OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
borrissey
Posts: 1063
Joined: Fri Aug 26, 2011 9:25 pm
Location: ograda na Istoku

Re: OK Vojvodina

Post by borrissey »

vojvodina jedna jedina wrote:
Salatic mi deluje kao neznalica u rangu Jasara,samo eto sto je on nas covek i to je jedina pozitivna stavka koja ide uz njegovo ime.

Takodje ostaje problem tehnicara,znam da se kuburi sa novcem ali valjda moze da se pronadje neko pristojno resenje jer ovako vise ne ide.

Da, ovo su stvarno ključni problemi. Gera ostaje, za Ivovića se još ne zna, ali bi bila velika šteta za tim da ode sada. No, on je stavrno kvalitet i realno je očekivati da stigne neka ponuda koju on neće odbiti. Tehničar je, mislim ne bih da komentarišem. A što se trenera tiče, ja sam siguran da onakvu blamažu u finalu plejofa ne bismo doživeli da je bilo nekoga da ekipu bolje psihički pripremi za meč. Taktiku ne poznajem dovoljno da bih komentarisao... Jedva čekam sledeću sezonu uz OK Vojvodinu! :)
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

http://www.okvojvodina.org" onclick="window.open(this.href);return false;.
U Novom Sadu (velika dvorana SPC „Vojvodina“) od 28. do 30. juna biće održan turnir Svetske lige, na kojem će učestvovati reprezentacije Rusije, Kube, Japana i Srbije. U tri dana poklonici sporta moći će gledaju šest jakih i atraktivnih mečeva i da podrže aktuelne evropske prvake, naše sjajne odbojkaše koji su izborili plasman na Olimpijske igre u Londonu. Za taj turnir Odbojkaškom klubu Vojvodina NS seme (tehničkom organizatoru) biće potrebni i volonteri, ozbiljni i spretni mladi ljudi, koji žele da uče, stiču iskustvo, pomognu nam da budemo dobri domaćini, da upoznaju nove ljude, uživaju u lepim utakmicama, budu blizu sportista, fotografišu se... U obzir dolaze školarci i studenti (minimum 12 godina, a ako su veoma spretni i treniraju neki sport mogu i oni od 10 i 11 godina). Naravno, ne isključujemo one koji su škole davno završili, a zainteresovani su. Svi volonteri dobijaju majice i ostale poklončiće, kao i akreditacije sa kojima će (i kad nije njihova smena) moći da budu u dvorani i da gledaju sve utakmice. Zainteresovani mogu da se jave na brojeve 021 422773 i 0604428900. To treba učine što pre, kako bismo na vreme organizovali sastanak sa svim volonterima i kratko ih obučili i uputili u zadatke u velikoj dvorani Spensa. Sve o turniru mogu da pročitaju na sajtu
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Salatić proziva 6. avgusta

Sve selekcije Odbojkaškg kluba Vojvodina NS seme nalaze se na zasluženom odmoru, sem igrača koji imaju imaju reprezentativne obaveze u mlađim nacionalnim selekcijama (nekolicina juniora, kadeta i pionira).
Klupskoj prozivci prvi će se odazvati prvotimci i to 6. avgusta, kada je zakazano okupljanje i ujedno početak priprema za novu sezonu. Iako još nije zvanično potpisan ugovor, prema svim najavama crveno-bele će ponovo kao šef stručnog štaba voditi Nikola Salatić, a saradnju bi trebalo da produži na godinu dana.

Na spisku onih, koji bi trebalo da se pojave na prozivci 6. avgusta ima izmena, što je i moglo da se nasluti s obzirom na to da su po isteku ugovora otišli Luka Čubrilo, Danilo Mirosavljević i Nemanja Stefanović. Na spisku nema ni Andrije Gerića, dok Marka Ivovića ima na listi primača, ali je moguće da on nađe angažman u inostranstvu.

Spisak - tehničari: Nikola Živanović, Rajko Strugar, Neđeljko Radović. Primači: Mihajlo Stanković, Marko Ivović, Aleksandar Veselinović, Milan Katić, Stefan Barna, Vanja Eremić. Blokeri: Boris Martinović, Nemanja Čubrilo, Miroslav Vrban, Čedomir Stanković. Korektori: Milija Mrdak, Dražen Luburić, Strahinja Brzaković. Libera: Milorad Kapur, Lazar Kolarić
http://okvojvodina.org/klub/najnovije/s ... gusta.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Ivović u Turskoj

Još po završetku sezone Marko Ivović, prvotimac Vojvodine NS seme, dobio je dozvolu rukovodstva da, iako ugovor još nije istekao, napusti klub, ukoliko nađe odgovarajući angažman u inostranstvu. To se ovih dana i desilo, tako da je sada i definitivno poznato da će redove crveno-belih napustiti jedan od stožera ekipe u poslednje tri sezone.
Ivović će karijeru nastaviti u jednom od boljih turskih klubova (iz gornjeg dela tabele), a reč je o Mili Pjangu, čiji je član, takođe, nedavno postao još jedan bivši igrač Vojvodine Miloš Vemić. I Ivović i Vemić su ugovor potpisali na godinu dana, a trener će im biti dugogodišnji sportski prijatelj novosadskog kluba, makedonski stručnjak Joško Milenkovski.

- Iz Vojvodine nosim lepe uspomene, dobar rad, prijateljstva, dva trofeja Kupa i žal zbog neosvojene titule. Novi Sad i Vojvodinu sam lako zavoleo, postao im privržen i teško mi je što odlazim, ali u sportu je to tako. Drago mi je što ću imati priliku da se okušam u inostranstvu, a sigurno će mi biti lakše što ću u timu imati za saigrača Miloša Vemića. Jedva čekam nove izazove, ali se i potajno nadam da ću se jednoga dana vratiti u Vošu - rekao je Marko Ivović.
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Salatić: Predstoji nam veliki rad

Odbojkaši Vojvodine NS seme vredno se pripremaju za novu sezonu već dve sedmice. Maksimalno koriste otvorene i zatvorene resurse u gradu, a rad se, što je i normalno, u ovoj fazi više bazira na fizičkoj pripremi, nešto manje na radu s loptom i tehnici.

Šef stručnog štaba Nikola Salatić na treninzima ima 20 igrača i zadovoljan je kako se prema radu odnose mladi odbojkaši.

- Jedan i po mikro ciklus igrači su dobro odradili, kako mlađi, tako i stariji. Počeli smo da radimo i s loptom, ali za sada vežbamo samo tehniku. Fizička priprema sastoji se od velikog broja ponavljanja, u prvom planu je rad na izdržljivosti, a kasnije dolaze brzina i eksplozivnost. Počeli smo na otvorenim terenima SC „Volej“, sada kombinujemo teretanu Fitplus, malu salu SPC „Vojvodina“, a atletičari su nam dozvoli da koristimo i atletsku stazu na stadionu – predočava Salatić i nastavlja o zdravstvenom biltenu: - Imamo dosta rovitih. Veselinović završava terapiju, dobio je dozvolu da počne lagano da radi, Čubrilo za dve tri sedmice može da počne sa skokovima. Poznato je da je Katić operisan, a njegov potpun povratak na teren se očekuje krajem januara. Martinović i Luburić treniraju normalno.

Novosadski strateg zadovoljan je uslovima, kao i bogatim programom utakmica u septembru.

- Narednog meseca imamo samo jedan vikend slobodan i to zato što posle toga već u sredu putujemo u Budvu. Pre toga nas očekuje turnir u Poljskoj, a posle Budve turnir u Kladovu. Možda je prvi turnir prejak, jer je naša ekipa mlada, a neuigrana. Bilo bi lepše da je na kraju priprema, ali ne možemo da biramo. Zadovoljstvo nam je bilo da prihvatimo poziv Čestahove, za nas je to velika čast, znamo koliko je kvalitetna poljska odbojka i zato će nam učešće na tom turniru od velike pomoći.

Prilično renoviranu ekipu čekaju veliki izazovi i teška iskušenja u novoj sezoni.

- Otišlo je dosta igrača koji su bili starteri u ekipi. Iskustvo ćemo pokušati da nadomestimo radom, ostao je Gerić koji mnogo pomaže, a dečaci su zainteresovani i za individualne treninge, što je za svaku pohvalu. Sa nama trenira i Branko Roljić i ne krijemo da smo zainteresovani za njega. On je čak i u ovoj fazi prilično spreman, mnogo znači njegovo prisustvo. Uprkos teškoj situaciji klub čini sve da ga angažuje, pa ćemo videti šta će biti. Roljić bi nam značio ne samo zbog iskustva, nego i da zaleči našu dugogodišnju boljku – prijem. Time bi takođe pomogao i neiskusnim dizačima. U svakom slučaju, očekuje nas teška i neizvesna sezona, a možemo da obećamo samo veliki rad, borbu i napredak mladih igrača – zaključio je Nikola Salatić.
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Pobedila je humanost

Aktuelni i bivši Vošini igrači, mlađe kategorije, seniori i veterani, proslavljeni odbojkaši, prijatelji Vojvodine NS seme i Sportisimo pajpa, čak i rekreativci, okupili su se u subotu na terenima Sportskog centra "Volej", kako bi na peskovitim terenima igrom oživeli sećanje na pokojnog Dušana Tojagića i u isto vreme pomogli vernom navijaču Vojvodine Stojanu Kolarovu.

Tako je ovoga puta tradicionalni "Memorijal Dušana Tojagića" u bičvoleju imao i humanitarni karakter, jer je kompletan prilog od kotizacija usmeren na pomoć Kolarovu, koji boluje od teške i retke bolesti, a u oktobru ga očekuje operacija u Parizu.

Turnir je bio revijalni, tako da pobednici nisu proglašeni, ali to nije umanjilo kvalitet i atraktivnost mečeva. Bilo je lepo videti na jednom mestu talentovane odbojkaše i one koji su svoju karijeru davno završili. Nekolicina njih nije bila u mogućnosti da zaigra, ali su svi dali prilog za ovu humanu akciju.

- Svi koji su došli su pobednici, jer su pomogli Stojanu Kolarovu - rekao je kratko i zadovoljno posle turnira generalni direktor Vojvodine NS seme Vasa Mijić.
http://okvojvodina.org/klub/najnovije/p ... anost.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Војводина преживљава тешке тренутке

5 сеп, 2012

Први синоним, барем кад је одбојка у питању, је Српска Атина, Нови Сад и ОК Војводина, који већ деценијама чувају висок реноме и рејтинг, не само клуба, већ и нашег трофејног спорта, ван граница Србије.

Image

Донкихотовска борба тринаестоструког шампиона наше земље и актуелног освајача Купа (последњег од укупно тринаест), била је, траје… Новца је све мање, тржиште скупље, очекују се врхунски резултати, али подршке ниоткуда.
Васа Мијић, нити је последњи Мохиканац, нити Дон Кихот, само је директор ОК Војводине НС Семе, који се бори, како каже, не само за одбојку, већ и за све врхунске спортове у Војводини.
Постоје дуговања, као и у свим клубовима. И у Војводини је иста ситуација и ми не бежимо од тога! Од када сам дошао у клуб, али и у временима пре мог доласка, то нас није спречавало да у складу са могућностима испоштујемо такмичарски циклус. Значи, да се не доводи у питање одигравање сезоне – почео је разговор Мијић.
Има ли решења и где га тражити, постоји ли буџет којим би се на прави начин испратила прича врхунског спорта?
Не бих да говорим шире, али имам информације колико се издваја. Знам да Нови Сад из буџета града, за спорт процентуално гледано, издваја најмање у целој држави. Цео новосадски спорт је у проблему. Али с времена на време, како је ко сналажљив по политичком питању, решава проблем „танког буџета”. И ми се довијамо. Тренутно, нисмо баш у доброј позицији.
Да ли ће можда нова власт допринети искораку са „нулте тачке”, конкретно и у одбојци?
Стално кажем и потенцирам да тражимо средства за врхунски спорт у глобалу, не само за одбојкашки. Ја се борим наравно за свој спорт, али се борим и тражим систем вредновања спорта у граду где бисмо ми били водећи по резултатима.
Да ли сте размишљали да дигнете руке од свега и повучете се са тренутне функције?
Тај тренутак ми долази сваки дан, али још увек хоћу да се борим, да помогнем клубу. Тешка је ситуација, али најлакше је окренути се и отићи. Војводина је мој клуб, ја не желим и немам где да одем из Новог Сада. Помоћи ћу колико могу.

Подршка само компаније НС Семе
Директно са традиционалног скупа „Дани поља”, који организује компанија „НС Семе”, а на коме је присуствовала комплетна екипа Војводине и Управа, Мијић је рекао и ово:
То нам је једини спонзор, који је увидео да улаже паметно паре, у праву спортску причу. Помажу колико могу, чак и својим везама хоће да приволе још спонзора. Звучи невероватно, али је тако!
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Umesto penzije - Vojvodina

Taman je proletos odlučio da odustane i batali sve, da se dalje odbojkom ponekad pozabavi amaterski, a onda su jednom u salu ušetali trener Vojvodine NS seme Nikola Salatić i skaut Nedžad Osmankač. I, umesto u prevremenu „penziju“, Vladimira Boškoćevića odveli u prvi tim crveno-belih.

vladimir_bokoevi.jpg- Kada su mi rekli da dođem malo na treninge Vojvodine da me probaju i da vide šta mogu, mislio sam da se šale. Moja karijera je još od davnih dana i Vošine kadetske selekcije krenula neželjenim tokom. Posle pauze, a onda i sedam godina igranja u nižim ligama, zaista sam odlučio da stavim tačku na sve to. Ali, eto... U jednom trenu se sve promenilo – priča Vladimir Boškoćević.

Naime, Vladimir je u avgustu i definitivno postao član prvog tima. Stručni štab je prepoznao njegovu borbenost i zalaganje, kao i momente i situacije u kojima može da pomogne mladom Vošinom timu. Boškoćević igra na poziciji primača i libera, rođen je 1983, te nema sumnje da će i iskustvom doprineti igri crveno-belih.

Malo njih zna da je Vlada na istom mestu krajem devedesetih praktično počeo karijeru.

- Došao sam još kad sam bio na izlasku iz pionirske selekcije. Po završetku osnovne škole ušetao sam u kadetsku ekipu Vojvodine, bio sam tu, čini mi se, dve godine, a onda su usledile povrede. Najteža je bila povreda leđa, koja me je opet dve godine potpuno odvojila od odbojke. Kada je to prošlo, otišao na Majski turnir da drugarski odigram za Inđiju i ostao u toj ekipi tri godine. Putovanje mi je postalo naporno, te sam otišao iz Inđije. Počeo sam da radim, a onda su me nenadano zvali iz NS AS-a i odlučio sam da prihvatim izazov.

Nekih sedam godina Vladimir je bio u AS-u, s kojim je ubrzano, praktično svake sezone, preskakao po jedan rang.

- Sve je bilo super do prošle sezone. Usledili su finansijski, igrački i mnogi drugi problemi. Bilo je očito da će klub pasti u niži rang, nestalo je motiva... Tako sam proletos i odlučio da da ne igram više odbojku, bar ne profesionalno. A onda se desila Vojvodina. Bio sam na korak do prekida, a onda ipak ostao u odbojci i to još ozbiljnije – kaže Boškoćević.

Vladimir je izuzetak ne samo u Vojvodini, nego verovatno i jedan od retkih u Superligi, po tome što, uz profesionalno bavljenje sportom, on još i radi. U početku su mu zbog toga treninzi teško padali, ali se brzo navikao.

- Ovo iziskuje velika odricanja. Radim svaki dan do 16 časova, popodne imam trening, a eto sada sam uzeo i godišnji odmor da bih se što bolje spremio za početak sezone i putovao s ekipom. Jer, posle Budve sledi Kladovo. Nadam se da ću istrajati i da će me, pre svega, zdravlje poslužiti – ističe Vlada i dodaje kako motiva ima na pretek: - Kada smo bili klinci bili smo zaluđeni Gerićem, Boškanom, Batezom. Tada je i reprezentacija počela da pravi rezultate, a svi smo želeleli samo da zaigramo za prvi tim Vojvodine. Skoro deset godina je prošlo bez tako visokih ambicija, a sada opet razmišljam o velikom klubu, najjačoj srpskoj ligi i borbi za pehar.

Vladimir je svestan da njegov tim očekuje teška sezona, ali je turnir u Budvi pokazao da Voša ima potencijala.

- Možda je napravljena nagla smena generacija, ali momci koji su ostali imaju velike mogućnosti. Uz Roljića, ako ostane, to će biti tim kadar da se bori za vrh. U Budvi smo baš dobro igrali, nisam očekivao ćemo se tako pokazati, a ni da će se druga strana tako mučiti s nama. Samo nam je iskustvo falilo da rešimo neke setove, pa i mečeve, u našu korist. No, jedno su prijateljski turniri, videćemo kako će to sve da izgleda kada utakmice budu čvršće. Ostaju nam dva turnira, jedan u Kladovu, pa onda „Memorijal Žarka Petrovića“. Između njih je i Superkup sa Crvenom zvezdom, koji je za nas takođe veliki izazov – završio je Vladimir Boškoćević.
Roljić i zvanično u Voši

Odbojkaši Vojvodine NS seme od petka do nedelje učestvovaće na turniru u Kladovu, a ekipu će predvoditi novi kapiten – Branko Roljić.

Naime, ono o čemu se mnogo govorilo tokom priprema i u poslednjih nekoliko dana, dobilo je i zvaničnu formu, pošto je iskusni primač postigao dogovor sa direktorima Vasom Mijićem i Nikolom Marićem, te potpisao i pristupnicu za crveno-bele. Ugovor je na jednu sezonu, a Roljić će medijima biti zvanično predstavljen 3. oktobra, na konferenciji u klupskim prostorijama, kada će biti najavljen i „Memorijal Žarka Petrovića“.

- Drago mi je što se vraćam u Vojvodinu posle toliko godina. Za mene je to novi izazov, jer je moja uloga sada drugačija. Kao kapiten i kao igrač trudiću se maksimalno da pomognem ekipi i saigračima, koji jesu mladi, ali su izuzetno talentovani. Mislim da u predstojećoj sezoni možemo mnogo da uradimo, samo treba mnogo strpljenja, rada i volje. Prošao sam kompletne pripreme s Vojvodinom, tako da mi neće biti potrebno vreme da se uklopim. Već sam osetio i ekipu i atmosferu, igrao sam dve utakmice, istina je da u Budvi nisam bio, ali sada idem sa timom u Kladovo – rekao je Branko Roljić.

Generalni direktor Vasa Mijić izrazio je zadovoljstvo time što su razgovori urodili plodom.

- Našli smo zajednički jezik, imamo iste takmičarske ciljeve, a u klubu smo veoma srećni zbog Roljićevog angažmana. Na poziciji primača on nam je od izuzetnog značaja, a sigurno će i svojim iskustvom i ostalim igračkim kvalitetima mnogo pomoći ekipi. Smatram da će sa njim Vojvodina biti sposobna da se bori za sam vrh – izjavio je Mijić.

Inače, kapitensku traku Roljić je prezeo od Andrije Gerića koji je posle mnogo razmišljanja odlučio da više ne igra i da mesto prepusti mlađima.

Na turniru u Kladovu, memorijalu „Vojislav Nišević Čiča“, osim istoimene ekipe domaćina i Vojvodine NS seme, učestvovaće još i Spartak iz Ljiga i Crvena zvezda.
simicpk
Posts: 425
Joined: Thu Jun 11, 2009 2:07 pm

Re: OK Vojvodina

Post by simicpk »

http://www.sportske.net/vest/odbojka/an ... 98143.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ФКВ
Ljubomir1996
Posts: 291
Joined: Sat Sep 01, 2012 12:32 am

Re: OK Vojvodina

Post by Ljubomir1996 »

Izgubili smo u Superkupu od crvenog blizanca sa 3-0 po setovima... :cry:
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: OK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Marek prvi, Voši pobeda za kraj

Odbojkaši Marek Union Ivkonija pobednici su III Internacionalnog turnira „Memorijal Žarka Petrovića“.
Bugari su u poslednjem kolu izgubili od Vojvodine NS seme 2:3, ali to nije uticalo na konačan plasman. Drugo mesto osvojila je Budvanska rivijera, koja je bila ubedljiva u susretu sa Arisom (3:0), treće mesto pripalo je Grcima, a na poslednjem su se našli Novosađani.

Crnogorci su dakle poslednjeg dana lako stigli do drugog mesta na turniru, dok je Vojvodina NS seme imala priliku da donese sebi jedno mesto više, ali i Budvanima pobednički pehar. Naime, duel Bugara i Novosađana prerastao je u uzbudljivu i neizvesnu borbu, u kojoj su treneri odigrali na najjače karte, a samo u retkim momentima pravili su izmene. Jedino je Nikola Salatić, strateg Vojvodine, na mestu dizača od početka do kraja dao šansu mlađanom Rajku Strugaru. Dva mlada tima pokazala su da imaju veliki potencijal, a na strani Bugara bilo je to što su već jednu sezonu pregurali zajedno. Prvi set ušao je u pravi maraton, u kojem su obe ekipe imale prilike da povedu 1:0, a više koncentracije i sreće imali su gosti. No, to nije demotivisalo crveno-bele, koji su održali ritam i dobili naredna dva seta. Miran prijem, požrtvovanost u odbrani i dobra rešenja u napadu doneli su rezultat Vojvodini, međutim nakon toga, u četvrtom setu usledio je veliki pad. Igrači Mareka su to iskoristili, izborili se za taj-brek i time definitivno obezbedili prvo mesto na turniru. U petom se ponovo vodila neizvesna borba, ali je bilo očigledno da Roljić i saigrači žarko žele da turnir, čiji su domaćini, završe pobedom i to protiv kvalitetne ekipe.

Opšti je utisak da su Bugari bez sumnje pokazali najviše na ovom memorijalu, Budvani i Novosađani su posle nešto lošijeg prvog dana, u naredna dva pokazali veoma kvalitetne partije, dok su Grci protiv domaćina odigrali na iskustvo, a već protiv sledeća dva rivala nisu mogli mnogo da učine.

Specijalni žiri za najboljeg igrača turnira izabrao je tehničara Budvanske rivijere Veljka Petkovića. Nagrade su ekipama uručili Sonja Petrović, ćerka pokojnog Žarka Petrovića, te generalni direktor Vojvodine NS seme Vasa Mijić i sportski direktor Novosađana Nikola Marić. učesnici samo prvo dana bili nešto rezervisaniji, stegnutiji. Turnir je zatvorio Dragan Nišić, nekadašnji reprezentativac stare Jugoslavije, igrač Vojvodine i saigrač Žareta.

- Daleko smo od uigranosti, treba nam vremena, ali videlo se i ovde da smo iz meča u meč igrali sve bolje i pokazali potencijal. Nadam se da ćemo taj trend nastaviti i da ćemo radom i strpljenjem doći do željene igre i forme. Bio je ovo dobar i kvalitetan turnir, mogli smo dosta toga da naučimo, da gledamo lepu odbojku. Bugarima iskrene čestitke, pokazali su najviše i zasluženo osvojili prvo mesto – rekao je trener Vojvodine NS seme Nikola Salatić.

- Turnir je bio super, sve ekipe su bile kvalitetne. Nismo se baš nadali da ćemo osvojiti turnir, a definitivno je prvi dan odlučio. Mislim da su ovde na jednoj strani bile dve iskusne dobre ekipe i dve mlade, ali izuzetno talentovane. Ovo nam mnogo znači zbog našeg prvenstva koje sledi, a i zbog Lige šampiona – rekao je tehničar Mareka Gjorgi Gjorgijev.

- Mogu da budem zadovoljan, jer nismo još uvek u pravoj takmičarskoj formi. Iz dana u dan smo igrali sve bolje i većina naših igrača su ispunili očekivanja. Nama ovakvi turniri mnogo znače, jer je teško naći pravog sparing partnera i pripremiti se za Ligu šampiona - rekao je trener Budvanske rivijere Siniša Reljić.
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Re: OK Vojvodina

Post by Grof Žekula »

021 wrote:OK Vojvodina poražena od Lokomotive

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od ekipe Lokomotive iz Harkova rezultatom 0:3 (13:25, 23:25, 17:25), u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV.

Novosađani su katastrofalno počeli meč, pošto su u prvom setu gubili sa čak 1:8. Ukrajinci su bili dominantni u svim elementima igre, a pogotovo na servisu i igri u polju, gde im je jako teško padala lopta. Na drugi tehnički tajm aut, Lokomotiva je otišala sa vođstvom od 5:16. U završnici bez ikakve rezultatske neizvesnosti, gosti su dobili prvi set rezultatom 13:25.

Početak narednog perioda igre bio je znatno uzbudljiviji, ali najviše zahvaljujući nešto lošijoj igri Lokomotive, koja je na prvi tehnički tajm aut ipak otišla sa vođstvom od 7:8. Ukrajinci su ponovo uspeli da steknu tri-četiri poena prednosti, ali zahvaljujući dobrom servisu i bloku, Vojvodina se vratila pri rezultatu 13:14. Novosađani su se dobro držali do samog kraja, kada je ipak presudilo iskustvo gostiju, koji su ovaj set dobili sa 23:25.

To kao da je iscrpelo snagu crveno-belih, koji su treći set započeli nekako smušeno i veoma brzo došli do pet poena zaostatka – 3:8, a Ukrajinci su svoje vođstvo još više uvećali do drugog tehničkog tajm auta – 9:16. Pitanje pobednika već je bilo rešeno, a gosti iz Harkova su ovaj set dobili rezultatom 17:25 i time zabeležili maksimalnu pobedu.

Revanš meč biće odigran za sedam dana u Harkovu. Ako Novosađani ne uspeju da eliminišu tim iz Ukrajine, izboriće direktan plasman u Kup izazivača.
User avatar
Schteph_F89
Posts: 478
Joined: Sun Sep 25, 2011 2:17 pm

Re: OK Vojvodina

Post by Schteph_F89 »

Pobedili smo partizan 3:0 (25:20, 25:17, 25:19)
Vazna pobeda posle teskog pocetka...
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: OK Vojvodina

Post by budababa »

Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Schteph_F89
Posts: 478
Joined: Sun Sep 25, 2011 2:17 pm

Re: OK Vojvodina

Post by Schteph_F89 »

Revans se igra u sredu 12og,sa pocetkom u 19h u SC Slana Bara,ulaz besplatan!
Post Reply