Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Re: Transferi

Post by Radoye »

masterNS wrote:Trebali su o ovome letos da razmisljaju...
To je onaj nedostatak vizije i strategije o kome ja ovde pricam. Svaka cast za dovodjenje Apije i Moreire, ali sve to se radi na foru i na buku, i ne biva ispraceno. Sahovskim recnikom, ne razmisljamo vise od potez-dva unapred.

Zato i upadamo uvek u iste situacije i probleme, sve dobro sto se uradi biva razgradjeno cim se otvori neka rupa u timu jer neko se povredi ili biva prodat a u klubu ne postoji zamena dorasla zadatku.

Pa se seli Plec na beka (onako debeljuskast i spor), pa se seli Tumbasevic na beka, Smiljanic na beka, pa se seli Meda na stopera, Abu na krilo - uvek neka gimnastika...

Nama pre svega trebaju dve stvari: KONTINUITET i PLAN.

Treba nam trener sposoban da napravi rezultat, kome ce se dati odresene ruke i dugogodisnji ugovor, ne zaliti novaca. A ne svakih 6 meseci (u vr' glave godinu) novi trener, pa tumbaj tim, menjaj sistem, sludjuj igrace iznova. To je kontinuitet, da igraci nauce da "disu" zajedno, da znaju ko sta radi na terenu i gde se nalazi u svakom momentu.

A iz kontinuiteta proizilazi i plan - da se tacno zna koji profil igraca nedostaje, da svako u prvih 11 ima adekvatnu zamenu i da se klinci planski uvode u prvi tim i spremaju svaki za svoju buducu ulogu uceci od svojih iskusnijih kolega.

Da vlada zdrava konkurencija i da se rukovodi sportkim i fudbalskim principima a ne nekim levim interesima. Da svako obavlja svoj posao maksimalno savesno, i da biva pozvan na odgovornost ako ne ispuni obecano/zacrtano, prekrsi disciplinu itd.

Nema tu neke velike filozofije ni pameti, prosto k'o pasulj. Samo treba hteti.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
rotacija

Post by rotacija »

Sto se tice Mojsova, dobar je igrac nema sta . Imao je par gresaka koje su nas kostale golova i to bas protiv blizanaca.... po meni Karan je dobra zamena za njega , naravno uz boljeg golmana . Predpostavljam da su ga zato i poslali u Javor da bi usao u formu , jer ovde se nije naigrao...
masterNS

Post by masterNS »

Javor nema pravo da registruje igrace (za sad, ali s' obzirom da samo objave vest da je zabrana ukinuta, a ne i kome je taj klub isplatio dugovanja ne znam koliko ozbiljno da shvatam zabranu), videcemo sta ce biti sa tim.
rotacija

Post by rotacija »

Radoye wrote: Nema tu neke velike filozofije ni pameti, prosto k'o pasulj. Samo treba hteti.
Necu da vredjam nikoga , ali neznam cime se bavis u zivotu. Ja drzim trgovinu , pa nije prosto ko pasulj imati kontinuitet i plan , a ne voditi neki fudbalski klub.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

rotacija wrote:Ja drzim trgovinu , pa nije prosto ko pasulj imati kontinuitet i plan ...
I sta, juce si prodavao samo sladoled, danas benzin a sutra ces mozda drvenu gradju (jos uvek ne znas jer ne planiras toliko daleko unapred) pri cemu ne brigas sta i koliko cega trenutno imas na lageru (mozda danas uopste nemas benzina, a ti se nameracio bas to da prodajes)?

Jer upravo se tako rukovode u nasem klubu sa ovim konstantnim menjanjem trenera. Danas jedno, za par meseci nesto sasvim 10-to. Usput prodaj sve za sta ti stigne ponuda, rasipaj talentovane omladince po seoskim treceligasima.

Tebi se mozda cini 6 meseci mnogo daleko ali u fudbalu gde imas dva prelazna roka godisnje to je prakticno samo jedan dan, sto uradis uradis i to ti je to za narednih pola godine.

A u svaku polusezonu ulazimo sa bar jednom pozicijom neadekvatno pokrivenom.

OK evo sada sa ovim najnovijim pojacanjima (ostanu li svi zdravi) delujemo prilicno dobro za narednih 6 meseci (jedino ako se vule povredi onda opet moramo da radimo gimnastiku jer nema rezerve na desnom beku), ali sta cemo posle? Apiji istice ugovor, Katai se vraca sa pozajmice, prodace se sigurno jos neko (Mojsov 100%, mozda jos neki). Ko ce na leto igrati kvalifikacije za Evropu? Sa kakvim timom cemo u naredno prvenstvo?

Mi vec sada moramo da imamo odgovore na sva ta pitanja inace pisi propalo!
Drina

Post by Drina »

rotacija wrote:
Radoye wrote: Nema tu neke velike filozofije ni pameti, prosto k'o pasulj. Samo treba hteti.
Necu da vredjam nikoga , ali neznam cime se bavis u zivotu. Ja drzim trgovinu , pa nije prosto ko pasulj imati kontinuitet i plan , a ne voditi neki fudbalski klub.
+1
Svi mi znamo da pametujemo kako, sta treba i sve bi mi bolje od drugih uradili.
Ko u Srbiji ima to sto si ti Radoye naveo? Pricamo o bilo kojoj instituciji u Srbiji!
vosa do groba

Post by vosa do groba »

rotacija wrote:Jesu oni dovedeni kao slobodni igraci , ali su im zato plate velike , tako da nas izadje kao da smo ih kupili. Posebno Steva , posto je ugovor na 6 meseci , predpostavljam da cifra golema . Jel zna neko koliko je Moreira imao u sekti platu?
Evo ovo je neko ostavio ranije na forumu i ovde pise da je Bata u prolazu novinarima rekao da ce dobijati 45 000 evra mesecno.

http://www.zurnal.rs/2012/01/19/dogovor ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
masterNS

Post by masterNS »

Drina wrote:
rotacija wrote:
+1
Svi mi znamo da pametujemo kako, sta treba i sve bi mi bolje od drugih uradili.
Ko u Srbiji ima to sto si ti Radoye naveo? Pricamo o bilo kojoj instituciji u Srbiji!
Ukoliko vec imamo najbolju upravu u istoriji, zar ne bi ta uprava trebalo da bude takva ili treba da se izivljavamo da igracima koji nece da produze ugovor? Nama na kraju sezone bez ugovora sa nama ostaju Mojsov,Apija,Katai i Vulicevic. Sto znaci pola tima bez da dinara vidimo, sto znaci i da ce neko morati da bude prodat, verovatno Abou ili Trajkovic i sta onda mi imamo? Svaka cast na Apiji i Moreiri, ali meni nije jasno kako onda nas trener moze da izjavi da pravi tim za Evropu kada mu pola tima odlazi na leto?
@Drina: Prilicno si upucen u desavanja u klubu, bar tako deluje meni, pa mozda znas nesto sto mi ne znamo, ali ovo ovako ne deluje bas tako bajno...

EDIT: I nek' prestanu vise sa autobusom, shvatili smo, super i aj sad dosta je. Sledeca epizoda Bata objasnjava Apiji kakko idu brzine na ovoj Setri... 8)
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Drina wrote:Ko u Srbiji ima to sto si ti Radoye naveo? Pricamo o bilo kojoj instituciji u Srbiji!
Sta, jel' treba da nam se vidici zatvaraju na drzavnim granicama? Ne postoji nista izvan Srbije odakle se moze uzeti neki primer? Ne mozemo nekad u necemu biti prvi vec samo kopiramo kako svi ovde rade, pa ako se oni valjaju u svinjcu daj onda i mi u blato sa njima?

Evo ti primer iz fudbala, da ne sirimo pricu preterano - koliko god da mrzim taj klub a nemogu recima da iskazem mrznju koju prema njima osecam, koliko god da ih guraju svi zivi faktori u ovoj drzavi, koliko god da su za svetske pojmove raspad i haos, ali crni blizanac zadnjih godina pokazuje neke naznake strategijskog razmisljanja. Ne menjaju po 3-4-5 trenera u sezoni (ja sam vec izgubio broj koliko smo mi trenera izmenjali u zadnjih 5-6 godina), postoji neki planski skauting i kupoprodaja igraca... Ove godine su platili danak svojoj bahatosti i igranju namestene lige sto im se u Evropi obilo o glavu, ali nismo ni mi nista manje lose prosli pa da mozemo da im se podsmevamo.

Ovogodisnji rezultati u Evropi kao i ispadanje reprezentacije u kvalifikacijama su upravo posledica generalno loseg rada u kompletnom nasem fudbalu i ako se pod hitno nesto ne promeni uskoro necemo ni takve rezultate imati, postacemo jos jedna Malta ili San Marino. Zabluda je da smo mi Srbi specijalno talentovan narod i da mozemo kako hocemo, talenat nista ne vredi bez rada, samo rad donosi rezultati i Djokovicu i vaterpolistima i kosarkasima i svim ostalima. Ne pocne li se i u fudbalu raditi uskoro sve zajedno necemo vrediti ni za krivi qrac!

Baza postoji - to je nasa omladinska skola. Treba sad uraditi nadogradnju da se kapitalizuje na toj bazi, a ne da se prepusti sama sebi.

Kao sto rekoh trenutno mi se cini da nakon ovog roka izgledamo OK. Mozda i uzmemo taj kup (vreme je vec za neki trofej, vecina danasnjih nasih navijaca se ni ne seca kad smo zadnji put uzeli titulu). 'Ajde da se ne zavrsi samo na tome, da ostane OK i za narednu jesen.

A za to mora vec sad da se spremamo!
1892

Post by 1892 »

vosa do groba wrote:
rotacija wrote:Jesu oni dovedeni kao slobodni igraci , ali su im zato plate velike , tako da nas izadje kao da smo ih kupili. Posebno Steva , posto je ugovor na 6 meseci , predpostavljam da cifra golema . Jel zna neko koliko je Moreira imao u sekti platu?
Evo ovo je neko ostavio ranije na forumu i ovde pise da je Bata u prolazu novinarima rekao da ce dobijati 45 000 evra mesecno.
Tu cifru nema ni jedan fudbaler u Srbiji, tako da je to daleko od realnosti.
Come on you Reds!
rotacija

Post by rotacija »

1892 wrote:
vosa do groba wrote:
Tu cifru nema ni jedan fudbaler u Srbiji, tako da je to daleko od realnosti.
Da ali , ja ne verujem da bi oni igrali za manje para . Uostalom bolje da se ta tema ne otvara previse , da ne bi u svlacionici igraci diskutovali o tome . (mada verovatno vec diskutuju)
Minja
Administrator

Post by Minja »

masterNS wrote:EDIT: I nek' prestanu vise sa autobusom, shvatili smo, super i aj sad dosta je. Sledeca epizoda Bata objasnjava Apiji kakko idu brzine na ovoj Setri... 8)
Sta je problem sa autobusom? Jedva cekam da ga vidim ofarbanog u boje voljenog kluba. Sta je tu problem?
masterNS

Post by masterNS »

Moreira je vec igrao za manje ito kada je bio prilicno mladji, a i sam je rekao da je iz Kine otisao jer nije bio srecan sa zivotom tamo i ambicijama kluba, a ne zato sto smo mu mi dali vise para... Moje licno misljenje je da Moreira nema vise od 300000 godisnje, sto je svakako puno para...
Mislim da ce Apija za ovih 6 meseci dobiti izmedju 150000 i 200000, jer nije igrao dugo i ovo mu je sansa da pokaze klubovima iz Evrope da je i dalje ziv i da moze da igra dobro, a mislim da ce mu je cena u ugovoru na duzi rok znatno veca, pa je zato i potpisano na 6 meseci + ostaviti vrata otvorena za produzetak da se navijaci ne bune.
Pitanje: Da li neko moze da mi objasni sta znaci 6 meseci + opcija da se produzi na jos godinu dana? A ako nema tu opciju onda ne moze da se produzi drugi ili sta? :lol:
kowalski

Post by kowalski »

Jebaće vas Voša! Steva i Moša
Image
nboya
Administrator

Post by nboya »

I Abu, nemoj to razdvajati.

Stadion ce nam se ovog proleca zvati 'Kod tri crnca'. :twisted:
UPRAVA NAPOLJE!!!