14. kolo: Vojvodina-Smederevo 4:1

Vasa prognoza:

Poll ended at Mon Nov 29, 2010 7:36 pm

Pobeda Vojvodine
44
76%
Nereseno
12
21%
Pobeda Smedereva
2
3%
 
Total votes: 58

User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

14. kolo: Vojvodina-Smederevo 4:1

Post by Zeljafcv »

Ukratko istorijat FK Smedereva, preuzet sa sajta www.fksmederevo.com:

Koreni današnjeg fudbalskog kluba Smederevo potiču od 6. maja 1924. godine. Od tog đurđevdanskog dana na predlog inženjera Ernesta Radlinskog Srpsko Akcionarsko Rudarsko Topioničarsko Industrijsko Društvo formira fabrički klub čije su boje u početku a i kasnije uglavnom branili profesionalni fudbaleri iz Mađarske, Austrije i Nemačke. Po završetku II svetskog rata počinje nova era smederevskog fudbala. Glavna karakteristika tog perioda je česta promena imena kluba. Kontinuitet fabričkog kluba nastavlja Metalac (1944-1946), zatim FD Jedinstvo (1946-1949), ŽSD Smederevo (1949-1952), Smederevo (1952-1958) a fuzijom Metalca i Smedereva nastaje OFK Budućnost (1958-1962). Vrlo brzo dolazi do nove promene imena: FK Smederevo (1962-1967), FK Metalurg (1967-1976), FK Smederevo (1976-1992), FK Sartid (1992-2004) i od 15. jula 2004. godine FK Smederevo.

Od 2001. godine smederevski "oklopnici" su pet godina za redom na fudbalskoj mapi Evrope - Intertoto Kup 2001, 2004, 2005 i Kup UEFA 2002. godine (treće mesto u prvenstvu) i 2003. godine (osvajač nacionalnog Kupa). Osvajanjem nacionalnog Kupa i velikog srebrnog pehara u trajno vlasništvo 29. maja 2003. godine posle pobede na Partizanovom stadionu u duelu sa Crvenom zvezdom (1:0) četa Gorana Bogdanovića, legende smederevskog fudbala, ostvarila je do sada najveći uspeh. Ovom, bez sumnje istorijskom trijumfu veliki doprinos dala je i američka korporacija U.S. Steel Košice. Navijacka grupa koja navija za Smederevo se naziva "Ultra Semendrija".

U 14. kolu, na stadionu Karađorđe FK Vojvodina će ugostiti FK Smederevo. Utakmica se igra u subotu, sa početkom u 13 časova. Pošto je poslednja utakmica u ovom delu prvenstva, kapije stadiona Karađorđe će tradicionalno biti otvorene svima, ULAZ BESPLATAN! Dovoljno je razloga se svi masovno i u što većem broju pojavimo u subotu na Karađorđu, poslednji put ove polusezone!

Vojvodina će pobedom praktično obezbediti Evropu za naredno leto, šansu da se na proleće spremi ekipa za pohod na Ligu Uefa i pisanje nove istorije fudbalske Srpske Atine. Takođe pobeda protiv Smedereva će dodatno podgrejati euforiju i naterati nas da napravimo novu invaziju na Beograd i osvetu za prošlogodišnjih 7:0 za tim iz Ljutice Bogdana. Što se tiče igrača koji su povređeni i pod suspenzijom, očekujemo od Grofa Žekule da nam sa Veternika podnese izveštaj, ako ne onda ćemo sačekati konferenciju za medije u petak na SC Vujadin Boškov. Voleli bi da znamo, jel Mitoševićeva povreda ozbiljnije prirode i da li se Pavlović konačno spremio za prvih 11? Kako stojimo sa suspenzijama?

Pošto o Vojvodini uglavnom sve znamo, red je da se upoznamo malo i sa Smederevcima. Trener Smedereva je Dragan Đurđević, dobar taktičar. Smederevo je, slobono se može reći, partizan u malom, pošto je većina igrača iz partizanove škole. Golman Rankvić. Desni bek je Lukić, prosek. Levi bek im je Atanacković, inače igrač koji je prošao partizanovu školu. Odličan igrač za JSL uslove, ponekad izvodi i prekide. Takođe imaju i odličnog štopera, reč je o Brkoviću, koji je prošao partizanovu školu, u prošlom kolu izabran u tim kola (sportski žurnal), jak u skoku i na zemlji. Par mu je najčešće iskusni Ognjanović, isto bivši igrač partizana, imao je inostranu karijeru. Odbrana poput Javorove, koja ne rizikuje puno.

U veznom redu konkurišu, centralni veznjaci Živković, Stanić, Milosavljević. Živković je prosečan igrač za našu ligu, vrlo često se ubacuje u napad (dao je dosada 2 gola), dok Milosavljević nije ništa posebno, ajd da kažem da ume da bude borben. Stanić je izdanak partizanove škole, odlikuje ga tačan pas. Na krilima su Ćeran, Jerinić, Todorov. Ćeran, igrač koga odlikuje dobar šut, imao je internacionalnog iskustva igrajući u Belgiji. Jerinić, jak na lopti, kreativan, brz, izdanak partizanove škole, jako opasan igrač. Ova dvojica znaju da promene i strane.

U napadu konkurišu, Ranković, Marinković i Stojanović. Ranković je brz ko munja, dok je pored njega Marinković, još jedan izadanak partizanove škole, napadač tehničar. Stojanovića odlikuje jaka konstitucija, dobro građenje, igra leđima, i čuvanje lopte. Najbolji strelci su im Ćeran 4, Ranković 3, Marinković 3.

Dosadašnji rezultati su im: 3 pobede (2 u gostima), 2 izgubljenje (obe u gostima), 8 nerešenih (5 kući, 3 u gostima). 6 utakmica su odigrali bez golova. Zauzimaju poziciju 8.

Svi na Karađorđe!

Image
Last edited by Zeljafcv on Tue Nov 30, 2010 10:57 pm, edited 1 time in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
car jovan
Posts: 397
Joined: Sun Mar 01, 2009 9:34 pm

Post by car jovan »

Наше три везане победе у првенству,улаз бесплатан,гост који ретко губи,и игра бункер,солидна попуњеност Карађорђа и ....дај Боже да се историја не понови поново!
uporan
Posts: 562
Joined: Mon Apr 04, 2005 7:49 pm
Location: CENTAR
Contact:

Post by uporan »

car jovan wrote:Наше три везане победе у првенству,улаз бесплатан,гост који ретко губи,и игра бункер,солидна попуњеност Карађорђа и ....дај Боже да се историја не понови поново!
:!: :!: :!:

Samo bih rekao po ko zna koji put...
UH!
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Post by Mare »

Željafcv svaka čast na najavama utakmica, pravo je zadovoljstvo čitati ih i upoznati se i sa istorijom i tradicijom narednog protivnika. Svaka čast na trudu i samo tako nastavi.

Još jedna u nizu od onih utakmica, kad možda ne možemo toliko puno da dobijemo koliko možemo da izgubimo. Dolazi nam dosta tvrd protivnik, koji teško gubi utakmice, što se i vidi iz činjenice da u dosdašnjem toku prvenstva imaju samo 2 poraza, oba na gostujućim terenima. U proseku primaju manje od jednog gola po utakmici a daju tačno jedan. U poslednjih 10 utakmica jedini poraz im je na gostovanju Partizanu kad su izgbili 5-3, već 6 kola ne znaju za poraz. Što se tiče naših međusobnih duela, u poslednjih 20 utakmica skor sa Smedervom nam je 10-3-7. Sigurno da nas očekuje vrlo težak meč, protivnik zatvoren i zakopčan do grla, koji će vrebati svoju šansu iz prekida i kontri. Igra će se u glavnom na sredini terena, bez puno prilika po gol, ali treba verovati i zato i mi navijači moramo biti strpljivi. Pružiti maksimalnu podršku, ovo moramo dobiti makar i golom u 90+ minutu. Bez obzira na rezultat u poslednjem kolu, ova pobeda donosi relativno miran zimski san, nerešeno ili poraz bi verovatno značili da ćemo zimsku pauzu provesti na 4 poziciji i umesto mirnog sna imali bi košmare. Zato se sutra naoružajte šalovima i strpljenjem i da uz maksimalnu podršku poguramo naš klub ka novoj pobedi, petoj u nizu.
User avatar
kafe bagdad
Posts: 689
Joined: Fri Sep 25, 2009 7:32 pm
Location: The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Post by kafe bagdad »

sutra ili prekosutra?
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Post by Mare »

U pravu si prekosutra, što bi rekli košarkaši greška u koracima! :D
User avatar
the Gari
Posts: 1126
Joined: Tue Feb 17, 2009 11:10 am
Location: Jawa Tengah
Contact:

Post by the Gari »

Kako se samo plašim utakmica na koje je ulaz besplatan... :oops:

I nekako se često ispostavi da ta "besplatna" utakmica u trenucima kada se čini da smo se zaukali, bude baš protiv Smedereva. Ne mislim da je u pitanju neka teorija zavera, već je to čisto moje zapažanje koje ne znam koliko se može dokazati brojkama. Oni nam dođu u tim trenucima kad i oni najteži drkoši i defetisti pomisle da "ovo i neizgleda tako loše". Moj matori je prestao da dolazi na stadion negde u drugoj polovini devedesetih; u protekloj deceniji bio je na recimo četiri utakmice Vojvodine od čega su jedno tri bile protiv Smedereva. Mislam da bi, kada bi se neko bavio analizom, ustanovio da on navija za njih :lol:

Jedna od takvih koje se dobro sećam bila je posle onih 0:3 na tzv. Marakani, kad je Karađorđe bio pun, a mi se mučili k'o nezdravi. Na kraju smo pobedili 1:0 golom Despotovića iz domaćinski dosuđenog penala. Možda će mnogi biti protiv i tražiti sutra ne znam ni ja kakav učinak, ali ja bih danas potpisao da se takav scenario ponovi!

Inače, utakmice s njima su, po meni, najteže za prognozu. Kad su oni bili najbolji (tj dok su Sartid i dobar deo političkih stranaka stajali iza njih) razbili smo ih na strani, kad smo mi bili najgori, dali smo im pet komada kod kuće (Onaj gol Raše Bataka s pola terena kada je bila godišnjica smrti njegovog brata, pa se skidao u majicu s njegovim imenom)... Sećam se jednom, pre jedno sedam-osam godina, su nas tako nakantali da smo bili srećni što smo izgubili "samo" 0:2. Ja sam se tada, s jednom zanimljivom ekipom s Istoka, okrenuo za 180 stepeni, te smo gledali ragbiste Vojvodine na pomoćnom terenu koji su isto tako pasli od šampionskog Dorćola, ali smo zdušno navijali za njih. I posle utakmice smo se tamo obreli i, ukoliko me sećanje dobro služi, pomogli Vošinim ragbistima da postignu počasni esej!

Da se vratim na temu. Ja, nažalost, neću biti na utakmici jer se nalazim na drugom kontinentu, ali stvarno mislim da je ova subota jako važna. Čak važnija od sledeće. S negativnim rezultatom ponovu ulazimo u apatiju (neko će reći: vraćamo se u surovu realnost), a s pobedom otklanjamo sve dileme (ako one postoje) koji je to (za sada) treći tim u zemlji i krećemo dalje.

E sad malo trčim pred rudu, ali, u slučaju da se ostvari ova druga verzija, ono što će mene posebno obradovati jeste to da ćemo (osim ako nešto žestoko ne za..remo) polusezonu započeti i završiti sa istim trenerom. Koji je to "stručnjak" u voljenom timu dva puta bio na pripremama? Osim naravno Bekvalca koji je, doduše, pravio pauze od po nekoliko godina :D Ako ponovo vidimo "krompir", vraćamo se onome što najbolje znamo: razočarenju, kukanju, pljuvanju, pronalaženju krivaca...

Ne znam zašto sam sve ovo ispričao, ali...
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
soderstorm
Posts: 450
Joined: Wed Aug 26, 2009 1:33 am

Post by soderstorm »

Posto sam cuo da povreda Mitosevica nije vece prirode najverovatnije da ce opet biti u prvih 11 i za nas nema zime, takodje vraca se Pavlovic tako da Smiljanic sada moze da konkurise na krilu ili da zameni Vuleta tako da videcemo.
Somborac
Posts: 641
Joined: Sat Jul 29, 2006 3:35 pm
Location: Sombor

Post by Somborac »

Smiljanic moze da konkurise za neku kafanu, jedino!

Nadam se velikoj poseti i sigurnoj pobedi, koja ce nam ostaviti nadu da mozemo da zavrsimo kao drugi!
Junior
Posts: 788
Joined: Sun Apr 18, 2010 7:41 pm
Location: Novi Sad

Post by Junior »

Ja uopste ne ocekujem veliku posetu,najavljuju ocajno vreme,hladno uz susnezicu... :roll: Bice tesko,al dobijamo 1-0,Meda daje gol od precke! :D
DUB
Posts: 775
Joined: Thu Feb 03, 2005 7:49 pm
Location: Kafana

Post by DUB »

Vreme hladno, sunčano i bez padavina.

Image
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Trajković oseća posledice stomačnog virusa, a Milović povrede na treninugu, te sutra NEĆE biti u konkurenciji.

Pavlović i Mitošević su se u potpunosti oporavili, pa hoće.

Na konferenciji pored Milinkovića (posebno pohvalio rad Kataia i Stevanovića) govorio i Mojsov. On i Karan će sutra morati odraditi posao ispred Brkića.
brankec
Posts: 5
Joined: Mon Oct 18, 2010 7:12 pm

Post by brankec »

Somborac wrote:Smiljanic moze da konkurise za neku kafanu, jedino!

Nadam se velikoj poseti i sigurnoj pobedi, koja ce nam ostaviti nadu da mozemo da zavrsimo kao drugi!
O cemu ti pricas?Pruza odlicne partije po levoj strani,a sta bi tek bilo kad bi mu pruzili sansu na njegovoj pravoj poziciji!
User avatar
novosadjanin
Posts: 1354
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Post by novosadjanin »

Smederevo ima 8 remija. Ali, cak 6 od tih 8 su ostvarili na svom terenu, sto znaci da se ne snalaze bas najbolje kada treba da napadnu protivnika koji se brani. U gostima imaju skor od po 2 pobede, remija i poraza. Treba uzeti u obzir i da je jedan od ta dva poraza i onaj namesteni mec protiv partizana (3:5). Taj skor u gostima (2/2/1) je za svaki respekt. Sutra ce biti mnogo teze nego protiv Indjije koja se otvorila. Smederevo ce igrati mnogo cvrsce i zatvorenije i kada se na to doda da tradicionalno tesko izlazimo na kraj sa njima, moja prognoza konacnog rezultata je 1:0 ili 0:0.
Vaznu ulogu sutra cemo imati mi, tj navijaci sa svih tribina. Moramo odraditi nas deo posla, na poslednjoj utakmici na Karadjordju ove godine, kako dolikuje. Uticimo na rezultat, vrsimo pritisak na sudiju i protivnicke igrace (posebno ako golman pomisli da krade vreme), bodrimo nase igrace...
Srecno!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Војводина : Смедерево 27. новембар 2010, 13:00

Главни судија: Марушић Светислав

Помоћни судија 1: Вељовић Александар

Помоћни судија 2: Давидовић Петар

Четврти судија: Глођовић Владо

Посматрач: Тановић Драгомир

Делегат: Ваван Драган
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Locked