6. kolo: Sloboda-Vojvodina 0:0

Ocekujem

Pobedu Slobode
5
11%
Nereseno
16
35%
Nastavak 100% serije u gostima
25
54%
 
Total votes: 46

ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

aNS,
Ma naravno da nije u redu da odlažu utakmice i ja se slažem da je to blesavo, ali kod nas u zemlji Srbiji (dembeliji) je to ustaljena praksa.I mi smo svojevremeno pred GAK iz Graca, Slaviju i još neke utakmice odlagali mečeve.Isto bi smo postupili i sada da smo u takvoj situaciji.Sa te strane je licemerno da pričamo o tome, pogotovo što pojedinci to rade iz razloga pripreme alibija u slučaju poraza (a ne što im to toliko baš smeta) , pa eto već se i sudije spominju i tako dalje.
Naši najveći problemi su u sopstvenom dvorištu i kada to rešimo, tek onda možemo da se okrenemo na drugu stranu.
Ovih zadnjih nekoliko sezona ne može se reći da smo ijednom iole duže bili konkurent za titulu, da su nas recimo sudije i savez omele u tome, a i finala kupa smo glatko gubili.Dakle, niko nam nije kriv do MI SAMI.A zna se koji su to u stvari ljudi koji godinama žare i pale na čelu našeg kluba.OK, bilo je i pre njih loše, ali to je već bila neka sasvim druga situacija koja je imala drugačije korene, ne amnestira to ove ni u kom slučaju.Ako ćemo već gledati u prošlost, pa recimo početkom i sredinom devedesetih su bila mnogo bolja vremena po nas (mada i tada puno toga nije funkcionisalo) , pa to niko ne spominje.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
aNS
Posts: 327
Joined: Sun Jun 28, 2009 2:00 pm

Post by aNS »

Не кажем ја да не треба одлагати утакмице. Али ми је смешно што се то ради на самом почетку првенства. Па од чега су уморни? Они ако прођу даље(и ја се сам себи сада смејем) одложиће се цело првенство, ако се настави са овом праксом.
Опет се слажем са тобом око тога да смо сами себи највећи противник. Јесте, помогну нама судије и савез да се срозамо али великим делом смо ми криви за то. Није нам сигурно савез или судија крив за Металац. Неки су спомињали како је можда Мојсову(или како већ) поништен гол. И да је лопта била метар у голу мене би опет било срамота да то спомињем. Па ми да смо честита екипа, разбуцали би тај Металац са 5:0 па нам тај један гол ништа не би значио. Али нека само нек је нама ту батко, са њим је куп наш! :roll:
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Slažem se sa tobom u praktično svemu.
Smešno je to odlaganje utakmica, pa nisu fudbaleri valjda kao penzioneri pa im je mnogo dve utakmice nedeljno, ali to je slika i prilika našeg fudbala.Veruj da bi i ovi što nam vode klub jedva dočekali nešto slično jer i sami uostalom stalno spominju kako su nam igrači umorni i kako ih treba odmarati (primera je bilo more da ih sada ne navodim) .
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Lala sa zapada
Posts: 688
Joined: Sat Jan 30, 2010 7:52 pm

Post by Lala sa zapada »

Ako ćemo već gledati u prošlost, pa recimo početkom i sredinom devedesetih su bila mnogo bolja vremena po nas (mada i tada puno toga nije funkcionisalo) , pa to niko ne spominje.

Ove Ice-ove reci su sustina.

Ba zbog tih reci mene momentalno zaboli glava kada cujem retoriku kako nas je Bata izvukao. Kao da smo mi pre njega bili klub koji je spavao na dnu lige.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
aNS
Posts: 327
Joined: Sun Jun 28, 2009 2:00 pm

Post by aNS »

Да не буде да сам скроз скренуо са теме, очекујем велику борбу и у овом колу. Надам се победи, очекујем нерешено.
veso

Post by veso »

Naredne dve utakmice pokazaće gde je Vojvodini mesto u ovom prvenstvu,upozoravam da su igrači Slobode veoma iskusni provereni igrači(Lazić,Pavićević,Vukajlović,Šunjevarić),da će ova utakmica možda biti i teža od one protiv Partizana,podsećam vas da sam upozoravao na Metalac,nadam se da će Voša dobro odigrati i demantovati me.
Pripadnik
Posts: 62
Joined: Wed Oct 14, 2009 10:49 am

Post by Pripadnik »

Praksa odlaganja utakmica je ustaljena (temeljno) tokom devedesetih sa željom da se "pomogne" klubovima (naravno u velikoj većini slučajeva onim klubovima) da pokušaju da obezbede što duži opstanak u evro takmičenjima. Takozvani nacionalni interes da "naši" klubovi naprave neki uspeh u "belom svetu" je cilj. To je još jedan dokaz da se nismo oslobodili nekih predrasuda i kompleksa.Nema tu sporta i dalje se radi o interesima...

Što se tiče predstojeće utakmice, teško je prognozirati s obzirom na dosadašnja iskustva ali ipak mi se čini da je ekipa ove sezone na malo drugačijem mentalnom nivou. To mi daje nadu da možemo da dobijemo. Dobra (pozivitivna) atmosfera se stvorila i posle ove utakmice u kupu ali i pre utakmice sa Slobodom, prve posle mnogo godina! Njihova najava za utakmicu vraća nadu u bolje sutra i u to da postoje i drugi klubovi osim onih. To je možda dobar signal i za naše igrače jer nije svejedno kada osete da se ceni klub u kome igraju, pa može da bude podstrek.
Mi smo jedno to je naša snaga...
User avatar
novosadjanin
Posts: 1353
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Post by novosadjanin »

Do sada smo igrali utakmice u kojima smo samo mogli puno da izgubimo, a pobedom se malo dobijalo. Ovo je prva utakmica ove sezone koja nije takva. Prvi put nismo apsolutni favoriti, blagi mozda jesmo. Pobeda u ovom mecu bi donela velika tri boda. Protivnik nema nijedan poraz i jos uvek igraju u euforiji zbog povratka u najjaci rang posle mnogo godina. Sto se tice kvaliteta protivnika, stavio bi ih u rang sa Jagodinom, s tim sto ovog puta ne igramo na Karadjordju. Ide nam u prilog to sto se utakmica ne igra u Uzicu vec u Lucanima. Nereseno najrealnije, nadam se pobedi.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2690
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Na utakmici u nedelju debitovaće Nikola Lazetić.

Da li od početka, da li pri kraju, da li ceo meč (malo verovatno)...ostaje da vidimo. Sasvim je sigurno da će biti među 18 putnika u Lučane.

Na konferenciji za medije, pored Milinkovića, bio je Tumbasević, a on bi i mogao biti "ključ" na sredini terena (valjda ovo što je besedio pred novinarima znači i da će igrati). Protivnik nam je ozbiljan, nadam se da će Oumaru biti najistureniji i da imamo plan kako da IGRAMO na (za) pobedu. Da li ćemo je ostvariti...videćemo u nedelju.
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 3878
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Post by Red Marquis »

Grof Žekula wrote:Na utakmici u nedelju debitovaće Nikola Lazetić.
Znači kao što sam očekivao, biće ubačen u vatru protiv Partizana. Nadam se samo ne od početka...
Io odio Belgrado
User avatar
021
Posts: 859
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Divota. Pored crne rupe (Merebašvili) sada u ekipu ubacujemo i desno smetalo. Još jedan sliom iznuđen i štetan element, taman da budemo spokojni pred nadolazeće teške utakmice.
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Kada do sada već nije igrao, zar nije mogao Lazetić da sačeka Kulu?
No, videćemo da li će nam se to obiti o glavu.Nisam optimista pred ova dva meča, sad još Partizan mora da se vadi na nama, a Sloboda Sevojno nas je preko Stamenkovića na vreme skenirala, biće gadno.Nadam se samo da već sledeće nedelje neće biti gotovo prvenstvo za nas i da nećemo pasti na neko peto mesto (možda čak i šesto što je realno ako ne osvojimo iz dva meča više od boda) .
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Andreyos
Posts: 335
Joined: Thu Aug 05, 2010 10:45 am
Location: Magdeburg

Post by Andreyos »

Mogli bi momci u crveno belom konačno prijatno da nas iznenade,kao recimo protiv Spartaka u Subotici prošle sezone kada smo odneli sva 3 boda.Realno,na papiru smo kvalitetniji od većine timova JSL,zašto to ne dokazujemo na terenu,ne mogu da objasnim,zla sreća,pogrešne odluke,kako trenera,tako i uprave...Razmišljam malo o taktici 4-4-2.Očigledno je da Bilbija ne može mnogo da uradi kada je usamljen u napadu,kada bi mu pridodali Abua ili Jaoa,mislim da bi njegov učinak bio neuporedivo bolji.U tom slučaju bilo bi zanimljivo videti kako vezni red funkcioniše bez Maria i Merebe.Recimo Katai-Mitošević-Medojević-Stevanović.Šteta što to nisu uigravali na pripremama...Još kad se uigraju Mojsov i Trajković...
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
User avatar
djape_ns
Posts: 385
Joined: Sat Dec 13, 2008 6:34 pm
Location: Novi Sad

Post by djape_ns »

Andreyos wrote:Mogli bi momci u crveno belom konačno prijatno da nas iznenade,kao recimo protiv Spartaka u Subotici prošle sezone kada smo odneli sva 3 boda.
Voleo bih da si u pravu. Seti se samo kako su oni nama posle vratili istom merom. Mi njih u Su iznenadili, oni nas u Ns. Mislim da jedino uprave ova dva kluba nisu bili iznenadjeni...
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Golovi sa prethodnog prvenstvenog meča Sloboda - Vojvodina :arrow:

- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Locked