17. kolo: Vojvodina-BSK Borca 2:1

Locked

Sa koliko golova razlike cemo pobediti?

Poll ended at Mon Mar 14, 2011 2:58 pm

1
9
15%
2
37
60%
3 ili vise
14
23%
Nijedno od ponudjenih :-(
2
3%
 
Total votes: 62

User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

17. kolo: Vojvodina-BSK Borca 2:1

Post by Zeljafcv »

BSK, skraćenica od Borčanski sportski klub je fudbalski klub iz beogradskog predgrađa Borča. Osnovani su 1937. godine, na inicijativu nekolicine meštana, među kojima je najistaknutiji bio Vitomir Maksin, koji je kupio prvu opremu. Iako iste skraćenice, nema nikakvih dodirnih tačaka sa predratnim BSK-om. Prvu zvaničnu utakmicu klub je odigrao 6. maja 1937. godine protiv ekipe iz Bačkog Petrovog Sela i pobedio sa 4:2. Klub je obnovljen 1946. godine pod istim imenom. Kasnije menja ime u Hajduk, a 1951. godine prestaje sa radom. Od 1953. neprekidno se takmiči pod današnjim imenom. U novom milenijumu, od 1999. do 2002. igrali su u Drugom saveznom rangu, ali iako su opstali uprkos reorganizaciji lige, odustali su i zahvaljujući tome je OFK Vrbas sačuvao drugoligaški status. U Srpskoj ligi "Beograd" su igrali do 2006. godine, kada su se plasirali u novoformiranu Prvu Telekom ligu Srbije. Od tada beleže velike uspehe: bili su četvrti 2007. godine, 2008. treći, a 2009. prvi i tako su ušli po prvi put u najviši rang srpskog fudbala. Planira se rekonstrukcija stadiona, pa će BSK Borča igrati prvu polovinu prvenstva na stadionu na Karaburmi. Najveći rezultatski uspeh im je svakao pobeda protiv crvene zvezde prošle sezone.


U 17. Kolu JSL, u sredu, 14 časova, Vojvodina će na svom stadionu Karađorđe dočekati BSK iz Borče. Posle važne pobede I velikih 3 boda, na nezgodnom gostovanju u Jagodini, bićemo posle dugih 3 meseca u mogućnosti da odgledamo premijeru Vojvodine na Karađorđu u prolećnom delu sezone i imati priliku da 97. rođendan voljenog kluba proslavimo na najbolji mogući način. Vrlo verovatno ćemo biti svedoci lepe igre za publiku i gomile pogodaka u mreži gola gostiju. U prvom delu prvenstva smo ih tukli sa 2:0, tako da ništa sem „gaženja“ u sredu neće obradovati ljubitelje crveno-bele Dame. Verujem na veliku radost svih zaljubljenika u Vojvodinu, na teren se vraća ljubimac navijača na desnoj strani, reč je o našem Vuletu. Nećemo biti kompletni, jer zbog suspenzije ovaj meć će sa tribina posmatrati vispreni levi bek Vladan Pavlović i iskusno desno krilo Nikola Lazetić. Očekujemo da zamene odgovre svom zadatku na najbolji mogući način, jer dobrom partijom mogu dosta doprineti povećanju sopstvene konkurentnosti. Gust raspored možda doprinese i još nekim rotacijama? Ništa, kako god okrenemo pobeda i nova 3 boda,kao vetar u leđa, pred važno gostovanje u Ivanjicu i polufinale Kupa.

Svakako najpoznatiji igrač BSK-a je Stefan Savić, koji trenutno brani boje partizana i crnogorske reprezentacije, a bio je na meti Arsenala. Trenutno nama najzanimljiviji je igrač koji se često pominjao na ovom Forumu kao potencijalno pojačanje veznom redu, reč je o igraču sa brojem 20 na dresu, Dejan Babić. Sef stručnog štaba gostiju je Šefki Arifovski. Borčani su trenutno 11. , sa 18 osvojenih bodova. U prošlom kolu su remizirali sa Spartakom.

Navijačka grupa Firma i redakcija navijačkog fanzina Huka organizuje akciju:
budababa wrote:Ситуација у вези са Хуком није нимало ружичаста, а (као што можете претпоставити) највећи проблем представљају финансије. Редакција је одрадила 90% посла и број се полако приводи крају, барем што се тиче материјала. Захваљујући екипи из дијаспоре (Фирма цео свет) обезбеђена су не мала средства да се уради припрема за штампу, али остаје проблем покривања трошкова штампе. До сада смо ту имали велику помоћ штампарије Фото око, али је пословна клима (читај: криза) таква да овај пут не можемо рачунати на њих да изнесу тај терет.

Унутар групе је препозната потреба да Хук треба да живи и Фирма ће, у складу са својим могућностима, помоћи колико може. Једна од опција да се сакупи остатак новца за издавање шестог броја јесте продаја старих бројева Хука. Стога ће на утакмици против БСК-а код благајне на јужној трибини, као и на штанду постављеном на северној трибини, бити продавани стари бројеви Хука по цени од 200 динара. Зато апелујемо на све Фирмаше да се одазову овој акцији и да допуне своју колекцију или (уколико већ јесу поносни власници свих пет бројева) купе по који број који ће поклонити куму, комшији/комшиници, буразеру из другог града који још није прогледао и схватио који је клуб најбољи... Сав новац који се овом приликом сакупи ићи ће искључиво за трошкове штампања шестог броја нашег навијачког фанзина. Браћо Фирмаши, судбина најбољег навијачког фанзина у Европи је у вашим рукама!

КУПИ ХУК ДА НЕ БУДЕ МУК!!!
Last edited by Zeljafcv on Thu Mar 10, 2011 9:58 pm, edited 1 time in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
AntonioKasano
Posts: 498
Joined: Sun Feb 21, 2010 5:28 pm

Post by AntonioKasano »

Допада ми се гласање за резултат, надам се да нећемо ``измалерисати`` победу, и да ће у будућности бити више пута постављено овако. Гледао сам репортажу БСК-Спартак, на конференцији је тренер нашег противника за среду, поштено искукао да су слабији за цирка 5 играча него јесенас. Такође је рекао да је својим играчима због лошег терена на Карабурми, сугерисао да отприлике само испуцавају лопту напред и чекају да играчи Спартака погреше. Очекујем жешћи бункер, нешто као Смедерево против крцуноваца, значи паметно играти и постићи, надам се први гол, на време. Лепо је што је копиран текст за продају Хука, и апел свим Војводинашима да се укључе у акцију, како би нови изашао што пре!!!
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Kao što se da videti, vredni radnici su danas završili sa obavezom pripremanja Stadiona za meč - sve je spremno!!!

Image
Kamenica
Posts: 323
Joined: Tue Oct 20, 2009 9:24 pm
Location: Sremska Kamenica

Post by Kamenica »

Napred Voso, le, ale, ale...

Nadam se pobedi protiv BSK-a. Ubedljivo lagano...
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8923
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Svejedno sa koliko pobedimo - bitno je da pobedimo. Ovi BSK-ovi i slicna boranija to ne bi trebalo ni da igra u istoj ligi sa nama pa prema tome nasa pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje.

U se i u svoje kljuse - i tovari boraniju!!!
ZmagoNS
Posts: 229
Joined: Tue Sep 01, 2009 7:02 pm

Post by ZmagoNS »

Teren izgleda ocajno..ako se ne predje nekim valjkom bar jednom pre tekme,tesko da ce se moci igrati po zemlji...skakace lopta kao u Jagodini..a to naravno vise odgovara ekipama koje se brane.. ;)
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9945
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Ljudi,ne zalecite se mnogo sa vasim ocekivanjima.... stvaramo takvu atmosferu,da spustanje na zemlju ne gine,ukoliko nastavimo s ovakvim tempom do srede.Oprez....
Image
User avatar
UNIT8
Posts: 100
Joined: Thu Mar 25, 2010 11:01 pm
Location: Novi Sad

Post by UNIT8 »

Nadam se laganoj pobedi i raspolozenom zapadu, kao za poslednju utakmicu jesenjeg dela prvenstva 8)
Kamenica
Posts: 323
Joined: Tue Oct 20, 2009 9:24 pm
Location: Sremska Kamenica

Post by Kamenica »

Ako treba da budemo oprezni, protiv prosecne ekipe iz Padinjaka, onda ne trebamo ni da igramo. Ko je gledao Blekpul-Celzi... Onako se bodri ekipa i kada si dole 0:3. Odusevio sam se.

Dakle, ocekujem cepanje i atmosferu k'o na rukometu veceras...
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
ssnigd
Posts: 3439
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Voja wrote:Ljudi,ne zalecite se mnogo sa vasim ocekivanjima.... stvaramo takvu atmosferu,da spustanje na zemlju ne gine,ukoliko nastavimo s ovakvim tempom do srede.Oprez....
Apsolutno se slazem sa Vojom :!:
Ne ocekujte da ce BSK doci i skinuti nam gace da ih napunimo. Branice se kako god znaju i gledace da kazne svaku nasu glupost. Na stranu reputacija timova, ali ne treba da letimo stalno u nebesa posel jedne pobede u Jagodini. Ne smem ni da zamislim komentare ako ne pobedimo u sredu.
Podrska momcima na terenu do nove pobede :!:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

To je ono o čemu ja pričam, moramo da menjamo svoju svest i način razmišljanja.
Ako ćemo da strahujemo od banana ekipa tipa BSK-a i sličnih i to kući, onda stvarno nismo ni za šta i ne razlikujemo se mnogo od njih.
Svi, i mi navijači i igrači i zaposleni u klubu moramo da verujemo u pobedu i da znamo način na koji ćemo do nje doći.A gostima odmah samouvereno treba staviti do znanja da ovde u Novom Sadu NEMAJU ŠTA DA TRAŽE.
Kamenica
Posts: 323
Joined: Tue Oct 20, 2009 9:24 pm
Location: Sremska Kamenica

Post by Kamenica »

Ako mi njih sameljemo u prvih 20 minuta, onda oni nemaju izbor sem da vade loptu iz mreze i to u vise navrata. Ocekujem pozitivno ludilo, zeljni smo utakmica, fudbala, navijanja. Nikada nisam pljuvao po Vojvodini, pa necu ni nakon poraza. O porazu protiv BSK-a ne razmisljam.
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
kowalski
Posts: 786
Joined: Wed Dec 01, 2010 4:44 pm
Location: Tatooine

Post by kowalski »

5:0 (mereba 2, abu 2, ilic 1)

Image
Image
DUB
Posts: 775
Joined: Thu Feb 03, 2005 7:49 pm
Location: Kafana

Post by DUB »

ice wrote:ovde u Novom Sadu NEMAJU ŠTA DA TRAŽE.


Tako je ice :!: :!: :!: :!:

Treba ih gaziti od 1-og minuta makar promašili 101 šansu i na kraju dali sami sebi slučajan auto gol. Gaziti ih tako da im se gaće tresu do sledećeg gostovanja u NS. Kakav oprez, OVO JE DOMAĆI TEREN!
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
User avatar
King
Posts: 298
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:32 am

Post by King »

Ako ste tako sigurni u pobedu kvota 1-1 je 2.00,a da cemo pobediti dva i vise razlike 1.8 :D
Locked