Ako dozvolite i ja bih koju recenicu da "poklonim" ovoj temi. Nisam svadljive prirode. Postujem svacije misljenje.
Uvek sam bio iskren prema sebi, samim tim i prema drugima. Najiskrenije jako, jjjjaaakkooo mi je zao sto je Stepanovic otisao. Veliko trenersko ime je "potroseno". Vec sam ovde kuckao, jos samo jednom cu ponoviti, u zivotu izmedju ostalog treba ici i onom dobro znanom devizom "Strpljen - spasen". Da bi se nesto vredno paznje postiglo treba biti i uporan i strpljiv i vredan i analitican i borben i taktican ...
Opet ako cemo najiskrenije neshvatljivo mi je da ovde, na forumu NASE VOSE procitam i po neki blagi vid revolta, ljutnje, besa ... prema Stepanovicu pa se kaze "treba da ostane neka se przi u corbi" i tome sl. Namerno nisam upotrebio tezi termin. Neshvatljivo mi je iz prostog razloga zato sto je Stepanovic relativno kratko vreme bio u NASOJ VOSI. Pitam se kako bi se ovde kuckalo, pisalo da su pobedjeni oni tamo, ili da su iz tih utakmica na nasem kontu bila cetiri boda ili pak samo jedan ?! Iskucao sam ovde pre neki dan i dalje stojim pri svom stavu a on kaze: ja nisam video u zadnjih 10-15 godina trenera na prostoru bivse Yuge koji je maximalno posvecen fudbalu. Nisam video, cuo nekog trenera na nasim prostorima da persira svojim fudbalerima, da brine o revitalizaciji (oporavku) organizma svojih fudbalera posle utakmice (video ih u vrdnickom "Termalu"), nisam skoro cuo, video nekog naseg trenera da iznosi studiozni "elaborat" pred novinarima (imali ste i vi prilke da cujete, vidite preko video clipova sa nama dragog sajta
www.napredvosa.com), nesecam se nekog naseg trenera da je licno isao na utakmice drugih klubova, nepamtim nekog naseg trenera da je prevodio na maternji jezik kolegu protivnicke ekipe (Stepanovic je bio prevodioc posle utakmice sa Austrijom u Beogradu) ... Pogledajmo koju sezonu unazad, danas smo ako ne najdisciplinovanija onda medju tri najdisciplinovanije ekipe, o ocinskom savetu koji je meni licno poklonio zasluzuje ako nista drugo onda bar ono sto je i dobio, ljudski stisak ruke. I da se razumemo (ne, ne, nisam na nikoga ljut) nemam ja nameru da fetisiziram Stepanovica. Gresio je Stepanovic, gresio je pred utakmicu protiv Partizana, gresio je sto je forsirao veliki broj prijateljskih utakmica (mislim da je i to jedan od razloga povredjivanja igraca) ...
Kao sto svi znamo Stepanovic vise nije trenar. Pratim, gledam, citam, slusam ... Mnoga imena trenera se spominju. Sa imenom novog trenera nebi trebalo da se zuri. Misljenja sam da je Maric imao dobru komunikaciju sa igracima, strucnim stabom. Nemoj da smetnemo sa uma da je taj isti Maric bio direktor Omladinske skole. Dzimi je pobedio Zvezdu i to ne jednom. Prosle godine NASA VOSA druga. Ako sam dobro zapamtio to mesto je zauzela Svilarova generacija zadnji put. Da je Maric bio kapiten NASE VOSE to svi znamo. Da je pojedince forsirao prosle godine, tacno je ... Kosanovic - kao covek koji je selektirao sampionsku generaciju - svaka cast, da je bio trener i jesenji prvak sredinom devedesetih godina - "skidam kapu" ... To sto je bio trener onih tamo posmatram iz ugla - profesionalac je. Kada je posao u pitanju, emocije nepostoje. Da li Kosanovic vise voli NASU VOSU ili pak navija za one tamo, nemam nameru da zalazim u to. Spominju se jos neka imena. Tesko mi je sada da se setim nekog coveka kojeg bi voleo da vidim na klupi NASE VOSE. Velike simpatije imam prema Djumiju. Ali mislim da coveka treba pustiti da zavrsi zapoceto sa Indjijom, da udje u Super ligu. Takodje interesantan mi je jako i kao trener i kao covek Sasa Nikolic (ako sam dobro upucen sada vodi kraljevacku Slogu)
Vidim da se ovde na forumu spominju crnogorci, eto spontano mi na pamet dosla dva imena Peca Rakojevic i Dejan Vukicevic. Obojica su po meni kvalitetni strucnjaci.
Jokanovic, Mihajlovic ?! Smeka, stofa imaju. Tanjga mi je vise za lidera, coveka koordinatora, menadzera (direktor je vec bio, mozda ponovo, zasto da ne). Mozda Deja Govedarica i Saki (Saula) u tandemu koji su ipak imena NASE VOSE. Brzic, Katanec - zasluzuju respekt ali misljenja sam da o njima nije potrebno razmisljati. Brzic bi pre mogao da bude od koristi kao jedan od nasih skauta (mozda ce to i Stepanovic biti).
...
Kako god bilo buduci trener NASE VOSE mora da poseduje profi licencu. Za sada toliko od mene kada je ova tema u pitanju.
Posto kuckam sa tudjeg racunara idem sada. Drago mi je da cujem da posle 55. minuta utakmice na Karaburmi NASA VOSA vodi 2:0 ( Mrdja 2 x ).