Press / Sportski žurnal: Mrđa: Pobede jedini lek

Mrđa: Pobede jedini lek10.08.2009. 08:55

Sportski žurnal(1)
B

eč je bio i prošao, ali utisci su sveži i ne daju mira. Dragan Mrđa, strelac prvog gola u revanšu protiv Austrije, priznaje da još nisu sasvim izbledele slike bečkog revanša:

- Posle utakmice sam se osećao užasno. Do zore sam premotavao film onog što smo doživeli na stadionu Austrije i očajavao što nismo prošli uprkos dobroj igri.

Posebno mu teško pada kako su domaćini na poklon dobili prva dva gola:

- Kod prvog se lopta od Karanove pete odbila do Juna metar-dva ispred naše mreže. Baš pred njega, u trenutku kada je bio potpuno slobodan.

Drugi pogodak je, kaže, već pogubljene Austrijance vratao u život:

- Ne krivim Brkića. Šta da se radi... U Beču se to njemu desilo, sutra će nekom drugom. Golmanski kiksevi su mnogo skupi i zato se pamte. Da Austrija, do tada apsolutno nadigrana i ubijena, nije tako jevtino došla do izjednačenja, ubeđen sam, spasa joj ne bi bilo. Taj poklon je nas pokopao, a domaćinima, publici i igračima, prosto dao krila.

Ne zaboravlja ni sudiju, koji je mirno prešao preko Dragovićevo igranja rukom:

- Penal čist kao suza. Sve sam video i odmah reagovao, ali šta vredi. Sudija je samo ponavljao: Igraj, igraj...

Posle svega, kaže, ostaje mu da neutešno zaključi:

- Te noći u Beču negde gore, među zvezdama, sve je bilo protiv Vojvodine. Dobro je što su obe utakmice ljudi u našoj zemlji mogli da prate u televizijskim prenosima i da se lično uvere da nisam pristrasan kada tvrdim da je sreća odvela Austriju u narednu rundu.

Kakve je posledice na ekipu ostavila eliminacija sa međunarodne scene? Obično se kaže kako se mora gledati napred jer život ide dalje, ali na delu to ipak izgleda nešto drugačije:

-Atmosfera se još nije vratila u normalu. Oseća se potištenost, međutim, moramo se pribrati i u sebi pronaći snagu za novi početak.

Uprkos tome što se Vojvodina spotakla o prvu evropsku prepreku, hrabri ga kako su odigrane dve utakmice protiv Austrije:

- Ova nova ekipa je na delu pokazala da može mnogo. To nije samo moj utisak. Valjda će nam se negde vratiti ovo što smo nepravedno izgubili u Evropi.

Na redu je prvenstveni start i gostovanje u Kuli:

-Potrebno je da zaboravimo Beč i okrenemo se novim takmičarskim izazovima. To nije baš tako lako, ali nema drugog puta. Ovakve situacije se najefikasnije leče pobedama i zato očekujem da ćemo za nju u Kuli kao ekipa uložiti sve što možemo - kaže golgeter Dragan Mrđa, novi kapiten Vojvodine.

To što ga selektor Radomir Antić nije uvrstio na spisak reprezentativaca za prijateljsku utakmicu sa Južnom Afrikom, Dragan Mrđa ne želi šire da komentariše:

- Nema tu šta da se priča. Moje je da igram i da se dokazujem, a na selektoru je da odlučuje ko će igrati u reprezentaciji. Nadam se da ću kroz utakmice u novom šampionatu dokazati da zaslužujem poziv.

M. Gavrilović

Vesti
SEID KORAĆ je najbolji igrač sezone 2023/2024

Beše poslednji dan januara meseca ove godine, kada je Novim Sadom odjeknula vest da je rođeni Luksemburžanin Seid Korać potpisao ugovor sa ponosom Grada. Slikavši se držeći u rukama naš dres na promociji, odmah je izjavio da želi da što pre...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović9
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Korać25
Vukanović24
Zady Sery23
Radulović23
Zukić21
Petrović17
Carević15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...