Turija wrote:[Mislim da nam uskoro sledi velika seoba igrača i da će se u njoj, nažalost, naći baš ti mladi i perspektivni momci.Jer, kao logično je da mladi idu na KALJENJE
Ovo sam onomad napisao, tako da me ništa ne iznenađuje.Čotra u BSK, Smiljanić u ČSK.Ko(ji) je sledeći SK
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Muka mi je od svega... Mogao je da igra prošle godine, dao je gol ciganima u gostima, ušao čak i u finalu kupa, a sad odjednom - ne valja!
Ovo podseća na onaj film "Dan mrmota". Stalno ista priča. I opet, opet i opet, ponovo, opet, i tako svake godine...
Da ponovim ono što sam nedavno napisao:
021 wrote:Ono što se da primetiti, a itekako je vezano za naredni period, je da smo pretrpani igračima sredine terena. U takvim uslovima, sigurno neće biti mesta na terenu za sve. Baš me zanima kako će nam se trener snaći i ukomponovati tim. Bojim se da Rajevac nije baš imun na uticaje sa strane. Biće menadžerisanja, a to će najviše (opet) na svojoj koži osetiti naša deca. Klub ako hoće da stvarno stane na svoje noge, mora jednom za sva vremena bataliti taj pijačni koncept kupoprodaje igrača, kojim samo radi protiv sebe...
Nažalost, crne predikcije su se obistinile. A i nije bilo preterano teško pogoditi...
P.S. Kako smo krenuli da poklanjamo igrače, ČSK ima da uđe u prvu ligu dogodine. Je l' zna neko ko im je trener?
PRIJATELJSKA UTAKMICA
Petrovaradin - Vojvodina 1:6 (0:2)( strelci: Prlina u 54. za Petrovaradin, Dakol u 13, Milan Milutinović u 45, Stojčev u 67, 70. i 74. i Drakulić u 77. minutu za Vojvodinu)
VOJVODINA: Kahriman, Miroslav Milutinović, Nastić, Drakulić, Šarac, Radosavljev, Stevanović, Stojčev, Milan Milutinović, Đurovski, Dakol. Igrali su još: Ristić, Korać, Aleklsić, Guzina, Mičeta.
____________________________________________________________________________________________________
Zeljko Guzina (86) je rodjen u Niksicu. Fudbalsku karijeru je zapoceo u fudbalskom klubu Celik Uniprom, a kasnije u Sutjesci...igra na poziciji ofanzivnog veznog, rec je o talentovanom igracu, ali mislim da je glupo gomilati igrace sredine terena jos kada se zna da su Smiljanica poslali na pozajmicu u CSK...mislim da je to veoma los potez...tu je i mladi Stevanovic!
Rajko Miceta (77) je rodjen u Rijeci, fudbalsku karijeru je zapoceo u rodnom gradu da bi kasnije nastupao za Leotar,Rudar (P), Sutjesku,CSK pa ponovo za Rudar...Igra na poziciji stopera...
A, šta bi sa pričom o B timu
Razumem da, kao i sve drugo u Voši, se priča godinama i sutra zaboravi šta se reklo.Amnezija bez crvenila i odgovornosti
Znamo i da se mora krenuti od najniže lige, ali uvek kad god se počne sa takmičenjem polazi se od Patos lige.Zašto ne krenemo sada, pa za neku godinu imaćemo svoj ČSK koji se zove VOJVODINA B?Kad si Vojvodinin igrač igraš za Vojvodinu, a ne u nekom selu, daleko od očiju i daleko od srca.
Ne igraju nam Kadeti, ne igraju nam Omladinci, ne igraju nam Prvotimci.I, zato: ODMAH NAPRAVITI B TIM I UKLJUČITI SE U TAKMIČENJE SENIORA.
To je sigurna investicija u budućnost. Svi igrači ostaju u SC Vujadin Boškov i sutra mogu nastupiti u Meridijan Ligi, čim ih Rajevac pozove.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Eto zasto se mi ovde uglavnom samo nerviramo.Pa ovo sto su uradili sa Smiljanicem je toliko pogresan potez da se recima ne moze opisati.Skandalozno!Terati najtalentovanijeg igraca kojeg imamo u zadnjih 15 godina,pa stvarno ne znam ima li kraja glupostima tri R tandema.I sada ako je i bilo i trunke tolerancije u meni prema Rajevcu,vise je nema,jer me niko ne moze ubediti da on nije odgovoran za ovo bar 50 posto.Pa zaboga,on je trener,valjda se i on nesto pita u vezi prvog tima i igraca.Naravno kriva su i ona druga dva zlotvora ali o njima je sve receno vec,sto se ovoga tice,jos ima potporu vecine za sada bar.Rajevac je jednostavno grobar mladih igraca,oterao je Vukobratovica,nije mu ni sansu cak pruzio,dovrsio je "uspesno" zapocet posao Marica i dokrajcio Pavlovica koji tavori u Proleteru sa Slane bare,nije pruzio sansu Ubiparipu koji je cak i kod Marica igrao,zatim koci jos gomilu mladih igraca poput Krasica,Mitosevica i Medojevica koji bi itekako trebali da polako dobijaju sansu,i treba reci da ce mnogi od njih zbog ovakvog Rajevcevog ponasanja izgubiti status reprezentativca u mladjim selekcijama.Sve bi to bilo u redu da se to radi planski i da Rajevac namerava da im ipak u narednom periodu pruzi sansu,ali ne,covek je izgubio kompas,a u stvari on je jedan ziheras koji usko gleda i uvek ce se drzati onoga za sta da mu oni oko njega nece zameriti.Jasno je kao dan da mu se pritom u posao mesaju razni menadzeri,i ostale stetocine iz kluba i njegovog okruzenja,a da on uopste nema nameru da povodom toga nesto preduzme.
No,preporucujem Rajevcu da se osloni na proverene snage i u tim stavi Drakulica,Lerinca,Sarca,Popovica,Trivunovica,mozda neko od njih eto postane i reprezentativac,samo ne znam koje tacno selekcije Srbije,mozda veteranske.Neka ubaci sad i te Crnogorce plus i ovog novog Guzinu,pa neka ojacava perspektivu Filipoviceve selekcije,a nasu ko smirgla.Da se ne razumemo pogresno,drago mi je da su dovedeni Tumbasevic i Korac,jer vrede,ali ako je Tumbasevicev dolazak podrazumevao odlazak Smiljanica,onda mi i nije drago.A za ovog Guzinu nemam komentar,kao ni za Mandica.
Podrzavam sve sto je Turija napisao,ali sumnjam da ce neko pomeriti makar i mali prst povodom toga.
A od sada ima da vatreno pratim i CSK,posto ce nam tamo ubrzo biti pola tima.
Jebesga, mozda mu je i bolje da igra konstantno pa makar i u CSK ako mu iz nekog razloga nema mesta u prvom timu Vojvodine. Konstantne igre su neophodne za razvoj mladog igraca gde on stice iskustvo i sigurnost, klupa (ili cak tribina) bi ga ubile u pojam.
(Da se razumemo, ja mislim da bi za malog trebalo napraviti mesta ali ne biram ja tim a kako mi se cini ni trenera vise puno za to ne pitaju...)
Naravno, najgora varijanta bi bila da on sad greje klupu u CSK-u...
Ja samo mogu da primetim da je svaki potez uprave ovde docekan na noz. Ako ne dovode igrace onda su izdajnici, ako ih dovode onda su lopovi. Ako ne prodaju Damira, koce Kesica ako ga prodaju opet su lopovi. Dovedi brazilca, nemoj ga dovesti pusti Voju da igra... Nekima se ovde stvarno ne moze udovoljiti. Aman, pustite ljude da rade.
Ako smo ozbiljan klub, a valjda jesmo, ne bi smeli ni pomisljati o promeni trenera ovako cesto. Rajevac je odlicno obavio posao u drugom delu prosle sezone i sledeca provera njegovih rezultata ne treba da bude pre polovine ove sezone.
Ako mi u ovom momentu imamo bolje igrace od Smiljanica (a valjda ih imamo jer smo upravo pazarili) on treba da ide tamo gde ce igrati 90 minuta. Nas prvi tim ne treba da bude mesto gde se igraci pripremaju, za to postoje B timovi (kako Turija kaze) i pozajmice. U suprotnom trpe rezultati (pitati Djumija ko ne veruje).
Ovaj tim mi pocinje liciti na jako, jako ozbiljan tim sa ozbiljnim trenerom i predsednikom. Ja jos ocekujem par odlazaka za dobre $$$ i to je to.
NAPRED VOSA.
Pa niko ovde ne kritikuje celu upravu,a niti su bas prisutne stalne i ne znam koliko teske kritike,tipa toga na noz.Ali mora da se kritikuje kad nesto ne valja.Samo mi nije jasno kako Rajevac nije kriv za ovogodisnje lose rezultate,za lose odradjene pripreme,za odabir igraca(dobro ovde ne zavisi sve od njega ali makar delimicno da),a potpuno je zasluzan za proslosezonske dobre rezultate.Bar tako ispada koliko vidim.Ja mislim da je on em imao srece,em je i nama moralo da krene pod uticajem dobrih nekih poteza naseg predsednika,em u tim nekim momentima nije ni bilo bitno ko vodi tim sa klupe,posto su u pojedinim momentima tim vukli pojedinci na individualni kvalitet,ali zato sada preko leta kada je trebalo da se vidi pravi rezultat Rajevcevog strucnog znanja,zatim da se kvalitetno odrade pripreme,idefinise prvih jedanaest makar od onog sta imamo,e svuda je tu Rajevac omanuo i mi smo lutali sa igrom,postava se dosta menjala,da bi se pocetkom vaznijih utakmica sve vratilo na staro od p-rosle sezone kao da te probne i pocetne utakmice nisu ni bile vazne.Ne znam,mozda je Rajevac stvarno dobar trener i izvlaci neki maksimum,ali bar se meni to tako ne cini i mislim da mozemo mnogo mnogo bolje i takodje na drugacije nacine do tog boljeg.
Mislim da su kritike koje dolaze od pojedinih članova sasvim na mestu i da konstruktivno utiču na one koji bi trebalo to da čitaju.
Već posle utakmice sa maltežanima su upućene strelice u pravcu uigranosti (slaba igra),taktike,ko je i zašto došao(pojedina imena koja su došla zbog menadžera,sponzora,jeftinoće).
Kada se klubu ponudi dobar igrač a on u svom pogonu takav kvalitet nema ili nema para za njega onda treba prihvatiti tu soluciju. Samo ne ići u krajnost,kao što se to sada čini, pa postati javno smetilište za sve.
Pa ja ne mislim da je Rajevac jako dobar trener, ali mislim da nije lose slati igrace na pozajmice, prvi tim sa sampionskim ambicijama, ne moze rezultatski da trpi igranje toliko mladih igraca, i dobro je da oni imaju standardnu minutazu, iako se kvalitet minutaze ne moze meriti u prvoj i u Superligi. Sto nas opet dovodi na to da bi B tim bio idealan, zato sto bi mogli da se stalno odvode i dovode i rotiraju igraci.