Auu, šta se sve ovde izdogađalo, dok sam bio na poslu (ne mogu da stignem valjano ni da pročitam, a ne da odgovorim na ,,prozivke").
Onako iz prve, da se zaključiti da smo krivce našli, i da sportski novinari, najzad, mogu da odahnu. Jer, više nisu oni dežurni krivci za loše igre i rezultate (i plaćenici uprava klubova).Sada su to postali forumaši.
Dakle, novinari prvi mogu povikati:Eureka!Živeo Internet!
S druge strane, i dobro je što se nisam mogao uključiti u prepodnevnu diskusiju, jer sada je situacija daleko jasnija, odnosno ko je žrtva, a ko dobitnik?Žrtve su mladi igrači i igra Vojvodine (dok su krivci forumaši, jer su oni sastavljali tim, vršili zamene igrača, određivali taktikui igru našeg tima....
Hteo sam da dodam nešto na otvorenu temu iznad, tj da nema potrebe da se puno sažaljeva bilo koji dobar trener.Njemu brza smena ne znači ništa, jer će još brže naći novi posao.Problem je samo preboleti gubljenje Funkcije i dovođenje u sumnju stručnog rejtinga, a najviše trenersku sujetu.
Naravno nikom ne prija kad ga smene.Nisu Stepija smenili forumaši i komentari na Forumu, kao što nisu ni sve druge trenere pre njega.Smenuo ih je njihov rad i rezultati rada (i loše zvezde, ko u njih veruje).
Mislio sam da kažem, da u celoj priči, Herr Stepi će možda i najbolje proći.Medijski biće sažaljen, a bankovni konto će značajno porasti (za samo 3 meseca rada i 10 osvojenih bodova), iako nije ispunio očekivanja znatnog broja navijača Vojvodine, a među njima i mene.
Lako se zaboravlja kakvu je ogromnu podršku Stepanović dobio zimus (kada je izigran) i u junu, kada je stupio na funkciju Šefa Stručnog Štaba ( možda, čak i najviše od mene- onda valjda još nisam bio plaćenik uprave

).
Nadao sam se da je i Stepanoviću bilo jasno zašto je došao u Vojvodinu, tj šta se od njega očekuje (iako se javno ne proklamuje).A očekivalo se naravno više nego od Rajevca, Brzića, Bekvalca, Radojičića, Ljupka Petrovića, Marića....A šta smo dobili? Kad podvučemo crtu za 100 dana vladavine sledeće:
-ispadanje u prvom kolu u Evropi (prošle godine smo ispali u drugom)
-pobede nad 3 poslednjeplasirane ekipe Super lige (dobro nije lako pobediti bilo kog suparnika).Zato podrška za te bodove, ali teško za igru.Možda se činilo da naša taktika ne može da omane.Rezultati su bili tu, pa i pravo na tvrdnju da ćemo tek od 5-6 kola biti pravi.
-gubljenje 2 boda na domaćem terenu od kluba koji je ove godine ušao u Prvu ligu i predstavljen nam je kao strašni lav, kao da dolazi u goste prvak Lige Šampiona
-pobeda u Kupu protiv ekipe koja se takmiči u stepenu niže od nas, i zauzima poziciju u donjem domu tog takmičenja
-dolazi dugo očekivano 5 kolo i obećana forma (nije se valjda mislilo da u njoj treba da se nađu samo oni koji su izostali zbog povreda, a da za rezerviste to ne važi).Epilog: poraz u oba derbija (kući i na strani).
E, to je ono ključno, zbog čega je Stepi i doveden u Vošu. Da to sve okrene i promeni u našu korist.
Mi nismo nesrećno izgubili te dve utakmice. Mi smo bili žestoko nadigrani i nadrtrčani.Može se sad trener žaliti i pravdati promašenim šansama, ali ni one nisu bile plod naše dobre igre, već slabe protivničke.Na svakoj derbi utakmici smo mogli da pariramo (nikad slabijim rivalima), samo 30 minuta

Mnogo bi još pitanja bilo za Stepija. Mnoga su ovde, već odavno i postavljena.
Ako je gospodin Stepanović realan čuvek, reći će i sam da su i opravdana (zato ih ne bi ponavljao, jer bi mi trebalo još sat pisanja).
Konferencija i prijateljski rastanak Trenera i Predsednika su to i pokazali.Glavni akteri odlaze svojim kućama zadovoljni, a navijači Vojvodine sa puno strepnji i briga: istih kao i uvek.
Ko je sledeći, molim?
PS
Ako su Panući, Milan, Turija...glavni problem FK Vojvodine i njenih igara i navijača, to ćemo lako rešiti, već danas.Otići ćemo zajedno sa Stepijem.Bar da se negde nešto promeni, pa da krene karta našim trenerima, upravama i igračima.
Ima izuzetno kvalitetnih novih snaga na Forumu, da drže i unaprede ovo najvažnije mesto za FK Vojvodinu.Mesto sa kojeg se ljudi u Klubu postavljaju, smenjuju, kadriraju, plaćaju... i šta ti ja znam, šta sve (nečija) bujna mašta može da zamisli.