16. kolo: Jagodina-Vojvodina 1:2

Start prolecnog dela sezone ce obeleziti?

Poll ended at Wed Mar 09, 2011 8:17 pm

Pobeda Vojvodine
42
78%
Podela bodova
10
19%
Pobeda Jagodine
2
4%

Total votes: 54

Turija

Post by Turija »

tulip wrote:Sve pohvale za pobedu na startu prolećnog dela. Ipak su najvažnija ta tri boda koja donose neophodan mir i samopouzdanje u nastavku sezone. Drago mi je što je pobeda izvojevana protiv "besnog" protivnika. Kada bi jagodinci tako krvnički nasrtali na partizane i zvezdaše, mogli bi se nadati bodovima i podizanju ugleda svoga kluba.
Nažalost, nisam gledao utakmicu (nisam mogao juče ni pred TV, ni za računar u tih 90+ minuta), ali čitajući komentare, otprilike, jasno mi je kako je sve izgledalo u Jagodini (pogotovo posle opširnije analize Ajsa), tako da se slažem sa tulipom da su nama, ipak, najvažnija 3 boda, a protivnici nek se jede :wink: .

PS
Ne znam samo zbog čega se sumnja u dosuđeni prenal za nas, kad se vidi (iz aviona) potpuno jasna namera da se Abu ,,raznese" (u opasnom prodoru, po gol domaćih, a korakom je već uhvatio u 16m).
Naš primljeni gol je posledica pada koncentracije u prekidima, gotovo cele odbrane ( i tu je ice potpuno u pravu da se na tome mora ozbiljno poraditi), mada svaka čast za Jagodince, jer su nas nadmudrili na ,,foru" (mislim da to i najviše ,,peče" Pavlovića i Ilića), dok Brka nije stigao, ni realno mogao, ,,isčupati" kiks svoje odbrane.
Imamo samo 1 poraz, a toliko bodovnog zaostatka za partizanima.Gotovo apsurdno, za svaku ozbiljniju evropsku ligu.
Međutim, znajući u kakvoj ligi mi igramo, ništa čudno (svima je najvažnije, tokom cele godine, samo pobediti Vojvodinu, kako napisa ice, i spasiti blizance od opasne konkurencije).Nisam siguran, čak, ni da bi Barsa ovde bila Prvak (jer treba, godinu dana, biti bez poraza i da ti niko ne ,,otkine" 2 boda, u utakmici u kojoj ti je ,,loš dan".
Idemo dalje u podizanje kvaliteta individualne i timske igre - pre svega, zbog nas samih i našeg učešća u evropskom takmičenju (valjda će, dotle, stići i reflektori?).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote: Nažalost, nisam gledao utakmicu (nisam mogao juče ni pred TV, ni za računar u tih 90+ minuta),
Link koji sam ostavio u ovom topiku je snimak celog meca :wink:
Image
novosadjanin

Post by novosadjanin »

DUB wrote:Snimak iz drugog ugla:http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=497047

Ovde se mnogo bolje vidi neverovatna indolentnost Pavlovića i Ilića kod primljenog gola. Ja mogu da shvatim da je protivnik bolji, da te driblingom baci u nesvest ili pošalje po burek ali pustiti igrača da ti na tvoje oči ovako ušeta u 16 i iz ničega stvori gol šansu je najblaže rečeno čist amaterizam. Ovako nešto je nedopustivo i nadam se da će Kiza poraditi na tome da se ovo u buduće ne dešava. A nije prvi put, podsetiću samo na slučaj Lazetić sa poslednje utakmice u rupi (ne ulazeći u priču o (ne)nameri).

Ne bih se slozio da je Ilic kriv. Pogledajte kako igra odbranu jedan ofanzivni igrac od 0:50 do 1:07. Posle toga, on cuva izvodjaca auta, kada vidi opasnost pokusava da pomogne Pavlovicu. Ilicu se tu nista ne moze prigovoriti. Deo krivice snosi Pavlovic koji se sporo pridize.
Takodje neki su napisali da je Stevanovic slabo reagovao u toj situaciji, ni sa tim se ne bih slozio. Zustavite snimak na 1:07. Trajkovic cuva igraca koji ce postici gol, ne ocekuje brzo izvodjenje i seta prema penalu. Stevanovic vidi sta se desava, ostavlja svog igraca i pokusava da preuzme igraca, ali ne stize. Drugi deo krivice snosi Trajkovic.
Treba napomenuti i da su Jagodinci izuzetno precizno izveli akciju (sva tri odigravanja).
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
mihailov

Post by mihailov »

Ne bih da se ponavljam, u sustini najvise se slazem sa analizom Ice-a. Imajuci u vidu da smo cele ove sedmice trenirali po snegu na vestackoj travi, rezultat i igra su i vise nego korektni. Imali smo i puno pehova na pripremama, odigrali smo manje meceva nego vecina superligasa.
Iskreno, ocekivao sam pobedu, najvise verujuci u Milinkovicevu taktiku igre na rezultat. Cak stavise, posle gola Merebasvilija bio sam ubedjen da ce to biti i konacan ishod utakmice.
Meni se takav pristup prilicno dopada. U gostima igramo cvrsto, ne previse lepo za oko, ali najcesce donosimo 3 boda u Novi Sad. Atrakciju, lepe poteze i dopadljivu igru ostavljamo za domacu publiku. Tako je nekako i Rajevac vodio ekipu, a tad smo belezili najvece uspehe!
Bodovna zaliha nam je odlicna i treba iskoristiti prilicno lak raspored koji imamo kod kuce i pokusati sto manje kiksirati na strani. Do partizana cekamo BSK, Cukaricki i Slobodu i sve sem 9 bodova iz ova tri meca bio bi neuspeh. Gostujemo u Ivanjici i Kragujevcu, tvrdim ekipama koje ipak nisu u rangu Jagodine.
Ono sto nam moze predstavljati veliki problem jeste umor i cinjenica da nemamo toliko jaku klupu koja bi mogla da pokrije tempo sreda-subota. Trenutno raspolazemo sa 2 stopera(dok se ne vrati Karan), a kartone dobijamo svakom prilikom. No, sta je tu je, igrace Medojevic defanzivu, kao i uvek zrtvovani Tumbasevic.

Valjalo bi osveziti ekipu u sredu i spremno docekati 2, moglo bi se reci, najvaznija meca pre partizana!
Napred Voso!
Passion

Post by Passion »

Image

Оволико штампарских грешака дуго нисам видео,а текст нећу ни коментарисати.Изгледа да смо ми Војоводна, бар тако пише.

А врхунац је реченица:''Тренер јагодине Миљојко Гошић сматра да је јагдоина зналачки казнила грешке његовог тима''. Шта рећи,а не заплакати....
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Minja
Administrator

Post by Minja »

Ko radi, taj i gresi.

Ocigledno da je tekst otisao u stampu bez provere.
Greske se dogadjaju.
Stexman

Post by Stexman »

Ja isto nisam gledao utakmicu, ali citajuci komentare i izvestaje po netu, stekao sam utisak da smo debelo pokrali Jagodince!?
Ovde sad vidim da je trener Jagodine rekao da je realan rezultat nereseno, a neko je napisao da je odnos u sutevima na gol bio 12-2 za nas! WTF!?
Shvatam ja lose vreme, ali mi stvarno ne smemo da dozvolimo da se ovako lose igra. A pogotovo da se ovako lose pise. Takve rivale moramo da deremo bez respekta, po bilo kakvom vremenu.
Ako mislimo da nesto napravimo mora se ozbiljnije pristupati igri!
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

To sto ima stamparskih gresaka i nije toliko tragicno, mnogo je tragicnije to sto je trener domaceg tima izjavio: "Izgubili smo utakmicu na neiskusan nacin". Neiskusna moze biti samo osoba gospodine Gosicu, a ne nacin.
AntonioKasano

Post by AntonioKasano »

Stexman wrote:Ja isto nisam gledao utakmicu, ali citajuci komentare i izvestaje po netu, stekao sam utisak da smo debelo pokrali Jagodince!?
Ovde sad vidim da je trener Jagodine rekao da je realan rezultat nereseno, a neko je napisao da je odnos u sutevima na gol bio 12-2 za nas! WTF!?
Shvatam ja lose vreme, ali mi stvarno ne smemo da dozvolimo da se ovako lose igra. A pogotovo da se ovako lose pise. Takve rivale moramo da deremo bez respekta, po bilo kakvom vremenu.
Ako mislimo da nesto napravimo mora se ozbiljnije pristupati igri!
Ко није гледао утакмицу, прочита извештаје и чује изјаву њиховог тренера може да дође до закључка да смо се провукли, али реално није било тако. Имали су притисак неких петнаестак минута у другом полувремену и то без неке праве шансе све на корнере, и то је све.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Mi smo juce odigrali sve, samo ne losu utakmicu! Usudio bih se cak da kazem da smo odigrali jedno od boljih gostovanja dosta vremena! E sad, druga stvar sto su svi ovi curani nalozili protiv nas i pokusavaju da nas omalovaze na sve nacine pa ovu pobedu predstavljaju kao plod slucajnosti i sudijske nepravde! Al ko ih .ebe, meni je zato jos sladja ova pobeda!

Nas tim je juce u gotovo celom toku utakmice imao jasnu viziju kako treba da se ponasa na terenu u odnosu na situaciju, i kad imamo loptu-napadamo, krajnje direktno, sa odredjenom idejom i koncepcijom, a isto tako i kada smo bez lopte, cesto smo pritiskali Jagodince jos na njihovoj polovini, posle cega smo i najvise dolazili do sansi! Ja moram biti iskren i priznati da sam bio pozitivno iznenadjen nacinom nase igre s obzirom na mnoge okolnosti koje u se desavale sto u nasem klubu, sto u zajednici prvoligasa, a i sto se tice vremena! Imam neki osecaj da cemo iz kola u kolo igrati sve bolje, usudio bih se da kazem onako po ukusu navijaca, bar sam ja takav utisak stekao, nakon jucerasnje utakmice!

Moram reci da sam sve veci i veci fan gospodina na nasoj klupi i zelim da mu odam sve pohvale za ono sto je uradio do sad, zaista svaka cast Kizo!!!
Turija

Post by Turija »

Evo, ja sam upravo sad odgledao celu utakmicu (na linku koji je postavio Voja) i zadovoljan sam viđenim.Vojo, hvala puno!
Po mome mišljenu, mi smo bili mnogo kvalitetnija ekipa, tokom celog meča. E sad, što su komentatori nametali utisak da je prvi penal sumnjiv, tj nepostojeći (a nije, uopšte) to je već druga priča - jer, za njih je sumnjiv i onaj drugi, nedosuđen, nad Abubakarom, iako je bio penal ,,kao kuća"( gde 2 igrača Jagodine, ne da su sapleli našeg igrača, nego ga je jedan od njih, u padu, i uhvatio rukom za nogu, zajedno sa loptom). To što je komentatorima sve sumnjivo u vezi Voše, pa su hteli i da nametnu priču o inicijativi domaćih, a ustvari posed lopte je bio 56% : 44% u našu korist, u prvom poluvremenu, dok je na kraju bilo nešto manje, tj 53:47.
Nismo imali slabog igrača u timu, i to me veoma raduje (čak i Lazetić nije bio loš, ali je jako komotan, kao i Mereba, što je nedopustivo za ozbiljnu ekipu).
Imali smo, samo na momente, nepotrebne greške pojedinaca, ali: ko radi, taj i greši.
Konačno, priveli smo utakmicu kraju ubedljivo i sigurno. Mogli smo (i morali) uvećati pobedu, bar za još 2 gola u mreži domaćina i time ne dati priliku za nedobronamerne komentare.
Odlični su bili Ilić, Medojević, Trajković, Pavlović, Tumbasović.Vrlo dobri Stevanović, Mojsov, Abu, Vuk, Brkić.Dobri Merebašvili, Lazetić, Bilbija i Katai za ono malo minuta u igri.Čestitam i treneru Milinkoviću na zavidnim rezultatima i unapređenju igre Vojvodine :!:
PS
Ipak, moram priznati da mi je danas bilo daleko lakše da odgledam ovu utakmicu, od vas koji ste je juče gledali uživo. Jer: znao sam konačan rezultat :lol:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Minja
Administrator

Post by Minja »

(vezano za komentatore)
Cinjenica je da Jagodina nije ozbiljno sutnula na nas gol. Sve ostalo je nebitno. Dobro su jos i prosli.

Image
Nekadasnji igrac Vojvodine, Nenad Nastic, pokazuje Brani Ilicu par baletskih pokreta.
Kamenica

Post by Kamenica »

Sad mirno docekujemo BSK na Karadjordju u sredu. Jedva cekam. Isao sam sav nikakav, smoren u Jagodinu. I nisam se pokajao. Uzeli smo tri boda. Ipak, glavno tek dolazi- bice tu svega i svacega do kraja prolecnog dela sampionata. Tesko mozemo do titule, ali barem drugo mesto kad bi uzeli...
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
mihailov

Post by mihailov »

http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... ntari_form

"Svim srcem smo zeleli pobedu i nismo realizovali apsolutnu dominaciju" ?!
Napred Voso!
Mare

Post by Mare »

Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, naravno da može i bolje. Međutim, moramo uzeti u obzir da je prvo kolo, da pripreme sigurno nisu bile baš onako kako je Gospodin Milinković želeo (čak mislim da su bile na donjoj granici pristojnosti za klub našeg renomea), da smo imali i malih problema sa igračkim kadrom (Vuličević...), težak teren i dozvolite ni protivnik nije baš buranija. Jagodinci su pogotovo nezgodni na svom bunjištu.
Igra iz prvih 15-tak minuta utakmice je model kako treba da igramo kako kući tako i na strani. Konstantan pritisak na poslednju liniju protivnika omogućio nam je par lepih pozicija za postizanje pogotka i samo taj gol je falio da sve bude idealno u tom periodu utakmice. Imamo igrače za tako nešto, kvalitetniji smo i te ekipe koje su slabije treba uhvatiti dok se još nisu praktično ni zagrejali, na frku, stisnuti od starta snažno, zbuniti ih i praktično rešavaš utakmicu tim jednim golom u prvih 15 minuta, jer poznato je da nam je odbrana (makar do sada) bila najbolja u ligi.
Mislim da je pogrešno sad gledati šta rade blizanci, koliko bodova im zaostajemo itd, znamo svi kakva nam je liga. Pravi put jeste samo da gledamo sebe, kao do sada, ćutimo i radimo, rezultati će kad tad doći. Bez pompeznih izjava u novinama, bez najava osvajanja ovoga ili onoga, korak po korak doći će i trofeji. Činjenica je da smo sve bliži i bliži i da polako počinje da ih hvata frka od nas, dišemo im za vrat, pritiskamo, jednom će prevagnuti i na našu stranu. Čestitke ekipi i treneru i samo tako neka nastave.
Locked