mihailov wrote:Mislim da treba probati Kesica!Inace(sa Red firm foruma),Kahriman ide u zvezdu za 150 hiljada!Takodje,njegov menadzer zbori da 2R forsiraju Brku
Ma to je sa ovog foruma Piše tamo lepo iznad da je to tekst iz Kurira koji je okačio na ovaj forum 021
Nije toliko bitno, ali čisto da se ne ogrešimo o rad forumaša
Sad sam vido tekst.Problem je sto sam taj tekst prvo video na Red Firm forumu ne procitavsi ga ovde!Postujuci autorska prava napisao sam odakle mi informacija
Srbenda wrote:Mi smo svi ovde tolko navijali da Kiza igra krilo,ali izgleda da on nije u mogucnosti da igra na toj poziciji!To se videlo juce a videlo se i protiv Bezanije kada presao da igra napred jednostavno nije znao sta da radi i gde da trci.Dok je Kiza nama bek nema zime za nas
Utisak je tačan, međutim, po mome mišljenju, ima jedno ALI.U Čačku smo igrali sa dupliranim levim bekom.Kiza je od starta morao da pomaže Šarcu (kasnije je to radio Despot), tako da smo igrali sa zatvorenom varijantom bočnog (zakon spojenih sudova, ako tečnost curi na jednom kraju, spušta se i nivo drugog kraja).
Na suprotnoj strani, Buač nije morao da pomaže Milencetu (Stošiću), kao što je morao Miroslavu Milutinoviću protiv Bežanije i odmah se to osetilo na Bukijevoj ofanzivi.
Srbenda, nemoj zaboraviti da smo posle Kizinog prodora i centaršuta na glavu Kačara, načeli Bežaniju.Kad bi se Kizi dala sloboda, kao Tadiću na tom mestu, vrlo brzo bi promenili mišljenje o njegovim mogućnostima.Međutim, kad on igra tu poziciju, dobro ga zadužujemo sa defanzivnim zadacima.Fakat je i da je u karijeri igrao više vremena na levom beku, pa je potrebno par utakmica za adaptaciju na levom krilu.Nije baš isto krenuti u napad iz punog trka i iz mesta.A, potreban mu je i levi bek da se pravovremeno ubaci po tom boku.Treba malo i uigranosti sa špicem i polušpicem, da bi sve leglo kako očekujemo.
Šteta je što Kizito ne može igrati protiv čuke, ali nadam se da će se oporaviti Stojčev.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
021 wrote:da li je neko čuo šta je Despot rekao u mikrofon?
P.S. Turija, nemoj se jediti. To je ipak samo Kovinjalo. Bar je znao imena naših igrača, za razliku od nekih drugih komentatora.
ej,sto puta sam premotavao to sto je Despot rekao i nikako da provalim.Znam da je 100% rekao "ne nisam ja..." e sad dal je u nastavku rekao "Kiza ce" ili "klizac" ili nesto trece,zaista pojma nemam.
Gledao sam statistiku, na blic, i koliko sam pohvatao imali su više udaraca na gol i posed lopte. Većina golova je pala iz greške što golmana što zbog terena. Kako nama tako i njima.
max wrote:Pocecu od sudije,bez ikakvog razloga i prava napada se sudija koji ako se mora reci kome je vise odgovarao onda je to bilo nama.Da je sudija imao nesto protiv nas utakmicu bi zavrsili sa 9 ako ne i sa 8 igraca.Igrali smo dosta grubo i skoro svaki put na ivici zutog kartona,nekad smo ga i dobili a u par navrata sudija nam je progledao kroz prste.
Brkic,nema potrebe da se napada ali ni da se brani.Prvi gol je njegov i to je jasno dok drugi nije mogao da odbrani,moje misljenje.Izlece ponekad bez potrebe ali stoji i da je slaba komunikacija izmedju njega i odbrane..
Kacara je izgleda umor sustigao ali recicu da je milina gledati kako on sa lakocom igra fudbal.
Despot dao mozda najvazniji gol i bitno je da se sam izborio i iz prve u nepovoljnom polozaju poslao loptu u mrezu.Jako sam srecan zbog njega!
Sarac nije bio los ali to ne znaci da je odigrao dobro.Sutao je lopte gde je stigao,u kukuruze sto bi rekli.Brkic i on su poklonili mozda i 20-tak lopti protivniku.
Drakulic,vidi se koliko covek ima iskustva,zna da stane na loptu,da se zagradi a ima i snage za to,doda,znacice nam i on dosta do kraja prvenstva.
Buacu svaka cast!Odigrao fantasticno samo neka nastavi tako!
Max, sa svim se slažem, osim onog prvog.
Zar je moguće da su sudije u zadnjih 15 godina uspele da ,,izdresiraju,, navijače Vojvodine da moraju biti na svakoj utakmici za nešto oštećeni Ako nisu svirali i najsumnjiviji faul u korist protivnika odmah se smatra da su nam bili, bar, naklonjeni.Ne sme biti ni slučajna ijedna greška u našu korist.U protivničku već sme,. Takav se ovde stvara ambijent.
Zvezda i partizan i njihovi novinari, dižu frku za svaki kontakt ( koji se više ne svira ni u košarci) i naravno uspeli su da takvo suđenje proglase za normalno.Pogotovo u trci za Titulu.E, sad, kad mi ravnopravno učestvujemo u takvoj trci, onda će se tražiti dlaka u jajetu, čak i na navijačkom forumu.Nije dosta što nas blate, kad i gde ko stigne.Treba još sami da se kaljužamo, tj da budemo veći katolici od Pape.Sa tim se ne mogu složiti i pomiriti, pa bilo ko to napisao.
Mi uopšte ne igramo grubo.Naprotiv.Zaboravili ste da smo na prvom mestu fer-plej Liste.Sad, pošto u onom oboru u Čačku, neki start izgleda oštrije, nego što je nameravano da se startuje, nikako ne može biti proglašeno kao gruba igra.Nije lako ni sudiji proceniti, šta da svira u takvim situacijama.
A, kako je tek fauliro Dmitrović Kačara, kada ga je ovaj prošao kao poslednjeg igrača odbrane.Namera se videla iz aviona, ali sudija je jedva rešio da mu pokaže žuti.Pa zar vam se ne čini, da je isterao još ponekog našeg igrača iz igre, kao da sudi ,,ratnim zločincima,, a ne drugoplasiranoj ekipi Meridijan lige
Naša pobeda i savest je čista, kao i naša igra.Ni u jednom oštrijem startu nije bilo namere (kada je lopta već prošla), da se protivnički igrač onesposobi za akciju.
Nikoga ne ubeđujem, samo moram da prokomentarišem.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Svaka čast, Despote
Bilo kome da je upućeno, rečeno je vekovnim šmekom ravnice.
Kako da zaključamo, Vojo, kad ima još?
O Voši si priča, još ponegde osim na našim forumima:
sportskevesti.net
Izveštaj sa derbi susreta 10. kola MSL
Od Tomislav Lovrekovic Objavljeno Juče Domaći Fudbal , Meridijan Prva Liga Ocenjivanje: Neocenjeno
Početna strana Domaći Fudbal Izveštaj sa derbi susreta 10. kola MSL
Početna strana Domaći FudbalMeridijan Prva Liga Izveštaj sa derbi susreta 10. kola MSL
Još jedna novina na našim stranicama - pored redovnog rezimea proteklog kola domaćeg fudbalskog šampionata, na koji ste već navikli, od sada ćemo objavljivati i nešto detaljniji izveštaj sa susreta koji po našem skromnom mišljenju, zaslužuje epitet derbi kola.
Iako se u javnosti, pomalo neopravdano (bonus pitanje: da li je pomalo?), trubi isključivo o kiksu Zvezde protiv Napretka u jednoj lošoj utakmici, čak i ispod nivoa na koji smo mi navikli, malo toga je rečeno i napisano o okršaju najprijatnijeg iznenađenja šampionata, Borca iz Čačka i, u dosadašnjem delu sezone ne samo na tabeli, drugog tima Srbije, novosadske Vojvodine.
Dobro, možda ni ovaj meč nije impresionirao skaute Barse i Reala, možda nismo gledali fudbal koji oduzima dah, ali smo mogli (koliko-toliko) uživati u borbenoj predstavi začinjenoj sa šest golova, jednim crvenim kartonom, par grešaka i što je najbitnije - puno strasti na obe strane...
Utakmica je, sama po sebi, nosila veliki ulog - prvo, bio je ovo veliki test za tim iz "srpske Atine", koji u sebi i nosi odgovor da li Voša "juriša" (pričam ti priču, a nije prvi put i nema hepiend) ili (zaista,sa realnom osnovom) juriša na titulu. Novosađani već duže vreme nisu uspeli da sa ovog neugodnog gostovanja odnesu pun plen, a dosta skepse je vladalo i pred ovaj duel, jer su domaćini, predvođeni fenomenalnim trenerom Božovićem (popularni "Grof") u silnom naletu. Dobro, nisu baš imali breme favorita, ali je i za njih ovaj duel bio prekretnica i pokazatelj koliko stvarno mogu, a uprkos porazu, svakako nisu razočarali.
U suštini, ceo epilog može stati u jedan naslov - Kako je Ivica Brzić dresirao Zebre, ili, ako hoćete više fudbalskim žargonom, kako su danas bile ubitačne kontre panonske konjice...
Teren, izuzetno težak - kaljuga, blato, uslovi za lep i tehnički fudbal teško da su postojali. Opravdanje? Nikako - jer, nisu u Čačku igrali Ronaldinjo, Mesi i Lampard, već 22, ruku na srce, prosečna igrača, ne računajući par bisera, koji će, kako dosadašnja praksa nalaže, svoj sjaj pokazati tek tamo preko. Da li je nedostatak fudbala nadoknađen viškom borbenosti? Zavisi kako ko gleda i šta očekuje.
Pre nego što pređemo na sama dešavanja sa tog, nazovi, terena, da napomenemo još jednu zanimljivost: Ivica Brzić, trener Novosađana, još uvek nije upoznat sa terminom poraza, makar kada je prvenstvo u pitanju. Istina, Vojvodina nije bila danas nije bila napadačka (dobro, nije to bio ni bunker), ali je zato bila efikasna, nije stvarala puno šansi, ali ih je, neke spretno, neke srećno, koristila maksimalno, za razliku od nekih prošlih vremena...
Sam početak, nagovestio je goleadu - nedugo posle prvog sudijskog zvižduka, vremešni fudbalski majstor i pravi lider ekipe sa Morave, Boban Dmitrović, uputio je neugodan centaršut, Brkić je izleteo na nekih 12 metara u prazno, zastao, a Pavlović se najbolje snašao i prosledio loptu u mrežu.
15. minut i ponovo je, već po navici, promrzle Firmaše ogrejao, a ko bi drugi, no do u ovom momentu najbolji strelac Meridian Super Lige, Gojko Kačar. Lep pas prema Buaču, golman Erić interveniše na vreme (i čisto, uprkos teatralnom letu mlade nade Voše), lopta se odbija do Gojka koji "otpadak" posprema u mrežu ala Saša Ilić. Još jedan dokaz da kvalitet ne određuju broj strana koji dobijete (kupite) u sportskoj štampi ili veličina naručenog intervjua koji dajete, već ono što pokazujete na terenu - mogu "zvezde" i "zvezdice", bez obzira na klupsku pripadnost da poziraju koliko hoće i nadaju se inostranom angažmanu, ime u notesu skauta se ne dobija zbog lepe frizurice, već zbog učinka - a, kada smo kod učinka, ove sezone od maestralnog Kačara, od Subotice do administrativne granice, boljeg nismo primetili.
No, da se vratimo na susret - već tri minute kasnije, iz jedne kontre, totalni preokret. Ako je prošli put Vladimir Buač bio za korak sporiji od Erića, ovoga puta je sve odradio kako treba, pritom stoički izdržavši igrača na leđima.
Da za uzbuđenje i burne reakcije ne moraju da se tresu mreže, najbolje pokazuje finiš prvog poluvremena. Neočekivano, šansu da se ranije istušira dobio je Kizito - bočni igrač Voše, reagovao je nepromišljeno, oštro startovao nad jednim igračem Borca i zaradio crveni karton.
Pauza, da se ohlade glave, kako igračima, tako i navijačima, gde su uzavrele strasti, ali i prozivke na račun arbitara (sa obe strane), zbog par sumnjivih odluka, dobro je došla. A, posle nje, što bi se reklo, hladan tuš za Čačane - 48. minut, činilo se da je neprecizan pas ka Despotoviću lak plen za Erića, međutim ovaj greši, ispušta je iz ruke, što pribrani "loznički snajper", naravno koristi i, činilo se tada, stavlja na tačku na nade "Grofovih" izabranika.
Poslednjih deset minuta, "drama u drami", takoreći. Borac je, naime, od tog gola, preuzeo inicijativu (ili mu je svesno prepuštena, kako hoćete), dominirao, ali bez izrazitih gol šansi. Tek, uvek insipirisani (i inspirativni) Dmitrović još jednom centrira, Injac lepo zahvata loptu glavom u padu i uspeva da savlada Brkića pogotkom koji svakako ide u užu konkurenciju za gol kola.
Bezglavi juriš "zebri" koji je usledio posle toga, sasečen je pogotkom uzdanice crnogorskog selektora i dojučerašnje vedete Zete, Janka Tumbasovića, u samom finišu - odlično je talentovani Crnogorac utekao čuvaru mreže, lepo zalomio golmana i prosledio loptu u prazan gol za nova tri boda, za cementiranje drugog mesta rekli bi oni koji vole da ostanu na zemlji ili za učvrišćanje pozicije za juriš na čelo tabele, konstatovali bi oni optimističniji.
Ja sam vec rekao da imamo fer sudjenje,ali samo fer nista preko toga.Medjutim sudijske nepravde prema nasem timu su i dalje tu,tako da svako ko je gledao mec u Kuli zna koliko smo pokradeni.Dobro malko su nas gurali u Indjiji,ali izem li ga pa igrali smo sa treceligasem valjda bar tu mozemo imati nesto na ugled kluba,a ne treba zaboraviti koliko na to imaju Zvezda i Partizan.Dakle,sudjenje u ovom trenutku ne treba nesto previse spominjati,neke druge stvari vise zaokupljaju nasu paznju.
Max, samo izvoli, poželjno je.
Ne možemo mi Čačak, tek tako završiti, kako je Voja mislio.Mnogo važna je ta utakmica za Vojvodinu.
Tek sutra, posle čuke, okrećemo list na sledeću stranicu.
Pozdrav
PS
Malo da Te vratim(o) na ovaj forum u žešću diskusiju.Da pišeš, kao što si to radio donedavno.
Može nam se. Ogi nama nije smanjio prostor na netu
Turija,svako od nas ima svoje vidjenje utakmice i uvek mi je drago procitati razlicite komentare pojedinih utakmica i prihvatam svacije misljenje.Kad se desi da pogresim nije mi tesko da i svoje misljenje da pogazim i priznam da sam pogresno video ili procenio ali da precutim da se nesto pretstavi onako kako nije u stvarnosti nemogu .Ako ja iznesem,po meni realno vidjenje utakmice(u kome se neslazem da smo bili nadmocni vec naprotiv da smo se branili sve vreme koje sam imao priliku da odgledam utakmicu i da smo lopte sutirali gde smo stigli,sto dalje od gola, osim u par navrata) jedini nacin da me ubedis da to nije istina je da mi kazes sta sam ja to propustio.Mada,kad bolje razmislim,neces ni tada posto sam dovoljno video svojim ocima a njima najvise verujem.
Sudija je bolji bio nama nego Borcu a ako hoces da mi objasnis da sam pogresio onda ces morati da uzmes u obzir sve sta se desavalo na utakmici a ne samo ono sta ti odgovara da bi opravdao svoj komentar.Ponovicu,da me neko ne bi pogresno shvatio,sudija nije direktno uticao na rezultat,ali nikako nemoze da se kaze da je bio na strani domacina.Da ne bi zaboravio odmah cu napisati da su se neki mozda poveli skandiranjima nasih navijaca upucenih sudiji.Te stvari i pritisak na takav nacin podrzavam i davno sam pisao o tome da i nasi igraci treba vrse pritisak na sudiju.Mozda nemogu da uticu na njegove odluke ali mogu bar jasno da mu stave do znanja da znamo,u slucaju kad se to desava, kad nas kradu i da na to nismo ravnodusni.Protiv Cacka nas sudija nije ostetio a navijaci su se trudili,pretpostavljam,skandiranjem da sprece da se to i dogodi.
Da smo kojim slucajem igrali u UEFA kupu ili LS ili ako hoces protiv Partizana i Zvezde a ne protiv Borca mi bi bez problema dobili 3 crvena kartona.Spominjes jedan start njihovih igraca za koji su dobili zuti i to je opravdanje za recimo dva Buaceva starta za koje je sudija bez ljutnje mogao pokazati njemu vec drugi zuti karton?
Za vreme Slobadana Milosevica sam jako dobro naucio sta znaci propaganda na bilo kom polju drustva i odgovorno ti tvrdim da nisam izdresiran.Nisam ni od onih koji hoce vecito da glume postenjacine ali crno nikad nece biti belo samo sto neki hoce tako da pretstave pojedina desavanja a ima i onih koji ne vide.Skoro si napisao da ti odgovara drustvo u kojem nasi klinci treba da igraju.To ja nazivam dresurom jer ako ti je teren u Cacku obor onda bi ti trebalo biti krivo sto ce nasi klinci igrati po raznim svinjcima okolnih sela a ne da ti je drago.Nemam nista protiv tih varosica i njihovih stanovnika ali tereni vecine njih nisu ni blizu onog u Cacku.Govorim iz sopstvenog iskustva jer na dosta njih imao prilike da igram,jedino ako se prethodnih godine nije nesto drasticno izdesavalo pa su sagradili neke velelepne arene sa samosisajucom travom bez blata posle kise.Marakana je na utakmici lige kupa UEFA bila brlog a teren u Cacku je bio los ali nije toliko da bi se omalovazavao,ako i jeste nije zgoreg ni pomenuti da su se bar potrudili da lepo osisaju travuTakodje nije zgoreg setiti se ne tako davnog vremena i problema sa nasim stadionom a mozes li da zamislis sta su ljudi iz Atletiko Madrida mislili kad su izasli na nas teren?.Dosli smo i do stadiona pa opet da ne bi zaboravio a i zbog nedostatka vremena zapocecu na ovoj temi,nece niko da se stadion seli sa mesta gde je sada.Ja se sa tim u potpunosti slazem samo niko se jos nije pojavio i rekao sta ce biti tog dana kad uzmemo titulu sampiona Srbije ili kad udjemo u ligu kupa UEFA,gde cemo igrati?Da li postoji mogucnost da se na tom mestu sagradi stadion,parking mesta itd da odgovara uslovima UEFA?Postovanje prema drugima je nesto sa cim je Vojvodina uvek mogla da se ponosi i to treba negovati i dalje za neke buduce generacije!Pljuvanje i iznalazenje radi omalovazavanja drugih pa cak i izmisljanje nije ono sta se dovoditi u vezu sa FK Vojvodinom ni sa Vojvodinom u bilo kom smislu.
Partizan i Zvezda su mrski vecini navijaca Vojvodine i svima je jasno sta i na koji nacin oni rade i ti Turija mislis da bi mi njih trebali da kopiramo i da se ponasamo kao oni?Sto se mene tice nikad u zivotu!Ako bedemo to radili isti smo kao i oni koliko god sebe ubedjivali da nismo.
Novinari odradjuju svoj posao za koji su placeni,sad ko ih je platio taj ima koristi od teksta.Pitam se samo odkud toliko tekstova o Kahrimanu,Dzimi kad je bio trener obavezno se u Dnevniku pisalo kako je on dzentlmen,ej jbt,unistio tim a nas komsija pise da je on dzentlmen.Komentator utakmice Borac-Vosa je meni bio najbolji u poslednjih nekoliko godina.Nisam zadovoljan,u pojedinim trenucima se videlo da mu je krivo sto Vojvodina vodi ili sto ce dobiti utakmicu ali Turija zar ti nisi slusao prenose utakmice sa Karadjordja kad su komentatori nasi ljudi,ili bi trebalo da su nasi.Bruka,nista drugo.Pa zar se ljudi koji redovno idu na utakmice nisu smejali spikeru na nasem stadionu a mi se zalimo na nekoga komentatora koga Vojvodina neinteresuje ni najmanje?
Svacega sam se sad dokacio samo zbog toga sto nemam vremena da pisem,sad sam iskoristio priliku i ispisao sve sta sam imao da kazem mada moze biti da sam nesto i zaboravio.Moj komentar na utakmicu u Cacku ne zelim da neko shvati kao omalovazavanje pobede i osvojena nova tri boda na putu ka tituli vec samo pokusaj da se realno prokomentarise utakmica!Meni je ova pobeda veoma draga i nije mi zelja da je osporavam jer za to nema ni najmanjeg razloga,jedini cilj mi je da se desavanja u komentarima pretstavljaju malo realnije i postenije.
max wrote:.Ako ja iznesem,po meni realno vidjenje utakmice(u kome se neslazem da smo bili nadmocni vec naprotiv da smo se branili sve vreme koje sam imao priliku da odgledam utakmicu i da smo lopte sutirali gde smo stigli,sto dalje od gola, osim u par navrata) jedini nacin da me ubedis da to nije istina je da mi kazes sta sam ja to propustio.
Vidi ovako.... kada sam posle meca napisao da je to Vojvodina kakvu zelim da vidim,nisam rekao da smo bili bolji,da smo dominirali,ali sam mislio na svu tu borbenost,kolektivni duh,i mora se priznati umece,jer nije mala stvar dati dva gola sa igracem manje.Tacno je da smo se branili,ali ne cini li ti se,da je posle ko zna koliko godina (govorim u ime svih prvoligasa) Vojvodina u Cacku pokazala i dokazala da IGRAC VISE u modernom fudbalu i nije neka prednost!?Kad si poslednji put video neku nasu ekipu u bilo kom takmicenju,da posle vodstva i igraca manje,menja centarfora za centarfora?Nije li uvek bilo,bek makar i povredjen... E o tome ti ja govorim,to je ta Vojvodina koja nema respekta prema nikome.Kamo srece da takva filozofija i potraje!!! Pazi,a to sto smo nadigrani... pa bio je i Bajern na Marakani.I sta kazu zvezdini navijaci?Pobedio je tim (Bajern),ne sto je bolji,nego sto je VECI!!!I mi treba da tezimo tome,da belezimo pobede,da igramo drsko,borebeno,kolektivno,do poslednjeg minuta.... i nagrada nece izostati.E sad,pa ja sam prvi koji voli atraktivan i leprsav fudbal,ali brate... nisam glup da to ocekujem na svakom mecu.Jednostavno,moramo se prilagoditi trenutku,mozda bas protiv Cuke bude najleprsavije ove sezone.Meni je najbitnije,da su igraci cini mi se posle Cacka povratili veru u sebe.... imali su je oni i kod Rajevca jedno vreme,ali su je izgubili.... (mislim,isti su to igraci,nije njih Brzic naucio fudbalu)... sad se iskreno nadam,da su je,ma 100% jesu,ponovo pronasli,a ako su i malo pametni,ovaj put bi trebalo da je zadrze mnogo duze nego pod Rajevcevom komandom....
Nisam prozvan,ali ako u skupstini moze replika na neprozivku,sto i ovde ne bi mogla
Vojo, mislim da nisi najbolje razumeo maxa. On je napisao da smo se branili iz prostog razloga što su Brzićeve najave bile drugačije prilikom dolaska u klub, a čini mi se i zbog nekih forumaša kojima je merilo napadačke igre broj postignutih golova.
Nisam od onih, koji preferiraju određeni stil igre (napadački, odbrambeni), to je stvar trenera kada se on odlučuje sa kakvim snagama njegova ekipa udara na protivničku. Međutim, na ovom forumu preovladava mišljenje mnogih da je jedini način igranja fudbala napadački i da sve ostalo pada u vodu. Ako je tako, ne znam samo zašto se onda i sam Brzić, kojeg određeni forumaši više cene od pređašnjih trenera, tako brzo predomislio nakon početnih izjava
Dobro, slažem se da sam možda upotrebio preoštru reč (mada mislim da je svinjac oštrija za npr terene u Kikindi, Pančevu, Vršcu....) za izgled terena u Čačku, ali bez namere da uvredim bilo koga. Na istom su igrali i njihovi igrači, kao i naši igrači.Svestan sam da taj teren izgleda mnogo lepše u proleće, ali kad u takvom blatu vidiš otvorenu ogradu iza jednog gola stadiona, na stadionu sa kojeg (ponekad) ide i TV prenos meni je to bila prva asocijacija i velika bruka za Grad Čačak.iIpak je Borac seniorski Prvoligaš i ne bi smeo dozvoliti, da na dosta velikom delu terena travke nema.Kakav kvalitet fudbala možemo očekivati u takvim uslovima?
Izdresiran sam stavio pod navodnike, baš zato da ga ne bi uzeli u osnovnom značenju.Time sam hteo da kažem, kako se upornim ponavljanjem može ubediti čovek da mu ista stvar kasnije ne izgleda tako loše kao na početku.
Ako misliš da nas na ostalim stadionima dočekuju sa više simpatija, nego na marakani i jna, time što se ne ponašamo isto kao zvezda i partizan, varaš se.Njih više i poštuju i vole, ma kakvi (objektivni) mi bili.Kad si prvi, tek onda si poštovan (ne znači i voljen).A, nikad niko nikome neće pokloniti prvo mesto, samo zato što je taj drugi jako fini.Mora se biti bolji i odlučan u nameri da budeš prvi.
Slažem se. Nismo odigrali briljantnu utakmicu u Čačku i razbili ih. Ali, ako, kako reče Brzić, gosti daju 4 gola, nikako se ne može reći da su nezasluženo i srećno pobedili.Pogotovo kad odigraju čitavo poluvreme sa igračem manje.
Na kraju, eto, Čačani nam osporavaju 3 gola (samo ne znam koji je taj jedan regularan.A, sa ta 3 nama manje, oni su taman pobedili 2:1) a čuo si i vokabular domaćih (svih 90 minuta).
Nije baš da su ničim izazvani, u Kuli i u Čačku, povici ,,sudija lopove kad te...Ne vrše naši navijači takvu vrstu pritiska na sudije, dok nismo baš primetno oštećeni.
Ako misliš da je veća pomoć propustiti dva žuta kartona na klizavom i nekontrolisanom terenu, za startove (Buač, Despotović) koji mogu isprovocirati veoma strogog sudiju da ih pokaže, nego poslati gostujućeg igrača, već u prvom poluvremenu u svlačionicu, onda se tu teško možemo složiti,.Jer i Borac nije milovao.Samo što je više napadao.Moja jedina zamerka igračima je što smo im to dozvolili u većeoj meri nego što je trebalo.
Nadam se, da smo se ovaj put bolje razumeli.