Da li treba nešto više reći? Nakon ove dve slike.
Protiv partizana smo celo prvo poluvreme igrali na širinu gde bi se Zukić izvlačio na bok da bi mi mogli da ih raširimo ali smo lošim kretanjem samo stvarali veće rupe u igri na sredini jer bi pogrešnim dodavanjem koji bi bio sprečen njima omogućili laku i direktnu tranziciju ka našem golu.
Ovo je situacija odmah posle primljenog gola. partizan odmah izlazi visoko i vrši pritisak, naši odbrambeni fudbaleri automatski zbog našeg loše postavljenog veznog reda moraju da igraju između sebe pa na beka. Što partizan vrlo lako kontroliše i samo u laganom ritmu pomeranjem zakrpi. Odbrana je ovde najmanje kriva jer oni imaju dve opcije, duga lopta iz očaja ili pokušaj na beka u širinu pa ako neko od igrača iz partizana ispadne pa da napravimo neki višak.
To se na kraju u ovoj akciji i dogodilo ali ovo nije rešenje ka kom treba da težimo jer nemamo kontrolu i uzdamo se u individualni kvalitet igrača i potencijalnoj greški protivničke odbrane.
Iznad imamo primer kako to Siti rešava sa diamantom protiv ekip le koje ih pritisne a u ovom slučaju je to bio Arsenal koji je jedna od najboljih presing ekipa na svetu.
Lopta posle dodavanja Crnomarkovića je ipak prošla i stvorili smo gol priliku ali lošom odlukom Bukinca je propala. Iz postavljene igre ovo nije rešenje kom treba da težimo a celu utakmicu smo ovako igrali. Izneo sam ovu situaciju kao jednu od retkih gde je to prošlo.

Bukinac je u ovoj situaciji ili trebao da seče dalje ka unutra pa da tu oštrim dodavanjem po zemlji nešto pokuša ili da odigra ako se ne caram na Uroša Nikolića po zemlji koji je loptu očekivao.
Odabrao je centaršut na Bolingija. Kvalitetan centaršut iz ovakvih situacija je jako teško odigrati, pogotovo ako se uzmu u obzir i teški uslovi usled natopljenog terena. Plus je igrač uz tebe. Relativno si blizu igraču kom želiš da centriraš, vučeš loptu dobrih dvadeset metara i pod pritiskom si odbrambenog igrača ali ruku na srce imaš dovoljno prostora. I na kraju loš centaršut na Bolingija koji je iza dvojice fudbalera partizana. I prvi štoper to lagano čisti. Ako se već gađao Bolingi lopta je trebala da ide u visinu kukova u prostor gde bi on natrčao na nju i pokušao iz tap-in-a da postigne gol. I u slučaju da je on ne zahvati Zukić (ako se ne varam) je utrčavao ka drugoj stativi .

Najlepša akcija na meču gde smo imali višak na partizanovoj polovini usled dobrog direktnog dodavanja kroz veznu liniju ekipe partizana. Koja je kasnila i loše pomerala.

Iz te akcije ulazimo u još jednu situaciju gde smo izabrali najgore rešenje i to radimo veoma često u poslednje dve sezone a izgleda da nastavljamo tako i u ovoj. Ovo nam je bila najlepša akcija na utakmici. Direktan pas je trebao da ide na Bolingija između dva štopera. Malbašić je doneo lošu odluku. Štoperi partizana po inerciji u tom trenutku nemaju fleksibilnost prilikom lateralne kretnje i Bolingi je u velikoj prednosti. Dobrim dodavanjem on izlazi 1 na 1 sa golmanom. partizanov štoper bliži Bolingiju se priprema da izađe i napravi ofsajd zamku dok drugi to ne čini. Otvara ti se mogućnost da odigraš Bolingiju u prostor iza leđa njemu bližeg štopera koji će ostati ukopan usled postavljanja ofsajd zamke. Druga opcija je direktan paz između linije dva štopera koji ako se izvede kvalitetno štoperi tu ne mogu ništa i zakasniće jer u 9/10 slučaja pokušavaju takvu loptu da preseku i kašnjenjem na tu loptu Bolingi bi imao 1 na 1 sa golmanom.

Na kraju je Malbašić odabrao da odigra pas ka Čumiću. Mi smo napravili lepu razliku u toj akciji da je i to dodavanje moglo da bude opasno ali je najgore rešenje od tri ponuđena.
Čumić je ušao u sredinu i bio izblokiran i lopta je otišla preko gola. Da nije bio izblokiran velike su šanse da bi i postigao gol jer ima kvalitetan udarac ali ovo nije rešenje kojem treba da težimo jer je postojala mnogo kvalitetnija i bolja opcija.
Na poslu sam pa sam sad imao mali pauzu pa sam hteo da prokomentarišem ove dve situacije. Ako sam nešto ponovio ili ako nije pregledno ja se izvinjavam.
Da smo postigli gol iz ove akcije mi bi verovatno i okrenuli meč u našu korist jer u tih 6-7 min smo ih bili lepo pritisnuli.