Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ssnigd

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by ssnigd »

Lalatovic je totalno nebitan lik. Samo eto privlaci paznju svojim komentarima, stavovima, itd., pa se masa lepi za njega.
Sistem je truo. Truo je bio i posle petog oktobra, a tek sada kada su aveti devedesetih preuzeli sve u zemlji. Sta ocekivati od njih? Sistem koji funkcionise? Pravdu i ravnomernu raspodelu drzavnog novca? Znamo i sami...
Gomila ljudi ne prati Vosu vise, cak se i ne zanima za nju. Niti ih briga za sudbinu. Jos uvek mi nije jasno zasto ja to sve pratim i dalje, nemam odgovor zasto nisam odustao.
Ono sto je bitno. Novi Sad nije Beograd, niti ce biti. Vojvodina nije titov blizanac, niti sme ikada da bude.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
1892

Post by 1892 »

Turija wrote:
Ne mislim da je trener hteo namerno da izgubi finalni mec, medjutim, izmene i ono drugo navedeno u postu je, zaista, za postavljanje pitanja struci.
.
Da ne ulazimo sad u bot-trol-antibot priče, samo na konto ovog dela Makijevog posta. Ove tzv činjenice su potpuna glupost. Drina Lalatoviću igra svaki meč od 1. do 90.min, nije ništa drugačije bilo ni u kupu. Ubacio tog malog iz UK jer je branio rezultat a dečko je štoper, opet potpuno očekivano od Lalata, to radi i na manjim utakmica, koliko puta je samo Đ.Đurića tako ubacivao. Bekovi šutaju penale, pa Aranđel je šutao i protiv Lučana, Devetak ima odličan šut itd....
Hajde da se manemo teorija zavere, pogotovo ovako apsurdnih. Pljuje se po Kupu , pa zar ima nešto lepše nego što smo ih tako izjebali iako nam niko nije davao šanse pre meča.
Come on you Reds!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Maki wrote:Možda će ovo izgledati kao budalaština što ću reći, ali šta bi falilo da se napravi konkurs za trenera Vojvodine? Onako baš transparentno?
Не би фалило ништа, било би идеално, као и за свако радно место у било ком државном предузећу, јер ми смо валјда у таквој власничкој структури. Или нисмо? Приватно власништво нисмо сигурно.
Али управо се зато то неће десити. Конкурс је био пример како можемо за било ког тренера или кога год у клубу рећи да је дошао преко политичке везе. Или неке друге. И тако увек некога оспоравати.
Rabba wrote:Zato ne lalatoviću, ne bajatoviću, ne vučeviću, ne sns i bilo kojim drugim partijskim kadrovima, po cenu da nas ne bude. Potpisujem da bi Karađorđe i forum bili dupke puni kad bi Vojvodina igrala 4/5. ligu
Био је пун и на евро текмама кад нас је водио Бата а и други препоштени људи. А у тим нижим лигама се такође намешта. У 6. рангу цена за текму је 30.000 динара, 5. ранг око 1000 евра и тако даље. И тамо има разних председника клубова. Нижи ранг не значи скок поштења и правде.
ssnigd wrote:Lalatovic je totalno nebitan lik. Samo eto privlaci paznju svojim komentarima, stavovima, itd., pa se masa lepi za njega.
Sistem je truo. Truo je bio i posle petog oktobra, a tek sada kada su aveti devedesetih preuzeli sve u zemlji. Sta ocekivati od njih? Sistem koji funkcionise? Pravdu i ravnomernu raspodelu drzavnog novca? Znamo i sami...
Gomila ljudi ne prati Vosu vise, cak se i ne zanima za nju. Niti ih briga za sudbinu. Jos uvek mi nije jasno zasto ja to sve pratim i dalje, nemam odgovor zasto nisam odustao.
Ono sto je bitno. Novi Sad nije Beograd, niti ce biti. Vojvodina nije titov blizanac, niti sme ikada da bude.
И ово је цела суштина. Систем је проблем. Неће поштена нога крочити у наш фудбал. Нико није луд да ризикује најмање образ а највише главу. То нам је што нам је. На нама је да извучемо максимум из свега овога и доживимо нека боља времена.
Cane

Post by Cane »

Ne volim na ovom forumu ni reč o politici, ali očigledno je politika u svakom deliću naših života pa je mora biti i ovde. Kao neko ko je "s druve strane" u odnosu na neke, priznajem da je zaista često degutantno slušati izjašnjavanje Lalatovića o političkoj opredeljenosti (pri čemu ja mislim da njega suštinski boli neka stvar za svaku politiku i da sve to čini iz čisto pragmatičnih razloga, ali to je ipak samo moj utisak i ne mora ništa značiti), a što mu se sasvim opravdano stavlja kao glavna zamerka ovde. Međutim, evo par rečinica kako se sve to ipak može posmatrati i šire i relativizovano.
Naime, svi znamo ko je Miroslav Vislavski, čovek bez sumnje privržen Vojvodini, kojoj je kroz lični angažman u klubu, a i delovanjem izvan kluba, dosta dao. On je krajem 90-ih bio istaknuti funkcioner JUL-a, političke organizacije od koje za mene nije bilo gore i ogavnije u novijoj istoriji Srbije, a možda i šire. O svim julovcima sam i tada i sada mislio sve najgore što se pomisliti može i jako sam zamerao Vislavskom na tom banditskom društvu, ali bez obzira na taj animozitet nikada ga ne bi mogao smatrati "lošim" za FKV. Naprotiv, skidam mu kapu za sve što je činio za klub, a posebno cenim ono kad se suprotstavio Kostićevim namerama da na svoj način "privatizuje" klub, verovatno za jednu marku poput onih silnih šećerana. Hvala Bogu što to nije uspelo, jer ko zna da li bi išta danas ostalo od FKV (stadion sigurno ne), a za šta je Vislavski bio jedan od najzaslužnijih. I da apsurd bude veći, ekipu koja je Kostića instalirala u klub i dala mu da radi šta mu padne na pamet, ja sam tada podržavao i glasao za njih na izborima protiv Vislavskog i njegovog JUL-a. Kakva ironija. Sličan odnos imam i sada u vezi Lalatovića, nisam srećan zbog njegovog političkog lupetanja ali sam mu zahvalan na trenerskom učinku i posebno cenim energiju i strast koju pokazuje na klupi. Možda je to nekom nevažno u odnosu na priču sa KZN ali meni su stvari potpuno obratne.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Cane wrote:Ne volim na ovom forumu ni reč o politici, ali očigledno je politika u svakom deliću naših života pa je mora biti i ovde. Kao neko ko je "s druve strane" u odnosu na neke, priznajem da je zaista često degutantno slušati izjašnjavanje Lalatovića o političkoj opredeljenosti (pri čemu ja mislim da njega suštinski boli neka stvar za svaku politiku i da sve to čini iz čisto pragmatičnih razloga, ali to je ipak samo moj utisak i ne mora ništa značiti), a što mu se sasvim opravdano stavlja kao glavna zamerka ovde. Međutim, evo par rečinica kako se sve to ipak može posmatrati i šire i relativizovano.
Naime, svi znamo ko je Miroslav Vislavski, čovek bez sumnje privržen Vojvodini, kojoj je kroz lični angažman u klubu, a i delovanjem izvan kluba, dosta dao. On je krajem 90-ih bio istaknuti funkcioner JUL-a, političke organizacije od koje za mene nije bilo gore i ogavnije u novijoj istoriji Srbije, a možda i šire. O svim julovcima sam i tada i sada mislio sve najgore što se pomisliti može i jako sam zamerao Vislavskom na tom banditskom društvu, ali bez obzira na taj animozitet nikada ga ne bi mogao smatrati "lošim" za FKV. Naprotiv, skidam mu kapu za sve što je činio za klub, a posebno cenim ono kad se suprotstavio Kostićevim namerama da na svoj način "privatizuje" klub, verovatno za jednu marku poput onih silnih šećerana. Hvala Bogu što to nije uspelo, jer ko zna da li bi išta danas ostalo od FKV (stadion sigurno ne), a za šta je Vislavski bio jedan od najzaslužnijih. I da apsurd bude veći, ekipu koja je Kostića instalirala u klub i dala mu da radi šta mu padne na pamet, ja sam tada podržavao i glasao za njih na izborima protiv Vislavskog i njegovog JUL-a. Kakva ironija. Sličan odnos imam i sada u vezi Lalatovića, nisam srećan zbog njegovog političkog lupetanja ali sam mu zahvalan na trenerskom učinku i posebno cenim energiju i strast koju pokazuje na klupi. Možda je to nekom nevažno u odnosu na priču sa KZN ali meni su stvari potpuno obratne.
Prijatelju, da smo pobedili zvezdu pre 3 nedelje ovde jedna loša reč o Lalatoviću ne bi bila napisana. Ovo je lečenje čiste frustracije. Ja sam totalno apolitičan to me ne interesuje ali je politika umešana u svaku poru društva.
Najsmešnija mi je priča kako je Lalatović preko stranke dobio posao a to ti govori o argumentima ljudi koji su protiv njega. Pa Dejanu Stankovicu nisu smeli da postave pitanje o fss-u kada je bio udar na kokezaniju odnosno zvezda nije ni imala konferenciju vec je dao izjavu kroz "zvezda tv" a Lalatović je imao konferenciju dobio je pitanje i dao je svoj odgovor. Da li mi se svideo njegov odgovor? Naravno da ne ali ja kao apolitičan čovek ne želim uopšte da ulazim u njegove namere niti me zanimaju. On je na to pitanje govorio u svoje ime a ne u ime FK VOJVODINA. Ovde mnogi mešaju babe i žabe.
Dejan Stanković se zahvaljivao vučiću preko društvene mreže instagram dobio je posao u zvezdi samo zato što je ceo njihov klub u sns-u. Asocijacija vučić-terzic-zvezda-Stankovic i sta svi oni imaju zajednicko? naprednu stranku. Odgovori su jasni. Lalatovic radi sjajan posao u našem klubu sa realno i ne tako idealnim uslovima. Grad Zagreb na godišnjem nivou daje FK Dinamo iz tog grada 15 miliona evra! Da li je to politička umešanost? Naravno da jeste. Da li grad sa tih 15 mill eur odlučuje šampiona Hrvatske lige? Odlučuje. Jer grad im pokriva gotovo 80 do 90 posto budžeta za plate i automatski je lakše mamiću da pravii onakve transfere jer nema OMČU oko vrata svake sezone da mora pošto poto da prodaje ali zna čovek posao. A onda pogledaš kako Grad Novi Sad sklanja pogled od nas. Pogledaj Sarajevo kod vas kako se gura i sl... Ima milion primera samo na Balkanu. Kada bi se napravilo glasanje za ostanak ili odlazak Lalatovića i da za to imaju pravo glasati svi navijači sa sezonskim ulaznicama ili clanovi kluba Lalatović bi ostao jer ima podršku većine navijača. Možemo mi da pričamo ovo ili ono u vezi politike ali ona je bila umešana i 1989 kada smo uzeli titulu a ne danas u najtužnije vreme (nije nam politika donela titulu već sjajna generacija ali je svakako bila umešana u sport na ovaj ili onaj način). Sve je isto samo se oznake menjaju sns-srs-jul-ds itd itd.
A vi dragi prijatelji sa kojima imam ista, slična ili različita mišljenja vodite računa o sebi u ovo zlo vreme, ostanite zdravi i budite uz klub jer i kad mi odemo ko će ostati uz našu "Staru Damu".
slanobarac

Post by slanobarac »

Da li su isplaćene plate zaposlenim u klubu i hoće li im ukućani proslaviti nastupajuće praznike punih frižidera?
Pitam za trenera, naprednog demagoga. :cheers:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Cane

Post by Cane »

Deep Purple wrote: Pogledaj Sarajevo kod vas kako se gura i sl... Ima milion primera samo na Balkanu.
Jesam li ja nešto propustio, ili postoji još neko Sarajevo? U Vojvodini, Srbiji ... :lol:
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Cane wrote:
Deep Purple wrote: Pogledaj Sarajevo kod vas kako se gura i sl... Ima milion primera samo na Balkanu.
Jesam li ja nešto propustio, ili postoji još neko Sarajevo? U Vojvodini, Srbiji ... :lol:
Pomešao sam te sa onim momkom iz BL.
Praštaj :lol:
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

CRD FCV wrote:Овде је дошло до обртања редоследа дешавања. Није се клуб распао због одласка Ненада Лалатовића већ је Ненад Лалатовић отишао због распада клуба.
Ja ovde govorim striktno o Lalatovicevom delu posla, koji je direktno povezan sa planovima uprave u oba njegova mandata. Daleko od toga da je Lalatovic kriv za pumpadziju, niti je Lalatovic direktno kriv za raspad, ali Lalatovic nije ni u prvom mandatu radio na afirmaciji klinaca, jer nije morao, i kad se pokupio on, pokupila se i odredjena grupa igraca. Ne svi, ali dobar deo, i tu se stvorila rupa. On dovodi takve igrace koji ga posle prate dalje ili odu na trecu stranu i ne osecaju povezanost sa FKV. Ako ode sad, opet ce doci do nekog straobalnog remonta, jer ce polovina igraca otici sa njim, sto nas opet vraca na onu pricu da je Nenad Lalatovic samo i iskljucivo sef marketinga Nenada Lalatovica, a ne FKV. I to je okej, samo ga ne treba ovde kanonizovati, pogotovo ne praviti od njega ambasadora kluba.

On tim stvara za sebe i svoj CV, a ne za to da Vojvodina makar glavu promoli iz ovog mulja. Kukalo se kako su nam 2-3 igraca falila da se izbaci Standard. Majstore, nisi juce dosao. Mogao si afirmisati 2-3 igraca koja smo mogli uvaljati na leto i pojacati se. Najlakse je kukati kako klub nema para za pojacanja, kad si ti doveo xy igraca u poznim godinama, od kojih klub ni dinar ne moze zaraditi.

Ja sam se iskreno nasmejao kada je na jednoj od kzn izjavio da je vratio brend Vojvodini, jer stvarno nisam znao sta je mislio pod tim, koliko god se iskreno svojski trudio da skontam. Ako je mislio na to da nas je vratio na trece mesto i ponovo doveo u situaciju da lemamo samo partizan, onda smo stvarno spali na neke grane na kojima dugo nismo visili. Niko normalan ne moze reci da je on jedini i direktan krivac za unistavanje identiteta FKV, ali negirati da je on jos jedan ekser u kovcegu istog je podjednaka budalastina.

O onim baljezgarijama kako je postigao teski uspeh sa iSKlJuciVo SrPSkiM iGRaCiMa, da i ne govorim. To je elementarno nepoznavanje istorije FKV, njene biti i nasledja. Vojvodina nikad nije bila klub koji mora da srbuje da bi popeglala mrlje u svojoj istoriji, jer FKV takvih mrlja nema, kao sto oni njegovi peglaju vec decenijama. Po meni je to gora stvar od toga sta baljezga za SNS. Time je on isto :shit: kao becari koji su mec sa Vosom nazivali juzni derbi ili kako vec. Vojvodina zauvek mora ostati iznad tih kompleksaskih prica poturica, a ne odgovarati na iste tako sto cemo se lizati sa drugom stranom spektra istog djubreta.
Deep Purple wrote:Prijatelju, da smo pobedili zvezdu pre 3 nedelje ovde jedna loša reč o Lalatoviću ne bi bila napisana.
Nismo cak morali ni da je pobedimo. Sve sto su trebali da urade je da oznoje dres koji nose. Generacije od 2005. do neke 2014. su krv na terenu ostavile da se konacno u novinama umre ona floskula o ''ostavljanju bodova na bescanskom mostu''. Poslednjih 5-6 godina i ekipa su sramota i za igrace poput Envera i Kacara, a kamoli za osnivace i sampione.

Ne tako davno, protiv drugog blizanca, Lalatovic je pored aut linije izgledao na ivici sloga. Gde to nestane bas eto slucajno u utakmicama s njima? Gde je ta srcanost na ivici crvenog kartona? Je l' to po tvom misljenju brend FKV? Pitam, posto po misljenju mnogih sa strane jeste, a kad ljudi to pocnu potencirati na jednom jedinom mestu gde se moze naleteti na modikum necega sto je Vojvodina nekad bila, onda smo bas debelo zglajzali.

Tretirati Lalatovica kao uzrok, a ne kao posledicu, je pogresno. Za tango je potrebno dvoje, to je cinjenica, ali praviti se da Lalatovic nije plesac par ekselans je stvar teske zablude. No, dobro, kad/ako za zivota vidimo boljitak, pokazace se da li je kroz taj mulj Lalatovic ''plesao'' iz nuzde ili iz ljubavi. Svako dobro... :lala:
Maki

Post by Maki »

Gosn Voša, znam da nije red da se priča posle pametnijeg i kulturnijeg, ali moram da Ti se zadivim naglas. Bravo!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

gospodinFKV wrote:Daleko od toga da je Lalatovic kriv za pumpadziju, niti je Lalatovic direktno kriv za raspad, ali Lalatovic nije ni u prvom mandatu radio na afirmaciji klinaca,
Пре свега хвала на нормалној комуникацији и размени мишљења. Тако и доликује овом форуму.

Могу да се сложим да не форсира нешто много клинце, барем не код нас овде. Има их пар, сада због правила их има и мало више. Да ли је то до квалитета клинаца или његове стратегије то већ нзм.
Познат је по томе да доводи играче за које процени да може да му помогну у игри или чему већ. Клуб кад доводи тренера треба ваљда да представи визију каква игра треба да буде и шта да се очекује од тренера. Ако клуб очекује да се развијају деца из нашег погона онда се доводи тренер који то може и хоће да уради. А ту је проблем што свака управа нема визију клуба него себе у клубу и своју корист. Тако да је залудно трошити речи, већ смо одавно апсолвирали у чему лежи проблем и шта је узрок и шта последица.

Код Лалатовића ми се свиђа што барем има неку визију, за разлику од гомиле тренера који су прохујали кроз наш клуб а и кроз друге клубове. То су безлични ликови, нема посебног стила игре. Ликови којима је посао да одраде 90+ минута на терену, узму своје месечно следовање и тако у круг. Колико могу да закључим, два тренера која су знала нешто и имала своју тактику су на крају завршила код црних. Један од њих одвео тројицу или четворицу са собом? Сад се нмг сетити. Они од којих се највише очекивало, а при том мислим на Ђумија, завршили су исто тако. Његов разлог одласка тамо могу да разумем. Оно што нмг да разумем је да ниједном се није сетио да спомене Вошу. А имао је милион прилика. Лалатовић исто тако, можда и више, воли звезду и то увек истиче. То му не замерам јер је њему тај клуб подарио живот и био му друга мајка. То што они за које ми мислимо да воле овај клуб га се ни не сете је сасвим други проблем.
Исто тако му је велики плус атмосфера коју ствара у средини где ради. За њега играчи и саиграчи имају само речи хвале. То није измишљотина моја, таква је ситуација.
Поготово велики плус кад је отерао колокрадицу са Вујадина јер је овај нешто покушао да му се меша у посао и састављање играча. Тада је Лалатовић имао и дебелу залеђину од таста.

Минус му је наравно терање политике и изјаве које немају никаквог смисла ван ријалити програма.
gospodinFKV wrote: i kad se pokupio on, pokupila se i odredjena grupa igraca
Ако мислиш на клинце који су отишли, то је кривица клуба која их није везала уговорима. Тада су сви отишли па хвала Богу и они да им се не би тадашња управа унередила по каријерама. И кад се погледа он је Тедића и Мићина довео у Чуку, вероватно би њима дао да играју у Воши да није дошло до распада.
gospodinFKV wrote:pogotovo ne praviti od njega ambasadora kluba.
Нажалост такав какав је, тренутно је наш највећи амбасадор. То је опирна тематика о маркетингу клуба о којој је опширно писано раније и један члан форума је то добро изанализирао, ако се не варам Iсе му је име.
gospodinFKV wrote:ali negirati da je on jos jedan ekser u kovcegu istog je podjednaka budalastina.
Овде се не могу сложити. Када се све одузме и сабере, није донео ништа лоше клубу. Могло би се рећи да је донео доброг, тај освојени куп макар.

Ето то је моје виђење ситуације. Опростите на дужем посту. :lala:
slanobarac

Post by slanobarac »

Kao što rekoh, neko ga voli a neko ne. Neka tako i ostane. Nema se tu ništa novoga dodati. Do sledećeg ispada. :cheers:
slanobarac

Post by slanobarac »

Mondo:
Trener Vojvodine je istakao da očekuje da Saničanin produži ugovor ukoliko ne bude prodat tokom zimskog prelaznog roka ili ga neće koristiti u prolećnom delu prvenstva.
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Nenad Lalatović: S Čabulom i još jednim strancem napadamo Evropu

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... opu/377212" onclick="window.open(this.href);return false;
Turija

Post by Turija »

Pera Centar wrote:Nenad Lalatović: S Čabulom i još jednim strancem napadamo Evropu

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... opu/377212" onclick="window.open(this.href);return false;
Najzad da mogu da se slozim, za receno u intervujuu, i podrzim Lalatovica u misljenju.
Neka bude tako i na delu.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Post Reply