Najjace nase oruzje bi mogli biti igraci stranci, tu pre svega mislim na Abubakara, Merebasvilija, koji cini mi se igraju ipak nesto rasterecenije te evro utakmice, bez nekih dodatnih emocija... Iskreno mnogo se uzdam u Abua. Ali ostaje zal sto imamo samo jednog takvog opasnog napadaca. O radu uprave ne bi mnogo jer od njih ocekujem samo da ne prodaju nikog, a za kupovinu, znate vec kako stvari stoje...
p.s. U ovakvim mecevima od izuzetne vaznosti bi nam bila ona poluvremenska pomoc malog Saleta Kataija. Setite se kako ga je Kiza ubacivao u one najbitnije meceve, da osvezi napad poslednjih pola sata, kakvi potezi, kako su samo protivnicke odbrane strepele....
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Fina ekipica se skupila oko 19h kod juga, nas 50ak taman za jedan pun bus. Policijska pratnja sve do granice, usput stajemo na pumpu na koju nismo smeli da udjemo
(mada i ajde da samo predjemo granicu da se otarasimo ovih nasih pa cemo lako dalje). Na nasoj granici uobicajena procedura cekamo mozda pola sata, a i usput se salimo malo sa jednim finim carinikom koji navija za zvezdu al eto bar je bio raspolozen za pricu sa nama. Prelazimo granicu i zaustavljamo se na "nicijoj zemlji", neki izlaze na pis-pauzu vracaju se al mi nikako da krenemo dalje. Tek onda uvideh da vozaci stoje napolju mlataraju rukama i pricaju na telefon sa izlgeda nekom bitnom personom. I tako smo tu stajali mozda 30-45min da bi saznali kako navodno neko iz uprave zvao i naredio da se bus vrati nazad jer imaju saznanja da su svi pijani da neznamnijasta radimo
Napokon ulaze vozaci i mole nas da se ponasamo koretkno (iako je tako i bilo sve vreme) da oni ne bi dobili otkaz ako se nesto desi autobusu. Kod madjara isto tako cekamo pola sata, a carinici bukvalno otvaraju ceo bus ispred nas, jedan carinik ulazi u motor
ne znam sta su trazili uglavnom bus je bio prazan
I tako nas tu obavestavaju da i kroz Madjarsku dobijamo policijsku pratnju
I taman kad smo se njih otarasili negde posle Peste zaustavlja nas, koliko sam skontao, carinska policija ili tako nesto. Izlazimo svi iz busa, pretresaju sve zivo u busu, nista ne nalaze i krecemo dalje. Inace pauze su bile na svakih 100km ili na sta vremena pa se zato put i oduzio. Odluceno je da se ipak ne ide na Bodensko jezero kako je i planirano, nego pravac za Vaduc jer ni vreme nije bilo bas adekvatno a i nismo imali vremena za neke izlete. Nastavljamo put kroz Austriju pa zatim preko Minhena
pa ponovo ulazimo u Austriju i tada pocinje potraga za Knezevinom Lihtenstajn... Istina, nigde putokaza za Vaduc, ali Boze moj imali su i karte i GPS. Utisak je da vozaci ne znaju kuda treba ici pa su tako nasumice skretali u neka mesta
Sada stizemo do reke Rajne i granice sa Svajcarskom, prolazimo bez zadrzavanja i odmah stajemo, vozaci opet u konfuziji kuda treba ici, pa se ipak odlucuje da mi napravimo polukrug tu i vratimo se nazad u Austriju
prodjosmo kroz neka mestasca i konacno nadjosmo tablu za Vaduc. Medjutim, posto su svi vec skontali da vozaci nisu bas "svoji" bili taj dan, morali smo i mi budno da motrimo na oznake ne bi li opet negde zalutali. Sada zahvaljujuci svima nama vracamo opet vozaca sa pogresnog skretanja pre kruznog toka
Dolazimo ponovo do Svajcarske granice (ali sad neke druge
) gde cekamo 45min dok svi drugi prolaze bez ikakvog zadrzavanja
Konacno stizemo nekako u taj Vaduc oko 16h.
Izuzetno olaksanje u busu kad smo ugledali tablu

Izlazimo iz busa na parkingu kod stadiona i prvo sto smo ugledali kad smo krenuli prema centru

Vaduc, sasvim lep gradic, simpatican. Sve su kuce jako lepo sredjene kao iz bajke neke, uredjeno i cisto do maksimuma, svi voze besna i nabudzena kola, jurcaju isto tako ko ludi ali i svi staju na pesacki
par slika iz centra

U potrazi za Mek Donaldsom (jer je u gradu Kebab 7evra, a pica 6) pesacimo jedno 1,5km i stizemo do drugog "grada" Triesena
Medjutim, u Meku isto tako sve skuplje za jedno 60-70% nego inace. Valuta im je CHF, tako da mozete platiti u evrima ali vam oni vracaju franke (metalne) sa kojima ne mozete posle nista.
na tom putu par zanimljivih gradjevina, jedna od njih

U gradu srecemo dosta nasih koji su dosli kolima, svako je tu na svoju stranu krenuo u grupicama, Lihtenstajnaca malo na ulicama uglavnom sve neki kinezi turisti ili sta vec
Nalazimo malobrojne zene u nekim radnjama i teramo ih da se slikaju sa nama 
Skupljamo se u 19.15h u centru i krecemo na stadion svi zajedno. Tu je krenula i pesma, koracamo putem. Policije nigde. LJudi u kolima kad su nas videli odma je radila kocnica, "lastin rep" i gas do daske na drugu stranu
Neki su nas u cudu gledali, a nekima smo bili i atrakcija.
Stizemo do stadiona gde nalazimo i dosta nasih gastosa sa zastavama i izgledalo je kao cemo mi biti jedini na stadionu. Nas 80-100max ulazimo na valjda sever. Stadion lep, sve 4 tribine odvojene i pokrivene, njihovi svi na zapadu oko 1000 ljudi mozda, sede i ponekad tapsu i to je to. Na stadionu mozete kupiti hamburger, kobasicu itd i sokove i pivo sve regularno. Tribine su malo uzdignute tako da do njih dolazite stepenicama a takodje mozete da stojite tik do terena dole od kog vas deli mala ograda.

Igra nasih - ocaj. Prvo poluvreme egal sa njima. Drugo nas oni stisli prvih 10min nismo pola presli. Pogadjaju precku, Mojsov sa gol linije izbija loptu, imali jos par jako dobrih sansi. Izlazi Mereba, ulazi Covic, koji je nesto tu izmuljao dodao do Vuka ovaj centrira Abubakaru i 0-1! Drugi gol iz dobre kontre, ostalo rutinski zavrsili imali jos par dobrih sansi mogli smo ubedljivije (Abu na kraju sam izasao na golmana i hteo punom pa mu presla preko noge). Navijanje odlicno u prvom poluvremenu, u drugom vec svi malo umorni ali smo dobro odradili u svakom slucaju.
Izlazimo sa stadiona i moramo da cekamo do 1h jer autobus mora da stoji 11 sati valjda
Ponovo u centar, tamo zive duse nema, imaju neki letnji bioskop na otvorenom i mozda 2 kafica kao za izlazak neki koji su radili.
Povratak nazad mnogo brzi tj. za 4 sata kraci nego putovanje tamo.
Na nasoj granici guzva velika, bili smo mozda 8-9 bus u redu, ali posto nas je patrola cekala isli smo preko reda
jedini put kad se isplatilo biti navijac
I tako se zavrsila ova zanimljiva avantura u izgleda veoma zabaceni Vaduz
Proveli se lepo, pobedili... Sta cete vise.
Ich nicht versteheeeen, ich bin Serbischen turist...

Izuzetno olaksanje u busu kad smo ugledali tablu

Izlazimo iz busa na parkingu kod stadiona i prvo sto smo ugledali kad smo krenuli prema centru

Vaduc, sasvim lep gradic, simpatican. Sve su kuce jako lepo sredjene kao iz bajke neke, uredjeno i cisto do maksimuma, svi voze besna i nabudzena kola, jurcaju isto tako ko ludi ali i svi staju na pesacki

par slika iz centra

U potrazi za Mek Donaldsom (jer je u gradu Kebab 7evra, a pica 6) pesacimo jedno 1,5km i stizemo do drugog "grada" Triesena

na tom putu par zanimljivih gradjevina, jedna od njih

U gradu srecemo dosta nasih koji su dosli kolima, svako je tu na svoju stranu krenuo u grupicama, Lihtenstajnaca malo na ulicama uglavnom sve neki kinezi turisti ili sta vec

Skupljamo se u 19.15h u centru i krecemo na stadion svi zajedno. Tu je krenula i pesma, koracamo putem. Policije nigde. LJudi u kolima kad su nas videli odma je radila kocnica, "lastin rep" i gas do daske na drugu stranu

Stizemo do stadiona gde nalazimo i dosta nasih gastosa sa zastavama i izgledalo je kao cemo mi biti jedini na stadionu. Nas 80-100max ulazimo na valjda sever. Stadion lep, sve 4 tribine odvojene i pokrivene, njihovi svi na zapadu oko 1000 ljudi mozda, sede i ponekad tapsu i to je to. Na stadionu mozete kupiti hamburger, kobasicu itd i sokove i pivo sve regularno. Tribine su malo uzdignute tako da do njih dolazite stepenicama a takodje mozete da stojite tik do terena dole od kog vas deli mala ograda.

Igra nasih - ocaj. Prvo poluvreme egal sa njima. Drugo nas oni stisli prvih 10min nismo pola presli. Pogadjaju precku, Mojsov sa gol linije izbija loptu, imali jos par jako dobrih sansi. Izlazi Mereba, ulazi Covic, koji je nesto tu izmuljao dodao do Vuka ovaj centrira Abubakaru i 0-1! Drugi gol iz dobre kontre, ostalo rutinski zavrsili imali jos par dobrih sansi mogli smo ubedljivije (Abu na kraju sam izasao na golmana i hteo punom pa mu presla preko noge). Navijanje odlicno u prvom poluvremenu, u drugom vec svi malo umorni ali smo dobro odradili u svakom slucaju.
Izlazimo sa stadiona i moramo da cekamo do 1h jer autobus mora da stoji 11 sati valjda

Ponovo u centar, tamo zive duse nema, imaju neki letnji bioskop na otvorenom i mozda 2 kafica kao za izlazak neki koji su radili.
Povratak nazad mnogo brzi tj. za 4 sata kraci nego putovanje tamo.
Na nasoj granici guzva velika, bili smo mozda 8-9 bus u redu, ali posto nas je patrola cekala isli smo preko reda

I tako se zavrsila ova zanimljiva avantura u izgleda veoma zabaceni Vaduz

Ich nicht versteheeeen, ich bin Serbischen turist...

Volem Vošu!
- kafe bagdad
Naravno da je Hapoel favorit, niko to ne spori. Imaju fantasticnu podrsku, iskustvo u Evropi, nekoliko igraca je dugo godina u klubu pa se verovatno dobro poznaju.
Ipak, neko je vec pomenuo da to nije ista ekipa koja je igrala ligu sampiona prosle godine. Okosnica tima je otisla. Zanimljivo je da nijedan od igraca koji su bili strelci u ligi sampiona prosle godine( Zahavi, Sahar, Douglas da Silva, Eneyama, Shechter) nije vise vise u klubu.
Eran Zahavi, fantastican igrac(onaj sto je Lionu dao gol makazicama) je otisao u Palermo, da Silva u Salcburg, Shechter u Kajzerslautern, Sahar u Okser... Da su svi oni ostali ne bi bilo dileme ko ide dalje.
Mislim da trenutno cak nemaju nijednog reprezentativca Izraela, mozda Toto Tamuz, spic razbijac.
Zaista mislim da mozemo sa njima da se nosimo, samo kad bi se uslo hrabro i bez preteranog respekta. Ako udjemo u mec malodusno, njihova fanaticnost ce nas pojesti.
Ipak, neko je vec pomenuo da to nije ista ekipa koja je igrala ligu sampiona prosle godine. Okosnica tima je otisla. Zanimljivo je da nijedan od igraca koji su bili strelci u ligi sampiona prosle godine( Zahavi, Sahar, Douglas da Silva, Eneyama, Shechter) nije vise vise u klubu.
Eran Zahavi, fantastican igrac(onaj sto je Lionu dao gol makazicama) je otisao u Palermo, da Silva u Salcburg, Shechter u Kajzerslautern, Sahar u Okser... Da su svi oni ostali ne bi bilo dileme ko ide dalje.
Mislim da trenutno cak nemaju nijednog reprezentativca Izraela, mozda Toto Tamuz, spic razbijac.
Zaista mislim da mozemo sa njima da se nosimo, samo kad bi se uslo hrabro i bez preteranog respekta. Ako udjemo u mec malodusno, njihova fanaticnost ce nas pojesti.
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
- novosadjanin
Hapoel je do sada odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu, pobedili su Konkordiju sa 5:3. To bi mozda moglo da znaci da im je napad jaci, a odbrana slabiji deo tima.
U sredu igraju prijateljski mec protiv Herte. Verovatno ce biti i live streaming, bice interesantno pogledati taj mec.
Izmedju nasa dva meca, oni za vikend imaju i derbi mec protiv Makabija iz Tel Aviva! To je odlicno za nas. Verovatno ce im misli u prvoj nasoj utakmici biti okrenute ka Makabiju, a i imaju nekoliko igraca u godinama kojima nece biti lako da odigraju tri jaka meca u 7 dana na visokim temperaturama.
King aj prosledi taj link njihovog foruma, da spijuniram malo. Ja sam pokusao da nadjem, ali ne snalazim se bas najbolje u tim njihovim hijeroglifima.
U sredu igraju prijateljski mec protiv Herte. Verovatno ce biti i live streaming, bice interesantno pogledati taj mec.
Izmedju nasa dva meca, oni za vikend imaju i derbi mec protiv Makabija iz Tel Aviva! To je odlicno za nas. Verovatno ce im misli u prvoj nasoj utakmici biti okrenute ka Makabiju, a i imaju nekoliko igraca u godinama kojima nece biti lako da odigraju tri jaka meca u 7 dana na visokim temperaturama.
King aj prosledi taj link njihovog foruma, da spijuniram malo. Ja sam pokusao da nadjem, ali ne snalazim se bas najbolje u tim njihovim hijeroglifima.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
U sustini, pas igra nam je bila kriminalna. Previse netacnih dodavanja, nije bila tecna igra. Ovi nisu neki tehnicari, ali trce i trce, bili su nam jako blizu igraca prilikom svakog prijema lopte i dosta agresivno igrali. Par puta smo pokusali uspesno da probijemo preko Abua u prvom poluvremenu ali nista konkretno. Najbolja prilika nam je bila strasan sut Mojsova sa jedno 25m kada je lopta fijuknula tik pored stative. Drugo poluvreme je bilo nesto bolje zahvaljujuci postignutim golovima i sreci sto ih nismo primili u pocetku. Supic dosta siguran, Vule standardno, Trajce i Mojsov dobri mada cini mi se mogli i bolje, Paja par puta proplivao, Meda dobar, Vuk solidan kasnije i dobar, Boske prvo neprimetan, drugo bolji, Abu klasika, Mereba podbacio, Brana ok, Covic ce biti pojacanje, Brankovic nista posebno nisam video. Uzeti sve sa dozom rezerve jer smo bili na severu i navijali, pa nisam bas 100% bio u utakmici. Inace, zaboravio sam da kazem u Vaducu je za vreme utakmice bilo oko 14-15 stepeni, mozda je nagla temperaturna razlika ali bili su i dan ranije uslovi isti kad su nasi trenirali. Jedino za Vaduc moze biti problem kad dodju kod nas na +38, tako da se u prolaz ne brinem.igoork wrote:Hvala i od mene !Grba_NS wrote:Hvala gospodinu Casual-u na tako detaljnom (i kvalitetnom) izvestaju!
Brine me samo ovaj deo : "Igra nasih - ocaj."
U busu smo bili kad smo saznali ko nam je protivnik i nije bilo bas odusevljenja. Ako ovakva igra bude, tesko cemo proci. Jedino je dobro sto revans igramo kod kuce tako da je sve moguce.
Volem Vošu!
Ajde i to cudo da vidimo.Junior wrote:Pantelic u izjavi za sportal.rs kaze da sutra on i Ristovski putuju u Grac gde ce gledati prijateljsku utakmicu izmedju Hapoela i Hanovera. Takodje,najavio je i da ce nas do meca sa Hapoelom pojacati jos jedan napadac iz JSL.
Citiram:
"- Radimo na dovođenju još jednog napadača u tim. U pitanju je igrač iz Jelen Superlige Srbije i očekujemo ga do prvog susreta sa Izraelcima."
Ko to moze da bude a da je iz nase lige? I da li ce nam igrac koji je u nasoj ligi do sada igrao uopste i biti pojacanje?
Meni jedini na pamet pada ovaj iz OFK-e (Milic) ili ne daj boze onaj nesretni Bogunovic...

U Novom Sadu ima klub kojem se svi divimo !
- novosadjanin
Ja sam odmah odbacio igrace iz blizanaca, Ofke i Rada.
Iz ostalih timova oni koji nesto vrede su: Bojovic (Jagodina), Damjanovic (Borac), Miric (Spartak) i Ceran (Smederevo). Od ove cetvorice Bojovic i Miric bi bili solidna pojacanja.
A onda sam se setio Bogunovica, nece valjda njega...
EDIT: Bogunovic presao u Novi Pazar, dobro je!
Iz ostalih timova oni koji nesto vrede su: Bojovic (Jagodina), Damjanovic (Borac), Miric (Spartak) i Ceran (Smederevo). Od ove cetvorice Bojovic i Miric bi bili solidna pojacanja.
A onda sam se setio Bogunovica, nece valjda njega...
EDIT: Bogunovic presao u Novi Pazar, dobro je!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
- novosadjanin
lugomir wrote:Zasto ne iz OFKe?novosadjanin wrote:Ja sam odmah odbacio igrace iz blizanaca, Ofke i Rada.
pa odakle je Abu dosao?
Igraci OFK-e i Rada su generalno skupi za nas. Za njihove bolje igrace treba izdvojiti 300.000 € pa i vise od toga. I blizancima je sada Rodic bio skup.
Abubakara nemam pojma na koju foru smo doveli. Da li mu je istekao ugovor ili je bio blizu isticanja pa je cena bila niza...ne znam. Znam samo da je menadzer Abubakaru i Jao-u bio Miskovic mladji koji je bio u sukobu sa zvezdom pa su dosli kod nas.
Nikad se ne zna, mozda i dovedemo Milica.