Kup Srbije - sezona 2010/11
- Red Marquis
- Moderator
Preambiciozno, zaboravljaš minimum sat vremena na stadionu posle utakmice.novosadjanin wrote:Red Marquis wrote:@Vojvodjanin
Otprilike-doćeš do pola 2-2 kući.
A ne, kuci stize posle proslave na trgu, znaci oko 5-6![]()
Ja ipak mislim da cemo ranije stici u NS, uvek povratak brze ide od odlaska, 12-pola 1 se vracamo.
Io odio Belgrado
- madda fakka
- severozapad
ja dolazim sigurno, tu sam blizu stadiona.. a dovescu pre toga moje rodjake i drugove, odnosno docice sami kolima na moj poziv, iz Prnjavora i Banja Luke, bas mi je drago da ce toliko ljudi doci da podrze Vosu protiv camugaBogdan96 wrote:Ево сад се вратих из шопа.Иш'о сам да узмем ону нову мајицу ''Прадеда,деда,отац и син...'', која је одлична!Питао сам момка који је у том тренутку радио у шопу оће нас бити више од 3000, а он рече:''Друже, већ сад има 3000''.
-
2007 nas je bilo nešto manje od dve hiljade i to sa onima koji su bili na istoku/na jugu nas je bilo oko 1400/. Prošle godine nas je zbog događaja na ž.stanici otišlo par stotina manje.
Ove godine izgleda da ćemo prevazići 2007 godinu i to je dobro.Znači da se uzlazni trend nastavlja.Mada ja znam i dalje puno ljudi, doduše starijih, koji neće ići, kažu dosta im je, neka idu deca.To mi je skroz bezveze, pa pogledajte kako to izgleda na stadionima po Evropi, bakice i dekice idu na utakmice sa šalovima oko vrata.
Jako je bitno i to je zadatak nas "starih kuka" da bez obzira na rezultat put i boravak proteknu u redu. Biće puno njih koji će prvi puta ići na ovakav događaj i ovo je šansa da se takvi uvere u to kako su navijači Vojvodine kulturni i normalni ljudi te da razbiju predrasude, koje postoje, da na utakmice idu samo oni koji su nasilnici,bezveznjaci i ne znam ni ja šta već.Objašnjavati ljudima da glavnu energiju treba da čuvaju za stadion i podršku našim igračima a ne na neke gluposti.
Ovo će biti prilika i za neke male ali šmekerske poteze koje bi trebalo povući. Npr., pre polaska autobusa izbaciti neki razglas na bulevar koji će puštati navijačke pesme/Los propeleros itd./.Obezbediti po autobusu,takođe, par litara vode ili soka svakako ne bi bilo loše.
Bilo bi dobro da je i neko organizovao i odštampao/možda i jeste/ neki mali istorijat kluba koji bi bio podeljen svim navijačima.
Da zaključim, ovo će očito biti brojčani pomak u odnosu na prethodne odlaske na finale kupa ali svakako nije ono čemu svi težimo a to je da nas,jednog dana, na takvoj utakmici bude ne par hiljada nego par desetina hiljada.S obzirom na veličinu Novog Sada to je i te kako izvodljivo.
Ove godine izgleda da ćemo prevazići 2007 godinu i to je dobro.Znači da se uzlazni trend nastavlja.Mada ja znam i dalje puno ljudi, doduše starijih, koji neće ići, kažu dosta im je, neka idu deca.To mi je skroz bezveze, pa pogledajte kako to izgleda na stadionima po Evropi, bakice i dekice idu na utakmice sa šalovima oko vrata.
Jako je bitno i to je zadatak nas "starih kuka" da bez obzira na rezultat put i boravak proteknu u redu. Biće puno njih koji će prvi puta ići na ovakav događaj i ovo je šansa da se takvi uvere u to kako su navijači Vojvodine kulturni i normalni ljudi te da razbiju predrasude, koje postoje, da na utakmice idu samo oni koji su nasilnici,bezveznjaci i ne znam ni ja šta već.Objašnjavati ljudima da glavnu energiju treba da čuvaju za stadion i podršku našim igračima a ne na neke gluposti.
Ovo će biti prilika i za neke male ali šmekerske poteze koje bi trebalo povući. Npr., pre polaska autobusa izbaciti neki razglas na bulevar koji će puštati navijačke pesme/Los propeleros itd./.Obezbediti po autobusu,takođe, par litara vode ili soka svakako ne bi bilo loše.
Bilo bi dobro da je i neko organizovao i odštampao/možda i jeste/ neki mali istorijat kluba koji bi bio podeljen svim navijačima.
Da zaključim, ovo će očito biti brojčani pomak u odnosu na prethodne odlaske na finale kupa ali svakako nije ono čemu svi težimo a to je da nas,jednog dana, na takvoj utakmici bude ne par hiljada nego par desetina hiljada.S obzirom na veličinu Novog Sada to je i te kako izvodljivo.
Ја дилеме немам, давно сам ту пошаст сахранио. Ја идем да донесем мој део Купа, моја надања да задовољим, моја очекивања да поделим са свима онима који неће остати код куће и чекати да им се нешто деси. Ја идем у Београд да ми се нешто дешава, да уградим то у историју наше Војводине. Дужан сам јој то! А шта сте ви младићи у црвено-белим дресовима дужни? Пре свега да се не понови прошлогодишња прича. Да нас натерате да аплаузи не престају, да поцепамо грла за вама. Прича око треме пред велики меч не постоји. То је за губитнике, за оне који се лоптају а не играју мушку страствену игру. Ми смо се дигли на ноге, никада бројнији нисмо били, никада више веровали у победу, у вас. Онај ко од вас мисли да неће моћи, боље да каже, поштеније је. Поштеније је ( већ сам једном то написао-али поновићу) јер се Војводина воли пуним срцем, његовом аритмијом, пркосом, уздахом, искораком очекиваног, дахом бојазни и разочарењем наданог. Војводина није скор примљених и датих голова, није ни састав халф или везне линије неке минуле носталгичне генерације, Војводина није ничија прћија, ничије свратиште и раме за плакање, ничије бусање у груди и задовољавање медиокритетом. Нису то ни добијени дербији ни порази од аутсајдера. Војводина су очекивања и стрепње са покислог Истока, продувана надања са Запада и вечна и неуништива вера са Севера нас који знамо да се радујемо и плачемо због сваког гола као деца иако давно то већ нисмо. Војводина је онај понос и чемер, пркос и вера, страст и лудост коју носимо са собом на починак и будимо се са истом још израженијом емоцијом. Тога нема ни у једном слављу, ни у једној табели или новинарском извештају, нема га у монографијама ни на избледелим фотографијама. Има га само у нашим надањима, зебњи, жељи да се врати као првој љубави - отвореног срца. Чисто, неподељено, снажно, страсно, чврсто, одлучно, сложно, бучно!!! То остављамо онима после нас, то је већ сутра историја. Зато, Ти момчино, када у среду будеш задуживао црвено-бели дрес од Јотана треба да знаш да имаш нас који те бодримо, треба да знаш да се утакмица не завршава приљеним голом а тек мање тада почиње, треба да знаш да се за победу гине до самог краја и да је први, деведест први или сто двадест први минут ове утакмице врх твоје каријере. Нико од вас није одиграо важнији меч, нико од вас није имао привилегију да вас генерације запамте и да остварите новосадску фудбалску бесмртност. Ово је ваше финале светског првенства, лиге шампиона...Ви то можете, ми то заједно можемо!!! Наша вера у вас није без покрића, знамо да знате да играте фудбал. Па играјте се онда!!! Верујемо у човека који је дигао главу и усправио ову екипу, верујемо господину Милинковићу који сигурно може да инспирише још који рефрен заслужене песме из наших грла...ЋИРИ-БУ,ЋИРИ-БА....
- Lala sa zapada
Најежио сам се читајући текст.Гардиста, алал ти вера!
Иначе, ако нешто треба рећи играчима пре него што изађу на терен...то је ово што је у посту Гардисте!
Едит: Иначе, мој предлог је да Администрација направи неки топик у делу форума ''Црвено-бели споменар'' и да се у тај топик стављају постови попут овог што је Гардиста сада написао или онај што је написао на ''Напред Воша'' форуму...овакве постове стварно вреди читати изнова и изнова.А верујем да је било и пре оваквих постова који те најеже, али су заборављени...наравно, само дајем предлог

Иначе, ако нешто треба рећи играчима пре него што изађу на терен...то је ово што је у посту Гардисте!
Едит: Иначе, мој предлог је да Администрација направи неки топик у делу форума ''Црвено-бели споменар'' и да се у тај топик стављају постови попут овог што је Гардиста сада написао или онај што је написао на ''Напред Воша'' форуму...овакве постове стварно вреди читати изнова и изнова.А верујем да је било и пре оваквих постова који те најеже, али су заборављени...наравно, само дајем предлог

Где год да играш, прати те твоја Фирма!