Transferi
!!!!!!!!!Turija wrote:Ako se prodaju Brkić, Vulićević, Mojsov i Medojević, onda bolje da prodamo i sve ostale najbolje prvotimce, pa da se ne zavaravamo.Jer, od nekog zadržavanja u Evropi nema ništa (a tako bi se bar svi naši igrači, koji vrede, našli u Evropi već početkom 2011).
Koji velik klub je prodao Kapitena i Zamenika Kapitena i nadao se dobrom rezultatu i boljoj igri?Gde to ima da prodaš najbolje, a kupiš bolje (i uigranije u postavi) za manje novaca od prodatih?
Prava dobra stvar bi bila: ne prodati nikog od gore pomenutih, a dovesti pojačanja za odmah - i za bližu perspektivu (za narednu sezonu).Onda, realno, možemo da se nadamo bar 3 kola u Evropi (što je za mene jedini cilj, a ne osvajanje domaće titule).
Samo u teškoj besparici dala bi se ,,progutati" prodaja Brkića i Vulićevića, jer tu već imamo solidnu ,,zakrpu" (figurativno rečeno) u Kesiću i Smiljaniću.Mojsov i Medojević ne smu biti za prodaju do zime 2011: ni pod kojim uslovima (pa, stalno čitamo da smo finansijski stabilan klub i što bi sekli najzeleniju granu na kojoj sedimo)?
Nadam se da će se trener Milinković nešto pitati, u vezi izgleda našeg tima, za proleće 2011? I to je jedina moja mala nada u vezi odlazaka naših najboljih igrača, u nailazećem zimskom prelaznom roku?
Ovaj tekst treba staviti na naslovnu stranu sajta!
POŠTO OBRAZ ???!!!
Sam predsednik je rekao kako je neophodno 800 000 za normalno funkcionisanje kluba(neka me ispravi neko, ako gresim), na godisnjem nivou. Od transfera Mrdje i Duce smo mirni dve godine, a neka naplate transfer Danija i to je dodatne tri godine(preko 2 mil)!
Zdravim razumom se izracuna da smo mi narednih 5 god obezbedjeni i da ne moramo prodavati po svaku cenu, vec da mozemo graditi ozbiljan tim! Neka bude i samo 4 god!
Moramo shvatiti da je Vosa nas klub, nasa prva ljubav, da zbog nas postoji i opstaje. Hocemo bre jos jaci tim, da okosnica tima ostane barem jos dve godine, hocemo napadaca, razbijaca! A ne da se deca kluba prodaju zbog procenata upo cene, da najbolji i najpersktivniji stoper lige ide u jednu Kinu! Price o neminovnosti prodaje ne piju vodu, a sam je Brkic izjavio kako ne zuri i kako bi rado jos ostao!
Zdravim razumom se izracuna da smo mi narednih 5 god obezbedjeni i da ne moramo prodavati po svaku cenu, vec da mozemo graditi ozbiljan tim! Neka bude i samo 4 god!
Moramo shvatiti da je Vosa nas klub, nasa prva ljubav, da zbog nas postoji i opstaje. Hocemo bre jos jaci tim, da okosnica tima ostane barem jos dve godine, hocemo napadaca, razbijaca! A ne da se deca kluba prodaju zbog procenata upo cene, da najbolji i najpersktivniji stoper lige ide u jednu Kinu! Price o neminovnosti prodaje ne piju vodu, a sam je Brkic izjavio kako ne zuri i kako bi rado jos ostao!
Mislim da je Gajic jednom prilikom rekao da treba milion do dva da se izgura sezona sa timom kakav je Vojvodina.
Druga stvar, logicno je da Bata zuri sa prodajom, kada on jedini finansira klub, jer je on i upravni odbor i skupstina i generalni i medijski i ... sponzor. Kako mi onda mozemo biti finansijski stabilan klub, kada nemamo nijednog pravog sponzora, vec sve zavisi od samovolje jednog coveka

Druga stvar, logicno je da Bata zuri sa prodajom, kada on jedini finansira klub, jer je on i upravni odbor i skupstina i generalni i medijski i ... sponzor. Kako mi onda mozemo biti finansijski stabilan klub, kada nemamo nijednog pravog sponzora, vec sve zavisi od samovolje jednog coveka

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
- AntonioKasano
Мислим да је тих 800000 мало, можда је било док је клуб био између 6 и 10 места на табели, не знам од када је та изјава, можда је потребно мало више. Али свеједно, јасно је да је у последње три године од јануара 2008 клуб продао доста играча Качара, Пекарића, Деспотовића, Алексића, Мрђу, Тадића и не треба заборавити да је Красић прешао у Јувентус да је сасвим могуће да је клуб ту имао неки проценат. Као и да је добио проценат од трансфера Качара у ХСВ и Степанова у Порто, јер им је Војводина матични клуб и мислим да по правилима ФИФЕ јој припада проценат сваки пут кад ти играчи остваре трансфер. Од свега овога сам убеђен да је морало бити инкасирано, ајде да се не гађамо цифрама али бар 9 милиона. То је за три сезоне функционисања и више него довољно као и да се покрију улагања у ту фамозну зграду у Ветернику и враћање дугова из претходних сезона, обзиром да издатке за довођење играча немамо (само за плате по разним хотелима, кречење и зидање зграда по булевару) или су минимални и своде се на проценте од наредне продаје. Једино је можда плаћено неко обештећење за Меребу. Тако да сада стварно ако тим буде слабији него јесенас, овде прво мислим на штоперски пар па све остало, тј ако Мојсов оде у тамо неку Кину, ово ће се поново свести на продавање магле! И не могу да утувим у главу, да ли они сви заједно имају мозга да схвате да ће барем 50% скупље продати играча, уколико би евентуално играли Лигу Европе. Да ли су толико похлепни на паре па је одмах дај шта даш, стварно немају мозга или је нешто треће. Можда кад би играли те групе, и кад би продавали играче скупље, све би морало да буде транспарентније па би они могли мање да лове у мутном. Видећемо ускоро.
- Grof Žekula
- Administrator
Jednom, pa za sva buduća vremena, ili dok UEFA ne promeni pravila...
Ako NAŠ (znači: FKV mu je matični klub) igrač pređe iz jednog kluba u drugi, ali u ISTOJ DRŽAVI, Vojvodina NEMA pravo na dodatni novac!!!
Primer: Kačar prešao iz Herte u HSV - NEMA NOVACA, pa i da u Nemačkoj promeni 10 klubova neće ih biti, ali ako ode u DRUGU DRŽAVU (iz Nemačke), onda imamo pravo na određeni procenat!
Ne mislite valjda da nismo tražili...Naravno da smo odbijeni, jer NEMA OSNOVA!
Za Krasića je još ranije Cvetko prodao "prava" (neki bedan iznos), pa na te novce ne računajte...
Ako NAŠ (znači: FKV mu je matični klub) igrač pređe iz jednog kluba u drugi, ali u ISTOJ DRŽAVI, Vojvodina NEMA pravo na dodatni novac!!!
Primer: Kačar prešao iz Herte u HSV - NEMA NOVACA, pa i da u Nemačkoj promeni 10 klubova neće ih biti, ali ako ode u DRUGU DRŽAVU (iz Nemačke), onda imamo pravo na određeni procenat!
Ne mislite valjda da nismo tražili...Naravno da smo odbijeni, jer NEMA OSNOVA!
Za Krasića je još ranije Cvetko prodao "prava" (neki bedan iznos), pa na te novce ne računajte...
Last edited by Grof Žekula on Mon Dec 13, 2010 3:54 pm, edited 1 time in total.
Grofe prvo hvala za tu informaciju oko maticnih klubova i prelazk u tim iz iste zemlje, jer za to nisam znao. A kao drugo jel imas mozda informaciju, da li smo dobili pare od Stepanova prilikom prelaska iz Trabzona u Porto i iz Porta u Bursu(jedino ako nije pozajmljen Turcima). I koji klub se vodi kao maticni za Laneta, i da li tu upste imamo neki procenat s obzirom da je otisao u Liverpul posle isteka ugovora 

Gojko Kacar wrote:
- Grof Žekula
- Administrator
1) Klub iz Bajine Bašte je matični za Laneta, tako da za njega ništa nikada nećemo dobiti.
2) Za Stepanova su pare "tražene", ali Turci "muljaju" kao i ostali. Znači - nismo dobili (za sad)!
Takođe zaboravih još jedan važan uslov - dobija se procenat samo ako igrač pređe u drugi klub u drugoj državi, ali da mu NIJE ISTEKAO ugovor.
Ponovo primer - Kačaru ISTEKNE (odradi ga do kraja) ugovor sa HSV i pređe u Lazio = mi ne dobijamo ni dinara.
2) Za Stepanova su pare "tražene", ali Turci "muljaju" kao i ostali. Znači - nismo dobili (za sad)!
Takođe zaboravih još jedan važan uslov - dobija se procenat samo ako igrač pređe u drugi klub u drugoj državi, ali da mu NIJE ISTEKAO ugovor.
Ponovo primer - Kačaru ISTEKNE (odradi ga do kraja) ugovor sa HSV i pređe u Lazio = mi ne dobijamo ni dinara.
Last edited by Grof Žekula on Mon Dec 13, 2010 3:57 pm, edited 1 time in total.
U prevodu: Tamo gde smo jedino imali šanse da uzmemu kintu (i to dobru) dali smo sami sebi autogol i to makazicama, s pola terena, od prečke!
E sad ovo što ću napisati nije ozbiljan predlog već više ilustracija bizarne situacije u kojoj smo se našli, ali j...š mi sve ako ne postoji neki pravni osnov da podnesemu krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz FKV zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja sa celom tom zajebavancijom oko CSKA, a posle i zatražimo isplatu štete u građanskoj parnici! Mada, kakve smo mi kurate sreće, taj "odgovorni" je verovatno, kao i svaki pošteni muljator, na papiru "siroma k'o sirće" i nema ama baš nikakvu imovinu jer je sve prepisao na neku skrelotičnu baba-tetku iz Gajdobre.

E sad ovo što ću napisati nije ozbiljan predlog već više ilustracija bizarne situacije u kojoj smo se našli, ali j...š mi sve ako ne postoji neki pravni osnov da podnesemu krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz FKV zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja sa celom tom zajebavancijom oko CSKA, a posle i zatražimo isplatu štete u građanskoj parnici! Mada, kakve smo mi kurate sreće, taj "odgovorni" je verovatno, kao i svaki pošteni muljator, na papiru "siroma k'o sirće" i nema ama baš nikakvu imovinu jer je sve prepisao na neku skrelotičnu baba-tetku iz Gajdobre.
Last edited by the Gari on Mon Dec 13, 2010 3:56 pm, edited 1 time in total.
-
http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 33769.html
Ako je ovo istina a nadam se da jeste mi izgleda pocinjemo da licimo na ozbiljnu ekipu.
Ako je ovo istina a nadam se da jeste mi izgleda pocinjemo da licimo na ozbiljnu ekipu.
Људи мислим да нисте реални у очекивањима, контам ја да смо ми навијачи и да увек желимо најбоље свом клубу, али стварност је нешто друго... Како да не продамо никог?! Па 100х јачи, богатији и стабилнији клубови од нас, са армијом навијача иза себе ће у децембру продати неке од својих најбољих играча, а ми да не продамо никог + да се појачамо?! Лепо то звучи, али скроз нереално... Ми спонзоре немамо, пун стадион и приход од карата немамо, фан шоп немамо, као ни армију навијача која би ту куповала, помоћ града и државе немамо итд. итд. Па од чега онда клуб да живи?! Па логично само од продаје играча нажалост...
Поделићу са вама неко своје мишљење о предстојећем прелазном року...
Бркић - капитен, одличан голман, потенцијални репрезентативац, прави и искрени сланинар! Волели би сви да остане, али сматрам да је својим играма и понашањем Брка заслужио да оде преко гране и обезбеди егзистенцију, као и да у иностранству још мало напредује до првог голмана А селекције! Мислим да за њега у овом тренутку имамо солидну замену (Кесић) + што већ деценијама наша омладинска школа избацује одличне голмане, а и тај талентовани Кировски из земуна би се у крајњем случају могао довести за ситну лову.
Вулићевић - добар десни бек, прави професионалац, велики борац, али играч који је додуше мало лимитиран у фази напада (центаршут). По мени је Вуле својим залагањем заслужио да оде у иностранство, али ме брине то што немамо тренутно адекватну замену за њега! Сад ће многи рећи - имамо Смиљанића, али извините по мени лично Смиљанић никако не може бити први избор за десног бека! Алтернатива ДА, али први избор НЕ! Драго ми је да и госн. Милинковић слично размишља као ја, па је похвалио Смиљанића, али и рекао да ће уколико Вуле оде на ту позицију бити доведен још један квалитетан играч! Надам се да ће тако и бити...
Мојсов - одличан играч, репрезентативац, млад штопер који може још да напредује! По мени њега не смемо НИКАКО сад продати! Он мора остати бар до децембра 2011! Коначно имамо врхунски штоперски тандем у виду њега и Трајковића, а знамо сви како је у фудбалу осетљиво кад се поремети штоперски пар! Мојсов је играч који клубу у ближој будућности може донети велики новац и не треба сад да се залете на неку сићу из тамо неке кине...
Медојевић - заменик капитена, наше дете, добар млад играч који може још силно да напредује и који је чини ми се тек сад почео да улази у праву форму... Сматрам да ге не би требало сад продати, али (увек има то проклето АЛИ) Меда игра на позицији дефанзивног задњег везног, а у овом нашем накарадном фудбалу у србији, ако било чега има у изобиљу, то су онда управо играчи тог профила! Значи деструктивни задњи везни којих на овом подневљу и превише циркулише. Тако да би се евентуална замена могла наћи, а не треба никако заборавити ни да ту имамо и Тумбасевића! Опет Меду никако не би требало продати за "тепсију рибе" и у неку леву земљу, значи продати га само у случају вишемилионске (2-3+) понуде на запад или неки реномирани клуб са истока, другачије НЕ!
То је неко моје мишљење у вези играча за које смо чули да има заинтересованих, а што се тиче осталих наших играча: Трајковића, Павловића, Митошевића, Маребу, Стевановића, Абубакара и Илића не смамо продати у овом прелазном року! Тумбаса пустити у случају добре понуде, залужио је човек да иде преко, али никако не продавати и њега и Меду заједно!
Такође мислим да би клуб требао да прода или да се захвали следећим играчима: Ађуру, Ђуровски (због непрофесионализма!), Јао, М.Новаковић и Лазетић (због саботаже!).
Што се долазака тиче они ће увелико зависити од одлазака, али у овом тренутку је евидентно да нам фале још по један леви и десни бек, као и један класични центарфор који ће нам донети доминацију у ваздуху и игри главом. Надам се да ће клуб ту потражити нека квалитетна решења, а не довести само шаблонски играче да попуни места и наруши атмосферу.
Остаје нам само да се надамо како неће бити пуно одлазака (биће их свакако) и да неће доћи хрпа неких непотребних играча сумњивог квалитета, већ искључиво 2-3 проверена!
Поделићу са вама неко своје мишљење о предстојећем прелазном року...
Бркић - капитен, одличан голман, потенцијални репрезентативац, прави и искрени сланинар! Волели би сви да остане, али сматрам да је својим играма и понашањем Брка заслужио да оде преко гране и обезбеди егзистенцију, као и да у иностранству још мало напредује до првог голмана А селекције! Мислим да за њега у овом тренутку имамо солидну замену (Кесић) + што већ деценијама наша омладинска школа избацује одличне голмане, а и тај талентовани Кировски из земуна би се у крајњем случају могао довести за ситну лову.
Вулићевић - добар десни бек, прави професионалац, велики борац, али играч који је додуше мало лимитиран у фази напада (центаршут). По мени је Вуле својим залагањем заслужио да оде у иностранство, али ме брине то што немамо тренутно адекватну замену за њега! Сад ће многи рећи - имамо Смиљанића, али извините по мени лично Смиљанић никако не може бити први избор за десног бека! Алтернатива ДА, али први избор НЕ! Драго ми је да и госн. Милинковић слично размишља као ја, па је похвалио Смиљанића, али и рекао да ће уколико Вуле оде на ту позицију бити доведен још један квалитетан играч! Надам се да ће тако и бити...
Мојсов - одличан играч, репрезентативац, млад штопер који може још да напредује! По мени њега не смемо НИКАКО сад продати! Он мора остати бар до децембра 2011! Коначно имамо врхунски штоперски тандем у виду њега и Трајковића, а знамо сви како је у фудбалу осетљиво кад се поремети штоперски пар! Мојсов је играч који клубу у ближој будућности може донети велики новац и не треба сад да се залете на неку сићу из тамо неке кине...
Медојевић - заменик капитена, наше дете, добар млад играч који може још силно да напредује и који је чини ми се тек сад почео да улази у праву форму... Сматрам да ге не би требало сад продати, али (увек има то проклето АЛИ) Меда игра на позицији дефанзивног задњег везног, а у овом нашем накарадном фудбалу у србији, ако било чега има у изобиљу, то су онда управо играчи тог профила! Значи деструктивни задњи везни којих на овом подневљу и превише циркулише. Тако да би се евентуална замена могла наћи, а не треба никако заборавити ни да ту имамо и Тумбасевића! Опет Меду никако не би требало продати за "тепсију рибе" и у неку леву земљу, значи продати га само у случају вишемилионске (2-3+) понуде на запад или неки реномирани клуб са истока, другачије НЕ!
То је неко моје мишљење у вези играча за које смо чули да има заинтересованих, а што се тиче осталих наших играча: Трајковића, Павловића, Митошевића, Маребу, Стевановића, Абубакара и Илића не смамо продати у овом прелазном року! Тумбаса пустити у случају добре понуде, залужио је човек да иде преко, али никако не продавати и њега и Меду заједно!
Такође мислим да би клуб требао да прода или да се захвали следећим играчима: Ађуру, Ђуровски (због непрофесионализма!), Јао, М.Новаковић и Лазетић (због саботаже!).
Што се долазака тиче они ће увелико зависити од одлазака, али у овом тренутку је евидентно да нам фале још по један леви и десни бек, као и један класични центарфор који ће нам донети доминацију у ваздуху и игри главом. Надам се да ће клуб ту потражити нека квалитетна решења, а не довести само шаблонски играче да попуни места и наруши атмосферу.
Остаје нам само да се надамо како неће бити пуно одлазака (биће их свакако) и да неће доћи хрпа неких непотребних играча сумњивог квалитета, већ искључиво 2-3 проверена!
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
- novosadjanin
Ovaj Stojakovic iz Javora sto se spominje kao moguce pojacanje mi se nikako ne svidja. Gledao sam ga nekoliko puta. Vazi za tehnicara ovih nasih seoskih terena, ne igra odbranu, nizak je, ima 30 godina, nema snage, u Javoru je uglavnom ulazio kao rezerva... Recimo neka losija kombinacija Djurovskog i Vukajlovica.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".