16. kolo: Jagodina-Vojvodina 1:2

Locked

Start prolecnog dela sezone ce obeleziti?

Poll ended at Wed Mar 09, 2011 8:17 pm

Pobeda Vojvodine
42
78%
Podela bodova
10
19%
Pobeda Jagodine
2
4%
 
Total votes: 54

User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

16. kolo: Jagodina-Vojvodina 1:2

Post by Zeljafcv »

Kratak istorijat Fk Jagodina:

Osnovan je 1918. godine kao JSK Zora, da bi više puta ime kluba bilo menjano u SK Sparta (1921), JSK Dača (1926), Jagodinski SK (1935), a nakon 1945. klub je nosio ime FK Polet.

U vreme obnove nakon Drugog svetskog rata intencija partije je bila - da gradovi i klubovi dobijaju imena po nekadašnjim revolucionarima i narodnim herojima. Tako je 1946. Jagodina, po Svetozaru Markoviću dobila ime Svetozarevo, a SD Polet menja ime u SD Nikčević, u znak sećanja na narodnog heroja Radisava Nikčevića.
Krajem 1949. godine promenjeno ime u SD Sloga, a kasnije u FK Mladost (1951.) i potom u FK Morava (1954.).

Pod pritiskom svetozarevačkih političara 1962. godine izvršena je fuzija tri kluba - Morave, OFK Kablova i Jedinstva u FK Jagodina. Najveći uspesi u sezonama 1970/71. i 1981/82 je bio ulazak u Prvu srpsku ligu, a neuspesi tavorenje u Kragujevačkom podsavezu.

Od prvih početaka do danas, najviše utakmica odigrao je Marko Sabljić - Dikanče (904), dok je najbolji strelac svih vremena profesor Nikola Milosavljević sa 762 gola.

Osim u sezoni 1993/94 kada su igrali u Drugoj ligi - Istok, nisu se takmičili u saveznom rangu. U poslednje dve sezone beleže vrtoglav uspeh. Nakon zamene mesta sa Jedinstvom (Donja Mutnica) u sezoni 2006/07, posle dužeg vremena opet su došli u priliku da igraju srpskoligaški fudbal. Prvobitni cilj je bio opstanak, ali kako se prvenstvo odvijalo, beležili su sve bolje rezultate i na kraju zasluženo osvojili titulu u Srpskoj ligi Istok i plasirali se u Prvu ligu Srbije.

Najuspešnija sezona bila je 2007/08. kada su uspeli da se plasiraju u Super ligu Srbije u kojoj će igrati u sezoni 2008/09.


Subota 5. mart 2011. godine, 16. kolo JSL, sa početakom u 13 časova, na gradskom stadionu, "Sportskom centru Jagodina", pod „Đurđevim brdom“, snage će odmeriti Jagodina i Vojvodina. „Dunavska espedicija“ otploviće do „Pomoravlja“ i nadamo se obradovati nas novom pobedom i dobrim startom. Cilj moraju da budu tri boda i dobar start na otvaranju prolećne sezone. Svoju prvu utakmicu ovog proleća Vojvodina će odigrati protiv Jagodine. Očekujem žustar meč, i osvetu za 1. Kolo i pobedu momaka u crveno belom dresu. Ove sezone smo sa Jagodinom igrali dva puta na "Karađorđu', a rezultati su bili 0:0 u prvenstvu i 1:0 u Kupu. Za Vojvodinu zbog suspenzije neće igrati vispreni desni bek Vulićević, dok Smiljanić nema prava da ga menja zbog suspenzije od 6 meseci. Karan je povređen i neće putovati u Jagodinu. Najverovatnije će uz desnu aut liniju igrati Stevanović, tako da tu treba očekivati dosta ofanzive, kvalitetnih prodora i upotrebljivih centaršuteva. Brine me defanziva po desnoj strani, posebno Ognjenović može tu da stvara probleme. Treba biti oprezan i pomagati Stevanoviću u odbarani, ako bude bilo potrebe. Ostatak tima ne verujem da će se mnogo menjati i daje dosta optimizma da ćemo pobediti. Momci su prema izjavama koje daju prilično napunjeni samopouzdanjem. Što ranije damo gol to bolje. Pripreme su gotove, na redu je borba za bodove, gde će se videti prava snaga ovog tima i pomak u odnosu na jesenji deo prvenstva. Pobeda na startu može obećati Vojvodinu kakvu želimo da gledamo i olakšati put prema poziciji koja vodi u Evropska takmičenja. Poraz nas vraća na loš put. Imali smo vremena više od dva meseca da proučavamo igru narednog protivnika do sitnih detalja. Dosta nam je bilo posrtanja na početku! ’Ajmo na pobedu!

Što se tiče popularno nazvanih "ćurana", rekao bi da Jagodinu krasi prilična borbenost na domaćem terenu. Retko ko je tamo pobedu izvojevao na lak način. U napadu imaju iskusnog Pericu Ognjenovića koji je standardno opasan u igri "1 na 1" i tu će pokušavati da da stvaraju višak, posebno po našoj desnoj strani. Dobro smo upoznati sa tom činjenicom i toga se moramo odbraniti. U napadu im još igra Bojović, desetka Jagodine, dete partizana, dosta dobar igrač za naše uslove. Odlikuje ga dobara tehnika, pregled igre i skok. U veznom redu su pojačani sa bivšim igračam zvezde i Borca, Mugošom. U zvezdi nije dobio veliku šansu i verujem da će želeti u najboljem svetlu da se predstavi fudbalskoj javnosti. Odbranu i sredinu im odlikuju fizički jaki momci i borbenost po svaku cenu. Jagodinci su trenutno 9., sa 20 bodova. Imaju ambicije da izbore Evropu ove godine. Pored simpatične fizioterapeutice, Jagodinu sa klupe predvodi Gošić Miljojko. Rezultati Jagodine na pripremama ove zime (hvala kolegi max-u sa napredvosa.com):

FK Jagodina - WAC ST. ANDRA 0:0
FK Jagodina - MTK 1:2 (1:1) Mugoša
FK Jagodina – Napredak Kš 2:1 Milutin Ivanović oba gola
FK Jagodina - Gangwon (Južna Koreja) 1:2 (1:2) Beljić
FK Jagodina – Borac Banjaluka 2:0 Đilas oba gola
FK Jagodina - Polonija 0:0

Još da dodam da su nas ove zime napustili Đurovski i Milović, dok su Zogović i Mudrinski pozamljeni Novom Sadu, a vratili i pojačali S. Novaković i mlađani Naumcevski (koji obećava, kaliće se u omladinskom pogonu).

Trener Milinković i momci koji u subotu budu istrčali da brane crveno bele boje će verujem dati sve od sebe da nas ponovo obraduju, a tu želju će nam sigurno lakše ispuniti, ako ih u što većem broju podržimo i krenemo put Jagodine. Fudbalski ambijent će upotpuniti i naša navijačka grupa Firma, koja organizuje odlazak na gostovanje u Jagodinu. Za sve koje žele da idu i pomognu momcima da pobede, obaveštavam da je okupljanje i polazak buseva u 9 kod juga. Prijeve su u Shopu od 17 do 19.30 h. IDEMO FIRMA!

Hvala Forumašu njaks-u na simpaticnoj slici:

Image
Last edited by Zeljafcv on Mon Mar 07, 2011 2:50 pm, edited 2 times in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Vuke
Posts: 495
Joined: Fri Mar 16, 2007 4:27 pm

Post by Vuke »

Ljudi svi smo se zazeleli fudbala, nasa podrska moze da odluci pobednika na teskom gostovanju, po teskom (ne)vremenu!

Curani bi trebali da budu liseni usluga Djilasa i Bojovica, bice vazno da ih "nacnemo" na vreme!
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

Поставићу овде, са Званичног Сајта:
Лиценцирани играчи за пролеће

ФК “Војводина” лиценцирала је играче који ће носити црвено-бели дрес у пролећном делу сезоне Јелен Суперлиге Србије.

На списку се налазе и неколико младих талентованих играча из омладинског погона који су својим играма и понашањем заслужили поверење стручног штаба.

Посебно радује чињеница да је међу одабраним играчима и голман Александар Кесић који ће заоштрити конкуренцију међу стативама.

1 Жељко Бркић
2 Бојан Настић
3 Слободан Медојевић
4 Небојша Косовић
5 Даниел Мојсов
6 Бранислав Трајковић
7 Дејан Мелег
8 Јанко Тумбасевић
9 Брана Илић
10 Слободан Новаковић
11 Никола Лазетић
12 Александар Кесић
13 Вук Митошевић
14 Абубакар Оумару
15 Милко Новаковић
16 Мирослав Стевановић
17 Гиорги Меребашвили
18 Антви Јао
21 Немања Билбија
22 Мирослав Вулићевић
23 Душан Несторовић
24 Дејан Каран
27 Александар Катаи
28 Наемека Ађуру
30 Ђорђе Лазовић
31 Владан Павловић
32 Филип Пајовић

Као што се да видети, лиценциран је Кесић, Смиљанића нема, ту су Настић, Косовић, Мелег, С. Новаковић се "вратио" тамо где му је место...
Last edited by Grof Žekula on Thu Mar 03, 2011 11:10 am, edited 1 time in total.
User avatar
angua
Posts: 244
Joined: Tue Oct 05, 2010 12:07 pm
Location: negde u kosmosu

Post by angua »

Je l sam ja ćorava ili nema Abu-a? :shock:
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Post by Grof Žekula »

angua wrote:Je l sam ja ćorava ili nema Abu-a? :shock:
Исправљено! Ето га 14!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8909
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Gde je onaj Etiopljanin, ocigledno nije licenciran ali jel' jos uvek kod nas ili ni on nije prosao probu?
šumar
Posts: 253
Joined: Thu Feb 05, 2009 8:27 pm

Post by šumar »

Iskreno, nemam pojma šta da očekujem od ove utakmice.Nismo nešto blistali u pripremnim utakmicama, što može a i ne mora ništa da znači.Najviše poverenja imam u odbranu, kao i u Vuka,Medu i Oumarua.Ilić,Mereba i Lazetić su za mene velike zagonetke.Merebašvili ume često da bude najgori na terenu a i Lazetić nekad kao da i ne igra.
Nadam se da je ekipa fizički i psihološki spremna,Jagodina i Ivanjica biće pravi testovi.
Često omanemo na početku prolećne sezone, daj bože da ovaj puta dobro krene.A ako krene dobro, ni prvo mesto nije nemoguća misija.Osam bodova može već od subote da bude smanjeno jer Partizan će teško dobiti Inđiju/moje mišljenje/.
Srećno momci !
User avatar
AntonioKasano
Posts: 498
Joined: Sun Feb 21, 2010 5:28 pm

Post by AntonioKasano »

Верујем да осведочени и декларисани грохбар председник Инђије, нема намеру да закувава првенство, али ајде да видимо. Дај Боже да грешим
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

AntonioKasano wrote:Верујем да осведочени и декларисани грохбар председник Инђије, нема намеру да закувава првенство, али ајде да видимо. Дај Боже да грешим
Nema šanse da grešiš, sve osim lagane šetnje Partizana će biti osmo svetsko čudo i u tom slučaju bi i neke glave morale da padnu.
Ali srećom, Partizan ima poprilično gadan raspored i ima gde da gubi bodove, međutim, ako nešto želimo da postignemo, mi ne smemo da ih gubimo što znači da nam treba pobeda u Jagodini.Ako ne pobedimo u Jagodini, pa nije smak sveta, barem ne moramo da se zanosimo nekim možda pustim snovima i možemo da se skoncentrišemo na kup.Ali ako dobijemo Jagodinu uz odličan raspored koji nam sledi, neki snovi bi možda i mogli da eventualno postanu java.Ipak je tu i meč na JNA sa talibanima i prilika da se i mi pitamo kada su neke stvari u pitanju.

Jako me zanima kakav će sastav Milinković izvesti na teren, pripremne utakmice su jedno, ali verujem da će sada da ipak malo i drugačije razmišlja.
Izostanak Vuleta uopšte nije naivan i može da nas košta, Stevanović ipak nije igrač koji je navikao na defanzivu, ali ne sumnjam da će dati sve od sebe.Što se tiče samog Vuleta, jedva čekam da ga ponovo vidim na delu na zvaničnim mečevima, još mi je u sećanju kako mu je na Marakani konačno proradio i centaršut.Samo kada bi to ponavljao.
Videćemo i kako će se razrešiti enigma zvana Lazetić, kao što je neko onomad lepo napisao, Lazetić je znao da će njegovo izdanje na Marakani biti brzo zaboravljeno pod okriljem duge zimske pauze.Ja lično osećam isto što i posle onog meča na Marakani i takve stvari ne zaboravljam.Čisto da se to ne ponovi i u poslednjem kolu ili u eventualnom finalu kupa.
Treba se čuvati povreda, ne sumnjam da će Jagodinci krljati koliko god znaju i umeju na jednom od najgore pripremljenih terena u zemlji.Posebno se pribojavam za naše štopere koji su i vukli neke povrede tokom priprema.Ako ostanemo bez Trajkovića ili Mojsova na neko vreme, obrali smo bostan.Inače, dosta se uzdam u njih, Brku i Pavlovića kada je u pitanju mirovanje naše mreže.Pavlović bi mogao da zablista na ovom meču, mislim da je utakmica baš idealna za igrača njegovog tipa, nadam se da će opravdati ovakvo moje uverenje.
Očekujem trio M na sredini terena za koji se nadam da će skladno funkcionisati, a realno je očekivati po bokovima Ilića i Lazetića, mada me uopšte ne raduje ovaj drugi.Što se tiče Abubakara, uopšte ne sumnjam u njega, tokom protekle polusezone uvek je bio pravi kada je to najviše i trebalo, za razliku od mnogih drugih igrača.
Veliko je pitanje kako će se i Milinković postaviti pred ovu utakmicu, nadam se da će bez obzira na trenutni rezultat praviti brze i pravovremene izmene (sve tri naravno) i da će dobro izvagati koje igrače da pošalje na teren.
Inače, igrački fond nam se malo smanjio, trenutno raspolažemo po ovom spisku licenciranih igrača sa tačno 2 tima (22 igrača) plus još neki omladinci i kadeti (uglavnom kadeti,osim golmana) .Mislim da su ovom spisku mogli biti pridodati i neki omladinci, pre svih Jovanović, Slijepčević i Vukaljević, ali nema veze.

Nešto važno.Ne treba nikako zaboraviti prošlu utakmicu u Jagodini, pritisak i krljanje onih seljačina i sudijsku krađu na našu štetu.Teren je i tada bio očajan.Toga će itekako biti i u subotu.Podrška našim momcima je bitna, ali isto tako i oni moraju biti pravi borci na terenu i da ne dozvoljavaju da ih gaze, vređaju i provociraju.

Za one koji ne budu išli u Jagodinu, informacija da će i Arena sport prenositi meč.
Na kraju bih zamolio ako neko u temi Jelen superliga može da ostavi preciznu satnicu svih meča ovog superligaškog kola, neka to i uradi.Nadam se da neće biti nikakvih pomeranja i odlaganja.
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

ice wrote:Na kraju bih zamolio ako neko u temi Jelen superliga može da ostavi preciznu satnicu svih meča ovog superligaškog kola, neka to i uradi.Nadam se da neće biti nikakvih pomeranja i odlaganja.
http://www.mondo.rs/s199368/Fudbal/JSL-_Vreme_je.html
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
simicpk
Posts: 425
Joined: Thu Jun 11, 2009 2:07 pm

Post by simicpk »

User avatar
novosadjanin
Posts: 1354
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:30 pm
Location: CURVA OCCIDENTALE

Post by novosadjanin »

Bice jako tesko sutra. Svi koji su gledali dva jesenja meca sa Jagodincima priznace da nam ne leze. Tek u 180-om minutu tog dvomeca kod kuce uspeli smo da im damo gol!
Kvota od cak 2,41 na nas i 1,49 na 0-2 (i prenos na Areni :mrgreen: ) nam govori koji rezultat je najrealniji za ocekivati.
Ipak, kvalitet je na nasoj strani... Ne znam, bio bih prezadovoljan sa 0:1.
Glavni sudija sutra ce biti Jovanetic Bosko, sudio nam je u dve pobede u gostima od po 0:2, protiv BSK-a i Cukarickog.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8909
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

novosadjanin wrote:Ne znam, bio bih prezadovoljan sa 0:1.
Bitna su 3 boda, nije bitno kako ali mi ih moramo uzeti. Inace mozemo da se dovedemo u situaciju da nam Evropa opet izmakne kao lane.
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

simicpk wrote: Bice na areni.
Nadam se da će moći gledati prenos i na netu arenasport1 uzivo, tj da serveri neće biti preopterećeni?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
toftir
Posts: 173
Joined: Sun Jun 27, 2010 6:49 pm
Location: Pored Dunava

Post by toftir »

Prvo, sve pohvale zelji na uvodu ...

A drugo, ocekujem mali broj golova, ako uopste i bude bilo golova ...
" Only don't tell me that you're innocent. Because it insults my intelligence and it makes me very angry."
Locked