Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
fksloboda.org
Posts: 80
Joined: Sat Sep 25, 2010 9:05 pm
Location: Uzice
Contact:

Post by fksloboda.org »

Ne znam pricu zasto su skinuti, nisam prethodnih godina detaljno pratio desavanja u prvoj ligi, samo znam da sam jednom ispao glup pre par godina kada sam rekao da Vojvodina ima reflektore.
Na primer ovde ih ima, a to je 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=zHhdUirP6aM
A posto ne volim da ispadam glup, nevezano jesam li ili nisam glup, jedino resenje je da sto pre postavite te reflektore :wink:
Dobro je ako je ostala infrastruktura i ako je to sve jos citavo i nije prodato u delovima.
User avatar
newnowapv
Posts: 589
Joined: Sun Dec 06, 2009 4:05 pm
Location: Telep

Post by newnowapv »

fksloboda.org wrote: Na primer ovde ih ima, a to je 2007.

http://www.youtube.com/watch?v=zHhdUirP6aM
Pa da, to je bila oprostajna utakmica Mihajlovica, gde su doneti ovi montazni reflektori samo za tu jednu utakmicu... :wink:
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Napred Voso!
User avatar
KDA
Posts: 215
Joined: Wed Jan 19, 2005 3:08 pm

Post by KDA »

radio021.rs wrote:I bi svetlo na "Karađorđu"

Predstavnici slovačke firme "OMS" dogovorili su posao sa Fudbalskim klubom "Vojvodina", pa će u Novom Sadu uskoro zasijati svetla reflektora, saznaje Radio 021.

Osvetljenje će biti postavljeno na četiri stuba i jačine su 1.400 luksa. Cena postavljanja reflektora iznosi oko 300.000 evra, bez pripremnih građevinskih radova, koji bi se realizovali uz pomoć novosadskih javnih preduzeća.

U novosadskom klubu nisu želeli da komentarišu detalje dok se ugovor ne potpiše, ali, kako nezvanično saznajemo, do kraja nedelje će se znati kada će postavljanje rasvete početi.

Ukoliko se u narednim danima potiše ugovor, Novi Sad će moći da bude domaćin finala Prvenstva Evrope za igrače ispod 17 godina, a "Vojvodina" će moći da igra evropske utakmice i u atraktivnim večernjim terminima.
Evo radio 021 kažu da je sve dogovoreno. Komentari na vest su očajni, prepucavanje oko imena stadiona, Austrougarske i ostalih gluposti, svega jedan ili dva pametna komentara: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/I-bi-s ... dordu.html
User avatar
Marcello
Posts: 954
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:21 pm
Location: uvek na našoj strani

Post by Marcello »

Samo mali off!

Bitno je da mi dobijemo te reflektore, a ovi, što pišu komentare i raspravljaju o imenu stadiona i slično - ionako ne dolaze na utakmice, niti bi dolazili da se stadion zove bilo kako!

Zato, ne čitajte te gluposti :wink:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
User avatar
WestSide
Posts: 188
Joined: Thu Jul 23, 2009 8:27 pm
Location: Istok:)

Post by WestSide »

Mislim da uopste ne bi bilo lose da se na par prometnijih mesta u gradu rasire neki transparenti sa porukom tipa: "Reflektori do maja? Novosadski ljubitelji sporta vas drze za rec".
Jelen pivo, malobrojni znaju zasto...
Pripadnik
Posts: 62
Joined: Wed Oct 14, 2009 10:49 am

Post by Pripadnik »

Marcello wrote:Samo mali off!

Bitno je da mi dobijemo te reflektore, a ovi, što pišu komentare i raspravljaju o imenu stadiona i slično - ionako ne dolaze na utakmice, niti bi dolazili da se stadion zove bilo kako!

Zato, ne čitajte te gluposti :wink:
Broj komentara dovoljno govori o aktuelnosti i zanimljivosti tematike, a to je dobro i možda pokazuje da postoji interesovanje malo veće od onoga što mi mislimo. Tako da, neka komentarišu! :wink:
Mi smo jedno to je naša snaga...
User avatar
Milan
Posts: 4270
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Jučerašnji
дневник wrote:„Карађорђе” добија рефлекторе?

Стадион „Карађорђе” ускоро би могао да добије рефлекторе, уколико град оцени као повољну понуду словачке фирме „ОМС” која треба да достави званичан документ ових дана. Како се незванично може сазнати, ради се о осветљењу од 1.400 лукса на четрири стуба, чија је цена 300.000 евра, док би обавеза града била да обави припремне грађевинске радове.

У Заводу за изградњу града јуче нису могли ништа да нам кажу о овоме, док је директор Спенса Живко Попов, предузећа које управља стадионом, био недоступан. Могуће да је разлог за постављање рефлектора и Европско првенство у фудбалу за млађе од 17 година које ће одржати у Србији од 3. до 15. маја, а Нови Сад би могао да буде домаћин финала.

Раније је најављивано да би на „Карађорђу” могла да засија кровна расвета, али тек након реконструкције стадиона. Пред Европско првенство у атлетици за јуниоре, најављивано је, такође, да ће бити постављена четири рефлектора, али се од тога одустало, пошто је на месту једног од њих, изграђен ресторан. Стога се првенство одржало у дневним терминима, на великој врућини.

Стадион „Карађорђе” делимично је реконструисан 2004. године, када су и уклоњена два стуба за рефлекторе, под изговором да су дотрајали и да представљају опасност. Од тада траје сага о враћању осветљења на градски стадион и омогућавању новосадским спортистима и Фк „Војводини” да играју мечеве у ноћним терминима.

Словаци на потезу

Генерални секретар Фудбалског клуба „Војводина” Радисав Рабреновић каже да у клубу чекају званичну понуду словачке фирме „ОМС”.

- Како нам је најављено, понуда са свим детаљима у вези са ценом и са тиме шта би чија обавеза била, треба да стигне данас или сутра. Када добијемо званичан допис од словачке фирме „ОМС”, проследићемо га, у складу са ранијим договором, градским властима. Надамо се да ће се све завршити онако како желимо сви у Новом Саду, а то је да ће на пролеће на стадиону „Карађорђе” рефлектори поново засијати - изјавио је Рабреновић
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

"Philips" se ozbiljno uključuje u "igru". 1500 luksa, ponuda oko 400.000 Evra. Kravić najavljuje reflektore i svetlo na Karađorđu do početka maja. Izgleda da će biti nešto od svega...

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... aradjordje
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8915
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Zar su se izbori vec toliko primakli?

Filips ili Slovaci svejedno, samo da jednom vise zasvetli. Da ne bude opet kao vec puno puta do sada - obecanje ludom radovanje...
User avatar
igoork
Posts: 781
Joined: Tue Jul 21, 2009 11:09 pm
Location: Na brdovitom Balkanu

Post by igoork »

Lepo lepo... 8)

A sta je sa ovim stolicama i istokom?
Oce pasti neko renoviranje ili su to lovacke price... :roll:
Junior
Posts: 788
Joined: Sun Apr 18, 2010 7:41 pm
Location: Novi Sad

Post by Junior »

Mali off
Koja je poslednja utakmica koju je Voša igrala na Karadjordju u nocnom terminu(ako izuzmemo Mihin oprostaj) ?
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Post by Krle »

Svojeveremeno sam načuo da su stolice takođe veliki problem Karađorđa, jer ne ispunjavaju UEFA standarde. Navodno, postojao je plan da se zamene na kraju prošle ili pretprošle sezone, ali ne znam zašto to nije učinjeno.
Ima tu gomila stvari koje su potrebne na stadinu, da bismo ispunili standarde. A koliko znam, upravljač, odnosno Grad, nema para za sada, a ne vidi se ni kada će imati.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
User avatar
Marcello
Posts: 954
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:21 pm
Location: uvek na našoj strani

Post by Marcello »

Na stranu priča o našim lopurdama i politikantima, ali i ta UEFA počinje da mi iducka na onu stvar! Stolice nisu po standardima, eeej...!!!
:evil:

Sve više mi je želja da se ostvari ona ideja o formiranju takmičenja za najbogatije klubove, pa nek oni lepo igraju i nek imaju gomilu šminkera, pozera, baba i kvazi elite na tribinama, koji će ispijati (naravno!) Coca-Colu i jesti nešto od predivnih specijaliteta Burger King-a, npr.

A, mi ostali, konačno ćemo moći da gledamo svoje siromašne klubove, rasterećene snova o tamo nekim Ligama šampiona, Ligama UEFA i sličnim sranjima, sedećemo na svojim oronulim stadionima i grickati semenke. To je pravi fudbal, a ne ovo! Izeš mi sve, ako tako ne bi bilo lepše. Bar romantičnije, ako ništa drugo...
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
User avatar
fksloboda.org
Posts: 80
Joined: Sat Sep 25, 2010 9:05 pm
Location: Uzice
Contact:

Post by fksloboda.org »

Zanima me koliko ima istine u prici o nadgradnji istocne tribine i da li je to u nekim institucijama razmatrano ili pojedinci iz uprave ili grada iznose zelje i zamisli?
Smatram da bi bilo efektnije i korisnije da se srede juzna i severna tribina i poveca konfor i uzivanje posetilaca na stadionu, na primer pokrivanjem istoka i raznim sminkanjima (umesto nadgradnje), a ako bas bude htelo 20000 ljudi da dodje na utakmicu, pa neka se trazi karta vise, neka pamte kada su ostali ispred zato sto nemaju godisnju :lol:
Uvek sam bio pristalica ideje da stadion bude manji, odnosno isplaniran da izgleda sto popunjeniji na 60-70% obicnih utakmica, nego predimenzionisan za 2-3 utakmice godisnje, a na ostalim da izgleda poluprazno cak i ako dodje 4-5000 ljudi. Sadasnji kapacitet "Karadjordja" je po meni taman za trenutne potrebe, ali bi bilo lepo da se jos malo utegne, ako vec bude te love za radove i neko ne bude znao sta ce sa njom :wink:
Post Reply