Sinisa Mihajlovic - persona non grata

Sinisin oprostaj u Novom Sadu?

Za
22
67%
protiv
11
33%
 
Total votes: 33

User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

Djumi wrote:...mislim da se velika Vojvodina moze izgraditi na zdravim fudbalskim principima a ne na mrznji prema bilo kome...
Sa ovim se potpuno slazem a dosao sam u situaciju i da se slozim sa prijateljem ( :? ) kad je rekao da se niko ne odnosi prema svojim legendama onako kao Vosa prema svojim.
Ne kazem da je Mihajlovic klupska legenda, covek koji uvredi navijace to nikad ne moze biti, ali ipak on je jedan od nasih bivsih igraca, clan jedne od najboljih generacija.
Neko je rekao da on zeli da napravi cigansku festu na Vosinom stadionu. Kontam, da je hteo cigansku festu, isao bi na marakanu. Ne oprasta se covek od fudbala svaki dan, i nikad nisam cuo da je neko svoju zadnju utakmicu igrao da bi nekog nervirao. Miha je hteo oprostaj u Novom Sadu a ne u Beogradu sto znaci da mu je Novi Sad blizi srcu.
Da li sad njega treba spaliti zato sto nije hard core slaninar? Mislim da ne treba.
Da li navijaci trebaju da padnu u trans i da pocnu da obozavaju Mihu? Ne treba.
Covek je hteo oprostaj u Novom Sadu, ko hoce da dodje na stadion neka dodje... Sigurno je da se on tom utakmicom nece upisati u legende kluba.
Ja se samo pitam, kome u klubu smetaju bivsi igraci?
UPRAVA NAPOLJE!!!
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

Izvinjavam se na olako izrecenim kvalifikacijama, stvarno nisu na mestu. Valjda mi je krv jurnula u glavu od citanja ovog posta. Naime, sa jedne strane se argumentovano obrazlaze zasto je Sinisa vredan za nas klub ali sa druge strane argumenata nema.
Gospodo vodje, vasu vrednost niko ne moze da umanji. Brojnost i snaga navijaca u zadnjih par godina je neverovatna. Ja sam bio jako sumnjicav kad ste odlucili da predjete na sever jer sam mislio da ce te se "izgubiti" na tolikoj tribini. Na srecu, to se nije desilo, sta vise.
Medjutim, iz navedenih argumenata se ne vidi zasto ste vi protiv Sinise. To da se slikao u zvezdinom dresu, rekao ovo ili ono je suvise malo da bi se zaboravilo sta je on uradio za klub. To sto se prodao u bg je bolje nego da je otisao dzabe (kao ne mnogo kasnije Perovic i Zivkovic). Ja nemam nista protiv igraca koji ode u bg, meni je kriva uprava koja je nesposobna da mu nadje isti ili bolji angazman napolju.
Pa nas verovatno najkvalitetniji igrac u zadnjih 20 godina je otisao u je*enu Kompostelu.
Zato mislim da se imidz kluba mora graditi pazljivo. Ova nesudjena utakmica bi mogla biti prava stvar.
Navijaci, iznesite prave argumente (ako postoje) pa da i mi ovde stanemo na vasu stranu. Dotle, mislim da jako, jako gresite.
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Nisam imao vremena da se ranije uključim u diskusiju, ali moje razmišljanje je na liniji transparenta navijača.Evo zašto:
Sve ove godine imao sam stalnu ličnu dilemu da li je Siniša Slaninar ili Cigan,?
Saznanje o fotografiji i izjavi za Tempo (o dečačkim snovima), raspršile su sve moje sumnje i nade.Verovatno da svi navijači ,,100% Voša,, slično razmišljaju, za razliku od njenih sipmatizera, koji rezonuju hladno, verujući da je u interesu Vojvodine i Novog Sada da se takva utakmica odigra na Stadionu Karađorđe, Vojvodine ili Gradskom- kako ko voli da kaže.
Ne mogu mediji, uprava, institucije naterati navijače da vole nekog igrača, pa makar on imao sjajnu igračku karijeru.Pogotovo, ako taj igrač nikada nije pokazao da mu srce kuca za taj klub..
Da li je Siniša spreman, barem na kraju karijere, da kaže javno u kamere RTS ili SOS recimo: Igrao sam za mnoge velike klubove, ali u srcu ja sam navijač Vojvodine (kao što su to naprimer rekle Nataša Bekvalac, Dara Bubamara, Balašević i druge javne ličnosti). Želim da se oprostim utakmicom u Novom Sadu u znak zahvalnosti što mi je taj grad i taj klub dao šansu u životu.Zato želim da omogućim spektakl navijačima Vojvodine (kako bi im se zahvalio, a oni mi oprostili nehotične mladalačke greške)....U njegovoj najnovijoj izjavi nisam primetio trag takvog sentimenta.
Crveno-belo veče u Novom Sadu mora biti Vojvodinino i samo njeno, a ne da izgleda poput seoske slave, kada se lokalni klub ushićuje i oseća značajnim, što je uspeo da dovede igrače sa televizije.Na kraju, ne moram biti u pravu, vreme će to pokazati, ali lično mislim da će mnogi od navedenih inostranih imena, zbog ,,neodložnih obaveza,, izostati sa ove utakmice i čini mi se da Siniša nema tu harizmu da ih privoli da ubace Novi Sad u svoj kalendar.Takođe, mislim će se predstava,zaista, pretvoriti u zvezdino veče u Novom Sadu.Istinski navijači to osećaju u vazduhu.Zato se pridružujem mišljenju Ujedinjenih navijača, koji razmišljaju glavom i srcem.Kakav ko ima interes, zaista ne znam, ali znam da su organizovane navijačke grupe, ne samo održale, već uzdigle do neverovatnih visina imidž Vošinog navijača u nemogućim uslovima rada.To se sigurno ne može uraditi bez ljubavi i entuzijazma. Pa, čak i da je bilo neke sitne koristi, beznačajno je u odnosu na postignut rezultat.Iz ničega su stvorili grupu za respekt.Nazvati ih bednicima, zaista je nema smisla.
Siniša jeste veliko igračko ime Vojvodine (mada mislim da je Voša dala mnogo većih igrača od njega, samo što tada nije bilo televizije).On nikada i nigde, dosada, nije rekao npr. :Moj igrački i životni put od Begeča (Borova Sela), Salajke... moje Vojvodine, uvek je bio unapred, u progres i, uvek, nazad ka Voši.Ni u jednom intervjuu (sve do skora kad je postao Počasni Građanin) se nije raspitivao kako moja Voša, ili pratim igre i rezultate, spreman sam da pomognem u Ženevi, Rimu, Milanu.(A, ja sam, nažalost, u svakoj izjavi, baš to najviše tražio i bio razočaran, što je i ovaj put zaboravio na Vošu. Nalazio sam neko logično opravdanje u stilu: nisu ga pitali, pa nije hteo da nameće i sl.A, onda pomislim, a kako to Boškova, Tozu i druge uvek pitaju?Eh, ti novinari!)
Očekivao sam da će SM pomoći da igrači Vojvodine nađu angažman u Sampdoriji, Romi, Grčkoj, Kipru...Nikada nisam mislio da treba da da keš.Ali,.jedan Takač ostavio je reflektore kao poklon našem Gradu i Klubu. SM je imao šansu da ga se setimo X puta na svakoj utakmici kad pogledamo u SEMAFOR.. To je sada mnogo jevtinije, nego onda reflektori, kad ih gotovo niko u Državi nije imao.Čak je i kontraverzni Baja Šapurić nešto uradio na fudbalskoj promociji našeg kluba u Evropi.Voša nije bila pod hipotekom i igrala je evropske kupove.A, kako se kolač delio, ne znam i mnogo me ne zanima.Postojalo je Njegovo Visočanstvo:REZULTAT. Mnogo puta je već iznošeno ovde:HOĆEMO REZULTAT.U njemu jeste rešenje svih pitanja.Kad njega bude, onda će nam, već po službenoj dužnosti, doći sam sav taj visoki fudbalski svet i neće nam trebati da se neko umilostivi da obeća da će ih dovesti.Setimo se samo koje dolazio 60ih godina u ovaj GRAD.
Nisu samo Siniša, Jokan, Tanjga, prolili znoj za titulu.Koliko su ga samo ostavili na ovom terenu Svilar, Vujkov, Mokuš, Rutonjski, Jurčić, Novoselac, Ivezić, Nikezić, Ilić,Vukašinović, Trifunović, Lerinc, Ličinar i ostali iz te sjajne generacije.Igrali su lepši fudbal, a ostali bez treće (tada bi bila druga)Titule, slave i novaca. Baš, zbog ovih crveno-belih iz Beograda, kada je ona (titula) na toj Marakani ,,poklonjena,, splitskom Hajduku.Koliko su suza i tuge ostavili Vošini igrači na istom tom terenu i navijači na istim tim tribinama. I sada da se na njemu šepure neki tuđi igrači i navijači da kao nešto nama uveličavaju.Ne vidim sebe u toj priči.Da li će se utakmica održati, nas niko neće pitati, ali zato nas niko ne može naterati da to podržimo.Niko nema pravo da to traži od navijača sa 92 godišnjom tradicijom.U ime bilo čega ili koga.
Siniša može da se oprosti i u Beogradu.Ništa tu nije trgično, a prihod za Dečije Selo, može i odande da se uplati.Ne vidim razliku, što se toga tiče.Šta više, stadion je veći, biće više publike, više novaca, više ličnih emocija...
Ne mogu biti krivi navijači Vojvodine, što dugo i dobro pamte, za razliku od nekih.
Ko god je ušao u sukob sa navijačima unapred je izgubio bitku.Valjda su se zato svi toliko uzburčili, pošto u transparentu nije bilo odomaćenog licemerja, nego je saopšteno ogoljeno osećanje.
Ja bih bio daleko srećniji, da umesto Mihajloviću, ovog leta, Voša priprema oproštaj Dunđerskom i Govedarici.Ako Miha baš želi da se oprosti u NS, neka se oprosti tu gde je počeo, sa istom ranom na duši kakvu je on ostavio navijačima Vojvodine, kada ju je napuštao. Sada se samo krug zatvorio, onako kako je i otvoren, da bi se krajevi poklopili.Ako ljubavi nije bilo u početku, ne može se očekivati da je bude ni na kraju.Ostaje samo poštovanje za odrađen posao.Tako ga i treba vrednovati.Ne lagati se.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Odlican post Turija,pogodio si sustinu.
Ono sto neki ljudi(pre svega simpatizeri) treba da shvate jeste to da Vosa nije neki mali,seoski klub koji treba da svrsava na pomisao dolaska nekih svetskih zvezda i velicina u Novi Sad i bude unapred zahvalna.
Pa mi smo imali uspeha i u evropskim okvirima.Treba da padamo u nesvest pred igracima iz Milana(grada),a Vosa je jedan Milan svojevremeno izbacila iz kupa UEFA(tada kup Sajamskih gradova).
Kako je sada na primer jedan Rapid iz Bukuresta koji nikada nista nije uradio u Evropi uspeo da dodje do cetvrtfinala kupa UEFA?Da li oni prave oprostaje igracima koji su presli u Steauu ili Dinamo?Da li se zadovoljavaju samo ucescem u nekom takmicenju ili pokusavaju nesto da postignu?
Ono sto su navijaci Vose uspeli da urade jeste to da naprave pomak u razmisljanju.Vosa se smatra velikim klubom,sto i jeste bez obzira na rezultate.Dokle god mi verujemo da klub moze nesto da postigne i dokle god smo uz njega u velikom broju,nepobitna je cinjenica da ce uslediti i vreme uspeha.
Samo da ovo jos prihvate i simpatizeri i da prestanu da razmisljaju gubitnicki.Ne trebamo mi nikome da se sklanjamo sa puta pa makar jednoga dana igrali i protiv Barselone ili Juventusa.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
BondNS
Posts: 189
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:32 pm
Location: 10 minuta od stadiona

Post by BondNS »

Samo par činjenica i jedna konstatacija:

Skupština fudbalskog kluba Vojvodina=Ujedinjeni navijaci

Ujedninjeni navijači=Siniša Mihajlović persona non grata

Kada budem video:

Fudbalski klub Vojvodina=Siniša Mihajlović persona non grata

ja ću 100% prihvatiti ovu akciju
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...

Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

Znaci sad se delimo na Navijace i Simpatizere.

'Ajd procitajte jos jednom...
...mislim da se velika Vojvodina moze izgraditi na zdravim fudbalskim principima a ne na mrznji prema bilo kome...

ps Turija, Sinisa sigurno nije cigan, a sto je jos sigurnije nije ni Slaninar.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Duke
Posts: 236
Joined: Wed Jan 19, 2005 7:19 pm
Location: Podbara

Post by Duke »

Ali šta će biti ako SM ne odustane (kao što neće, po svemu sudeći), a Klub mu dozvoli da se utakmica odigra? Hoćemo li zapaliti pola grada, hoće li biti mrtvih i teško ranjenih, hoće li na tribinama biti novi 'Hejsel'?

Ne verujem. Skupiće se u velikoj većini sitne ciganske duše, napuniti naš stadion i tek onda, bez nas, sve pretvoriti u vašar.

Ali ako stvar uspe da 'legne', da se izgladi ili šta već, pa kad napunimo našu tribinu i kad počne da grmi, čisto sumnjam da će biti bilo kakvih provokacija. Uostalom, čak i to može da se reši.

Kako je sada krenulo, čini mi se da će ispasti velika glupost.
You'll never walk alone!
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Poceli smo da se vrtimo u krug. Sta je ko rekao, rekao je, neki i po 5-6 puta. LOCK do daljnjeg, kada isplivaju neki svezi detalji nastavicemo raspravu.
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Evo slika naslovne strane Tempa i teksta iz decembra devedesete godine. Tri utakmice pre kraja prvenstva!

Image

Image

Image
PRIJATELJ
Posts: 286
Joined: Wed Jul 13, 2005 12:08 am
Location: svugde

Post by PRIJATELJ »

Evo,sasvim slucajno mi je upalo u oci Stara Gardo,mali tekst pored slike na tvrdjavi gde S.Mihajlovic kaze kako je trebao i bio zainteresovan da predje u partizan ali se klub nije dogovorio sa grobarima.I sta to govori,Da je mogao otici i u partizan da je ovaj hteo da plati koliko je klub trazio.I sad bi mu vikali pi.ko grobarska.Ocigledno je klub imao presudan uticaj cija ce pi.ka S.M. postati jer te pare tada u svetu od nikoga nismo mogli dobiti osim od cigana.I sta sad.U njegovom odlasku su svi bili zadovoljni,razisli su se bez ruznih reci za razliku od mnogih odlazaka danas sa prozivanjem,dugovanjima,tuzbama.I dalje mislim da S.M. treba da napravi tu utakmicu kod nas,da nas vide na euro sportu,da malo sredimo stadion,da deca u decijem selu dobiju jos para za normalan zivot,da se cuje za N.Sad i Vojvodinu.Nazalost, za sve ovo nabrojano,jako malo prilika imamo i bojim se da u ovakvoj drzavi i fudbalskoj ligi,necemo ni imati.A svi oni koji kazu,ma boli me ona stvar,mislim da ih vode neke druge stvari i da su kratkovidi.Pozdrav
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Pa Prijatelju,onda si trebao da nastavis da citas i sledeci deo:
"Eto,idemo za koji dan kod mojih roditelja u Borovo,pa nek vam oni i neki ljudi koji me znaju od malena,kazu za koga sam oduvek navijao.Uostalom,ja i tvrdim da u Zvezdu odlazim iskljucivo zbog zaljubljenosti u nju,a kad mi se vec posrecilo da odlazim u klub svojih decackih snova,zasto to ne...".(ne vidim zadnju rec)
Sta kazes na to?
Zar nam treba takav debil?
Pa hajde da odemo u Borovo i pitamo te koji ga znaju od malena sta oni misle o tome.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Joe
Posts: 109
Joined: Tue Feb 01, 2005 5:12 pm

Post by Joe »

Nije mi samo jasno kako smo Vukelji oprostili posle samo mesec dana zbog slicno izgovorenih reci, a nekome ne mozemo posle 16 godina?
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

Ajd' da i ja na brzinu dodam nesto dok se ponovo ne lockuje, k'o skupstinska govornica.
Prvo, ne volim da me neko svrstava u simpatizere jer me time automatski izbacuje iz navijaca. Ove dve reci se ne dozivljavaju kao sinonimi (iako to jesu) nego se smatra da simpatizer manje voli klub od navijaca. Kao nekakva gradacija ljubavi prema klubu.
Drugo, Sinisa je obelodanio da ide u zvezdu NAKON dogovora dva kluba. On nije kao Vukelja otisao i stavio klub pred svrsen cin. Ovo je po meni razlicito kao nebo i zemlja.
Vi Sinisu terate od kluba bez pravog razloga. Ili je u pitanju nesto meni ne vidljivo.
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

ovo je stvarno zadnje sto cu napisati.
Niko ne kaze da simpatizer manje voli klub od navijaca,ali ta podela postoji sama po sebi.A zasto?Pa jednostavno zato sto mi navijaci pratimo svaki Vosin mec(sem ako nismo bas spreceni,a to je retko),kao na primer u Podgorici,dok simpatizeri gledaju Vosu samo kod kuce(i to ne uvek treba naglasiti) i mirno sede na zapadu i grickaju semenke.Uglavnom na tim domacim utakmicama cute,a onda dodju na forum,pa im se odjednom razveze jezik koji je onda u funkciji uglavnom kritikovanja.
Ovakva podela postoji cak i u Engleskoj,a i svuda u Evropi(ima malih izuzetaka),iako tamo simpatizeri imaju mnogo aktivniju ulogu u bodrenju svog kluba i ne stede grla i dlanove,bez obzira na to koliko godina imaju.
Dakle,ako hocete da budete navijaci(na zapadu se to kaze Ultrasi) pocnite da pratite svaku Vosinu utakmicu i to sa povisenom dozom adrenalina.I samo neka mi neko ne kaze da nema vremena,jer ako mogu ja i jos neki momci koji imamo posla preko glave,mozete i vi.Naravno,samo ako to zelite.
A sa Mihajlovicem dosta vec,ako neki i dalje zele da isprate njegov oprostaj,neka se lepo udruze pa neka ga pozovu i u dogovoru sa njim to i organizuju.Samo dalje od naseg stadiona,neka to bude na primer Detelinari.
Mislim da je vreme za kraj polemike,treba raditi i nesto korisno.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

ice wrote:Zar nam treba takav debil?

Debil?!Siniša Mihajlović?! Mislim da je izlišan svaki komentar na ovu opasku.

Biti navijač ili simpatizer kluba sigurno da ne zavisi od toga da li se utakmice prate kod kuće i na strani,na koju će ko tribinu ići(u potpunosti se slažem sa konstatacijom Brane-ta na ovu temu),a najbolje je od svega stojati na tom delu severne tribine koja je završena od transfera Siniše Mihajlovića i upravo ta činjenica sigurno nikom ni dan danas ne smeta.A nije naravno smetala nikom ni činjenica da je '93. i '01. Mihajlović odigrao dve revijalne utakmice na istom stadionu sa kojeg bi ga neko danas oterao.
Locked