Super Liga - sezona 2025/26

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Super Liga - sezona 2024/25

Post by Turija »

Иначе, у једној од седељки, речено је и следеће: "Када нисмо знали шта са лоптом, ми би је дали Такачу."

Упамтио сам ту реченицу као данас да сам је чуо. Такач је био наш Лео Меси.
Da ovoj isecak iz posta @Minja, jos malo prosirim na post Takacev igracki period u Vosi.
To bi bilo otprilike ovako:

1988/89 kad ne znamo sta cemo sa loptom, mi bi je dali Sesticu.

2024/25 kad ne znamo sta cemo sa loptom, mi bi je dali Seriju.

PS
1974/75 smo imali vise igraca kojim bi dali tu loptu, kad ne znamo sta sa njom, pa ne mogu da izdvojim samo jednog.

Da, i imali smo Tozu na trenerskoj klupi.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Duplof

Post by Duplof »

Hvala svima na ovim zlata vrednim informacijama! :thankyou:

Bilo bi lepo kad bismo došli do gospodina Takača i da nam on, iz prve ruke, ispriča sve te detalje.
Pisao sam o tome ranije, sami moramo biti inicijatori razgovora sa veteranima i bivšim igračima, pošto se mediji nikad neće sami setiti našeg kluba i bivših igrača.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

1892 wrote: Thu Jan 16, 2025 3:11 pm Budalaština. Prođeš u Konferenciji dalje i prodaš dva najbitnija igrača. Jebeš takve klubove.
Ne bih se složio sa ovim. Probaću da navedem nekoliko razloga zašto mislim tako.

1. Što se vrednosti na tržištu tiče, ne postoji bolji momenat za tako nešto. Izašli su iz grupe lige konferencije, samim tim igrači im imaju verovatno ubedljivo najveću vrednost ikada.
2. I njima je jasno da su im šanse za prolaz protiv Jagielonije približno jednake nuli. Sa i bez dva pomenuta igrača. Držati ih do leta, zbog dve utakmice, samo bi izgubili vrednost.
3. Činjenica da loše stoje u ligi, kombinovano sa drugom činjenicom, da Srbija ima jednog manje učesnika u Evropi, govori da mogu jako lako da ostanu bez evropskih takmičenja naredne godine.
4. Čak i da se kvalifikuju, ovo je pravi trenutak da se kristališe ekipa za Evropu dogodine. Poslednji trenutak. Da su Đakovac i Ćirković ostali, prodaja bi usledila na leto.
5. Imaju spremne zamene. Đakovca može da menja Banjac, Vulić, Milosavljević pa i Stanić. Imaju veoma jaku sredinu terena i mogu dodatno da je uigravaju za naredno leto. Šteta za Gordića što je otišao. Za Ćirkovića zamena prirodna je Pantović, pa ni tu ne vidim problem.

Na oko to sve možda deluje neozbiljno, malo kad se zagrebe, ove prodaje deluju veoma proračunato.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
1892

Post by 1892 »

Rabba wrote: Fri Jan 17, 2025 12:41 pm
1892 wrote: Thu Jan 16, 2025 3:11 pm Budalaština. Prođeš u Konferenciji dalje i prodaš dva najbitnija igrača. Jebeš takve klubove.
Ne bih se složio sa ovim. Probaću da navedem nekoliko razloga zašto mislim tako.

1. Što se vrednosti na tržištu tiče, ne postoji bolji momenat za tako nešto. Izašli su iz grupe lige konferencije, samim tim igrači im imaju verovatno ubedljivo najveću vrednost ikada.
2. I njima je jasno da su im šanse za prolaz protiv Jagielonije približno jednake nuli. Sa i bez dva pomenuta igrača. Držati ih do leta, zbog dve utakmice, samo bi izgubili vrednost.
3. Činjenica da loše stoje u ligi, kombinovano sa drugom činjenicom, da Srbija ima jednog manje učesnika u Evropi, govori da mogu jako lako da ostanu bez evropskih takmičenja naredne godine.
4. Čak i da se kvalifikuju, ovo je pravi trenutak da se kristališe ekipa za Evropu dogodine. Poslednji trenutak. Da su Đakovac i Ćirković ostali, prodaja bi usledila na leto.
5. Imaju spremne zamene. Đakovca može da menja Banjac, Vulić, Milosavljević pa i Stanić. Imaju veoma jaku sredinu terena i mogu dodatno da je uigravaju za naredno leto. Šteta za Gordića što je otišao. Za Ćirkovića zamena prirodna je Pantović, pa ni tu ne vidim problem.

Na oko to sve možda deluje neozbiljno, malo kad se zagrebe, ove prodaje deluju veoma proračunato.
I ja smatram da je prodaja dobro proračunata i finansijski odlična. Samo ukazujem na to koliko klubovi poput TSCa Čuke nemaju nikakve ambicije niti odgovornosti. Što nam još više srozava ionako nekvalitetnu ligu. Čak i kad spustimo to na 12 klubova, sa ovakvim ponašanjem ništa se neće promeniti u kvalitetu i neizvesnosti iste.
Come on you Reds!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

1892 wrote: Fri Jan 17, 2025 1:37 pm I ja smatram da je prodaja dobro proračunata i finansijski odlična. Samo ukazujem na to koliko klubovi poput TSCa Čuke nemaju nikakve ambicije niti odgovornosti. Što nam još više srozava ionako nekvalitetnu ligu. Čak i kad spustimo to na 12 klubova, sa ovakvim ponašanjem ništa se neće promeniti u kvalitetu i neizvesnosti iste.
Ni ovde se ne bih složio sa tobom u potpunosti. Naša liga nije nekvalitetna i nezanimljiva zbog toga što TSC i Čukarički prodaju igrače. Oni od toga žive. Liga nam je nekvalitetna jer nam je fudbalski savez korumpiran do panja, u službi dva kluba. Ulivene su stotine miliona evra u dvoglavo čudovište i time je dodatno unakaženo igralište koje je već samo po sebi bilo bolesno, zatrovano i debelo je naginjalo ka blizancima. Kad/ako ikada svi klubovi budu isti pred zakonom, tada ćemo videti neizvesnu ligu. Ligu u kojoj postoji mogućnost da uložiš novac i ubereš neke rezultate. Ovako, dobro da i ovo sitno finansijera postoji, mada i oni su tu većinom da opravdaju uspehe uništitelja srpskog sporta.
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

@Rabba
Kao da ti imaš prijatelje u BT, a ne ja :D
Šalu na stranu, da to je to manje više.

@1892
Ne da imaju ambicije i odgovornosti, nego mogu biti primer istih, u okolnostima u kojima živimo.

Mislim da sam spominjao ranije da TSC ima petogodišnji plan. Jedino što ih je baš iznenadilo je odlazak Lazetića. Čovek je dobio ponudu, nikome nije rekao, razmišljao dva-tri dana i spakovao kofere. To je jedini razlog loše pozicije u domaćem prvenstvu.

A što se tiče njihove odgovornosti, još malo, pa ćemo gledati klince iz njihove akademije. A tada me zanima kako će se odupreti čerupanju. Mada, ako bude trebalo pozvaće Viktor Aleksandra i reći mu da iskulira i tjt.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Rabba wrote: Fri Jan 17, 2025 12:41 pm

Ovo jednostavno nije tačno. Biće ovo 50:50 duel.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Deep, u idealnom svetu, moglo bi se pričati o 50:50. Realnost je da nam je liga izuzetno slaba. Mislim da je često precenjujemo, otud i šamari poput Mornara, Maribora, Gzire... Realnost je da je TSC na čisti pojedinačni kvalitetu ofanzivi dobio Nou. Da imaju barem nekog boljeg trenera, ali mislim da ovaj Damjanović neće dočekati sledeću sezonu. Takođe, odbrana im je katastrofa. Šteta. Lično ću navijati za TSC u Evropi, kao što sam navijao za Čukarički, Kragujevac, Niš...
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Треба узети у обзир и то да је ТСЦ платио Ћирковића 1.2 милиона а продаје га за 2 милиона. Доста мала зарада на млађем играчу који им је и доста битан шраф. Мало боље делује ако се дода да су куповина и продаја извршена у 6 месеци.

Ово је и прилика да се види како цена на Трансфермаркту (3.5 милиона) не значи да ће се те паре и добити (2 милиона).
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Rabba wrote: Fri Jan 17, 2025 1:46 pm Ovako, dobro da i ovo sitno finansijera postoji, mada i oni su tu većinom da opravdaju uspehe uništitelja srpskog sporta operu novac stecen ko zna kako.
Ispravio sam ti, mada je tacno i da svi ostali klubovi u Srbiji - ne samo superliga vec sve do betona - postolje iskljucivo kao kulisa u losoj pozorisnoj predstavi i usluzni servis dvoglavog zla sa dve strane Topciderskog Brda.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Rabba wrote: Fri Jan 17, 2025 4:20 pm Deep, u idealnom svetu, moglo bi se pričati o 50:50. Realnost je da nam je liga izuzetno slaba. Mislim da je često precenjujemo, otud i šamari poput Mornara, Maribora, Gzire... Realnost je da je TSC na čisti pojedinačni kvalitetu ofanzivi dobio Nou. Da imaju barem nekog boljeg trenera, ali mislim da ovaj Damjanović neće dočekati sledeću sezonu. Takođe, odbrana im je katastrofa. Šteta. Lično ću navijati za TSC u Evropi, kao što sam navijao za Čukarički, Kragujevac, Niš...
Realnost je takva da i Poljska liga kao država od 35-36 miliona stanovnika nije kvalitetnija od naše ako se posmatra individualni kvalitet igrača. Infrastruktura i ostalo je neka druga tema.

Ja Tsc-u dajem dobre šanse.

A naša liga individualno nije nimalo naivna, beleži se u ozbiljan napredak u kvalitetu iz godine u godinu hteo to neko da prizna ili ne. Problem je intergalaktički šampion.

Ne možeš da staviš Maribor u kolonu sa Gzirom i Mornarom.
Ne zato jer smo mi ispali od njih ali je Maribor ipak dosta ozbiljniji klub.
Mi jesmo ispali ali ko god je realno gledao jasno mu je i pored silnih naših problema da smo mi generalno duplo kvalitetnija ekipa.

Radnički bi i to je činjenica u 9/10 dvomeča dobio Mornar ali desi se i to.

Pa od našeg jučerašnjeg rivala za kojeg smo mi svemirski brod uz svo poštovanje Osijek je ispao.

Fudbal je takva igra.

Problem naš je taj što mi ne možemo da budemo šampioni pa da se kao razni plasiramo makar u LK kada ispadnemo iz LŠ pa LE, naše smo šanse propustili u zadnje dve sezone kroz prvenstvo kada se moglo do garantovanih mesta.

A i hteo ili ne da to prihvatiš u svetu fudbala je sve manje zalutalih. Svuda se napreduje i sve je manje amaterskih fudbalskih sredina ali opet narod bude iznenađen kada neka ekipa iz atipične fudbalske sredine dobije ekipu iz nazovi fudbalske sredine.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Problem je sto niko ne postaje igrac kroz namestena takmicenja. U Srbiji postoji prirodni fudbalski talenat koji se, ako igrac ima dobre radne navike, da nadograditi i izbrusiti ali nema ko da tu nadogradju odradi (a ako i ima ko da radi, taj nema vremena jer talentovani igraci bivaju ekspresno prodati napolje). Gro igraca izuzimajuci blizance i pokoji izuzetak tipa Sery po drugim klubovima cine klinci koji se jos nisu poceli pristojno ni brijati koje treba pokusati sto pre uvaljati napolje i prekaljeni povratnici koji su se vratili da spasavaju karijere jer su zbog manjka radnih navika i drugih kvaliteta napolju zaglibili. I cak i u takvom okruzenju zvezda poskida kajmak kupujuci sve sto valja ostavljajuci drugim klubovima samo mrvice. Dodaj na sve to menadzerske mutljave i igrace koji "moraju da igraju" bez obzira na (ne)ucinjeno na terenu i slika postaje jos tuznija. Posto se sampion unapred zna (a zna se manje-vise i ko ce u Evropu i ko ce da ispadne) igraju se utakmice bez puno takmicarskog motiva, niskog fizickog intenziteta (procitajte ponovo Kacareve reci po dolasku u Hertu, koliko mu je bilo tesko da se adaptira na brzinu i intenzitet fudbala napolju) plus klubove uglavnom, cast izuzetcima, vode polupismeni treneri koji skoro listom svi preferiraju dekadentan i zastareo fudbal pa nasi klubovi ne mogu da pariraju ni fizicki ni takticki kad izadju u Evropu klubovima koji na papiru nisu jaci od njih. Jbg.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Deep Purple wrote: Fri Jan 17, 2025 6:27 pm A i hteo ili ne da to prihvatiš u svetu fudbala je sve manje zalutalih. Svuda se napreduje i sve je manje amaterskih fudbalskih sredina ali opet narod bude iznenađen kada neka ekipa iz atipične fudbalske sredine dobije ekipu iz nazovi fudbalske sredine.
Dobro, greška je bila Maribor staviti u tu grupu, ali nisam ti ja ciljna grupa za prihvatanje/neprihvatanje. Ja upravo i tvrdim da smo mi nisko na lestvici. Gomila Evrope nas je prešišala. Farska Ostrva, Island, Kipar, Kazahstan, svi imaju značajnije rezultate, jedino mi idemo u rikverc. I reprezentativno a pogotovo klupski. Da nije veštački ugurano 300-400 miliona Evra u dva zla, ta Gzira bi bila veličina za naše klubove. Bez tih uguranih para, naš nivo bi i bio ta crnogorska liga...
Turija

Post by Turija »

Tacno, @Minja!
Klubovi koji se ne bore za trece mesto, nemaju nikakav motiv, osim da ne ispadnu iz lige. I oni se rekreiraju.

Da, takozvana ,,velika cetvorka" je mogla biti, potpuno, drugacije rasporedjena po gradovima, dok su Vojvodina i pojedini klubovi imali ocit lokalni identitet ( npr. Sarajevo, Vardar, Rijeka...)

Uz sve to, dosao je i novi tip kladjenja: singl, karton, iskljucenje, minut...svasta, dok je nekad trebalo pogoditi 12-13 parova velike prognoze ili male 10 (mozda i 9, sad se vec ne secam tacno?).
I sad, tako klubovi gledaju kako finansijski da prezive bez gledalaca na neka iznenadjenja.
I naravno, postavlja se pitanje zasto igraju profesionalni fudbal, gde je budzet 2 kluba 10ostruko veci od njihovih?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

Da se netakmicenje pretvori u takmicenje a to nece skoro.
Da ne citiram čitav post @Minja, ovo je deo koji je jako nezamisliv meni. Ljudi ovde(i ne samo ovde) ne žele takmičenje, žele samo da pobeđuju. To je i Jokić rekao jednom pa su ga napali.

Prošle nedelje se Uroš Medić, dečko iz Budisave, borio na UFC događaju. Nažalost, izgubio je jako brzo, jednostavno protivnik je bio bolji, spremniji i zasluženo pobedio. Komentari su bili skandalozni. Kako mi kao narod treba da izađemo iz ufc na 10 godina dok ne počnemo da pobeđujemo itd. Svi su zanemarili čitav njegov rad i trud, to što je iz Budisave preko Aljaske došao u poziciju u kojoj je, njegove prethodne fantastične pobede, samo zato što je na poslednjem meču izgubio.

Ljudi svoje lične frustracije ispoljavaju kroz navijanje, i zato im je smak sveta kad neko izgubi, i zato navijaju za zvezdu, partizan, Đokovića, Jokića itd.
Post Reply