Press / Dnevnik: Kesić menja Brkića

Kesić menja Brkića07.11.2009. 12:16

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine igraju u Jagodini i taj meč svakako je jedno od najvećih jesenjih iskušenja za ekipu Branka Babića. Domaćin igra odlično, nalazi se na petom mestu i s puno optimizma dočekuje današnji duel.

Ono što ne prija ni Jagodincima ni Novosađanima je kiša, a zna se da je teren na lepom objektu očajan kada je natopljen vodom. Ekipe koje neguju pas-igru na taj segment mogu slobodno da zaborave, što bi dodatno trebalo da optereti trenera Vojvodine.

- Svaka briga znači da nešto nije u redu, a ja ne želim tako da razmišljam. Ukoliko se ispostavi da je teren tako loš kako neke vesti govore, onda ćemo morati da menjamo taktiku. Ono što želim i na čemu insistiram je to da nam pristup ostane isti kao u par prethodnih duela. Ne smemo da dozvolimo da nas rival natrči i više želi pobedu od nas – napominje Babić, naglasivši da ga raduje optimizam i izjave igrača o preporođenoj igri, ali i da ne želi da se sve to pripiše njemu, već i Vojvodini kao dobro organizovanom klubu, saradnicima i kvalitetu igrača.

Uprkos optimizmu, jasno je da će Vojvodina danas biti oslabljena.

- Povređenima Mrđi i Đurovskom pridružio se i golman Željko Brkić, koji ima povišenu temperaturu i nije u kombinaciji. Imamo puno poverenje u Aleksandra Kesića i igrače koji dobiju šansu. Ozbiljan klub mora da ima više raspoloživih igrača koji mogu da odgovore postavljenim zadacima, a Vojvodina ih ima – uverava Babić, dodavši da Jagodince ceni kao i njihovog mladog trenera Dodića.
Miroslav Vulićević od dolaska iz Javora ustalio se uz desnu aut liniju.

- Jagodinci su hit prvenstva. Čeka nas težak teren i ambiciozan suparnik, ali naš cilj je poznat, a to je osvajanje tri boda. Ne pretimo, nismo upisali bodove unapred, već ćemo u igri nastojati da budemo bolji od domaćina – rekao je Vulićević.

Lako se može dogoditi da od prvog minuta u postavi bude Ivan Gvozdenović.

- Na treneru je da odluči kome će ukazati poverenje. Vojvodina ima 25 dobrih igrača, od kojih 18 konkurišu za tim, a 11 izlazi na teren. Na meni je da svaki ukazan minut iskoritim na najbolji način i doprinesem klupskom cilju, osvajanju tri boda – rekao je Gvozdenović.

Novosađani su juče krenuli za Jagodinu posle treninga i zajedničkog ručka, a očekuje se da u postavi budu: Kesić, Vulićević, Pleč, Lovrić, Gvozdenović, Ađuru, Medojević, Tumbasević, Stjepanović, Aleksić, Tadić.


Premije

Upravni odbor FK Vojvodina odredio je nagradu fudbalerima Vojvodine za prethodni ciklus u visini od 3000 evra. Taj novac je, naime, trebalo da ostane u klupskoj kasi na ime kazni koje je predložio kapiten Dragan Mrđa za neuspeh u Evropi, poraze u derbijima i remi sa Smederevom, ali je rukovodstvo crveno-belih odbilo taj predlog i odlučilo da isplati osvojenu premiju.

S. Savić

Vesti
SEID KORAĆ je najbolji igrač sezone 2023/2024

Beše poslednji dan januara meseca ove godine, kada je Novim Sadom odjeknula vest da je rođeni Luksemburžanin Seid Korać potpisao ugovor sa ponosom Grada. Slikavši se držeći u rukama naš dres na promociji, odmah je izjavio da želi da što pre...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović9
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Korać25
Vukanović24
Zady Sery23
Radulović23
Zukić21
Petrović17
Carević15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...